Väla..

Idag åkte jag och Jacob och hämtade Tanja på jobb och sen bar det av till väla för lite shopping och fika såklart! Jag har knappt varit på väla senaste månaderna, iallafall inte med Jacob. har försökt hålla honom borta från Väla och andra större ställen med så mycket folk för att det har gått runt 4 olika influensor i vinter.. Men idag vågade vi oss dit! Jag köpte lite nöddvändigheter inför USA resan och sen råkade jag köpa en SUPERFIN tröja, Tanja köpte en likadan! Ni får se bild någon dag snart..
 
Vi passade på att fottas lite i ljusterapi-rummet också!
 
 
/Selma

Maaaat

Längtar tillbaka till Florida. Värmen, shoppingen, dagar fria att göra vad man vill och, detta trodde jag aldrig att jag skulle säga men jag längtar efter maten! haha Allt fanns som alternativ, pannkakor, efterätter eller pizza! Mums! Blir ni sugna?=)
 
/Tanja

HM..

Det var ett tag sen jag la upp en önske-outfit till Jacob. Så här kommer en från HM!
 
 
 
 
Jag tycker det är så sött med hängslebyxor till dem små! Sen brukar Hm's jeans vara mjuka och itne för stela och obekväma för dem små, dock brukar jag alltid få köpa en storlek större för att de ska passa lillen!
 
/Selma

V41 +3

Då har dagen kommit då lillen är lika gammal som tiden han la i min mage, alltså 41 veckor och 3 dagar. Tiden går mycket snabbare efter de fötts än själva graviditeten tycker jag!!
 
 
 
 
 
 
 
 
tänk att det är lille Jacob där inne!! <3
 
/Selma

Memories..

Nu när vi ändå har kollat igenom så mycket bilder så hittade jag en gaaammal bild på mig (jag i svart T-shirt) och Tamara.
 
Bilden är tagen sommaren 1993, i Los Angeles. Den sommaren gifte sig min syster med Tamaras bror! Det var ett stort bröllop, tom. större än mitt! hehe..
 
 
 
Jag var 9 år där! Vi hade klätt upp oss och dansade till pretty Woman låten.
 
/Selma
 
 
 
 

Någon favorit?

Dags att rösta lite igen. Har ni någon favorit bland outfitsen? Alltid kul att veta vad ni tycker :)
/Tanja

En ny kategori..

 
 
Det enda som kan ju göra shopping roligare än vad det redan är måste ju vara när när man hittar en "coupon code" som sänker det totala priset direkt!
 
Så därför tänkte vi börja med en ny kategori där vi delar med oss av de koder vi hittat och som funkar.
Ni läsare får gärna tipsa oss om ni också vet någon kod som vi inte hittat.
 
Aktuella kupong koder hos wetSeal finns just nu..
 
Spara $5 när du handlar för minst $55 (WS555)
Spara $10 när handlar för minst $70 (WS1070)
Spara $15 när du handlar för minst $85 (WS1585)
 
Dessa kuponger gäller tom. 30/4-2013
 
/Selma
 
 

Tips efterlyses..

Idag känns det som vanligt igen, som att vi har varit hemma länge. Första dagen hemma brukar vara lite sådär, dimmig liksom. Speciellt när jag vaknar på morgonen och inte kommer ihåg att jag är hemma! Men nu så har vi landat i vår dagliga rutin igen och lillen sover igenom natten..
 
Men snart åker vi iväg igen, denna gången åker vi alla tre iväg ju.
 
Denna resa är ju betydligt längre och vi ska vara iväg längre också, det blir nog en riktig utmaning med flygresan. Men det ska bli så kul! och så skönt med sol och varmare klimat!
 
Så nu undrar jag om vi har någon läsare som har rest med sina små barn på längre sträckor och bak så många tidszoner? Har ni några tips? Jag hör dem gärna!
 
 
 
 
/Selma
 

Spansk Smurf?

God morgon! Jag och Los Pitufos tänkte bara önska er en bra tisdag!
 
 
/Tanja

Irriterande!

Åhh vad jag blir irriterad! Jag har precis tittat på Top Model Sverige och måste säga att jag stör ihjäl mig på tjejerna och Caroline Winberg. För det första så är tjejerna så sura, ointresserade och otacksamma.
 
Det kom en känd människa av något slag (haha) och skulle lära dom lite om intervjuer. Under tiden hon pratar HÄNGER alla tjejer i soffan och ser totalt ointresserade ut. Sen när det är dags för uppgiften försöker dom inte ens utan går upp och gör uppgiften totalt utan inlevelse. Dessutom gnäller dom på uppgifter och likande!
Jag menar: Vem fan är ni? Dom är bara några tjejer utan erfarenhet som vill uppfylla sin dröm. Men om ni nu får denna chansen att jobba i USA med kända och framgångsrika personer borde man inte verkligen vilja göra sitt bästa då och verkligen anstränga sig!?
 
Sen har jag sagt det innan men säger det igen. Carolin är såå stel och såå tråkig att titta på!
 
På slutet kom iaf Janice Dickenson in som en frisk fläkt och var domare!
 
 
/Tanja

Tanja och Selma genom tiderna..

Vi tycker själv det är kul att se när andra bloggare visar tillbakablickar på gångna år! Så varför ska inte vi göra det?
 
2006
 
 
2007
 
 
2008
 
 
2009
 
 
2010
 
 
2011
 
 
2012
 
 
 
2013
 
Under tiden vi kollade igenom gamla kort för att hitta dessa, slog det oss mer än en gång: "Hur såg jag ut?" haha. Något man tycker är så snyggt idag kommer man skratta åt om några år!
 
/Tanja och Selma
 
 

Home Sweet Home..

Vi kom hem sent igårkväll. Flyget gick 18:45 från Ljubljana och efter en väldigt guppig, svängig och hoppig landning så landade vi kl 20:40 precis i tid på Kastrup. Jag vart livrädd vid landningen när det blåste så mycket! Lilleman däremot sov sig genom hela resan. Han somnade 5 minuter efter take-off och vaknade när vi taxade på väg tillbaka till gaten =)
 
Vi flög med Adria och måste säga att de var väldigt bra! Flygplanen var små, på vägen dit fanns det 86 platser och på vägen hem var planet ännu mindre med ca 45 platser, vi satt på rad 11 som var näst längst bak! Men det var faktiskt väldigt bra med utrymme ändå. Sen var det trevlig personal och gratis dricka =)
 
 
Lillen verkar väldigt glad över att vara hemma och mannen och hundarna blev så glada att se oss =)
Han sov hela natten i sin egen säng och vaknade inte förrens 7.30 Så jag känner mig utvilad.
 
Jag har redan packat upp våra väskor, nu återstår det att tvätta kläder och lägga allt på plats!
 
/Selma
 

Ny vecka

Då var det måndag igen. Helgen har gått så otroligt snabbt. Har varit iväg på kalas och en runda på Väla. Sen igår var jag bara hemma och helt plötsligt var klockan 3 och då hade jag inte gjort något vettigt alls. hehe Hittade dessa coola smycken på en hemsida och det räknas som vettigt? En ring och ett armband. Tyckte armbandet var riktigt fräckt!
 
/Tanja

Nyttt, nytt och nytt

Det blev en himla massa nya saker i denna outfiten. Blå vaxade jeans från BikBok, stickad tröja från WetSeal och röd vinterjacka från BikBok.
Hade fel inställning på kameran och jag blundade på nästa varenda bild. Men man ser kläderna iaf, det viktigaste ju ;)
 

Dag 8 - Zagreb

Då är det sista natten här på hotellet. Jag har packat allt jag kan packa idag, sen ska jag packa det sista imorgon när vi är klara att gå.
 
Det har snöat en massa här de senaste dagarna och imorse var jag först lite orolig att vi inte skulle våga oss iväg till Zagreb, men det var inget problem.  Motorvägen var helt snöfri. Dock fick jag åter igen sopa fram vår bil från under snötäcket..
 
Jag måste erkänna att jag var ännu en gång superdålig på att fota i Zagreb, men det blev nån bild iallafall och sen fotade jag shoppingen också! Utöver sakerna på bilderna så fyndade jag en topp på Zara, superifin! Får lägga upp bild med den som outfit en dag sen. För att bara fota den liggandes kommer inte att göra den rättvisa alls.
 
Här är Jacob med sin pappas kusin Ivana..
Kolla tänderna på store killen!!
 
 
Lillen busade och gjorde miner när vi skulle fotograferas =P
 
 
 
 
Köpte fina T-shirts till lilleman och mannen. köpte inte till mig själv för jag redan har ett par. Sen ångrade jag mig!! Så Ivana, ska köpa en likadan till mig och skicka så vi matchar, alla tre.
 
 
 
Nu ska jag försöka sova.
 
/Selma
 
 
 
 
 

Nya blommor

Tröttande på mina blommor i stora rummet. Hittade dessa fina orkideer i ett skåp. Testade dom i krukan och titta så fint det blev=)
 
 
 
/Tanja

Somrig klänning

Denna klänning är ett sånt plagg som mina ögon drogs till direkt och så tänkte jag "snygg!". Sen tittade jag igen och tänkte "Vänta nu lite". Kan verkligen inte bestämma mig. Är den snygg eller inte. Shoppa eller hoppa?

Dag 7 - Maribor

Idag vaknade vi tidigt, för det tyckte lilleman vi skulle göra! Men efter frukosten så tog vi det lugnt på hotellrummet ett par timmar. tänkte börja packa egentligen, men det blev inte av. vi bara slappade =)
 
Det snöade lite inatt, så nu var trädtopparna täckta av snö igen.
 
 
 
 
 
 
Sen var vi på vår favvis restaurang här i Maribor som hade haft stängt tills idag. Tur de hann öppna innan vi åker hem.
 
Jacob tyckte det var gott med soppa.. (han ville äta själv, men det gick inte så bra)
 
 
Men helst vill jag tugga på mammas kamerafodral =P
 
 
Ikväll ska vi hälsa på hos min morbror igen.
 
Sen imorgon åker vi till Zagreb! Då ska vi gå på staan! och marknaden! shoppa lite kanske??  =)
 
/Selma
 
 

Året som gått

Vi är väldigt sena på ett "Året som gått"- inlägg, vi vet. Men vi har inte riktigt haft tid eller motivation förrän nu. Bättre sent än aldrig ;)
 
Då ska vi se vad vi var med om 2012:
 
Januari
Tanja började året med nyårsfest hemma hos henne.
 
En bowlingrunda hanns också med i januari.
 
Selmas mage började bli riktigt stor
 
Februari
I februari började det hända lite grejor, bla lite fester.
 
 
I februari lyckades vi samla ihop hela gänget för en fika.
 
Mars
I Mars hade vi BabyShower för Selma och lilla Jacob som fortfarande låg i magen.

Babyshowern avslutades med fest och Mile Kitic, för vissa av oss iaf ;)
 
Det var också dags för vår 3:e Balkan Cruise.
 
Selma tog en tur till Ullared inför lillens ankomst =) 

Selma fixade vid lillens rum..

April
I april fortsatte festen, nu i Jönköping med Dara Bubamara.

Eftersom Selma tycker om att förbereda saker och ting i tid så hade hon inte så mycket kvar att göra i April månad i väntan på bebisen. Så hon trimmade sina hundar vårfina!
 
Maj
Selma, 6 dagar över tiden. Väntade och väntade...
 
4 dagar senare tittade han äntligen ut, JACOB! den 13 Maj för att vara mer exakt.

Tanja var i Stockholm och tittade på Tre Kronor i HockeyVM.
 
Juni
Tanja firade en lugn midsommar med Detti.
 
I Juni var det dags för Jacobs dop!
 
 
Juli
I juli hade vi Möhippa för Detti.
 
Tanja var i Wien med Sara.

Selma åkte med sin lilla familj till Köpenhamn på en mini-semester en helg,
 
Tanja var i Zagreb ett par dagar...
 
...innan hon åkte vidare till Pec för Mario och Detti bröllop.
 
Augusti
Vi hade kräftskiva hos Selma.
 
Selma, Jacob och Tanja fikade och promenerade vid havet.

September
Tanja fyllde 28 och åkte till Stenshuvud och Kiviks musterier...
 
...hon fick också prova på fiskpedikyr.
 
Det blev hemmagjord Ajvar även detta år.
 
Oktober
Selma åkte till Schweiz med sin lilla familj och det var Jacobs första flygresa..
 
Jacob firade sin första Halloween
 
 
November
Vi hade vår årliga Halloweenfest. Detta året var temat "Welcome to the djungle"
 
Detti bjöd på middag och Jacob blev officiellt Dj Bellagios yngsta fan.
 
December
Vi hade julmys hela gänget hos Selma.
 
Tanja åkte 2 veckor till Miami, Florida.
 
 
Jacob firade sin första jul och träffade tomten för första gången.. Lite läskig var han i början.
 
 
Nu är det 2013 och då får vi se vad detta året bjuder på!
 
/Tanja och Selma
 

Mer snö under natten..

Kunde knappt hitta bilen imorse.. Fick låna en sopborste av hotellet haha..

/ Selma


Vårkänslor

Igår var det lite vår i lutfen. Då åkte vårjackan på och nya solglasögonen från Miami fram.
/Tanja

I'm back!

I'm back! Har int ehaft något bloggsug överhuvudtaget på hela veckan. Har inte haft något speciellt att säga. Men nu är jag tillbaka på banan igen. Har massa inlägg i huvudet:)
 
Jag är nyss hemkommen från Väla med min kära mamma. Har fyndat idag! En ny vinterjacka (drgakedjan på den gamla har gått sönder) och 2 vaxade byxor för 450 kr. Det ni=)

Det är tröttsamt att fynda nu sitter jag här med huvudvärk! Ska äta lite pannkakor nu och hoppas att det hjälper!
 
/Tanja

High Five och Pannkakor

Igårkväll hade vi en trevlig och riktigt god kvällsmat på hotell-restaurangen.
 
Vi åt calamari och till efterrätt åt jag pannkakor med choklad och grädde =)
 
 
Lillen börjar bli en höjdare på High Fives!!
 
 
 
Idag ska vi ut på landet nu på förmiddagen, sen får vi se vad som händer i eftermiddag =)
 
/Selma
 

Dag 5 - Maribor

Just nu är jag och lillen på hotellet och vilar lite =)
 
Jag och lillen har varit en runda i stan idag och fikat och kollat i affärer.
Sen var det dags för lillens eftermiddags tupplur, så vi åkte till hotellet.
 
 
 
 
 
Jag hittade en fin väska! Har letat efter en väska ett tag nu. Jag använder alltid svarta väskor annars, så idag så blev det en grön för omväxlings skull =)
 
 
 
Ikväll blir det kvällsmat här på hotellet
 
Medans lillen nu ligger och sover så har jag DM-SAT igång på TVn =)
 
 
 
/Selma
 
 
 
 
 
 
 

Severina

Fick tag på Severinas nya album! Tur!! För jag glömde cd skivan hemma som jag tänkt ha med. Det är ganska tråkigt att bara lyssna på radion här, för de e typ bara var 5e låt som är bra haha!

Nu kommer bilresan till Zagreb på lördag låta mycket bättre!!


/Selma


Dag 4 - Maribor

Då har nästan halva tiden av resan  förbi, tiden går så snabbt!
 
Ja, idag gjorde vi inte så mycket. Förutom att jag och lilleman var en runda på Europark, ett shoppingcenter.. Dock var det en BIG let down, då de inte alls har några bra butiker där mer =(
 
Köpte lite till Jacob =)
 
 
 
 
Jag längtar till lördag! Då är det ju dags för Zagreb igen!!!
 
 
/Selma

Dag 3 - Maribor

Dagen började såklart med frukost-buffe.
Sen åkte vi med min mormor till centrum för att köpa garn så min mormor kan sticka fina saker till lillerman =)
 
 
Sen ålte vi till ett shoppingcenter som ligger precis vid min mormor, på andra sidan gatan. Köpte fina mockasiner till Jacob, ska fota dem senare och visa er =)
 
 
 
 
 
 
 
Sen åkte vi till hotellet och vilade nån timme innan vi åkte vidare till min kusin.
Där käkade vi kvällsmat och lekte med hans stora Grand Danois hund!
 
 
 
 
 
 
Idag ska vi till stan lite igen och sen blir det lite mer att hälsa på släktingar..
 
Ha en bra dag!
 
/Selma
 

Dag 2 - Zagreb

Igår åt vi en god frukost-buffe här på hotellet. Sen lämnade vi min mamma hos min mormor och åkte själva vidare mot Zagreb. Det tog ca 1,5 timme.
 
vi åkte först till ett område i södra Zagreb där min mans kusiner, faster och farmor bor. Så käkade vi där och satt där ett tag innan vi åkte vidare, till mannens mormor.
 
Innan vi åkte hem så åkte vi tillbaka lite till där vi var först..
 
Eftersom det var söndag igår, så var det stängt i stan, så vi åker tillbaka på lördag igen för att åka in till centrum!
Tog knappt några bilder igår, men lovar att det kommer fotas mer på lördag!
 
 
 
Just nu så vilar vi lite på vårt hotellrum, ska vidare till min kusin och hans fru senare.. Återkommer mer om dagens händelser. och dagens shopping!!
 
/Selma
 

Guys with kids

Marni är gift med Garry och tillsammans har dom 4 små barn. Marni behöver lite egentid och Nick övertygar henne om att det bästa sättet är att ljuga. När Marnis lögner går för långt rådfrågar Marni Nick igen.
 
Nick: You either lie some more or get a divorce.
 
Marni: Naaah it takes to long to train someone new!
 
 
/Tanja

Helgen som gått

Helgen började med en tur ner till stan och Drömljus. Vi gick en runda och tittade på det mesta, inget var vidare spciellt. Kl 8 var det utomhusdisco på Kullagatan. Det var rätt fräckt däremot! Dom hade spärrat av gatan och så fanns det en scen med Dj:s och grejor.
 
 
Igår var jag bara hemma på dagen. Tittade på serie och tog det lugnt. Senare på kvällen vid 6-tiden kom Sofia och Sara förbi med matchande fina tulpaner för lite middag och annat gott. Vi tittade på Melodifestivalen och snackade en massa.
 
Jag har på mig en ny tröja på WetSeal förresten.

 
/Tanja

Slovenien, dag 1

Lördag morgon ringde larmet klockan 05.00. Som tur är så sov Jacob vidare ett tag så ja hann packa det sista och dricka kaffe och fixa mig själv, innan det vad hans tur.
 
Sen kom min mamma och vi packade in alla väskor i vår bil och körde mot Kastrup. Jag fick köra så mannen fick sitta bak med Jacob óch passa på att va med honom eftersom han inte ska se honom på 8 dagar. Men dom somnade inom 5 minuter båda två =P
 
Väl på flygplatsen gick allt smidigt, förutom att jag inte fick ha med vagnen till gaten, den var för stor så jag fick checka den.. anyways..
 
Gaten som flyget gick från la precis vid alla fikaställen, så vi han käka frukost och dricka lite mer kaffe innan vi gick de 20 meterna bort till vår gate..
 
Flygplanet var superlitet, men det var ändå väldigt rymliga platser måste jag säga.
 
 
Jacob med sin mormor.. Där var han väldigt trött, kort därefter somnade han..
 
 
Väl framme i Ljubljana, så fick vi allt vårt baggage dock tog det lite mer tid att hämta ut hyrbilen, för dansken som var före oss i tid tog SUPERLÅNG tid på sig!!
 
Men vi är supernöjda med bilen, en Opel Zafira. mycket baggageutrymme.
 
Sen körde vi ca 1,5 timme från Ljubljana till vår slutdestination, Maribor. Vi körde direkt till hotellet för att lämna av alla väskor och så. Sen åkte vi hem till min mormor och käkade en sen lunch. Men ACK SÅ GOTT!!
 
 
Jacob med sin mormor och gammelmormor.
 
 
 
Efter amten tog jag och lillen en timmes nap. när vi vaknade så åkte vi hem till min morbror som bor 2 minuter från min mormor och hälsade på lite, sen begav vi oss tillbaka till hotellet och åt supersen kvällsmat på hotellrestaurangen.
 
Jacob tyckte brödet var supergott!
 
 
Sen skypeade vi med mannen lite och nu sover Jacob äntligen och nu ska även jag sova.. Imorgon väntar en heldag i Zagreb =)
 
/Selma
 

Louboutin Lookalikes

Har ju totalt glömt bort att visa upp mitt senaste fynd. Fyndade dessa på tradera. Såååå snygga! Tror det är "kopior" på Louboutinskor också? Någon som känner igen?
 
/Tanja

Packar...

Är nästan färdig med packandet, ska snart ta och duscha och fixa håret så jag kan packa ner hårgrejerna sen också. Det ser ut som att jag kommer klara av att hålla mig inom viktgränsen! inte dåligt.
 
Vi åker som sagt imorgon och det är som tur är direkt flyg dit och hem!
 
Nää, nu måste jag packa klart. Ska försöka lägga upp nåt mer inlägg ikväll, om inte så hör ni från mig när vi är framme i Maribor =)
 
/Selma

Popcorn med choklad och polkagrisar

Jag älskar popcorn, jag älskar choklad och jag älskar polkagrisar. Så när jag såg dessa popcorn i Usa var jag ju bara tvungen att prova. Och dom var faktiskt helt ok. Kanske till och med goda. Innan vi åkte hem ville jag köpa med mig en påse hem men då var dom slut=(
 
/Tanja

True

Max och Caroline försöker komma in bakvägen till en klub. När det inte går sparkar Max till en soptunna och en brittisk kille undrar vad soporna har gjort henne. Sen följer en hel diskusion om sopor varpå killen säger:
 
"The americans love their garbage. How else would you explain "The Real Housewives of...everything."
 
 
Haha tyckte det var lite roligt sagt. Housewives-serierna är ju verkligen skräp men sååååå roliga att titta på!=)
 
/Tanja
 

Sack n' Seat

Jag fick handlat det jag skulle idag, eller ja, nästan allt. Glömde lite saker men får väl ta en tur inom affären imorgon när vi ska hem till min mamma..
 
Vi åt en god kvällsmat och nu kollar vi på film. Lillen har vägrat att somna ikväll, men nu har han börjat komma till ro.
 
Igår fick jag sms från posten att paketet från LekMer hade kommit. Bra att den hann komma i tid, Jacobs Sack n' Seat som jag skrev om häromdan.
 
Med den kan han sitta i vanliga stolar om man inte har en barnstol till hands.
 
 
 
Fräck va? känns som den kommer att användas flitigt!
 
/Selma

Alla Hjärtans Dag..

Idag är mannen ledig, så han följde med mig och lilen till Öppna Förskolan idag! Det var kul att ha med pappa tyckte Jacob!
 
Nu ska jag snart iväg och hallda mat och lite annat inför resan. Vi ska äta lite gott ikväll.. vi är inte särskilt mycket för att ge presenter på alla hjärtans dag utan andra dagar är ju lika viktiga att visa sin kärlek! Men dock blir det god mat ikväll!
 
Här är jag och lillen på ÖF
 
 
 
Ha en bra dag!
 
/Selma

...

/Tanja

Onsdag

Då var onsdagen också snart slut. Sandra kom hit direkt efter jobb idag. Vi har suttit och snackat lite. Men innan dess gjorde jag lasagne. Den blev supergod måste jag säga!
Vet inte riktigt hur jag ska spendera resten av kvällen. Det blir väl soffan som vanligt ;)
 
Drömmer mig bort till Florida och Miami väldigt ofta på sista tiden. Saknar värmen, shoppingen och atmosfären. Är det för tidigt att redan börja planera en resa inför nästa vinter? hehe
På tal om värmen så har affärerna börjat få in badkläder. Hittade denna bikinin på Charlotte Russes hemsida. Sååå snygg med kedjorna och den gröna färgen ser jag väldigt brun ut i ;) Fast den känns mer som en "va snygg i"-bikini än "ligga och sola i "-bikini.
 
/Tanja

Lunchdejt på stan..

Nu är vi hemkomna från HBG. Först tog jag och Jacob en liten fika i väntan på Sara och Milton.
När de kom så gick vi och käkade lunch.
Efter det gick vi och kollade lite i affärer. Jag köpte ett par vantar och en mössa till åt Jacob för resan. det ska vara ännu mer snö där och kallare också.. Så skadar inte med lite extra.
 
 
 
Bästa kompisarna..
 
 
Nu ska jag börja på kvällsmaten. Senare blir det ett box-pass =)
 
/Selma
 

9 månader

Just nu sitter lillen i sin gåstol och jagar djuren samtidigt som han tjuter av glädje! Han är så söt.
 
Idag är det den 13 februari, vilket innebär att lillen är 9 månader idag!  1-års dagen närmar sig med stormsteg, tiden går alldeles för snabbt!!
 
 
Igårkväll var vi hemma hos några vänner som har en dotter i Jacobs ålder! Dom satt och lekte så sött.
 
Idag ska vi träffa en annan vän med hennes son som är i Jacobs ålder!
 
/Selma

Go Girl - Women can pee standing up

Nu ska ni få höra något roligt! När vi var på Bröllopsmässan fanns det ett bås där dom sålde dessa Go Girl.
 
GoGirl Product
Dom är till för kvinnor när dom är ute och reser eller ute och campar tex. När det inte finns någon toalett eller bara ofräscha. Då kan man plocka fram sin Go Girl.
 
How to hold: Correct
Den fungerar ungefär som en lössnopp. Så nu kan tjejer också stå upp och kissa!
 
När jag såg den kunde jag inte låta bli att skratta. Allting kändes så löjligt. Men samtidigt en väldigt smart ide. Vad säger ni? Något för er?
 
/Tanja

Slovenien..

Det närmar sig! Om 4 dagar åker vi. Det ska bli riktigt kul att träffa min släkt. Min mormor fyller 90 år idag så vi ska självklart fira henne när vi är där. Sen kommer ju min syster dit, henne var vi inte träffat sen lillemans dop.
 
 
Vi flyger dit, så vi kommer att ha en hyrbil när vi är där. Lillen och jag ska åka till Kroatien och hälsa på där också. Ska bli så kul! Ska ha min dator med mig och försöka blogga så mycket jag kan.
 
Har inte börjat packa än. Men tvätten är fixad här hemma och imorgon ska jag åka och handla allt som behövs. Det mesta är till lilleman.
 
/Selma

En till..

En annan butik som har fina barnkläder är Lindex! Här är en önske-outfit därifrån..
 
 
 
 
Super söt outfit! jacob har dom skorna i en annan färg redan och de är superbra och passar fint! Är bud på att köpa dessa också! Hela outfiten skulle inte skada egentligen! =)
 
/Selma

Drömljus

God morgon alla! Ida gvar det lite som mitt i natten när klockan ringde! Men innan dess drömde jag att jag var i Usa och shoppade loss. Vilken härlig dröm ;)
 
Igår var jag coh Sara i stan. Jag skulle prova den där jackan från HM jag visade för någon dag sen. Inte lika snygg eller bekväm i verkligheten. Det det bidde ingen shopping. Efter affärerna gick vi en runda på stan. Det är Drömljus just nu i Hbg. Massa ljus och grejor. Vi skulle bla gå in i Drömtunneln men det var kö så det struntade vi i. Vi gick i stället till Haket och åt kebabtallrik!
 
Innan jag somnade tittade jag på Top Model Sverige. Måst ebara klaga lit epå hon Caroline som är programledare Sååå stel! När hon ska prata går det såååå långsamt och här inte alls naturligt. Tacka vet jag Tyra Banks! hehe

/Tanja

Fest Outfit

Inga roliga bilder men ville bara visa upp min outfit från i lördags. Min nya fina topp från HM. Var osäker först på om jag skulle behålla den men den är såå fin! Ryggen speciellt med dragkedjan och sättet den faller på. hehe Har ny vit kuvertväska också och mina glittriga pumps. Kände mig fin!=)
 
/Tanja

2013-02-11

En ny vecka är här och allt är tillbaka som vanligt! Skönt! Jag gillar de dagliga rutinerna och det gör lillen också! Så nu passar vi på å tar det lugnt, för på lördag åker vi ju och då blir det allt utom våra vanliga rutiner..

Idag har jag beställt hem en Sack n´ Seat till lilleman. En av mammorna i mammagruppen hade en sån och hade bara bra saker att säga om den!

När man är iväg så är det ofta svårt att hitta nån bra barnstol till lillen att sitta i och äta och man känner inte för att dra med den stora hemifrån precis. Så nu inför våra resor har jag beställt hem en Sack n´Seat från Lekmer.se, Den ska enligt dem levereras inom 1-3 arbetsdagar, så det hoppas vi på så den hinner komma innan vi åker på lördag..

 

 
Bye bye alla problem med att inte hitta bra sittplats till Jacob!! Plus, det bästa är ju hur liten och nätt den är att packa med sig!
 
/Selma

Tre Kronor i Malmö

Igår eftermiddag körde vi till Malmö. Oddset Hockey Games seplas där i år. Vi skule se matchen mellan Tre Kronor och Finland. Tyvärr förlorade Sverige, precis som dom förlorat alla sina andra matcher. Hur ska det gå i Vm senare i år?

Väl hemma igen somnade jag som en stock och nu är det måndag, vilket betyder dags för jobb. Efter jobb ska jag och Sara till stan. Jag ska testa jackan från HM och sen ska vi äta.
 
Ha en trevlig dag!

/Tanjaf

Fest igår

God morgon!
Idag mår vi hela gänget som vi förtjänar. Vi förfestade här sen åkte vi alla vidare till festen för att se Sasa Matic. Det var en ok fest. Inte så mycket folk och musiken var bra, emellanåt! Kom hem sen tiaf och idag har jag tagit mig från sängen, till soffan och tillbaka igen!
 
Men det är det slut med nu för om någon timme ska vi åka till Malmö för att titt apå när Tre Kronor möter Finalnd i Oddset Hockey Games. Ska bli roligt!
 


/Tanja

Carter´s

i USA finns klädmärket Carter´s, till barn! Jag älskar det märket! De har superfina kläder till de små! Som är i superfin kvalité! Har redan beställt kläder från dem ett par gånger. nu avvaktar jag tills vi åker till USA i påsk för att handla mer! Då ska vi även passa på att åka till deras OUTLET! jag längtar!
 
 
 
/Selma

Nu börjas det..

Nu börjar förfesten :) sen ska vi vidare till festen :)


KappAhl..

Denna gången kommer Jacobs Önske-Outfit från Kappahl. Hängslebyxorna och cardigan kommer från deras mörke, Newbie. Tyvärr så passar Jacob inte längre i de kläderna, MEN! KappAhl ska börja sälja märket Newbie i större storlekar from. våren 2013, så det ser vi fram emot!
 
 
/Selma

Something Blue

/Tanja

Jacobs önske-outfit

Denna outfiten kommer från ZARA. Jag tycker att deras barnkläder är helt underbara!!
 
 
/Selma

She did it again!

Severina har släppt ännu ett superbra album!!
 
  
 
/Selma

Fredag..

Idag vaknade vi vid 8 men la kvar och mös i sängen! Sen tröttnade lilleman och ville upp och tyckte nog det var dags för gröt!
 
Jag tänkte ta ett foto på lillen i gåstolen men så fort jag skulle börja fota så började han bajsa, och det syns tydligt på hans min!
 
Så här blev det..
 
 
 
 
Han är för go!!
 
Idag står städning på schemat!
 
/Selma

Shopping With the Enemy - Carmen Reid

Detta är sjätte boken om Annie Valentine. I första boken var hon ensamstående mamma med alldeles för mycket skulder pga av sitt lilla shoppingbehov. Nu i sjätte boken är hon gift, har en populär makeover tvserie, hennes bästa vän, Svetlana är miljonär och tillsammans har dom ett klädföretag, The Perfect Dress och hennes dotter bor i New York.
 
I denna boken vill Lana (dottern) och Elena (Svetlanas dotter) förnya The Perfect Dress men Svetlana vägrar och Annie har tappat sin känsla för stil. Under en spaweekend till Italien för att hitta sin stilkänsla igen blir Svetlanas pojkar kidnappade. Annie och Svetlana ger sig ut på en resa genom Europa för att hitta dom, samtidigt har döttrarna egan planer för The Perfect Dress borta i New York.
 
Dessa böckerna är väldigt underhållande. Man kommer på sig själv med att skratta då och då. Min favoritkaraktär är Svetlana. Rik, bestämd och bortskämd! hehe
 
Läsvärda böcker alla 6!
/Tanjav
 

Äntligen!

Idag lyckades vi fånga in den andra katten och en kvinna kom och hämtade honom och körde honom till samma ställe som jag körde den första katten till! Så nu är de båda hos sin nya matte i Höör! Hoppas de vänjer sig snabbt vid sitt nya hem!
 
Idag har lillen och jag varit hos Tanja! Det var trevligt och när vi kom hem hann lillen bara äta gröt och sen göras redo för sängen innan han däckade. Så trött han var..
 
Imorgon ska det städas här hemma. Sen blir det fredagsmys för hela slanten.
 
/Selma

I want

Såg denna jackan från HM i en outfit bild på zorannah.com och blev sugen. Den är ju skitsnygg! Sen har hon matchat den med min cravingsväska just nu också. Snyggt, snyggt!
 
/Tanja

The Lying Game

När jag var sjuk och uttråkad här hemma letade jag upp en ny serie att titta på. The Lying Game hette den. Och jag blev helt fast!
 
Sutton och Emma är enäggtvillingar och blir bortapoterade till två olika hem vid födslen. 16 år senare hittar dom varandra igen! Emma lever i fostersystemet och Sutton lever med rika föräldarar. Sutton övertygar Emma om att ta hennes plats några dagar medan hon åker för att leta reda på deras biologiska föräldrar. Lättare sagt än gjort när Emma är Suttons raka motsats. När dessutom Sutton börjar upptäcka att det var något skumt med deras adoption börjar det bli farligt!
 
Sååå spännande serie! Kunde inte sluta titta när jag väl börjat. Visst att det kanske är lite fjantigt emellanåt när Emma ska spela Sutton och så men det gör inget. Påminner mig om gamla dar. Jessa och Elisabeth dar ;) I ett avsnitt fick jag riktiga flashbacks. Emma är så snäll och omtänksam och Sutton är en riktigt ego intrigmakerska!
 
 
/Tanja

Sjuk

God morgon! Det har varit lite tyst från mig måndag och tisdag. Jag har nämligen varit hemma och varit sjuk. Men idag känner jag mig bättre och ska snart åka iväg och jobba. Jag missade två dejter med vänner dessa dagarna, tråkigt! I måndags var alla hemma hos Detti och fikade och igår skulle jag egentligen träffat Sofia. Vi får ta igen det någon annan dag!
 
Jag har varit dålig på att visa upp shoppingen från USA. Tycker egentligen det är roligare att visa det i riktiga outfitbilder men jag får aldrig chans att använda grejorna för all snöööö. Denna skjorta köpte jag iaf på CharlotteRusse. Gillar "skinnkanten" på kragen och fickan.
 
Nu måste jag gå och äta frukost sen bär det iväg. Har massa saker att blogga om när jag kommer hem. Jag blir aldrig färdig till det bara!
 
 
/Tanja

It fits!!

Klänningen kom på posten idag! Det gick verkligen snabbt! Det bästa är... Den PASSAR!! Den var i fint material också! inte sånt som visar minsta lilla skavanken, utan rejält tyg =)
 
Skorna jag hade tänkt ha på mig passar fint till också! De är Steve Maddens och jag köpte dem när vi var på bröllopsresa i USA sommaren 2011 men har inte använt dom än. Gick knappt i klackar under graviditeten. Och nu sen lillen föddes så har jag inte gått ut uppklädd särskilt mycket.. Men på lördag är det dags för att inviga dem! =)
 
 
Inte den bästa bilden.. Får ta en bättre bild på lördag, tillsammans med klännigen!
 
/Selma

Halvägs där!!

Idag satte jag ju ut fälla och en av katterna gick in i den och jag har nu varit och kört den till sitt nya hem! nu återstår den andra katten också! Den verkar inte alls vilja fångas! En envis liten en!!
 
 
 
Better luck tomorrow!?
 
/Selma
 
 

Why oh why?

Har sagt det innan och säger det igen. Jag ångar alltid mig om jag inte köper något jag står och velar om. Det senaste är dessa snygga klockorna från WetSeal och CharlotteRusse. Dom fanns (i och för sig bara vita) när jag var i Florida. Provade och velade fram och tillbaka. Det slutade med att jag inte köpte någon. Och nu ångrar jag mig så klart!
 
/Tanja

Laser Cut Midi Dress..

Inför festen/konserten på lördag har jag syndat, brytit mitt shop-stop och beställt en klänning!!
 
Det blev denna från missme.se
 
 
 
Jag var lite nervös att den itne skulle hinna komma innan helgen för jag beställde den i söndes, men fick sms nu på morgonen att paketet är på väg!  Så nu oroar jag mig istället för att den ska passa!!
 
/Selma

Wish me luck!!

Godmorgon! Idag vaknade vi tidigt! Men det är skönt! Man får ut så mycket mer av dagen!!
 
Min mamma är på väg hit nu och ska äta frukost med oss. Sen ska hon se efter Jacob när jag ska försöka få tag på katterna i förrådet!
 
Igår kom en tjej från Kattjouren hit och lämnade av en fälla som man sätter ut och som går igen av sig själv när katten går i den! Så hoppas detta funkar! Så de får komma till sitt nya, permanenta hem!!
 
 
/Selma

Gympasko eller klacksko?

Haha dessa skorna var ju coola. Men grymt fula. Det blir ett ledsamt hoppa för mig. Vad säger ni?
 
/Tanja

Massa gott

Då var det söndag igen. Idag har jag en sån där underbar slapp söndag. Gör allt och inget. Men absolut inget jag inte vill=)
Men låt oss börja med lördag kvällen. Vi var hela gänget hemma hos Sneza och åt god chilikyckling. Sen tittade vi på inspelningen från hennes 30 års fest. Som höll på att dö av skratt hela gänget!
Sen när vi ändå var igång och skrattade tittade vi på massa parodiinspelningar på Youtube. Var inte hemma förrän vid efter 12 någon gång. Mycket trevligt!
 
Tillbaka till söndagen. Vakande och gjorde pannkakor sen tog vi en lång promenad i solen. Skönt! Nu ska jag ge mig ut i köket och baka och laga massa mat. Har äntligen lyckats hitta lakritspulver så det blir en massa bak med lakritssmak. En hel del experimenterande också så vi får se hur det smakar!
 
Njut av er söndag allihopa!
 
 
 
/Tanja

Söndag...

Godmorgon!
Då var det söndag igen, vilket innebär... Babysim! Vi sitter i bilen på väg dit nu! :)

/Selma


Ute i snön..

Nu sitter jag och dricker kaffe.. Vi var ute med lillen och hundarna och lekte i snön! Hundarna är trötta och jag trodde lillen skulle somna direkt, men icke! Han är hur pigg som helst!! Så han har bara sovit en gång idag. Det kanske är dags för honom att sluta att sova 2 gånger på dagen nu och bara sova 1! för sista dagarna har han bara somnat när han ska sova middag vid 11. Vi får se!!
 
Här är lite bilder från vårt äventyr ute i snön..
 
 
 
 
 
/Selma

Emporia

Är precis hemkommen. Åkte hemifrån vid 11 för att åka till Emporia. Var riktigt sugen på att shoppa lite! Tror ni jag hittade något? Nädå. Så är det alltid när man får shoppa hehe.
Vi var dä h ela dagen iaf och innan vi åkte hem åkte vi till Husie för att äta lite pizza. Man måste passa på när man är i Malmö;)
Nu kommer Detti hit en liten stund sen ska vi åka till Sneza för lite tjej middag. Hoppas ni får en trevlig lördagskväll!
 
 
/Tanja

Lördag..

Idag sov hela familjen till kl 10! Jacob väckte oss med sitt skratt där han la i sin säng och spanade efter oss!! så det var definitivt inte svårt att vakna då!!
 
Mannen är iväg och hämtar hem mer ved (vi har all vår ved i ett förråd i Markaryd, så vi åker upp nån gång då å då å hämtar nån pall) och lillen har lagt sig för att sova middag precis..
 
Jag sitter och kollar upp vad vi ska ha med oss på resan så jag inte missar nåt. Det är mycket, mycket mer att tänka på när man packar för lilleman!!
 
 
När mannen kommer hem igen och lillen vaknar så ska vi ut och lillen ska åka lite pulka!! Den l**la snön kom ju tillbaka igen =( Men lillen tycker det är kul att få komma ut i pulkan iallafall..
 
Sen ikväll är det tjejmiddag (plus Jacob) hos Sneza, där vi även ska kolla på filmen dom spelade in på hennes 30-års fest! Yikes!! Vet inte om jag vill se den. vi sjöng en massa, i mikrofonen tillochmed.. hahaha..
 
Ha en bra dag!
 
/Selma

Step Up Revolution

Igårkväll var vi hemma och tittade på film. Det var längesen! Vi såg Step Up Revolution. Jag har velat sen den filmen ändå sen jag såg den på reklam i Zagreb i sommras. Så äntligen var det dags!
 
Filmen handlar om Sean, en fattig dansare i Miamis förort. Han och hans barndomsvän skapar dansgruppen The Mob för att göra sina röster hörda. (Ni vet alla vad mobdancing är? När man samlar en grupp och börjar dansa mitt på gatan tex).
Emelie är en kämpande dansös som vill inget hellre än att få bli professionel dansare. Henne pappa äger Andersons Construcion och ska bygga ett nytt rikemanskomplex i just Miamis förort.
När Emilie och Sean träffar på varandra en kväll på klubben hamnar Emilie i ett dilemma. Hennes pappa eller Sean? Emelie och The Mob gör nu allt för att få behålla sitt grannskap...
 
Jag gillade denna filmen. Gillar dansfilmer och just Mobdancingen var skithäftigt! Visst att storyn ibland är lite löjlig osv men det bryr man sig inte så mycket om i dansfilmer. Inte jag iaf, jag tittar på dansen.
Självklart var det ju också lite häftigt att filmen utspelar sig i Miami, kände igen massa plaster vi precis hade varit på!
 
Och så en liten onödig fakta. Från början var det tänkt att filmen skulle hetat Step Up 4 Miamis Heat. Mycket coolare namn än Step Up Revolution. Speciellt som det tidigare Step Up filmerna har en siffra i sin titel. Step Up, Step Up 2 the Streets, Step Up in 3D och sen Step Up Revolution. Nää fattigt! hehe
 
/Tanja

Bättre lycka nästa gång..

Katterna gick inte o lura in i burarna som planerat, .. Så kvinnorna som var här för att hjälpa gav upp och åkte hem.. så vi lägger ner det projektet för idag!! I helgen ska vi tömma ut förrådet lite istället så de går att fånga in istället för att locka in dem..
 
Nu sover lillen och jag sitter och dricker kaffe! Lillen vaknar nog snart, då blir det liv i luckan här igen!! =)
 
 
/Selma
 
 
 
 

Hemlösa katter..

Godmorgon! Idag smög jag upp innan lillen vaknade! Så jag skulle hinna med lite saker!
 
Några veckor innan jul så tog jag emot 2 hemlösa katter som är lite halv vilda och som matades av en dam i helsingborg. Men dom skulle bli skjutna för boende i området ville inte ha katterna springandes där.
 
Så det finns ett ideelt nätverk, Kattjouren, och dom brukar lägga upp nödrop för katter i nöd och jag svarade på detta. Så dessa 2 katter har bott i vårt förråd sen dess! Inget spännande liv men dom lever och kattjouren har nu hittat ett permanent hem till dem, och dit ska dom idag!
 
Om ca 30 minuter kommer det hit en dam som ska hjälpa mig fånga in dem, eftersom de gärna gömmer sig bakom alla våra grejor i förrådet. Sen när de är infångade ska jag köra dem till en veterinär som ska kolla över dem innan de ska till sitt nya hem! Så håll tummarna för att allt går bra idag!
 
Kattjouren hittar ni här. De gör ett underbart jobb! De finns även på facebook, där alla som följer dem kan hjälpa dem att dela nödropen så katterna får hjälp!
 
/Selma

En vanlig onsdag

/Tanja

RSS 2.0