Fram och tillbaka - Upp och ner..

I tisdags var vi på kontroll på MVC för att lyssna på bebisen och mäta magen. Men när vi var där så märkte barnmorskan att lillan har vänt sig om till sätesbjudning.. Den lilla busen. Så vi fick tid till obstetriska mottagningen för kontroll där och ett eventuellt vändningsförsök.
 
Vi kom dit på förmiddagen och läkaren gjorde ultraljudsundersökning för att bekräfta sätesbjudning igen samt för att mäta bebisen ca. vikt. Som han fick till 3400 g. Sen fick vi vänta ltie medan han pratade med sin kollega och de kom fram till att ett vändningsförsök skulle göras. Detta var ganska obehaligt, speciellt Bricanylet man får för att livmodern ska slappna av. Det framkallar hjärtklappning och man blir lite skakig. Som tur var så varade det bara i nån minut. Dock lyckades inte vändningsförsöket. Så vi pratade med läkaren som tyckte att det bästa var ett planerat snitt, eftersom Jacob föddes med akutsnitt så räknas jag fortfarande delvis som förstföderska och då är det inte optimalt att föda ett barn i sätesbjudning.
 
 
Så vi fick en tid för inskrivningssamtal och kontroller dagen efter (alltså igår 28/8) och sedan planerat snitt den 1/9.
När jag sen kom till kontrollen och inskrivningssamtalet så gjorde de en ny ultraljudsundersökning där det visade sig att lillan själv vänt sig tillbaka igen. Busunge! Så nu är det inte längre aktuellt med kejsarsnitt på måndag. Utan nu går vi och väntar på att förlossnignen ska starta igen. Ska på kontroll på MVC på tisdag igen, då får vi se om den lilla har vänt sig eller stannat som hon är. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0