plugg och bak!!

jaaa, plugg och bak är vad den största delen av min dag har bestått av.. Jag hade ju 3 tentor för några veckor sen.. och de gick inte så bra som jag önskat.. så jag har nån omtenta om ett par veckor..

Anyways!! lussekatter har det bakats, gjorde bara en sats! för jag tycker det är skittråkigt att stå och göra lussekatterna till sina former haha!! får fixa hjälp nästa gång!! haha



Neee, nu ska jag ta en paus i pluggandet o dricka lite te och äta lussekatter =)

/Selma

- 10 och isande vind

God morgon! Ska snart spring aiväg till jobb. men jag har inte lust verkligen. Fick precis ett sms där det stod att jag ska klä mig varmt för det är minst -10 och isande vind. Brrr! Vinter är inte min grej.
Blir ert hår också elektriskt på vintern förresten? Mitt står åt alla håll..Skit jobbigt! Inte bara jag som har det problembet haha kolla på Dara i denna videon. Typ 1.50 eller något=)

Jag spelade förresten heros igår igen. Tills jag skulle lägga mig. Inte bra. Asså varför blir man så beroende av datorspel? Och tiden bara flyger iväg. Känns som man spelat i typ 1 timme så har det visst gått 3=) Ett tag spelade jag Sims hela tiden. Jag fick avinstallera det för att kunna sluta haha. Lutar åt det med heroes också kasnke=)



/Tanja

A Christmas Carol av Charles Dickens

Igår var det första advent och snart är julen här. Med  tomtar, änglar och granar. Med pepparkakor, skinka och lussekatter. Med julsånger och julklappar. Men min bästa sak med julen är julsagan A Christmas Carol eller som det heter på svenska En Julsaga.

En julsaga att skriven av Charles Dickens och handlar och den rike, snåle och elake Ebenezer Scrooge. På julaftonsnatten får han besök av tre andar. Julandar från förr, från nutiden och från framtiden.

Detta är en riktig klassiker och återbeärattas ofta i egna versioner i julavsnitt av serier och i böcker. Jag har bla sett det i Popular (Vet inte om någon kommer ihåg den serien) och jag läste om det i Tvillingarna när jag var liten.

Vad är er favoritsak med julen?



/Tanja

We <3 Dara

Usch, kollar genom fotona från i fredes, jeezee, vad är det med mig och göra miner??

Det bästa fotot från festen var kanske inte bäst!! men det är viktigast för det var med Dara såklart! =)



Sen har vi alla de fotona med minerna??









/Selma

Måndag..

Jag är glad att snön finns kvar! det är så mysigt!!

Igår kom min och älsklingen föräldrar hem till oss på 1a advents-fika =) Jag hade bakat red velvet cupcakes och gjort hemmagjord glögg =) som blev riktigt god!! säg till om ni vill ha receptet!!

Jag fick en present av mina föräldrar.. en ny matberedare.. jag kallar det för bakmaskin, men det är det inte utan själva beredaren som är till för lata människor enligt tanja! so i admit it!! im lazy =) hahaha

de roliga är att maskinen är tillverkad i .... Slovenien haha!! coolt =)



Fin är den, och idag ska den sättas till test!! jag ska baka lussekatter!! =)

/Selma


If you really knew me

God Morgon. I helgen har jag inte varit på blogghumör. Men nu är det ny vecka och ny tag=)
Igår skulle jag egentligen på julskyltning men jag struntade i det. Tyckte det var grymt kallt när jag var och käkade frukost med Sara så jag stannade hemma. Vi hyrde A Christmas Carol och åt lussekatter och pepparkakor. En hemma julskyltning=)

Måste förresten bara tipsa er om ett program på MTV jag såg i lördags. "If you really knew me" heter det. Handlar om två personer som åker rundor till High Schools och föreläser om mobbning typ. Att man ska inte vara elak och att man inte vet vad folk går igenom hemma. Så fick alla ungdomar berätta sina historier..."If youreally knew me..." och dom börlade och var helt förtvilade. Jag bölade lika mycket. Ett tag såg jag inte texten för alla tårar..hehe...Superbra program så om ni råkar zappa över så titta på det!

Nu måste jag åka till jobb!



/Tanja

Wishlist...by Tanja


Snöstorm i Skåne

Igår hade jag massor att göra. Mer eller mindre viktiga saker. Men lika roliga för det=)
Jag var en runda på Deichmann. Tror jag hittade ett par skor. Samma som detti hade i fredags. Var tvungen att ha dom. Ska köpa dom i veckan. Sen satt jag hela kvällen och spelade Heroes of might and magic. Det var grymt längesen jag spelade det spelet. Men det är fortfarande lika roligt!

Det var snöstorm här i Skåne igår också. Så det var skönt att tända ljus och spela dator och slippa gå ut=)

Nu ska jag in till stan och äta frukost med Sara. Hade glömt bort det. Ajabaja. hehe Senar eikväll är det ljusskyltning igen. Denna gång med snö. Som det ska vara=)




Vad coolt det ser ut när man fotar snöflingorna=)

/Tanja

Älska snö!!

ÅÅhhh, kom precis hem från stan där jag vatt en runda och handlat lite och så!! så har det ju snöat heeela dagen och huset såg så underbart mysigt ut när jag kom hem!! så va tvungen att dela med mig =) allt är vitt och fint runt kring =)



Nu ska jag laga mat =)

/Selma

Dara Bubamara

Igår va det fest! Dara Bubamara. Vår favorit=)

Vi förfestade hos Kiki sen åkte vi ner till Pascha där vi hade bokat bord. Stället blev fullt rätt fort. men det är klart det är ju Dara=)..
Först var det något förband som sjöng som va riktigt kassa. Sångaren var helt monoton plus att hans mick var väldigt låg. inte bra!
Sen kom Dara. och hon var lika bra som alltid. Och det var lika varmt som alltid när hon uppträder. Grymt mycket folk!
Sen fick vi gå backstage och fotas med henne. Fast hon hade nog en dålig dag igår för hon var inte så glad och trevlig som hon brukar vara. Verkade mest lite irriterad. Men men thats life. Jävligt roligt hade vi iaf!


Delar av gänget=)



haha fin bakgrund=)


Jag och Dara hade lika stövlar igår ;P








/Tanja

Jimmy Choo vs. GoJane




Sing the sorrow...

Hej alla!
Nu är jag hemma. Har varit och klippt mig. Mitt hår var katastrof! Nu är det fräsch och fint. Fast tyvärr behöver jag nog färga det. Orkar inte!
Måste laga någon middag också Orkar inte det heller. All snö gör mig deppig. Jag har kyckling i frysen. Slänger in det i ugnen. Det blir sen middag idag.

Förresten igår när jag var sjuk så tittade jag på Ellen show och hon visade ett klipp på denna kvinnan som nynnar bort sin ilska. Haha ni måste se det. Så roligt! Ni får titta en bit först. Typ 2 min innan hon börjar sjunga=)




/Tanja

Diamanter på nyår

Med bara en månad kvar till nyår tittar jag mycket på nätet efter den perfekta nyårsoutfiten. På nyår vill jag ha glitter och glamour!
Vad sägs om dessa skor med "Diamanter" från WetSeal?
Har ni börjat tänka på er nyårsoutfit än?

/Tanja

Jag är sjuk

Fan fan fan fan. Jag är sjuk. Har ont i hela kroppen och är helt yr. Jag har tittat på Tv HELA dagen. Det finns inget värre. Jag hatar att titta på tv. Hoppas jag känner mig bättre imorgon. Ska klippa mig halv 6. Sen på fredag är det Dara och jag måste verkligen vara frisk till dess!!!

Håll tummarna fö rmig!

Uppdaterat: Idag känner hag mig bättre. Tänk vad lite sömn, eller vänta mycket sömn kan göra!

/Tanja

Onsdag..

Sitter och jobbar på C-uppsatsen!! jeeezeee, det är så mycket som ska göras! känns som man står och stampar på stället just nu, kommer liksom ingenvart!! =S

Flickorna myser i soffan här bredvid mig !! dom tycker det är så mysigt när vi eldar och jag är hemma med dem =)



Nu är det snart fags för lite lunch =)

/Selma

Snöööö....

God Morgon! Idag kunde jag knappt vakna. Känner mig inte helt ok.. Ska åka till jobb nu. Hoppas det är trötthet och att det blir bättre under dagen.

När jag vaknade och tittade ut var det snö överallt! Blää! Blåser och snöar gör det fortfarande. Buhu vill nästan gråta när jag tänker på att gå ut. Jag försöker tänka positiva tankar. Sol och sommar och snygga sommarkläder. Kolla dess två oufits från Guccis vårkollektion 2011. Vilken inspiration! Så enkelt men så snyggt!



/Tanja

Tisdag..

Det är itne klokt så snabbt tiden går!! jag åkte från Tanja vid 20.30.. Åkte och hämta Bruno hos Aldin, sen körde vi till Maxi och sen hem!! nu har jag precis satt i hårfärg i håret och klockan är rdan 22.30!! 2 timmar! inte klokt!!

Ska bli spännande och se resultatet av färgningen =) tog kastanjebrun! men den ser gaaanska mörk ut just nu! hehe!! jaja, alltid lika kul att byta färg =) Får bli lite före och efter bilder sen!! =)

btw.. köpte löste på maxi idag!! gjorde en egen blandning som luktar helt underbart!! mmmums!!


Ha en trevlig kväll /Selma


Selma och Tanja

Idag har Selma varit här. Det var roligt! Vi skrattade typ hela tiden. Som vanligt=) Vi åt lax på en bädd av havssalt haha och så har vi lyssnat på Dara och diskuterat outfits. Så kul det ska bli på fredag! Längtar, längtar längatr!

När jag kom hem hade jag fått lite paket. Ska titta igenom det nu!



/Tanja

Orange utan sol

God morgon! Egentligen borde jag säga hej för igår också. Hade fullt upp igår han inte ens tänka tanken på datorn. Var hemmma senare än vanligt sen ringde Sofia. Vi pratade i 2 timmar. Jag pratar nästan aldrig i telefon. Bara med Sofia jag kan prata så länge=) Sen var det dags för disken och lite städning. Haha sen sprejade jag mig med brunutan sol så nu är jag orange och fin=). Har sovit som en stock i natt verkligen=)

Nu lyssnar jag på Dara och äter flingor med vit choklad. Mums! Idag kommer Selma hit. Det ska bli kul=)


haha får nog ta det lite lugnt, vill inte se ut så här ju=)

/Tanja

Late Night Shopping

I helgen läste jag ut boken Late Night Shopping av Carmen Reid.  Boken ingår i en serie om Annie Valentine och är andra boken. (I kategorin Vi Tipsar finns rescension av första boken.)

Boken handlar om Annie Valentine som jobbar som personal shopper i märkesaffären The Store. På kvällarna säljer hon märkeskläder på eBay. Annie börjar bli rastlös i The Store och funderar på att öppna eget. Men hon är inte känd för att hantera pengar på bästa sätt vilket hennes sambo Ed ofta är snabb att påpeka. Hur ska det gå när Annie får en skatteskuld på 10.000 kr, råkar köpa flera hundra par skor från Asien och samtdigt bokar en resa till Italien?

Denna serie är väldigt rolig och absolut värd att läsa. Annie gör ofta bort sig och är lite dum ibland. Tycker inte om att läsa om sådana personer men här blir det på något sätt charmigt=)



/Tanja


Skor gör måndagen lättare...

God morgon. Då var det måndag och dags för jobb. Får se om denna veckan flyger förbi som alla andra. Har inte så mycket planer för veckan. Bara Dara på fre. Skrev visst lördag innan men det är på fre=)

Jag skrev ju innan att jag syndade igår. Det är säkert inte så svårt att räkna ut vad jag gjorde. Köpte skor så klart=). Jag kunde int elåta bli. Ville så gärna ha dom. haha

Nu ska jag springa. Jobbar länge idag är inte hemma förrän sent. Usch och fy!


/Tanja

Slut...

Helgen har som vanligt flygit förbi!! poff så är det söndag liksom!!

Min bror ringde o väckte mig idag och frågade om jag kunde passa flickorna och jag ställde upp.. så jag passa de hela dagen.. och sen kl 21 gick jag, älsklingen och hans syster på bio, såg Harry Potter!! den är riktigt bra! bra gjord! nu ser jag fram emot den andra och sista delen av den sista filmen!! fy vad sorgligt sen, ingen mera Harry Potter filmer att se fram emot =( jag är en riktig Harry Potter-nörd haha! böckerna och filmerna har ju varit med nästan halva mitt liv.. typ =)



Nu är det snart för sängen!! ZZzzzzzZZZzzzZ!! imorgon kommer Kristine och vi ska jobba på vår C-uppsats!! =)

/Selma


Julskyltning

Idag har vairt en lång dag. Vakande redan kl 7 och tvättade och tvättade och tvättade. Åkte ivä goch handlade mat och lagade mat.

Idag är det ju helgen innan advent och då är det alltid Julskyltning på Råå. Första advent är det Julskyltning i stan. Jag var iväg en runda och åt munkar och pepparkakor. Myspys. Tyärr hade all snön från i fredags regnat bort=( Visst jag gillar inte snö men allt blir mer juligt om det är vitt och fint ute=)
Nästa helg ska jag nog sätta upp ljustakarna i fönsret. Det är de ända julpynt jag har. Tycker julen är lite överskattad=)

Nu har jag duschat och skrubbat mig och provat min nya brun utan sol. Sån spray man sprejar på. Måste vara brun på lördag när det är Dara, haha.

Nu är det dags för One tree hill och popcorn. Hoppas ni får en mysig söndagskväll=)



/Tanja

Jag har syndat...


/Tanja


Wishlist...by Tanja


Lördagsmys...

Jag e klar med städningen och sitter nu och myser i värmen från elden =) Det värmder upp huset riktigt mycket =) och så är det mysigt såklart!



Kisen sitter och kollar ut, men han gillar inte snö!! så han blir sittande i fönstret =)



Snart kommer Kiki! då blir det tacos och vin! =)

/Selma

Städa!

I morse gick jag upp tidigt. Var tvungen att åka in till stan för att fixa lite gejjor. Nu är jag äntligen tillbaka! Jag fick precis grymt lust at städa. haha det är inte ofta det händer. Ska skruva upp musiken och sätta i gång:)



/Tanja

Lördag..

När vi vaknade imorse såg vi att snön fortfarande låg kvar! trots att det mest bara är slask nu så är det mysigt att kolla på!! så vi klädde oss varmt och tog ut hundarna i det mysiga vädret!



Söta dom är i sina matchande jackor va? =)

Har precis käkat en väldigt sen frukost!! =) och nu är det dags för kaffe!! =)

Jag har lite att städa nu som jag inte har hunnit än!! sortera lite grejer!!

Sen kommer Kiki hit ikväll!! =)

Ha en trevlig lördag!
/Selma


Louboutin vs GoJane




/Tanja

Märke och kopior

Jag har tänkt på lite saker. Det här med märkesskor och märkeskläder. Jag har funderat på och undrat över varför man betalar flera flera tusen kr för tex ett par skor?

Ställer du denna frågan till någon som köper märkes saker ofta berättar dom om hur bra kvalite det är och att skorna är mycket skönare osv osv.
"Jag betalar absolut inte så mycket för att det är ett speciellt märke på skorna,jag betalar för kvaliten." "Jag skulle aldrig köpa kopior, det är mycket sämre kvalite då"

Vi har en kategori här på bloggen som heter Lika som bär. Där visar vi upp framförallt skor. Designerskor vs budgetskor. Skorna ser nästan precis likadana ut. Alltså designskon som sägs vara mycket skönare mot budgetskon som inte har lika bra kvalitet.
Någon har alltså "stulit" tex Jimmy Choos deisign och gjort likadana skor men sämre material tex. Alltså en kopia.

Lanvin har ju just nu ett samarbete med H&M där Lanvin designar och H&M producerar. Lanvin design i H&Mkvalite. Men!...ändå kostar en klänning 2000 kr och ett par skor 1000kr. 

Då undrar jag...varför betalar man så mycket för ett par Lanvinskor från H&M? Det kan ju inte vara för att "kvaliten" är så himla bra? Det är ju samma kvalite på Lanvinskorna som på ett par vanliga H&Mskor för 400 kr?

Då är min slutsats att folk visst betalar flera tusen för skor för att dom har ett speciellt märke!

Sen vill jag bara tillägga att Lanvin hjärta H&M är precis samma sak som kopior! Märkesdesign och billig kvalite! Skillanden är att Lanvin hjärta H&M är mycket dyrare än vad kopior i vanliga fall är!

Tycker ni att jag har rätt eller fel?




/Tanja

så kan det gå...


Köpstopp


Planering..

Jag hade så kul med Tanja idag!! vi ses ju så sällan nuförtiden!! så det va jätteskojj att umgås idag!!

Vi skrattade nog 80% av tiden idag!! =)

Vi hittade det vi var ute efter idag!! och det är saker till bröllopsplaneringen!! jag vill ju "dokumentera" allt..
Så jag köpte en fin mapp!! som jag ska spara massa bilder och urklipp och tyger i !!!! =) så skojj med pyssel! hehe!



Här är albumet!!

och här är lite färgprover =) till tärnklänningarna, och dekorationer!! =)



Vad tycker ni om färgerna?? i love them!!

/Selma

Akta er för ringar!

Jag har blivit galen i ringar. Provar alla ringar jag kommer över. Eller jag gjorde iaf!
Idag fastande en ring på mitt finger när vi var på Väla. Haha jag fick sån riktigt panik och drog och slet. Varm och svettig blev jag! Selma kommer springades för att hjälpa mig och drog så det kändes som fingret skulle gå av! Till slut kom Selma på att hon hade handkräm i väskan. Vi smörjde in ringen och fingret i lotion och till slut gick det! Men fan vad ont jag hade i fingret sen. Hela fingret var helt rött!

Haha det var typiskt oss. Vi gapar och skriker och hela affären bara glor på oss typ! haha. Tyvärr hann vi inte ta något kort i paniken, vi kom på det efteråt när vi lugnat oss och jag satt och blåste på mtt stackars finger!

Akta er för ringar säger jag bara!



/Tanja


Lououtin vs Scorett



Bröllop och skor...

Hej! Selma släppte precis av mig. Idag har vi varit lite överallt=) Tittat på olika tyger i olika lila nyanser, letat scrapbook till bröllopsplanering och så klart tittat på skor!
Jag har blivit helt galen i stövletter för tillfället. Hittade ett par på Scorett som var nästan perfekta! Gillade modellen som fan men klacken var inte supersnygg. Ska se om jag hittar likande på nätet=)
Nu sitter jag och funderar på om jag ska gå och träna eller äta varma mackor? Hmm vilket dilemma:)










Tips på var jag kan hittade likande?

/Tanja

Torsdag!!

Jag kom ganska nyligen hem från skolan!! vi har haft grupphandledning idag, med vår C-uppsats =) det gick bra!!

nu ska jag vila lite sen ska jag hämta Tanja på jobb, sen bär det av på äventyr, lite bröllopsplanerande och shoppande står på schemat!! plus en väskaffär som Tanja ville till!! spännande =)

Ha en trevlig eftermiddag!!

/Selma

Utan mina chanel...

Idag har varit en lång dag. Full med shopping=)
Jag mötte Detti i stan så gick vi och åt begel med nutella. Mums!

Sen gick vi i olika affärer och vet ni vad som hände? Jag är så jävla ledsen. Jag tappade mitt örhänge. Mitt underbara Chanelörhänge. Villnästan gråta hehe. Jag använder alltid dom. Varje dag nästan. Vad ska jag göra nu?

Efter något så sorligt måste man ju köpa något! För att må lite bättre, eller hur? haha. På din sko hittade jag iaf mina snygga grå skor som jag så gärna ville ha. Dom hade kommit in i leopardmönsster också så jag stod och velade ett bra tag men bestämde mig till slut för dom grå. Dom är mer tidlösa. Så det var ju en ljuspunkt i allt det dystra idag. (haha det låter som det hänt värsta sorliga saken menjag blir väldigt fäst vid mina saker. Det finns inga gråzoner hos mig. Antingen som tycker jag inte om något eller så ääälskar jag det! Och jag älskade verkligen mina örhänge!)

Nu ska jag in på Tradera och se om jag hittar några billiga ringar och förhoppingsvis ett par Chanelörhänge som ligger och skräpar:)



/Tanja

Sötaste kisen :)

img_0405 (MMS)

Sötaste kisen :)


onsdag

Idag är det städning som står på schemat och C-uppsats!! men tjejen jag skriver C-uppsatsen med är iväg och kollar när hennes häst tävlar så jag tänkte jobba lite med C-uppsatsen ikväll =)

Nu sitter jag med mitt kaffe och har precis kollat på senaste avsnittet av One Tree Hill! ASSÅ vad ska man göra när denna säsongen är slut! fy vad sorgligt!! kommer sakna det! Det är min favoritserie, eller ja den och ett par till!! men ändå!! Tror att Tanja känner likadant!! Det är nog många som slutade kolla när Lukas och Peyton lämnade serien!! men min och Tanjas favoriter är Nathan och Brooke och Haley =) hehe!!

Nuuu ett avsnitt av gossip girl! sen tillbaka till städning!! För snart är det första advent och tills dess ska hela huset vara storstädat!! hehe!! =)



Vilken passande bild va? hehe

/Selma

To shop or not to shop? That is the question...

Jag försökte precis shoppa lite på nätet men så funkar inte internetbanken så jag kan inte betala?
Vad tror ni? Äär det ödet som säger åt mig att låta bli? Eller ska jag bara strunta i vilket och vänta tills det funkar?


/Tanja

upprörd...

Tittade in på Wetseals hemsida och ser att dom har börjat ha sina kläder på modeller. Inte bra hur ska jag nu göra mina wishlists....haha vilka i-landsproblem =)


/Tanja

Paff..

Jag kör svärfars Seat idag! för min ford har älsklingen på sitt jobb för att fixa lite med den!! så jag lyssnade på en skiva som fanns i bilen och kände igen en låt!! trodde det skulle vara edward och maya - stereo love, ni vet de.. men neeej det var det inte heheh, dett var Ivan Zak!! =)



/Selma

Jag ser vitt!!

Jag har hittat den!! klänningen!! brudklänningen!! Jag är helt fast! har iof inte provat den! men ringde butiken som är återförsäljare åt märket och det är 2011 års kollektion! så i december börjar dom få in dem!!

I CAN'T WAIT! jag hoopppas den kommer passa mig!! vill ju inte ha en klänning som är fin men inte passar min kroppsform!!

Tyvärr kan jag inte visa bild här ifall det blir den klänningen och Bruno ser den! det får ju inte hända!!

Men trust me! den är underbar!!

Tanja!! jag har bild på den om du vill se!!! =)

/Selma

Tisdag..

God morgon!! jag fick sovemorgon idag så jag klagar inte!! =) sov till 9!

Idag ska jag iväg å få spa-behandlingar! min svägerska som bjuder mig!! det uppskattas!! =) det e hennes familj som äger spaet och dit ska jag kl 10.30!! aaa underbart! ansiktsbehandling och massage! ibland måste man ju lyxa till det lite!!

Så nu ska jag ta en kopp kaffe, kela lite till med hundarna! sen beger jag mig!! sen efter blir det plugg för hela slanten, resten av dagen!!



/Selma


Broken English...nästan perfekt

GodMorgon!
Tänkte börja dagen med lite citat ur min nya bok Broken Englissh...nästan perfekt. Haha har bara hunnit läsa en sida men har redan skrattat typ 5 ggr=)

"After one visit we garantee you will be regular" - Indisk bar

"Don't stand outside and be miserable. Come inside and be fed up." - Japansk Bar

"Members and non-members only." - Mexikanskt diskotek

Haha hoppas ni blev på bra humör och får en bra dag=)



/Tanja

Päls och Halens

Såå snygga stövletter från Halens. Man hittar alltid några snygga skor där, fast man inte kan tro det! Tyvärr är inte klacken riktigt i min smak...annars hade dessa varför hemklickade för länge sen=)
Vad tycks?




/Tanja

The AnaGina Show

Haha jag är kanske lite sen eller något men har precis tittat på AnaGina show. Haha den är fakstikt väldigt rolig! Brukar inte läsa hennes blogg men showen är bra. ett litet tips bara=)

Nu är det dags för ung och bortskämd!

/Tanja

Pistachia

Idag orkarde jag inte laga mat. Åkte till Pastachia och köpte lite goda nötter och rostade majskorn. Ska lägga mig i sängen och läsa och äta lite:)

jag kan inte bestämma mig! Ska jag kolla på Ung och Bortskämd eller titta på ett avsnitt av On Tree hill?



/Tanja


The Carrie Diaries..

Just nu läser jag denna boken!!



Den handlar om Carrie Bradshaw i tonåren när hon går sett senior year på highschool!!

Har inte läst klart den ännu, men den är bra, man vill inte lägga den från sig!!

/Selma

dansa får dig att vakna

God morgon!
Visst är det alltid jobbigt att vakna när det är dags att jobba? Ett litet tips är att sätta på musik som gör dig glad och som fårdig att vilja dansa! musik du bara inte kan sitta still till=)
Allt blir mycket lättare =)
Risken finns dock att du blir sen till jobb för du dansar istället för att göra det du ska, haha.



/Tanja

söndag

ojooooj, snacka om att jag har hunnit med mycket idag!!

Jag hann med sovmorgon till klockan 10.30 !!
Kl 12.00 tog jag med mig hundarna och mötte upp Anna och hennes vovve =) vi stack till pålsjö skog så hundarna fick leka! får ju passa på när hon ändå skulle te hbg idag!!

Efter det åkte jag och spolade av all lera från bilen efter att jag nästan kört fast i lera i skogen =)

Sen begav jag mig till väla en snabbis, hade hundarna i bilen men hann inhandla det som behövdes!
handkräm och försvarets hudsalva och såklart present till min pappa =) köpte en bok till honom eftersom han älskar att läsa!! det är därifårn som jag fått det intresset!! lyckades även köpa en bok till mig själv!!




självklart kommer det en recension efter att jag har läst den!! men först ska jag läsa ut den boken jag läser just nu!(ska visa er imorogn vilken det är!!)


Efter väla åkte jag och hämtade bruno hemma i Ekeby och sen begav vi oss till mina föräldrar och åt en supergod middag!!! sen vart det vidare till brunos föräldrar och åt ännu en supergod middag!!

Sen kom vi hem för ca 1,5 timme sen och sen dess har jag storstädat grovköket/tvättstugan.. med mycket bra resultat =)





Nu sitter jag och älsklingen och kollar på matchen mellan Milan och Inter!! spännande!!

/Selma

Fan Sverige

Jag blir faktiskt sur på Sverige! Varför gör dom alltid så? Leder och är på väg att vinna hela skiten men sen pallar dom inte trycket? Börjar spela defensivt och det slutar alltid med att motståndarna gör mål!!
Va fan ni spelade ju så jävla bra!?!



/Tanja

söndagen lider mot sitt slut....

Då var söndagen också snart slut.
I morse var jag i stan och åt frukost med Sara. Det var mysigt och gott=) Sen har jag lagat ännu mer mat. Lasagne. Nu är det dags för mackor. Min sööndag har bara handlat om mat=)

Nu börjar hockeyn! Heja Sverige!





/Tanja

Sta to radis mojom gräsmattom?

God Morgon! Idag är jag uppe tidigt. Ska in till stan om en timme och äta frukost med Sara. Mysigt=) Sen i eftermiddag är det hockey. Sverige - Finland. Spännade...

Igår var tjejerna här. Vi åt och tittade på film. Made in yugoslavia. haha den är så rolig. "Ja nemam vremena da tänkam da kännam." Haha är det någon som vet var man kan köpa denna filmen? Hittar inte den någonstans!

Nu måste diska sen åker klackarna på så beger jag mig till stan!



/Tanja




Volangjacka

Söt jacka från WetSeal. Längtar till våren!


/Tanja

Flickorna sitter fint mesans dom lastar på...

img_0399 (MMS)

Flickorna sitter fint mesans dom lastar på all ved :)


Maz Jobrani i Malmö

Igår var jag i Malmö och kollade på Maz Jobrani. Och Özz Nujen=) Det var en överrasking. Visste inte att han skulle öppna för Maz. Men det var bara roligt. Gillar Özz=)

Först var vi och åt på en reastaurang som hette Boomers. Kött, pommes och bearnaisesås. Bästa maten!

Sen var det dags för Maz. Han var rolig, så klart=)

Haha i början kunde jag bara tänka på att det var tur att dom tagit lasermannen för han hade lätt varit där och skjutit annars. Bara en massa utlänningar i publiken=)

Maz: "Do we have any arabic people in the house?"
Araber klappar.
Maz: "What's you name sir?"
Arab: "Sam"
Maz: "Sam? Sam?" Funderar.
"I get it. That's your airport name."











/Tanja

Lördagsplaner

God Morgon! Maz var riktigt rolig igår. Lägger upp bilder lite senare. Nu ska jag diska och städa för ikväll kommer tjejerna. Sen kl 12 är det hockey också ska jag träna. Busy Busy=)

Vad ska ni göra idag?

/Tanja

Fredagsmys!!

idag har jag suttit och jobbat med de vetenskapliga artiklarna till c-uppsatsen.. sen mötte jag upp älsklingen på gymmet!! duktiga har vi blivit =)

sen har vi bara suttit hemma och myst och kollar filmer =) underbara fredag!!

Imorgon blir det lite action i mitt liv haha!! Vi ska på fest hos Emir! ska bli skojj!!

Vi ska iväg och köpa mer ved imorgon också!! vi eldade upp 3 m3 på 1,5 månad!! så nu behövs det fyllas på så vi kan hålla oss varma i vinter =) har ju iof element :D men billigare och mysigare att elda =) tycker inte ni det?¨



Nu ska vi mysa vidare =)

Ha de! =)
/Selma

Hockey hockey hockey

Hockey säsongen har börjat! Jag upptäckte för några timmar sen att Tre Kronor spelade mot Tjeckien idag i Karjala Cup. Det var jag ju så klart tvungen att titta på. Jag är ingen sportmänniska överhuvutaget men hockey, det kan jag inte motstå:)

Det är bra att vara hockeymänniska. Alla matcher spelas på den tråkigaste delen av året när man ändå inte har något att göra. Hockeyn förgyller vintern=)

Nu ska jag leta reda på när Sverige spelar nästa match.

Heja Sverige!


I New York på Madison Square Garden när New York Rangers mötte New York Islanders.


När Sverige mötte Danmark och vann med typ 11-3=)


I Prag när Sverige mötte Tjeckien och jag hejade för fullt på någon bar. På fel lag tyckte dom flesta där:)

/Tanja


Maz Jobrani

Jag har köpt biljetter till Maz Jobrani i Malmö på fredag. En ståuppkomiker från USA, ursprungligen från Iran. Har inte sett så mycket material med honom men kan tänka mig att han är som en amerikansk Sean Atci=)

Det ska bli kul!






/Tanja

Grå dröm

Varje gång jag är på Dinsko riktas min blick mot dessa skor. Nu kan jag inte sluta tänka på dom! Vill ha dom gråa!


/Tanja

Lanvininspirerat

Lanvininspirerade skor från Ellos och Halens. Inget går upp mot orginalet så klart men me like iaf:)



/Tanja

Var har du varit?

Selma undrade vilken sten jag hade legat gömt under dom senaste månaderna när jag messade henne att denna låten var så bra. Tydligen har hon tjatat en massa om den och förstod inte hur jag hade kunnat missa den=)



/Tanja

Jimmy Choo vs. Nelly.se


Tar tag i träning

Nu ska jag träna! Kors i taket!


/Tanja

Nya skorna

God Morgon! Är det inte semester snart!? Det känns som om man går upp och går och går och lägger sig mitt i natten! Jag behöver lite ledighet!

Måste snart rusa till jobb, tänkte bara visa upp mina nya skor som jag är så stolt över=)


Är det inte lite Pippi Långstrump över dom? haha

/Tanja


Bröllopsresa..

Såååå mycket att planera inför bröllopet!! men man får inte glömma bröllopsresan!! ojoj.. så kul den ska bli!!

Kolla vart vi bär av i augusti nästa år!!















Det ska bli riktigt nice.. =)

/Selma

Nya skor igen...

Hej bloggen! Nu är jag hemma. Shoppade inte så mycket idag. Vilket kanske är tur med tanke på va djag köpte igår hehe. Jag hittade iaf ett par skiiiitsnygga skor! (lägger upp bild senare) Men dom var lite konstiga. Jag fick gå upp två storlekar! Har aldirg haft så stora fötter! hehe

Nu ska jag äta mackor i ugnen. Sen ska jag se till att sälja lite saker på Tradera tror jag. Börjar bli lite trångt i garderoben. Måste göra plats till allt nytt som kommer=)

/Tanja


Ung och Bortskämd

Igår tittade jag på första avsnittet av nya svenska dokusåpan, ung och bortskämd. Ung och dum borde den heta haha.
Det handlade om ungdomar som är väldigt bortskämda och deras föräldrar gör ALLT för dom. Dom får bo i ett hus tillsammns och känna på vuxenlivet. Jobba för pengar, handla och laga mat, städa och gå upp på morgonen utan någon som väcker dom.
Rätt underhållande måste jag ska säga. Kommer jag ihåg ska jag zappa över på 1an en gång i veckan=)

Ska ni titta på Ung och bortskämd?



/Tanja

Först WetSeal, sen Lödde

God Morgon! Brr så kallt det är nu!
Idag åker mina pälsstlövlar på. Jag ska åka till Lödde med Sofia och shoppa. Fast jag har ing apengar. Handlade lite på WetSeal igår:) Inte bra!


/Tanja

Nov. 8, 2010

Shit så kallt det har varit idag. Nästan minus grader. Hur ska jag klara av hela vintern?
Just nu håller jag på att koka fisk. Sen ska jag iväg till Coop för att veckohandla. Ska ha tjejmiddag på lördag så jag får kolla upp något gott recept.

Nu måste jag fortsätta med maten!


Bild från i lördags på  mitt snygga linne:)

/Tanja


Helgen..

som vanligt så flög helgen förbi! men en sak kan jag säga!! jag har inte öppnat en enda skolbok!! hurray!! men imorgon.. är det dags för C-uppsatsen... så man lär ju vara sysselsatt!!

Så... helgen?? fredag hände det inte mycket, men det vart mer fart i lördags när det var fest med tjejgänget!! =)
Djogani och Serif konjevic var å sjöng på sundspärlan! det var inte såå kul, men trevligt sällskap iallafall!!

bjuder på lite bilder som Tanja inte vågade visa =P



¨

/Selma

Poljevägen

Selma ger vägbeskrivning till ett par kompis från Jönköping. Dom har lite svårtt att förstå hennes skånska.

Selma: Sväng in mot fältarpsvägen.
Kompis: Va sa du? (Med uppåtdialekt)
Selma: Fältarpsvägen, som i fält.
Tanja: Polje
Selma: Fält. Polje du vet. Poljevägen...



/Tanja

Söndag

Jaha då var söndagen snart slut! Och helgen. Har inte fått så mycket uträttat denna helg känns det som. Det får jag ändra på till nästa helg. Ska planera en massa saker så jag har att göra!
Har precis fixat filmen Made in Yugoslavia. Tänkte jag skulle kolla på den lite. Den är roolig:)



/Tanja


Last Night

No Comments. No Pictures.

/Tanja

Glory Road

Glory road handlar om baskettränaren Don Haskins och hans lag. Don bryter på 60talets "oskrivna relger" när han väljer spelare till sitt lag enbart efter talang, inte hudfärg! Laget når oanade framgångar men får också utstå mycket orättvisor och hot.

Filmen är baserad på en sann händelser. Man blir alltid extra rörd när man vet att folk verkligen blev behandlade på detta sätt!

Se den! 





/Tanja

Nyårsklänning

Nu är vi inne i november och innan man hinner blinka är det jul och  nyår. Alltså är det dags att börja tänka på nyårsoufiten. Dessa klänningar står högt på min lista=)


/Tanja

Spetsbody

Snygg body för den modiga!


/Tanja

Sova igår fest idag

God morgon! Idag vakande jag redan halv 8. Det beror kasnke på att jag somnade kl 9 igår. Katatsrof! På en fredagskväll!

Innan jag somnade hann jag kolla på en film och läsa lite i min nya bok. Om the personal shopper annie valentine. Har skrivit om den första boken om hennehär på bloggen innan. Snart kommer rescension om bok nr 2 upp:)

Ikväll är det fest! Djogani och Serif Konjevic! Cant wait. Förfest hos Kiki först med massa folk! Kul!


/Tanja

Äntligen!

I´m back!! =) har inte haft mycket tid över till bloggandet nu när jag läst akutsjukvård-kursen.. vi hade 3 tentor denna veckan!! 1 läkemedelsberäkning, 1 metod-tenta och idag den stora akutsjukvård tentan!! jisses!! när jag kom hem idag tänkte jag sätta mig och läsa, men sen kom jag ju på att tentan är gjord!! NICE!

Så denna helgen ska jag inte öppna nån bok som har med skolan å göra!!

Idag är det bara fredags-mys på schemat!! har precis ätit en god middag och nu kollar vi film =)

men imorgon smäller det!! fest med heeeel gänget!! ååå vad kul det ska bli!! =) plus några vi träffade på balkan cruisen!! hihi!! meen, vad ska jag ha på mig?? alltid samma  problem!! 

men nu.. åter till filmen!!

ha en trevlig kväll!

/Selma 

Malibu Beach

Paris Hilton på Malibu Beach...



/Tanja

Gucci vs. Skopunkten



Camilla Skovgaard vs. AmiClubWear



 


Ännu mer päls

Vad tycks om dessa då? Vill ha! Hittar massa snyggt jag vill ha hela tiden. men från en massa olika sidor! Det blir dyrt!

suede finish fur cuff boot

/Tanja

Halloween 31 okt!

Måste bara klaga lite! Det här med Halloween. När ska det egentligen firas? Alla har olika datum och olika åsikter.

Vi anser att det finns bara en datum att fira. Den 31 okt! Traditionen Halloween med maskerad, trick or treat, pumpor mm kommer från Usa och där firas det den 31 okt!

Sen traditionen kom till Sverige firas den alla möjliga datum. Barn springer och knackar på dörrar och säger Bus eller Godis flera dagar innan och efter den 31 okt och hela All Helgona Helgen. Detta blir lite jobbigt och förvirrande!

I Sverige har vi länge haft traditionen All helgona helgen då vi tänker på nära och kära som gått bort och tänder ljus i höstmörkret. Det känns lite förolämpande mot folk som tar denna tradition på allvar att klä ut sig och springa och knacka på deras dörr för lite godis?

Eller som Selma sa: Då kan man ju vara påskkärring i augusti! :)

Alltså Halloween firar vi den 31 okt och All helgona helgen den första helgen i nov! Håller ni med ?;)



/Tanja och Selma

Snyggaste koftan just nu!

God morgon! har egentligen superbråttom och har inte tid att sitta här. Men jag vara bara tvungen att visa denna grymt snygga kofta! Jag är helt hooked på päls nu för tiden. Denna lägger jag i min korg och betalar när ag kommer hem=)



/Tanja

Trötter

Då var onsdagen snart slut. Har inte gjort något speciellt idag. Lagade spagetti och köttfärssås till middag. Under tiden insåg jag varför småbarnsfamiljer äter det så ofta!? Det är verkligen lätt att laga. Och snabbt går det=)

Tittade precis på 2½ män på tv men höll på att somna. Var tvungen att hitta på något. Lite situps kanske? Nätshoppa lite? Eller varför inte bara somna och strunta i vilket=)



/Tanja

Något gick fel?

Vem är det jag ser? Är det Eminem? Är det Paris Hilton? Eminem, Paris Hilton? I'm going craaaazy! haha


Posh24

God morgon! Stressigt som vanligt på morgonen. Jag täntke bara hinna med och rekomendera en tidning till er. Köpte Posh24 i söndags när jag handlade mat. Han inte läsa den förrän igår men jag tyckte den var väldigt bra! Massa roligt att läsa om, skvaller och kläder från röda mattan:)

Nu måste jag springa! Jag har ingen att äta till lunch idag kom jag på! Vad ska jag äta?



/Tanja

Snygga skor

Idag har jag jobbat och jobbat som en galning. Sen har jag varit en runda på Väla och slösat en massa pengar på tråkiga saker. Köpte två halsdukar och ett skärp. Rätt fult skär men jag ska ha det till en hemlig sak, hehe ;)

Var en runda på Skopunkten också och jag tror att jag hittade ett par skitsnygga skor. Visste inte om det såg billigt ut eller snyggt. Hur som helst köpte jag inte dom .Tyckte dom var dyra, 350 kr. Inget Tanjapris det inte:)


Fan tror jag ångrar att jag inte köpte dom! vad tycker ni? Dom var fakstikt finare i verkligheten!

/Tanja


RSS 2.0