Gott Nytt År!!

Vi har fullt upp här hemma med förberedelser inför nyårsfirandet ikväll.. På kvällens meny står: Hummer, Oxfilé och Tropisk panacotta..
 
2012 har varit ett underbart år!! Det bästa någonsin eftersom vi fick vår Jacob. SÅ året har självklart gått alldeles för snabbt! Men vi hoppas på att 2013 iallafall är hälften så bra, för då kommer även det bli ett super år!
 
 
Ha en trevlig kväll alla! Ta det lugnt med raketer.
 
/Selma
 

Stranden (Dag 9) och Zoo Miami (Dag 10)

God morgon! Nu var det någon dag sen jag srkrev. Har inte haft tid riktigt.I förrgår gjorde viinget speciellt. Lågt på stranden och yrade rundor. Det tar så lång tid att köra någonstans så det tar hela dagen om man bara ska köra och kolla rundor.
 
Igår iaf åkte vi till Zoo Miami. Det var jättefint där och dom flesta djuren hade stora fina områden att vara i. Jag brukar gilla chimpanserna bäst men dom bara låg och sov igår. Så sköldpaddorna och gorillorna var roligast. Fast allra roligast var ju när vi matade girafferna! Skitfräckt! Dom stack ut sin långa blåa tunga och åt från ens hand.
 
Efter vi hade varit på Zoo åkte vi till ett annat ställe där man kan åka sån airboat och kanske se krokodiler. Vi har köpt ett kort som heter Go Orlando där det ingår gratis inträde till massa saker, Så vi tänkte ge Everglades ett försök till. Vilket var tur för denna gången kändes det ännu mer som träsk, lite mer skogrunt om och så. Och gissa vad? Denna gången fick vi se krokodiler också. En simmade fram precis sidan om båten!
 
 
/Tanja

Shopping (Dag 8)

God morgon härifrån Florida!
I natt har jag sovit. typ 11 timmar. Var helt slut igår. Har haft svårt att sova här. Ni känner ju mig, kan inte ligga still när det finns så mycket att göra! haha Äta? Det har vi inte tid med. haha Ungefär så är det, äta och sova kan vi göra när vi kommer hem ;)
 
Iaf igår spenderade vi hela dagen inomhus. I världens största köpcentrum, typ. Det var som en hel stad! Så ni kan ju tänka er att vi fick en hel del shoppat.
 
Idag tänkte vi åka in till Miami Beach och sola och bada där lite.
 
 
Brownie med glass, grädde och chokladsås. Mmmm sååå gott!
 
/Tanja

SeaWorld (Dag 7)

På torsdagen hann vibara  med en sak. SeaWorld! Det är såå stort och så underbart haha. Detförsta vi gjorde var att gå och titta på Späckhuggarna och deras show. Vilka djur! Och showen var väldigt rörande tyckte jag.
Under dagen hann vi också med delfinshow och sjölejonshow men späckhuggarna förblev mina favoriter. Det var en otrolig dag och SeaWorld är som sagt helt underbart!
 
 
/Tanja

Titanic - The Experience

Ändå sen jag hittade Titanic - The Experiences hemsida så har jag lääängtat. Titanic fan som jag är bokade jag genast biljetter till deras Dinner Event. Så i onsdags var det äntligen dags.
Vi åkte till museumet tidigt för att kunna titta i  lugn och ro innan det var dags för middagen.
Vilken känsla det var att gå in i alla uppbyddga rum från skeppet. Jag blev lite känslosam ett tag, speciellt när vi kom ut på deck och "stjärnorna" lyste, "havet" kluckade och "kylan" bet i dina kinder.
 
Kl 7 var det sen dags för Dinner Event. Två stycken tjänare i första klass kom och hämtade oss och tog oss till katpen Smith så vi kunde fotas på stora trappan med honom. Sen blev vi invisade i första klassmatsalen (lite besviken på den var jag) där vi åt middag tillsammansmed Molly Brown, Kapten Smith, Thomas J Andrews och paret Astor. Efter middagen fick vi en rundtur av skeppet och det var då det hände. KaptenSmith fick en varning om isberg och sen började vi sjunka. Alla kvinnor och barn fick gå ut på däck och efter kom männen. (Skådespelarna spelade alltså upp hela kvällen då Titanic sjönk om det var någon som inte förstod det.)
 
Detta var en helt underbar upplevelse och jag hade ett leende påläpparna hela tiden, förutomnär båten sjönk för då hade jag gåshud!
 
Detta var biljetten in på museumet. På baksidan stod det vad man hette, vilken klass man tillhörde och varför man var på Titanic. I slutet kunde man läsa om man överlevde eller inte.
 
 
 
 
/Tanja
 
 

2012-12-28

Ännu en mysig dag med min lilla familj.. Mannen är ju ledig tom nästa vecka, så vi har det bra.
Idag tog vi sovemorgon. Eller ja, jag och Jacob vaknade tidigare än pappa iallafall. Han låg fortfarande och sov när lillen skulle sova middag haha..
 
Idag har vi bokat resan!! Så i påsk åker vi iväg! Någon som såg på bilden vart vi ska?
Vi ska till Los Angeles, och fira påsk där med vänner och familj..
 
Nu ska lilleman bada och sen är det dags för pyjamas och mysa i soffan!
 
 
Mina fina killar!!
 
/Selma

Kennedy Space Center (Dag 6)

I'm back! Nu är vi tillbaka igen i "lilla" Fort Lauderdale. Såååå mycket folk, bilar och låååånga köer i Orlando.
Iaf så gick vi upp mitt i natten i onsdag för att göra en 2dagars utflykt till Orlando. Vårt första stopp var Kennedy Space Center. Där fick vi prova på att bli uppskjutna i en raket, titta på 3D-filmer om rymden och annat smått och gott.
 
På Mars!
 
På kvällen åkte vi till ett Titanic Musem som jag berättar om i ett annat inlägg för det kommer bli ett låååångt inlägg. hehe
 
/Tanja

James Dean

 
/Selma
 
 

God Fortsättning..

Efter en händelserik jul så avslutades den igår med en middag med min släkt.. Det var jättekul att träffa all då vi inte ses särskilt ofta! I år var det fyllt med små barn igen! Jag är näst, näst äldst av kusinerna så det har bara varit 2 små pojkar, men i år tillkom ju Jacob och även en liten supersöt flicka! Så det va kul!
 
Jag och Jacob var så trötta efter allt som hänt under julen så när jag skulle natta honom igårkväll, så deckade vi båda två inom 3 minuter kl 21 på kvällen..
 
Nu sover lillen och vi kollar film och planerar en resa till påsk =) Berättar mer när det är bokat och klart =) men kan ju ge er en liten ledtråd...
 
 
 
Någon som vågar gissa?? =)
 
/selma
 
 
 

Stranden (Dag 5)

Det blir ett kort inlägg idag. Har legat på stranden hela dagen. Och brännt oss så klart hehe.
Jag ska snart gå och lägga mig för imorgon ska vi upp halv 4. Vi ska åka till Orlando i 2 dagar. Vi ska bla gå på SeaWorld. Vi har ett fullspäckat schema framför oss så blir nog ingen uppdatering förrän jag är tillbaka i Fort Lauderdale.
Imorgon kväll ska vi förresten göra något jag verkligen ser fram emot. Ska bli superspännande! Jag berättar allt om det sen. Under tiden får ni vara lite nyfikna;)
 
 
/Tanja

Juldagen..

jisses vilken mysig jul vi har haft!!
 
Eftersom både mina föräldrar och svärföräldrarna inte var hemma under jul i år, så blev det bara vi vår lilla familj som firade tillsammans, Mannens syster kom även hit eftersom hennes sambo jobbade..
 
igår var vi hemma och kollade film, åt god mat.. kollade klart också på Kalles jul och sen öppnade vi klappar! Tomten kom faktiskt också!! Jacob blev väldigt chockad, lite rädd också tror jag men han grät aldrig., men han tog heller knappt bort blicken från tomten..
 
 
 
 
Idag var vi hemma hos Jacobs gudföräldras föräldrar på middag =)
 
Nu myser vi hemma i soffan och imorgon blir det lite middag med min släkt =)
 
Ha en fortsatt trevlig kväll
 
/Selma
 
 
 
 
 
 

Shopping och stranden (dag 4)

Då var fjärde dagen snart också slut. Idag har vi gjort allt och inget känns det som. Vi började dagen tidigt med lite shopping. Vårt hotell ligger tydligen 800 m från ett köpcentrum. Inte dåligt va? Jag kunde inte sova som vanligt så kl 8 shoppade vi för fullt.
Någon timme på stranden har vi också hunnit med.
Vi funderade på att gå på bio ikväll men det mesta verkar stänga tidigt ikväll så vi ska nog bara hänga lite på rummet. Imorgon är det juldagen och då är allt stängt. Så det blir nog en dag på stranden...
 
 
/Tanja

Första inköpet

 
/Tanja

God Jul!

Hemma hos oss råder total julmys!! Vi började dagen med risgröt till frukost =)
Nu myser vi i soffan och kollar på "Ett päron till farsa firar jul"
 
Strax ska jag börja med maten =) Sen blir det Kalle Ankas jul =)
 
Ha en underbar julafton!!
 
 
/Selma

Everglades och WaterTaxi (Dag 3)

Idag har det varit en lååång dag. Som ni vet var vi uppe med tuppen i morse för att köra och hälsa på krokodilerna. Vi åkte till ett ställe som heter Sawgrass Park där vi fick åka sån "evergladesbåt". Ni vet sån som glider fram på vattnet med en stor proppeller där bak? Det gick snabbt och var kallt och blåsigt men jag hade väntat mig ännu värre, så det var ingen fara alls! Tyvärr såg vi inga krokodiler på vår rundtur. Vi fick istället gå till deras lilla krokodilutställning där man fick hålla babyalligatorer. Dom var såå söta och inte alls läskiga!
 
Innan vi hoppade på en "watertaxi" skulle vi äta lite pizza och GPS-tanten lurade oss så vi körde fel i en hel timme! Haha det sprutade verkligen rök ur öronen på oss när vi upptäckte det så sura vi var.
 
Iaf Fort Lauderdales Watertaxi är båtar som kör på kanalerna här. Dom kör framförallt förbi alla stora hus som ägs av olika rika och kända personer.
 
Nu är vi tillbaka på hotellet och äter popcorn och tittar på TV. Imorgon är det julafton och den ska vi försöka spendera på stranden...
 
 
/Tanja
 

Miami Beach och Basket (Dag 2)

Det är tidig morgon här i Florida och jag kan inte sova. Vi ska åka till Everglades idag och alla alligatorer. Ni som känner mig vet att jag är ingen natur och djurmänniska direkt haha så jag är rätt nervös faktiskt!
 
Men tillbaka till gårdagen. På eftermiddagen åkte vi in en runda till Miami och Miami Beach. Det tog 100 år! Allting tar så extramt lång tid vad du än ska göra. Långa avstånd och mycket bilköer. Tillslut kom vi iaf till Miami Beach, där var rätt tomt med tanke på att det var lite kyligare igår. Vi gick en promenad på straden och cruisade en runda i staden. Lite shopping hann vi också med (ett måste) innan det var dags för basket. Miami Heat Vs Utah Jazz. Ska jag vara ärlig kan jag inte säga något om matchen, mer än att Heat iaf vann. Satt mest och spanade efter kändisar! haha
 
Nu ska vi ner och äta frukost och sen bär det iväg. Wish me luck!
 
 
 
 
 
 
 
/Tanja

I'm in Miami, Bitch!

Eller snart iaf. Justr nu befinner jag mig i Fort Lauderdale. Vi kom hit igår kväll vid 8. Efter 26 timmars resa var vi äntligen framme! Det började kännas värt det redan när vi kom fram till biluthyrningen och man fick välja från ett helt garage vilken bil man ville ha. Vi velade länge, jag var sugen på en vit men jag fick ge mig till slut. Sen ut på vägarna som var kantade med palmer och reageton på radion!

Idag har vi cruisat rundor och kollat läget. Det är lite kyligt idag, lite kalla vindar. Det ska bli varmare senare i veckan!  Snart ska vi som sagt åka in till Miami och kolla läget där lite, sen ikväll ska vi gå på basketmatch.

Kommer nog uppdatera rätt mycket härifrån underbara Florida känner jag. Wi-fi överallt ju ;)

 
 
 
/Tanja
 
 

Here I Come!

Jag har en hemlighet! Eller det är ju ingen hemlighet längre för nu berättar jag ju, hihi. Nu åker jag till Florida! Ska på semester med sol, bad, äventyr och shopping så klart! Får se om jag bloggar där annars får ni massa roliga uppdateringar när jag kommer hem igen!
 
God jul och gott nytt år!
 
/Tanja

Perfekta

Mina favorit färger just nu är ju svart, rosa, grön och beige. Hur perfekta var inte dessa ballerina skorna då? Jag bara mååååste ha dom. Fick genast upp massa olika outfits i huvudet när jag såg dom. haha
 
 
/Tanja

Onsdag

God morgon! Idag var det svårt att vakna. Ögonen ville inte öppna sig. Jag drömde massa i natt också, säkert därför. Jag var liksom stressad i min sömn. haha inte så  lovande!
Igår tog jag och Sandra en fika i stan. Sen efter det gick vi faktiskt hela vägen det. Vi skulle åt samma håll. Det tog en timme! Men det var faktiskt väldigt skönt.
Nu måste jag äta lite frukost...Ha en bra dag!
 
 
/Tanja

Janssons Frestelse..

Jag har ett superdupergott recept till Janssons Frestelse.. Som är en av mina favoriter på julbordet!
Har tyvärr ingen bild på den då jag glömde senast jag tillagade det..
 
10-12 potatisar
5 dl vispgrädde (ingen sån mindre fett, utan rejäl grädde ska det vara)
1-2 burk ansjovis (beroende på hur mkt av ansjovissmaken ni vill ha)
2 gula lökar
ca 50 gram Smör
0,5 - 1 dl ströbröd
 
Hacka löken och stek den till den blir mjuk, ca 5 minuter på medel värme. Häll sedan i spadet från ansjovisen i löken och låt det puttra i 1 minut
Skala och strimla potatisen (Jag strimlar potatisen till lite tjockare än pommes stripes storlek)
Använd en stavmixer och mixa ner ansjovisen i grädden (det går även bra att finhacka ansjovisen och sen blanda in den i grädden om man ej har en stavmixer).
Smörj en ugnsfast form och börja med ett lager potatis sedan lök och lite av grädden, gör om detta i 3 lager.
Skär tunna bitar smör och lägg ovanpå avsluta med att strö på ströbrödet.
 
Grädda i minst 1 timme på 200 grader. Jag brukar grädda i ca 1h20min men ha kolla så det inte bränns. Lägg på aluminiumfolie i slutet om det får för mycket färg, flytta eventuellt ner ett snepp i ugnen.
 
Njut!!
 
/Selma
 
 

Glömde :S

God morgon! Jag glömde totalt bort att blogga igår. När jag loggade in i morse såg jag att vi inte hade bloggat alls igår! Det har fakstiskt aldrig hänt innan att jag glömt bort att blogga. hehe
Igår var jag hemma hos Sara en runda. Vi åt kräftspasta och sen gick vi faktiskt en promenad på en timme. Det var välbehövligt att röra sig lite. Jag tenderar att gå i ide när det är kallt nämligen hehe.
Idag ska jag fika med Sandra. Det var längesen vi sågs. Tiden bara flyger iväg.

På tal om något helt annat har det kommit in toppar med roliga tryck på WetSeal. Första tycker jag passar rätt bra ;)
 
/Tanja

Julmiddag med tjejerna

Igår kväll var alla tjejer hembjudna till Selma för julmiddag. Det blev en trevlig kväll med en massa skratt! Först åts det julmat (så klart) och lite julklapputdelning hanns det också med. Sen åkte spelen fram! Vi spelade Tick Tack Boom som är ett roligt spel men inget klår Helt Hysterisk. Vi skrattade tills magen värkte. Väldigt lyckad kväll!
 
 
 
 
 
 
 
/Tanja och Selma

För kallt

Dessa outfitbilder blir lite tråkigare än vanligt. Jag vägrar ta av mig jackan ute just nu när det är typ -15. Så fotade lite inomhus istället:)
 
 
 
/Tanja

Lite jul

God morgon! Lördag idag och ikväll väntar julmiddag med hela gänget hemma hso Selma. Ska bli mysigt!
Igår var det julmiddag hemma hos mamma.  Det var god mat och massa lekar så klart när mamma är i farten=) Fick ett par nya varma inneskor som gnisslar och gnäller när jag går. Haha hålle prå att bli knäpp här hemma!


 
 
/Tanja

 

Julkänsla

Idag köpte vi julgran och dekorerade den tillsammans! Jacob tittade väldigt nyfiket på oss :) det luktar så gott med julgran!!

/Selma


2 Broke Girls

Jaha torsdag idag. Veckan har gått snabbt. Tog en fika med AnnMarie igår. Det var på tiden, alldeles för längesen vi sågs.
Idag har jag inte hittat på något speciellt.Har precis tittat på ett par avsnitt av 2 Broke Girls. Den serien är bäst! Caroline ä rmin favorit. Skrattar hela tiden, bra för magmusklerna ;)
/Tanja
 
 

Rött för julen


/Tanja

Het rödkål med juliga fiskbullar & fullkornsris

Det var vad vi åt till kvällsmat idag... när jag läste att vi skulle äta fiskbullar blev jag lite sådär.. njaeeee.. Men dom var goda!! Rätten serverades med sweet chili sås till..
 
 
/Selma

Glutenfritt i Ystad Saltsjöbad

Vi åkte till Ystad Saltsjöbad för att äta julbord. Jag är inte jätteförtjust i julbord men köttbullar,prinskorvar och lax är ju alltid gott!
Det fanns inget glutenfritt alternativ på julbordet utan jag fick äta det som alltid är glutenfritt. Vilket resulterade i inga köttbullar och inga korvar tyvärr. Det fanns en hel del annat men kräsen som jag är så fick jag nöja mig med lax, ägg och revbenspjäll. Brödet jag fick in var under all kritik, torrare och hårdre för man leta efter. Att en restaurang tycker det är ok att servera bröd som ser ut på det sättet? Dom hade aldrig fått för sig att servera vanlig bröd som var så torrt?
Dessutom fanns det inget för mig att dricka direkt. Jag hade blivit lovad rosevin men när vi kom dit var det slut sa dom. Alternativen var öl och sommersby cider och vanligt vin. Jag dricker inte vin så det blev vatten för min del.
Jag var lagom irriterad och besviken och de fick ta emot många klagomål. Tillslut lyckades dom gräva fram en flaska rosevin som dom bjöd på sa dom.
 
Annat blev det dagen efter när det var dags för frukost. Det fanns en egen glutenfri avdelning med flingor, bröd och kakor. Jag åt som en häst och var väldigt nöjd.
Det fanns till och med en brödrost som bara var till för glutenfritt bröd!
 
Så sammanfattning, julbordet var inget för mig, att äta i vanliga restaurangen kanske är bättre, vem vet? Frukosten var perfekt och jag kunde inte varit nöjdare!
 
 
/Tanja

Vinterstövlar..

Sista veckan har jag frusit riktigt mycket om fötterna när jag varit ute med lillen och vovvarna!! Så jag bestämde mig för att åka till väla och leta vinterstövlar! Så jag tog min kära mammas råd och köpte ett par rejäla stövlar, som mamma kallade det för!  Jag köpte ett par vita Timberland mukluk..
 
Hade sån tur att de faktiskt var på rea, de var nedsatta 600 kr!! ibland ska man ha tur!!
 
 
 
Dom är supersköna!
 
/Selma
 

Lite mer bröllopsplanering..

Tänkte skriva lite mer om när jag gifte mig..
 
Försöker komma ihåg vart jag slutade sist, skrev mest om dekorationerna så tänkte skriva om lite annat nu.
 
Klänningen!! Jag började redan leta klänningar online direkt efter vår förlovning och hittade direkt ett märke jag fastnade för! De hade superfina klänningar! märket är ett undermärke till Pronovias och heter White One, http://www.whiteone.es/index_real.html det är ett spanskt märke! Så jag kollade upp var de hade återfösäljare i närheten och den enda nära mig i Helsingborg var en butik i malmö,  http://www.palmdesign.se/ De va trevliga och serviceinriktade.. Jag tror jag provade 5 klänningar innan jag hittade min klänning..
 
 
Jag är ganska så lång, eller rättare sagt väldigt lång för att vara tjej, 185 cm, så jag valde att itne ha klackar på bröllopet, trots att jag annars ÄLSKAR höga höga klackar! Så jag körde på ett par vita gladiator sandaler! OJ så sköna de var! Jag hade inte ont en enda sekund i fötterna på hela kvällen!!
 
Frisören är viktigt att boka i tid! Speciellt om man som jag tvunget ska gifta sig på midsommardagen! Jag gick till en tjej som har en salong som heter http://maximalno.se/ Hon är superduktig och även mina tärnor och nära vänner fixade sina frisyrer där. Så vi hade en liten champagnefrukost där samtidigt.
En god vän till mig är make-up artist så hon sminkade mig och tärnorna och de gjorde vi hos frisören, då hon hade ett utrymme för make-up så det var sköt att bli klar med allt på ett ställe..
 
Man får också tänka efter hur man vill ha själva bröllopet.. hur många tärnor? blomsterflickor?
 
Jag hade 2 tärnor varav en är typ min gudmor vid bröllopet (Tanja) och den andra är min syster. Min man hade bara sin best man som då är typ hans gudfar vid bröllopet. Sen hade vi 3 blomsterflickor och 2 pojkar som hjälptes åt att bära ringarna och även en mini-tärna Två av dem var min mans syskon och 4 av dem mina syskonbarn..
 
 
Blommor!! Vilken bukett? Jag valde en klassisk bukett med lila rosor och vita orkideklockor ovanpå.
Sen hade tärnorna Vita rosor med något inslag av lila.
 
Istället för att kasta ris på oss när vi kom ut från kyrkan hade vi köpt rosblad och såpbubblor. Såpbubblorna köpte jag på den amerikanska sidan och sen beställde jag personliga etiketter med mitt och min mans namn på och datumet för bröllopet som vi sedan klistrade på såpbubble flaskorna. Mina vänner delade ut blombladen och flaskorna till gästerna medans de väntade på oss att komma ut ur kyrkan..
 
 
Det kan va kul att ha någon speciell sång ikyrkan, min guddotter som även är min systerdotter sjöng för oss i kyrkan, Beyonce - Ave Maria.. Det var helt underbart! Typ inte ett enda torrt öga i hela kyrkan!!
 
 
Förutom blommorna till oss och rosbladen så hade vi dekorerat bilen med blommor och även honnörsbordet..
 
 
Sen hade vi rosetter i ivory och lila som gästerna satte på sina bilar.. Vi hade även mini korsage till alla gäster.. Dessa köpte vi i Kroatien när vi var där, det är en tradition nere ifrån Kroatien och Slovenien..
Männen hade sina på kavajen och kvinnorna kunde knyta sina runt handleden.
 
 
Tårtan!!
 
Vi beställde vår tårta hos en tjej med egen firma lite utanför Helsingborg.. http://vanilja.se/
 
 
Det var en mousse-tårta, med smakerna passionsfruktsmousse och chokladmousse, därimellan var det färska hallon. SUPERGOD!!!
 
Ja, nu blev detta långt igen!! 
Fråga gärna på om ni vill!! Det är superkul med bröllopsplanering!!!
 
/Selma
 
 
 

By the sea

/Tanja

Ystad Saltsjöbad

Igår åkte hela jobbgänget iväg till Ystad Saltsjöbad för en avslappande spahelg. Jag vet inte hur avslappande den blev hehe. Jag och Sara bestämde oss rätt snabbt för att inte hänga i spaet. Ingen av oss var riktigt på humör. Vi kollade istället rundor lite på stället. Det är väldigt fint där, både ute och inne!
På kvällen var det dags för julbord och show. Jag var inte vidare exalterad över varken julbordet eller showen. (Inlägg om glutenfrritt kommer senare). Showen hette världens snabbaste allsång och var lite för hysteriskt för min del.
Efter lite klagande på den glutenfria maten och drickan från både mig och chefen fick vi till slut en flaska rose "on the house" vilket ju var uppskattat! hehe
Några glas rose senare och när showen var slut blev det disco. Vi dansade till dom stängde och hade superkul!
I morse var det då dags för hotellfrukost. Min favorit med hela hotellgrejen. Och jag blev inte besviken!
 
Just nu är det snöstorm ute, pizzan står i ugnen och soffan kallar. Ha en bra kväll!

 
 
 
 
 
 
/Tanja

Hemma igen

Då var man hemma igen efter en avkopplade (?) spahelg. Ska titta på Så mycket bättre nu, det är ju Darins dag! Sen kommer inlägg om hela helgen upp efter.Ni får ett litet smakprov så länge ;)
 
 
/Tanja

Bröllopsplanering

Jag fick förfrågan att skriva ett inlägg och tipsa lite om hur jag gick till väga när jag planerade mitt bröllop.. Så jag kör på det, med risk på att det blir uppdelat i fler inlägg eftersom jag säkert kommer på mer senare..
 
Vi förlovade oss i Oktober 2010. Sen bestämde vi oss för att gifta oss den 25 Juni, 2011 (midsommardagen). Så jag hade 9 månader på mig att planera, vilket verkligen behövs!
 
Det första vi gjorde var att boka kyrkan. Sen var det ju att sätta sig ner och räkna ut hur mycket gäster som skulle bjudas, eftersom de flesta lokaler har en gräns på hur mycket personer som får vistas där.
 
Vi bjöd ca 300 gäster och räknade med att minst 250 skulle komma, så vi behövde en stor lokal!
De flesta lokalerna i Helsingborg tar max 100 personer, så det blev att vi hyrde folkets park i Hasslarp (10 minuter från helsingborg).
 
Innan man hyr lokal ska man också tänka ut om man ska hyra ett ställe där dom fixar maten och allt så man betalar per kuvert, men vi bstämde oss fr att bara hyra en lokal på "kallhyra" och fixa ALLT själv!
 
Vi var ute i god tid med att skicka ut inbjudningar för vi har släkt och vänner från typ hela världen som ska hinna boka resa plus att det var ju på midsommardagen! Så vi skickade ut inbjudningarna i Januari/Februari redan och bad om svar senast slutet av April månad. Jag skapade en egen E-mail adress bara till bröllopet där de som inte ringde och svarade kunde maila istället! Det var superbra för hade man använt sin egen mail så kan det lätt hända att något mail försvinner i mängden av alla andra.
Vi beställde inbjudningskorten från http://www.optimalprint.se/, även här, jättebra sida! Som skickade ordern snabbt! Tror att det tog ca 7-8 arbetsdagar att få ordern.
 
Jag hade redan en bild i huvudet hur alla dekorationerna skulle se ut i lokalen och nu gällde det bara att hitta allt! Men jag märkte att det blev väldigt dyrt att köpa alla saker i Sverige, så jag hittade en SUPERBRA sida på internet, en Amerikansk sida som skickade saker till sverige. Där köpte jag allt från stolsöverdrag, dukar till askarna att lägga choklad i till gästerna. Sidan heter http://www.efavormart.com/ och jag beställde i 3 olika omgångar varav de inte missade en enda sak!och sakerna kom inom 2-3 veckor efter beställning! Tänk dock på att tullskatt och andra tullavgifter på sammanlagt 25% tillkommer på beställningar från USA!
 
Lokalen vi hyrde hade inte riktigt de borden och utbudet av tallrikar och glas som bilden i mitt huvud. så det blev en runda till http://www.festotalt.se/ för att hyra stora runda bord, tallrikar, bestick, vinglas.. ja allt sånt! Där fick vi hyra allt för ett väldigt bra pris och sakerna levererades 2 dagar innan bröllopet och hämtades upp 2 dagar efter, så vi behövde itne skynda med allt! Sen behövde man inte heller diska utan tallrikarna skulle bara skrapas av och sen fixade de diskning! Först tänkte jag spara in pengar genom att hyra den billigare servisen men ångrade mig och la ner pengar på att hyra den finaste! och OJ! jag ångrar mig absolut inte!!
 
Så här såg et av borden ut efter det var dekorerat..
 
 
Som ni ser var temat ivory och lila.
 
Först ville jag ha lite mer dekorationer på bordet, men eftersom maten skulle serveras på fat på borden så fanns det inte mer plats. Man ser inte exakt på bilden men där ligger lila silkes-rosblad och små genomskinliga "diamanter" även de inköpta på den amerikanska sidan.
 
Sen var nästa problem de fula väggarna!!! Hur skulle det lösas?? Jag åkte till Bauhaus och köpte vit fiberduk.. Det var ganska bra pris, sen köpte även lite på ÖB...
Så här täckte vi väggarna..
 
 
 
På fotot lyser det igenom men det såg bättre ut i verkligheten..
 
Sen på väggen bakom vårt bord så försökte vi täcka det mesta men allt gick inte så fick leva med det! Den spygröna väggen!!
 
 
Det syns inte på bilden, men på honnörsbordet hade jag och Tanja köpt lite glittrigt ivory och lila papper där vi klipte ut små hjärtan med hjälp av en hålslagare med hjärtformer.. Detta var jobbigt, men det blev fint på bordet!
 
Detta blev ju långt och jag är långt ifrån färdig.. Jag får fortsätta i ett senare inlägg =)
Hoppas detta kan hjälpa med nåt iallafall!
 
Men det viktiga när man planerar bröllopet!! Om någon annan säger att det inte går eller något i den stilen! LYSSNA INTE! Kämpa! Det är ditt bröllop! Det är du som drömt om det! Inte någon annan, Du och din man bara!
 
/Selma
 
 
 

Julskyltning..

Idag var jag och lilleman på Julskyltningen på Fredriksdal tillsammans med en vän och hennes son, som bara är 3 veckor yngre än Jacob =)
 
Det var riktigt mysigt och lillens första julskyltning. En lyckad dag alltså!
 
 
 
/Selma
 

Spahelg

God morgon! Då var man uppe med tuppen som vanligt igen en lördag. Fast idag är det inte självvalt. Ska jobba hela dagen, sen på eftermiddagen åker vi alla iväg på en spahelg med julbord och julshow. Ska bli roligt! Jag återkommer på söndag med en massa roligt att berätta och roliga bilder att visa. Förhoppningsvis ;)
 
Vi har varit där en gång innan. Så här fint såg det ut då. Är nog lite skillnad idag med all snö hehe..
/Tanja
 
 

Shopping..

Idag var det dags för oss att åka till Ullared.. Jag, lilleman, mannen och min mamma..
Det var inte alls mycket folk där och vi var klara på 2,5 timme! =)
 
En av sakerna vi köpte där var en pulka till lillen! Så nr vi kom hem så provade vi såklart den! Och han gillade det inte i början, men när man började gå med honom så blev han glad och när man halvsprang lite med honom blev han superglad! Så det var skoj!! Vi får ta en runda imorgon igen!
 
 
 
Nu har jag lagt lillen och mannen är på fotbollsträning, så jag tittar på senaste Greys Anatomy avsnittet..
 
Ha en trevlig kväll!
 
 
 
/Selma
 

Moilas glutenfria pizza

När jag skulle köpa bröd sist såg jag att det även fanns frysta pizzor i frysen. Jag var inte så förtjust i pizzor man gör hemma i ugnen innan jag blev glutenfri ens men pizzan såg så himla god ut på bilden så jag var tvungen att prova.
Och det var ju tur för jag måste säga att den var väldigt god!
Märket heter Moilas. Har aldrig sett det innan men ska börja kolla rundor efter andra saker också tänkte jag. Pizzan fick ju högsta poäng=) Den var dyr så klart men det är ju allt annat glutenfritt också tyvärr...
Har köpt hem ett par till. Måste passa på när man hittar något gott som man bara kan slänga in i ugnen. Det är lite dåligt med det annars på den glutenfria fronten.
 
/Tanja

Lisa Vanderpump

Det blev inget bloggande i morse och har egentligen inget att säga nu heller. Skulle egentligen fikat med AnnMarie idag men vi sköt fram det. Imorgon var det fika med Selma på schemat men vi sköt också fram det. Då finn sdet inget annat för mig att göra än att titta på Real Housewives of beverly Hills. Mitt nya beroende ;)
Avslutar kvällen med två roliga citat från Lisa.
 
"My husband calls me a sexobject. Every time he mentions sex, I object."
 
"Flats to me is like a dicease"
 
c
 
/Tanja

Snöööö

God morgon!
Guud så mycket snö det är ute! Har snöat hela natten och snöar fortfarande. Vi får se hur lång tid det tar att komma till jobb idag...
Denna veckan står det dejt med Ann-Marie och Selma på schemat och sen till helgen julfest med jobb. Så ikväll ska jag bara hem och ta det lugnt, dra ner persiennerna och låtsas att det inte finns någon snö ute!
Har tittat rundor på nätet och blivit sugen på att shoppa lite. För ett par månader sen sa jag hoppa till mönstrade jeans och nu har jag ändrat mig totalt. Det är ju så snyggt! Hehe här är 2 par som jag inte hade tackat nej till! (Första paret är glittriga, svårt att se.)
 
/Tanja

Massa snö och nya stövlar

 
/Tanja

2012-12-02

Vi har haft en mysig 1a Advent här hemma! Alla dekorationerna utom granen är uppe. Granen åker vi och köper runt lucia =)
 
Såhär söt är Jacob idag! =)
 
 
Ha en fortsatt trevlig advent =)
 
/Selma
 
 

Partyoutfit


/Tanja

Ett himla velande

Igår kom Sara hit vid 6-tiden. Vi började med att äta gott,måste jag säga fast det var jag som lagat det ;). Vi drack några cider och satt och snackade massa. Det var verkligen en supertrevlig kväll! Hur slutade den nu då? Blev det utgång som det var sagt från början? Det var ett himla velande fram och tillbaka hela kvällen och en massa klädombyte. Först lagom fin till midddagen och sen åkte partyoutfiten på men kvällen avslutades med Smurftröjan i soffan. Alltså ingen utgång, och det var nog en trevligare kväll tack vare att vi inte gick ut! Så vi är båda nöjda med det beslutet, hehe.
Jag är framförallt nöjd idag när man vaknar och mår bra. Har en dag framför mig med städ, städ och städ. Vilket jag inte ser fram emot. Ska nog se till att göra det nu på direkten så kan man kanske gå ut och gå en promenad sen i snön. Har kommit en hel del under natten.
Trevlig första advent förresten!
 
 
 
 
 
 /Tanja

Nya stövletterna

 
/Tanja

Hemmakär

God morgon god morgon!
Idag vaknade jag på bra humör! Ser fram emot dagen. Först ska jag bara lata mig sen måste jag ut i köket och laga mat för ikväll kommer Sara hit. Vi skulle ut och festat men det blir nog bara en mysig hemmakväll istället. Ingen av oss är så sugen på att slå klackarna i taket direkt.
 
Igår var vi i stan och åt på Brooklyn. Det var gott men guud vilket himla liv det var där. Det är en väldigt liten restaurang med borden tätt ihop så det kan lätt bli stimmigt där. Vi åt sen åkte vi faktiskt hem. Mitt huvud orkade inte med allt ljud. Så det blev hem och mysa i soffan istället:)
 
Har blivit lite hemmakär på sista tiden. Det går i perioder, en period vill jag bara ut i stan och klä upp mig och flänga rundor sen tröttnar jag på det och längtar hem hela tiden. Vill bara vara hemma och inte göra något alls. Just nu har jag nog en hemma period. hehe
 
Hoppas ni alla får en bra lördag iaf, outfit bilder kommer sen förresten.
 
 
/Tanja
 
 

RSS 2.0