Naturligt glutenfri ugnspannkaka

Jag älskar ugnspannkaka med massa bacon. Har tidigare gjort på glutenfri mjölmix men har försökt hitta ett recept med lite nyttigare mjöler ett tag nu. Hittade en gammalt husmorsknep för ugnspannkaka häromdgen så igår var det dags att testa. Det blev såå gott!
 
Recept: ca 5 portioner
 
8 ägg
1 dl quinoamjöl
1dl teffmjöl
1dl durramjöl
8 dl mjölk
2 tsk Fiberhusk
2 tsk bakpulver
lite salt
2 förpackning bacon (nästa gång ska jag ta 3!)
 
Börj amed att steka baconen i ugnsformen om du vill ha den extra krispig.
Mät upp mjölken i en stor kastrull och ställ den på spisen på svag värme. Mät upp mjölsorterna och fiberhusken och blanda med mjölken. Rör om hela tiden tills du märker att det tjocknat. Ta bort kastrullen och blanda ner ägg och bakpulver.
Blanda smeten med den steka baconen och in i ugnen på ca 210-220 grader i ca 40-50 min. (Beror ju lite på ugn och storlek på formen).
 
Servera med chialingonsylt.
 
Recept:
1 dl lingon
1 msk chiafrö
0,5-1 msk honung
 
Mixa lingon och honung. Tillsätt chiafrö och låt sylten stå och "gegga" till sig. Gärna över natten eller över dagen.
 
(Hur fotar man så att ugnspannakaka ser aptitligt ut? haha)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0