Gluten och sockerfria lussebullar

Igår bakade jag och D lusse bullar som vi sen åt upp samma dag.
Glutenfria och sockerfria bullar blev det som smakade riktigt gott. Tyvärr råkade jag glömma dom i ugnen så dom blev lite åt det torra hållet. 
 
Recept:
3 dl ris mjöl
2 dl potatismjöl
1 dl bovetemjöl
1 dl agavesirap
2 msk pofiber 
2 msk fiberhusk 
2 påsar saffran
2 ägg
50 gram jäst
75 gram smör.
Ca 3 dl mjölk (ev lite mer, höftade  bara lite)
 
Låt jäsa i ca 30 min som deg sen en stund till som bullar. 225 grader i 10-15 min i ugnen. Beroende på storleken på bullarna.
 
Blir en bra deg som går att knåda och rulla utan kladd.
Ingridienslistan låter lite komplicerad men alla saker finns att få tag på i vanliga bakhyllan eller glutenfria hyllan i affärerna.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0