Vecka 21 - Nu kom krämporna

Vecka 21 har passerat och blivit vecka 22 och dessa veckorna är fulla med fler graviditetskrämpor än veckorna innan.
\n
 
\n
För det första sover jag så otroligt dåligt. Kan kroppen redan ha ställt in sin på bebisrytm? Jag vaknar på pricken varannan timme hela natten och vänder och vrider på mig. På morgonen kommer jag knappt upp ur sängen.
\n
 
\n
Kramp och strålningar i vaderna har jag känt av lite smått på nätterna hittills (vilket i och för sig suttit kvar sen första graviditeten) men nu har jag känt det mer eller mindre dygnet runt och dessutom i en starkare variant.
\n
 
\n
Illamående är med mig stora delar av dagen men framförallt på morgonen.
\n
 
\n
Precis som med första graviditeten har jag dessa veckor fått röra mig lååååångsamt annars kommer sammandragningarna. Jag har ett jobb som innebär mycket golvtid med lektioner och att hjälpa barn och sen att komma hem till D med ännu mer upp och ner från golvet har påverkat mycket känner jag. Försöker nu undvika det så mycket jag kan, framför allt på jobb óch det känns lite bättre faktiskt.
Sen är jag fortfarande sååå trött. Lägger mig runt 8 trots att jag oftast lyckas somna 30 min på min rast om dagarna.
\n
Var ska detta sluta? Kan hoppas att det går över efter vecka 22-23 då det tydligen är de veckorna hjärnan utvecklas mest. Kanske det blir en smart bebis som kräver mycket av min kropp för att utvecklas så bra som möjligt?;)
Magen har växt en del känner jag trots det är den inte så stor och synlig. Det har hänt att folk blivit förvånade när jag sagt att jag är gravid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0