Sevärdheter i Hbg

Vår frågestund gick väl sådär. Det var bara en trevlig liten läsare som frågade något. Det ska vi så klart svara på men först det här. Fick denna kommentar för ett tag sen av en läsare.
 
"Tänkte fråga om ni kan när ni har tid kanske efter all Jul-ledighet tipsa om saker som är värt att se och uppleva i Helsinborg hade tänkt att komma dit på våren med mina småttingar. :)"
 
Tropikariet:
Ett måste att besöka är Tropikariet. Det är en "exotisk inomhuspark". Här kan man besöka regnskogen och titta på dess djur, gå in till surikaterna, klappa ormar och mycket mer. Brukar ofta gå hem hos dom små och passar alla dagar, även om vädergudarna inte är på ens sida! Klicka här för att komma till deras hemsida.
 
Fredriksdal:
"Ett Skåne i miniatyr som innehåller flera parker, trädgårdar, naturområden, odlingar, en herrgård, en stadsdel och bondgårdar med djur."
Åk en dag när vädret tillåter (om man är gnällig som jag när det kommer till väder och vind), titta på djuren, besök alla gamla hus och gårdar som nu är museum och glöm inte handla karameller i affären på gammalt vis. Matsäcken är ett plus i kanten! Klicka här för att komma till deras hemsida.
 
Helsingör:
Det låter kanske konstigt att rekomendera en annan stad när man ska besöka Helsingborg men så är det bara. Ta färjan (bara den ett äventyr i sig för dom små) över till Helsingör där man storsar rundor på deras lilla gågata och fikar på ett av alla fik. Vill man göra en heldag av det hela kan man alltid besöka Kronborgs slott. Glöm inte att äta röd pölse under dagen!
 
Busfabriken:
Det är ju inte direkt en sevärdighet direkt. Men det är väldigt populärt hos barnen. Det finns även något för de minsta, då de har en liten del för barn mellan 0-5 på övervåningen. Klicka här för att komma till deras hemsida.
 
Väla shoppingcenter:
För den shoppingalne så är det ett måste att besöka Väla medans ni är i Helsingborg. Sveriges största modehus med 180 butiker. Allt är på 1 plan så man slipper de jobbiga med hissar eller trappor. Det är lätt att ta sig hit med busslinje 22 som avgår från HBG centrum varje kvart. Klicka här för att komma till deras hemsida.
 
Sofiero slott och slottsträdgård:
Känt för bl.a en mängd olika rhododendronbuskar och härliga utekonserter om sommaren. Sofiero ligger ca 5 km norr om Helsingborg centrum. Här finns även en del kallad "Barnens Sofiero". Klicka här för att komma till deras hemsida.
 

Kommentarer
Postat av: Katarina

Hej :)
Där kom det en massa tips på saker att se och uppleva när man är på besök i Helsingborg.
Jag tackar till Er för att ni tog er tid och beskrev så väl vad är värt att se och tack även att ni skrev så fint det kommer jag att spara när jag väl bestämer mig för att åka dit.
Ni tar er tid till att svara till era läsare ;)
Kul även att ni svarar på läsarnas frågor det visar att ni är seriösa och ödmjuka gentemot era följare och läsare ;-)
Ha en fin kväll båda två :)

Svar: Tack för den fina kommentaren! Du får gärna skriva en liten rad när du varit iHBG och vad du tyckteom alla "sevärdheter"=)
tanjaselma.blogg.se

2015-01-06 @ 21:16:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0