8 månader

Igår blev D 8 månader. Han väger 8660 gram, är 70 cm lång och har strlk 74 i kläder. Vissa strlk-80 plagg går också bra.
 
Jag trodde att jag skulle få skriva att han tagit sina första steg på denna månadssammanfattning men så blev det inte. Han är väldigt stadig och går om man håller honom i ena handen. Har har också lyckats stå upp själv utan stöd i säkert 10 sekunder som mest.
 
D är en riktigt liten vild klätterapa, vild men försiktig, hur det nu kan gå ihop? Han kryper, ålar och klättrar över allt som kommer i hans väg. Han kan öppna skåp och lådor och drar gärna ut allt som finns däri. Han har ockås börjat med att krypa in på dom absolut trångaste ställen han kan hitta. Fast han är en riktig vilde tycker han om att läsa pekböcker, särskilt dom med ljud eller olika saker att känna på.
Det har kommit upp ännu fler tänder, nu har D 2 st i underkäken och 3 st i överkäken. Han har nu fått sin första tandborste som han sitter och biter på varje kväll. Det där med att borsta går inte hem rikitig ännu.
 
Vi har haft en period med lite jobbigare nätter igen. Ofta sover han 8-5 men det händer att han vaknar på nätterna och behöver hjälp med att somna om. Han äter ingen ersättning alls nu längre på morgonen utan första målet blir riktig frukost.
Att sitta och gnaga i sig gurka är poppis nu för tiden hos D. Lax till lunch är också en stor favorit.
 
Vi har också fått se tecken på seperationsångestfasen. Han öppnar gärna ögonen en sista gång innan han håller på att somna, bara för att kolla att man är där. När min man kommer hem efter jobb får han inte lämna D's synfält utan att han börjar gråta.
 
D gillar inte att åka bil. Små korta sträckor går an sen vill han inte sitta still längre. Vagnen är inte heller superpoppis längre.
 
Vår blyga lille kille som blev ledsen runt främlingar har blivit utbytt till en riktigt liten flörtis som ler och charmar alla. Han tycker om att pussas och mysa. Säger man "MysPys" lägger han ner huvudet och myser.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0