6 månader

Idag blir D 6 månader. 6 månader, ett halvt år!
 
Han väger 7200 gram, är 67 cm lång och har storlek 68 i kläder. Det där med att gå upp 100gram i veckan gäller inte längre. Han har nu hoppat flera skutt på sin kurva.
 
D vill röra, känna på och äta på allt han ser! Därför har denna månaden har varit fylld med mycket gnäll och frustration över att D inte vetat hur han ska ta sig fram. Han låg på golvet och sprattlade som en fisk och gnällde högre och högre tills någon plockade upp honom.
Sen över en natt lärde han sig att sätta sig upp själv, ställa sig upp i sängen, ta sig fram som en larv och att stå med rumpan i luften!
Men allra helst vill han upp och gå. Någon ska hålla honom i händerna så han kan gå rundor på golvet. Ropar man på honom sätter han full fart framåt för att se vem som kallar. Lära Gå-vagnen har använts ett par gånger här hemma men att få äta på handtaget är nog det allra bästa med den.
 
D älskar mat! Han äter mat varje mål och får bara ersättningen på kvällen och på natten. Dom flesta barnmatspureer slinker ner (så länge det inte finns några bitar i) men gröt med fruktpure är den absoluta favoriten och han kan äta hur mcyket som helst. D vill gärna hjälpa till att äta. Han tar tag i skeden och för in den i munnen. Eller försöker iaf, det mesta hamna rofta utanför så mamma måste sanera både bebis och kök efter en måltid.
 
Vi har haft några riktigt bra nätter denna månaden med bara ett par uppvak. Han äter en gång per natt och några gånger får man hjälpa honom att hitta nappen så han kan somna om. Men vi gör fortfarande morgon vid 5-6 här hemma.
 
Han tycker om att leka med allt utom leksaker. Allt är superintresseant och han sträcker sig efter allt på en gång. Försöker man locka med en leksak istället slår han undan ens hand. Han drar fram allt och ska känna på allt. Men han har iaf lärt sig "klappa fint". Säger man det så tar han vädigt försiktigt i saker.

Kommentarer
Postat av: Marita

Verkar vara en väldigt framåt bebis du har fått. Fortsätter det såhär så cyklar han väl innan du börjar jobba.

Svar: Ja det går väldigt snabbt framåt. Hänger inte riktigt med i svängarna alltid!
tanjaselma.blogg.se

2014-12-08 @ 14:25:55
Postat av: Emma

Så stor han har blivit! :) Men oj vad mi min lille känns tung jämfört med erna lille D då G vägde hela 7300g vid 4 månader ;)

Svar: Ja han växer och växer! Han är dock alltid varit liten. Fast han har börjat gå upp en massa nu när han äter vanlig mat=)
tanjaselma.blogg.se

2014-12-09 @ 16:29:50
URL: http://emmatherezia.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0