Nyttiga popcorn

God morgon! Har varit hemma från jobb ett par dagar nu. Har känt mig febrig och trött. Lite bättre idag så det blir nog jobba som vanligt imorgon.
Ville egentligen bara dela av mig av denna artikeln vars innehåll passade mig utmärktl!
 

"Popcorn nyt­ti­ga­re än grön­sa­ker

Hör upp alla popcornälskare. Popcorn är nyttigare än både grönsaker och frukt och klassas som rena guldsnackset. Professor: "Det är näringsrika guldbitar".  

 Popcorn innehåller mer hälsosamma antioxidanter, så kallade polyfenoler, än vad grönsaker och frukt gör och är det enda snackset som består av 100 procent obearbetat fullkorn.

Skalet runt, det som sätter sig emellan tänderna, är koncentrerat fullkorn och så pass nyttigt att man kan kalla popcorn "nutritional gold nuggets" enligt Joe Vinson som är professor för kemiinstitutionen vid University of Scranton. Han menar att en portion popcorn ger mer än 70 procent av det dagliga intaget av fullkorn och då genomsnittspersonen får i sig endast hälften av vad som behövs kan popcorn fylla denna lucka på ett väldigt trevligt sätt.

Att popcorn är så pass nyttigt förutsätter dock att man tillagar popcornen på rätt sätt. Slopa mickrovågsugnen och tillaga istället i en kastrull med lite rapsolja.

Mickropopcorn består i regel av 43 procent fett jämfört med 28 procent fett om man tillagar popcornen själv. Så var försiktig med mängden salt, smör och olja då dessa kan förvandla guldsnackset till en fett- och kaloribomb."

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0