Städning ger godis

Som ni vet så äter vi sockerfritt här hemma, iaf D. Jag och mannen försöker så gott det går.Måste stolt säga att det går bättre för mig än mannan hehe. Vilket betyder inget godis. Vi har alltid haft andra alternativ som fruktgodis eller popcorn. Vi har även bakat mycket sockerfritt.
\n
Dock har vi alltid sgat att vi vill inte att det ska påverka D så att han blir ledsen och känner sig utanför om alla andra får. Ett par gånger på kalas om det funnits godis eller nått annat tillfälle när vuxna tryckt godis i händerna på honom har han fått smaka 1 bit. Men nu efter påsk gick det inte längre. Han har utsatts för godis till höger och vänster trots att jag försökt undvika det. Han var lite ledsen häromdagen och ville gärna ha godis. 
\n
 
\n
Så vi bestämde att han får köpa godis till fredagsmyset om han städar sina leksaker och kläder fint varje dag. Pratade mycket om att är man så stor att man kan äta godis kan man också städa efter sig. Vi gjorde ett fint schema och när hans städning är "godkänd" får han klistra klistermärke. 5 klistermärke ger 5 godisbitar till fredagsmyset. (Överdriven pedagogmamma, dock har han glatt städat varje dag utan det minsta gnäll.)
\n
 
\n
I fredags var första gången och han fick gå till affären och själv välja godis. Det var ren och skär lycka!
\n
 
\n
\n
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0