The Blind Side

Vet inte riktigt var jag ska börja. Har så mycket att säga om denna film! En av dom bästa filmer jag sett på väldigt länge.
 
Miachel Oher växer upp i olika fosterhem och på gatan. En dag blir han antagen på Wingate Christian School där han möter familjen Tuohy. Mamma Leigh Anne får moderskänslor för Miachel och hans situation och Miachel får komma och bo hos familjen Tuohy. Ett beslut som kommer att förändras alla inblandades liv.
Om jag har förstått rätt så bygger filmen på en sann historia och det gillar ju jag.
 
Jag grät och skrattade mig genom denna film. 10 min in i filmen grät jag första gången. Det måste  vara något sorts rekord hehe.
Sandra Bullock spelar mamma Anne Leigh och gör det superbra och trovärdigt! Käraktären Anne Leigh är rolig, snäll och orädd. En riktig förebild!
 
Jag rekomenderar verkligen denna film. Budskapet och karaktärerna i denna film är rikiga förebilder! En film som alla borde se!
 
 
 

Fredagkväll

Nu är helgen här!
Fredagkvällen började med en runda till Ikea. Skulle ba köpa en ny ram men den sorten jag ville ha hade uttgått!
Efter Ikea åkte vi inom Maxi för att köpa lite cheeseheartz. Kvällen avslutades i soffan med en av dom bästa filmer jag sett på länge!
Idag är det lördag och någon form av utflykt står på schemat. Vi får se vart det slutar=)
 
 

Äntligen

För ett tag sen skrev jag ett inlägg här om en bok av Jennifer Coburn som jag gärna ville ha. Den gick inte att få tag på i Sverige så jag längtade verkligen til Usa så jag kunde köpa den där. Väl i Usa var jag inne i varenda bokaffär,men den hade utgått!
Efter mycket om och men hittade jag en sida på nätet som sålde den. Så igår kom den äntligen! Nu har jag och göra hela helgen...
 

Kläder att promenera i


SheInside

Nu har jag gett SheInside.com ett försök. Beställde dessa tre godingar. Väntar med spänning på resultatet! Passar kläderna? Ser dom ut som på bilden? Funkar allt som det ska med den sidan?

På plats. .

Då var vi inflyttade i lägenheten. Jag har tom. hunnit ta ett bad och ett glas rött :)









Imorgon är sista arbetsdagen på ett par veckor.. och imorgon kväll åker vi :)

/Selma

Wishlist by Tanja

 

Onsdag..

Imorgon är det dags! Vi åker på semester! Första stoppet blir Slovenien för att sedan fortsätta ner till Kroatien och kusten för att bara njuta av vädret och den goda maten och att bara va!
 
Idag går flyttlasset till lägenheten =) Spännande! Så när vi kommer hem från semestern så är vi redan inflyttade.. Skönt!
 
De nya möblerna vi köpte är på plats så nu ska bara resten av våra grejer dit..
 
 
När vi är iväg kommer listerna att sättas upp i hela lägenheten..
 
 
 
 

En lång promenad

God morgon! Här sitter jag i mitt röriga hem. hehe Idag kommer dom och bytar ut dom sista fönsterna så det blir städning idag igen. Tur man har en man som är duktigare än jag på att städa. hehe
Innan jag kom hem till kaoset igår gick jag och Sara en lååång promenad i solen. Hoppas vi får en fin höst, underbart när solen skiner!
 
 

Blöööö

Imorgon var det tänkt att våra fönster skulle bytas. Kom hem idag så har dom redan varit här. Det ser för jävligt utoch vi fickinte chans att flytta bortnågot! Så kvällen kommer ägnas åt att städa varenda pinal här hemma! Återkommer imorgon! Är lagom sur!!!
 

Utbildning

Idag var jag på utbildning med jobb på Marina Plaza. Vi startade med lunch som var supergod!!
 
Sen var det information om Peer Learning modellen, som vi ska använda oss av nu när vår avdelning ska bli en utbildningsavdelning =)
 
 
 
Efter utbildningen tog lillen, mannen och jag en runda till Väla för att inhandla lite småsaker inför resan.
 
Nu blir det en film! Imorgon är jag ledig så ska packa på att oacka det sista..
 
 
 

Inget mer The Lying Game

Läste precis att serien The Lying Game inte kommer få någon fortsättning. Blev lite deppig, den serien var en av mina absoluta favorier.
Dessutom at det superstörigt för dom avslutade säsong 2 riktigt spännande så man har längtat efter upplösningen. Tyvärr blir det ingen. Hatar när dom slutar serier mitt i en storyline...
 
 
Serien är baserad på en rad böcker. Borde kanske läsa dom istället...'
 

Aztec från WetSeal

Hittade denna koftan från WetSeal. Verkligen min favoritaffär. Varför shippar dom inte till Sverige!?!

Helgen som gått

Då var söndagskvällen snart också slut.  Har precis tittat på lite serie. Skulle egentligen städat idag men jag orkade verkligen inte. Istället åkte vi till stranden. Kändes som om man borde passa på. Vet inte hur många fler tillfällen man får innan hösten kommer. Det var en perfekt dag att vaar på stranden. Solen sken men det var inte för varmt. Riktigt avslappande!
Imorgon är det ny vecka. Har inte många planer förutom att jag ska hem till mamma och hämta en väska hon köpte till mig i Turkiet. Spännande:)
Detta fina rödljus såg vi i Alingsås när vi var där och hälsade på släkt i helgen:)


rosa..

Nu saknas det bara en skvätt lila :)
 

lördag..

Då var helgen här :)badrummen är klara, det är bara kaklet som ska på inbyggnads badkaret idag också. Vi har varit och köpt kaklet precis.
Vi ska även köpa tvättmaskin och torktumlare :)
 

Hot Pink

 

Ingen shopping

Det blev aldrig någon shopping igår. Provade byxorna och dom satt tyvärr jättekonstigt.
Men fika blev det iaf!
Idag är det fredag! Wie!
 

Lite shopping?

God morgon god morgon!
Igår somnade jag hur tidigt som helst, redan vid 8! Hoppas jag orkar vara vaken lite längre idag hehe.
Jag sov inte bort hela kvällen iaf, vi var i Pålsjöskog och åt våfflor direkt efter jobb sen gick vi en promenad också.
Idag är det fika med Sara som står på schema. Jag slutar tidigare än henne så först ska jag till H&M och prova ett par manschesterbyxor jag såg på hemsidan. Hade ett par manschesterbyxor från Mango för lääängesen och jag älskade dom. Tycker nog det är dags igen :)
 
 

snart så...

Nu flyttar vi snart in i lägenheten.. det bara badkar, toalett stolar och vaskerna som ska in i badrummen sen är det dags. Jo.. listerna ska också upp. sen flyttar vi in, redan nu i helgen blir det.
Igår monterade vi soffan och matsalsbordet :) Ikväll kommer resten av möblerna från IKEA
:)
 

Stiligt

Köpte toppen i Kalifornien och blev kär direkt. Tyvärr var det väldigt svårt att få den att se lika snygg ut på kort som i verkligheten:(

Wishlist by Tanja

 

Blått är flott


Elysium

När jag såg trailern till Elysium tänkte jag direkt "Den filmen måste jag se".  Den verkade ha ett väldigt bra budskap och vara lite sådär samhällskritisk som jag gillar. Tji fick jag! Men vi börjar från början...
 
Året är 2154 och jorden är överbefolkad och förstörd. De rikaste skapade planeten Elysium dit dom flydde. På Elysium kan man bota alla sjukdomar och allt är fridfullt. Nere på jorden kämpar folk för att överleva varje dag. En svart marknad för biljetter till Elysium upprättas.
En dag skadas Max svårt på jobbet och botemedlet finns på Elysium. Han tar sig an ett farligt uppdrag för att komma dit för att bota sin sjukdom och öppna gränserna för alla.
 
Tyvärr tyckte jag att manusförfattarna missade att ta tillvara på budskapet i filmen totalt. Hela filmen bestod av slagsmål, blod och bortsprängda kroppsdelar.
Man fick ingen inblick i hur livet för människorna på Elysium ter sig. Hela filmen går ut på att någon psykopat jagar Max så att han inte ska komma till Elysium. (Spoilervarning!) Sen när han lyckats öppna gränserna slutar filmen tvärt. Jaha sen då? Vad händer med jorden nu då? Vad händer med Elysium? Jag hade gärnat sett att dom hade fördjupat sig lite mer i livet på Elysium och ägnat lite tid åt slutet när gränserna är öppna för alla.
Nää jag var väldigt besviken på filmen! Den kunde ha varit sååå himla bra men nu var det mest som vilken film som helst.
 
 

Biokväll

Igår var det lördag och jag och Detti hade en biodejt. Vi fikade först sen gick vi och såg Elysium (rescension kommer sen). Väldigt trevligt kväll där vi gjorde upp en massa planer för hösten!
 

Kick-Off

Igår var det ju då dags för Kick-Off med jobb. Vi var och åt på restaurang Ya-Ha i stan där dom severade huvudrätten i stekpannor! haha alla fick en smärre chock...Men det var väldigt coolt!
Dom flesta gick hem tidigt men jag och Sara och 2 andra kollegor satt kvar ändå till 12 och hade jättetrevligt!
3 timmar på Steakhouse hanns också med av mig och Sara innan dom nästan kastade ut oss ochdet var dags att bege sig hemåt. Inte en shot för tidigt! haha
Idag mår vi väl båda som vi förtjänar även om vissa mår värre än andra ;)
 
 

Helgen är här

God morgon! Idag ställde jag klockan så den ringde lite tidigare än vanligt. Har masa saker att göra nu på morgonen. Ska jobba som vanligt sen direkt efter jobb är det dags för Kick-Off. Ska till stan och äta lite sen efteråt ska jag och Sara ta en liten barrunda. Ska bli roligt! Ska ha en ny topp på mig som jag köpte i Usa. Längtar! hehe
Ska bli kul att hitta på något faktiskt. Har inte gjort något speciellt på hela veckan och det har bara regnat ch regnat. Börjat längta tillbaka till Usa. Speciellt LAs Vegas!
 
Nu måste jag snabba mig på lite. Ha en bra fredagskväll! Uppdaterar imorgon med massa roliga bilder förhoppningsvis:)
 
 

Leopard

Dessa leopard skor var de första paret jag köpte i Kalifornien. Dom stod på hyllan helt ensamma och ropade på mig. "Jag kostar bara 70 kr" sa dom. Då kunde jag så klart inte låta bli:) Dom är liiite trånga men får använda dom när det är lite kyligare ute och fötterna kryper lite hehe.
 
 

Onsdag..

Idag vaknade jag 10 minuter innan larmet av åskan.. Gud vad det small! Lillen och mannen sov vidare men jag gick för att titta till vovvarna.. En av hundarna är jätterädd för åska. Så hon kom och gömde sig hos mig.
 
Nu har jag lämnat lillen på dagis och idag ska han vara där 2,5 timme.. Det är 8 inskolningsdagen.
Jag ska passa på och städa och tvätta lite under tiden han är på dagis.. Sen blir det bara en mysig hemma dag när han jag har hämtat honom på dagis igen =)
 
 
 
 
 

Klackar en liten stund iaf

En lördagsoutfit när vi åkte rundor och gjorde lite allt möjligt. Klackarna var på en liiiiten stund sen orkade jag inte mer. Då blev det flipflop istället. Har blivit alldeles för lat när det kommer till klackar!
 

Badrum..

Ja.. det sista i lägenheten som ska bli klart inför inflytt är på gång! Badrummet är nästan klart och sen är det bara dags för den lilla toaletten, lister i alla rum och montera de nya dörrarna!
 
Tog en bild på badrummet idag..
 
 
 
 
 

Alcatraz

När vi var i San Francisco såg vi så klart det kända fängelset Alcatraz. Vi åkte aldrig ut till ön och vi gick aldrig någon guidad tur men vi såg det på håll. Tänkte berätta lite vad vi lärde oss när vi var där:)
 
Alcatraz är som sagt ett fängelse som användes 1934-1963. Fängelset ligger ute i havet på en ö som heter Alcatraz Island. Ön fick sitt namn redan på 1700-talet av en spansk upptäcksresande som döpte ön till La Isla de los Alcatracessom betyder Island of the Pelicans på spanska. Med tiden har namnet istället blivit förkortat till Alcatraz Island.
 
Då fängelset var verksamt ansågs det vara det mest rymningssäkra fängelset i hela landet, dels för det kalla vattnet och dels för de starka strömmar som omgav ön. Hit skickades därför de allra farligaste fångarna, bla Al Capone.
 
Ingen fånge lyckades någonsin rymma från Alcatraz. Det finns däremot en grupp fångar som försvann från Alcatraz och aldrig återfanns. Ingen har än idag givit sig till känna och ingen har återfunnits så man tror att det dog under sitt flyktförsök.
 
Alcatraz stängdes 1963 då blev blev för dyrt att underhålla det.
 
 
 

Grönt är skönt!

En ny färg jag har snöat in på är grönt. Tycker det är mycket snyggt! Därför kunde jag inte låta bli att köpa dessa skor i Kalifornien när jag såg dom. Platån är liiiite för hög men det gör inget för det är ju så snygg färg!
 

Blommor

 
 

Slut..

Nu har jag varit ledig 1 vecka för lillens inskolning på dagis. Den kommande veckan ska jag jobba mån, tors och fredag. Dom dagarna ska mannen ha lillen som fortfarande skolas in :)

Det är tråkigt väder idag så vi får se vad vi hittar på denna "sista semesterdag" kanske blir det busfabriken eller tropikariet?? Hur som helst så ser jag fram emot ytterliggare 2 veckors semester om 2,5 vecka. Då åker vi till Kroatien!!




/Selma

Grillat är godast!

Igår kom mina föräldrar hit och vi grillade en massa gott =)
 
 
Idag ska vi kolla när mannen spelar fotbolls match och sen ikväll ska vi på födelsedagsfest =)
 
/Selma
 

Lördag

God morgon god morgon! Då var lördagen här. Är sugen på att åka till stranden men blir inte klok på väderleksrapporterna. Får vänt aoch se helt enkelt. Annars får vi väl hitta på något annat kul. Är sugen på att göra något roligt iaf!
 
Igår skulle jag och Detti egentligen druckit någon cider i stan men vi orkade inte så vi gick en låååång promenad istället. Jätteskönt va det!
 
Well well ha en underbar lördag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nail Deluxe

God morgon! Igår var jag hemma vid halv 9 och orkade verkligen inte blogga. Gick och la mig direkt. Skönt att få sova!=)
Anlednigen till att jag var hemma lite senare var att jag och Sara var på Väla. Det har öppnat en ny nagel salong där. Nail Deluxe. Namnet passar bra för det var väldigt fint och lyxigt där. Mina fötter är som nya nu efter deras spapedikyr. Och min rygg, jag blev lite kär i deras massagestolar...Det ska absolut göras om:)
 

Premiär..

Idag var lillen på busfabriken för första gången!! han verkade ha väldigt kul :)











/Selma

Favoriter

God morgon god morgon! Har sååå bråttom men måst eju så klart blogga=)
Igår satt jag uppe hela kvällen typ och kollade igenom kläderna på sheinside.com. Har 3 favoriter just nu. Blir nog att jag beställer någon av dom iaf:)
 
Vilken hade ni valt?
 

Synda?

Vet ni vad jag hittade igår? En ny webbutik som vrkar för bra för att vaar sann. sheinside heter den. Massa snygga kläder till lagom priser plus gratis frakt i hela världen!. Har en känsla av att jag inte kommer kunna hålla mig därifrån...
Denna tröja föll jag för direkt! Funderar på att beställa?
 
 
 

Äntligen aztekmönster

Har ju länge gillat aztec-mönster men inte hittat något som kändes 100. Tills jag såg denna. Slog till direkt=)
 
 
 
 

Tisdag

God morgon! Nu var allt tillbaka som vanligt igen. Första jobbdagen var igår. Kändes helt ok faktiskt!
 
Hittade iaf på en massa kul min sista semesterhelg. Stranden med Jacob och Selma, Grillning hos svägerskan Detti, fruhippa med AnnMarie och stranden igen. Tyvärr fick inte kameran följa med på alla utflykter så ni får bli utan bilder :)
 
Idag ska jag träffa Daria på stan för en fika. Ska bli kul!
Ha en bra tisdag allihop!

Bilden hör inte till inlägget men ni vet hur det är, bildlösa inlägg är tråkiga, och sen visade jag aldrig någon bild från Hollywood-skylten. Vi var där när det började bli mörkt och kameran ville inte riktigt sammarbeta så blev inga riktigt bra bilder därifrån:(
 
 

Dagis..

Då var "sommarlovet" slut och idag ska Jacob börja dagis :) så snabbt tiden har gått!

Men eftersom det är första inskolningsdagen så ska vi dit kl 15 och titta runt och träffa fröknarna och så.

Så vi hinner med en fika med vänner innan :)





/Selma

Revenge wears Prada -

Reveinge wears Prada är en uppföljare till boken Djävulen bär Prada.
 
Djävulen bär Prada handlar om den unga, nyutbildade journalisten Andrea Sachs som får en anställning på det berömda modemagasinet Runway. Men hon finner att hon hamnat i helvetet då hon konfronteras med sin chef, den ökända Miranda Priestly, som visar sig vara jordens svar på djävulen. Hon kräver fullständig service tjugofyra timmar om dygnet och Andrea försakar både pojkvän och vänner då hon måste ställa upp på chefens nycker.
 
Revenge wears Prada utspelar sig 10 år senare. Andrea har en framgångsrik tidning tillsammans med sin bästa vän och ska snart gifta sig med sin drömprins Max. När Andrea börjar stöta på Mirandra Priestly lite här och var känner hon hur livet börjar rasa samman igen...
 
Den boken började bra. Gillade en supermycket. Ända till slutet. Slutet var inte alls vad jag hade hoppas på vilekt verkligen förstörde hela boken för mig!
 
Kan inte säga omjag rekomenderar den eller inte för ni kanske hade gillat slutet hehe=)
 
 

Ny favvis-klänning

Blev kär i denna klänningen direkt när jag såg den. Att den kostade 70 kr gjorde ju inte heller något=)
Det ser ut som den är väldigt kort, men det är en inbyggd byxdress under. Tog lååång tid i provrummet innan jag äntligen fattade hur jag skulle få på mig den haha.
 

En sommarkväll

 

Fruhippa?

Först och främst, bloggande jag inte något alls på hela dagen igår? Snacka om att dagarna går fort!
 
Igår var jag hembjuden till Ann-Marie för lite mys och sen middag på stan. Hon kunde inte följa med när det var min möhippa i Belgrad så hon ville bjuda på middag i efterhand. Som en fruhippa=)
 
Vi började hemma hos henne med lite drinkar. Provade nya Zingo Tropical, såå god läsk. Köp den! Hemma hos henne provade vi massa outfits på henne också. Hittade en fin vit klänning med skärp till och ett par vita sandaletter hon fått av mig en gång i tiden som aldrig blivit använda. Voila, styled by Tanja:)
 
Vi åt på Pub Ro i stan. Super god röding har dom där! Ann-Marie var lite ledsen för dom hade klantat till henne bokning och allt. Hon som hade bokat med bord med dekorationer och allt. Men jag fick en flagga iaf:)
 
Vi avslutade kvällen på Docken med varsin cider. Mycket trevlig kväll och det var verkligen på tiden att vi sågs=)
 
 

Warm Bodies

Filmen handlar om en värld full med zombies. Människor bor i en stad med en hög mur runt för att skydda sig mot zombies.
Julie är en människa som är ute på uppdrag med sina vänner för att hitta medicin i övergivna byggnader. Där blir dom attackerade av zombies, bla R. R blir fascinerad av Julie och istället för att äta henne räddar han henne och tar med henne till sitt flygplan. 
Under tiden de är tillsammans händer det något med R. Han blir mer och mer mänsklig. Går det kanske att rädda världen från att bli uppäten av zombies?
 
Innehållet i denna filmen låter väldigt löjligt. Och det var det. Men samtidigt var det en av de roligaste och finaste filmer jag sätt på länge. Jag skrattade hela tiden, det inledande scenerna är väldigt roliga. En varm och kärleksfull film. Se den!
 
"I wish I could introduce myself, but I don't remember my name anymore. I mean, I think it started with an 'r' but that's all I have left. I can't remember my name, or my parents, or my job... although my hoodie would suggest I was unemployed."
 
 
 
 

Ännu en klocka

Har fler armbandklockor nu än jag vill erkänna. haha Här är en av dom senaste, cognac-färgad. Haters will hate, but i just love, love, love för att citera New Jersey-housewife Teresa...
 

RSS 2.0