Äntligen...

idag åkte jag till väla och fick en pedikyr! Nu är det ju sandalväder :) då ska man ha fina, färgglada fötter/tår :)




nu är det dags att sova... godnatt.

/Selma

Babysneakers

God morgon! Då var det tisdag idag. Dagarna tickar på. Titade pecis i min app och det är 37 dagar kvar. Inte lång tid alls ju!
På tal om bebisen så fick han ju sina första skor i present på babyshowern. Efter det blev jag hooked! Var inne igår och beställde ett par till på Ebay. Hela 38 kr kostade dom så det kanske inte var så stor synd ändå:)
Nu ska jag göra ve mig och åka och jobba. Trevlig tisdag alla!
 
 
 

Igen..

Idag var vi åter iväg till Ängelholm igen, på hembygdsparken. Lillen gillar verkligen att åka dit =)
 
 
 
Det var mkt varmare idag än vad det var i fredags och vi njöt av det underbara vädret.
Vi grillade korv och sparris till lunch, och sen hade vi såklart med oss god fika också.
 
Nu sover lillen och han kommer vakna när som.. Så ska passa på att slappna av lite till.
 
 
 
 
 
 

söndagen..

När jag kom hem i lördags efter en jättelång och rolig dag så ringde de från jobb och fråga om jag kunde hoppa in igår fast jag hade tagit semester..
Det gjorde jag och jag kobbade en dagtur igår. Så nu är jag ledig idag istället :)

Efter jobb igår åkte jag och hämta lillen hos sin farmor och farfar direkt för att sedan ta bussen till stan å möta upp våra vänner. Vi stack och kollade på barnens pappor när de spela fotbolls match. och vi hade verkligen fint väder! Så efter matchen åkte vi ner till gröningen och grillade :)






idag blir det en tur till hembygdsparken igen :)

ha en bra dag!

/Selma


Presenterna

Fick massa fina presenter på Babyshowern.
 
2 st fina Blöjtårtor från Selma och Detti och Sara och Sofia. Den ena innehöll massa nödvändigheter som nappar, bitringar och liknande. Den andra hade djungeltema och innehöll bla bebisens första skor!
En gullig nallebjörn med skor på sig fick vi från Ann-Marie och en fin scrapbooking-bok att klistra in bilder i.
Massa smurfar från mormor och en välbehövlig bok.
Fina kläder från Martina och Cornelia.
Tack så mycket för alla fina presenter!

Alla på samma gång

1 år, 4 vänner och 4 bebisar.
Känns obeskrivligt roligt att jag och mina tre närmsta vänner alla är gravida och får bebisar på samma år!


Babyshower

Idag har varit en underbar dag. Idag blev jag överraskad med en BabyShower. Kom hem till Detti och där sitter alla mina vänner i den skinande solen.
Dagen bestod av god mat, roliga lekar och en massa baby- och förlossningsprat!
Tack alla som ställde upp och tack alla som planerade detta. Vilken tur jag har som har så underbara vänner!=)
 
Första leken: Klipp ett snöre som passar runt blivande mammans mage. Alla klippte snören som var hur långa som helst! Hallå så stor är jag inte? haha
Gruppbilden fick tas i två omgångar då folk kom och gick.
Presentbordet och öppning av alla fina presenter. Tänkte fota alla ordentligt sen och lägga upp.
Så klart måste man gissa "bajset" när det är babyshower.
Temat för dagen var djungel och apor. En massa apor.

Graviditeten just nu

Är nu i vecka 35 och börjar känna mig stor som ett hus. Jag kommer på mig själv med att pusta och stöna så fort jag rör mig. Börjar få problem med kläderna igen. Inget som riktigt passar. Mina jeans börjar bli för små över magen, får inte riktigt upp dom.
 
Mår mycket illa. Äter jag mår jag illa, äter jag inte mår jag illa. Samtidigt är jag mer sugen på bröd och socker nu än jag varit innan. Det är nog min kropp som säger åt mig att ladda upp inför förlossningen.
 
Utöver detta mår jag fortfarande bra. (Oftast, kan fortfarande inte röra mig för mycket utan att magen säge rifrån.) Inga andra direkta gravidkrämpor. Känner mig pigg och orkar hitta på lite mer sociala saker nu, så länge jag slipper röra mig så mycket.
 
Nu är det inte lång tid kvar och det börjar kännas lite pirrigt!
 
Kommer leva i dessa byxorna ju längre tiden går känner jag på mig. Supersköna mamma-mjukisbyxor från Ullared.

Hembygsparken i Ängelholm..

Idag ringde larmet tidigt trots att vi är lediga idag. Vi gick upp och packade alla våra saker och vår lilla picknik. Sen åkte vi till Mc Donalds och åt frukost innan vi körde vidare mot Ängelholm, och hembygdsparken.
 
Vi började med att leka på lekplatsen vilket mest bestod av att pojkarna åkte rutschkana och sprang runt =)
 
Sen gick i runt och kollade på alla fina djur dom har där. Till sist letade vi upp ett mysigt ställe att grilla och äta på. Vi hittade ett jättemysigt ställe nära Rönneån.. 
 
Sen hade vi två trötta pojkar som somnade direkt de satte sig i bilen..
 
Hundarna var också med och Mija ligger och sover som en stock nu.
 
 
 
 
 
 
 

Fyndat

Har äntligen fått tummen ur och köpt lite saker från Lindex jag har suktat länge efter. Tänkte bara visa upp vilka rabatter jag lyckades få ihop! Efter att ha fyndat så känner man sig alltid lite extra nöjd=)
 

Torsdag..

Har varit väldigt låg aktivitet på bloggen de sista dagarna.. Men jag har inte haft något intressant att komma med.. Har jag inte jobbat så har jag fixat å städat här hemma..
 
Idag har vi ännu inga planer, mer än att jag ska till barnmorskan i eftermiddag på kontroll.
Men imorgon, då ska vi till Hembygdsparken med några vänner och grilla och barnen ska få leka av sig rejält =)
 
Men nu.. ska vi se hur vädret blir och hitta på nåt skojj förhoppningsvis..
 
 
 

Smurfarna 2

Nu har jag äntligen sett Smurfarna 2. Tyckte den var lika gullig som 1:an.
 
I 2:an försöker Gargamel än en gång att ta över Smurfbyn, så klart. Han har nu blivit en känd trollkonstnär över hela världen och för att kunna trolla med sin trollstav behöver han smurfessens, det blå i smurfarna. Han skapar "busar" för att lura Smurfarna. Busarna ser ut precis som smurfar menhan lyckas inte göra dom blå. Smurfan var själv en gång i tiden en Buse men Gammelsmurfen förvandlade henne så hon blev snäll och blå. Gargamel försöker nu ta Smurfan tillfånga så hankan få henne att berätta formeln som gjorde henne blå. Då ska han skapa massa Busar och ta över världen.
 
Gullig film så klart och rätt underhållande med rolig humor. Skrattade flera gånger under filmens gång!
 Nu hoppas jag det kommer en 3:a.
 
 

1 års skillnad

Insåg att jag hade nästan samma outfit på mig med rätt så exakt ett års skillnad. 2013 var vi på kosläpp och 2014 var vi på Titanicutsällning. Vilken skillnad ett år kan göra=)
 

Tröttis

God morgon! Idag var det plågsamt att vakna. Vill sova mer! Ska hem efter jobb och sova enstund tänkte jag. Jag riktigt längtar! hehe
Det har varit lite tyst på bloggen här någon dag. Har inte haft nått att säga. Tänkte iaf bara titta in och önska er en trevlig och förhoppningsvis solig onsdag=)
 
 

Påskdagen

Får lite ångest när jag tänker på att påsken och ledigheten redan är över! Har iaf hunnit med en hel del vilket känns skönt. Igår tittade jag förbi hos Sara för lite grillning och fotosesion i skogen bland vitsipporna.
Idag ska jag se om jag orkar sortera bort mina vinterkläder. Men först en powernap!

Mjölk - en räddare i nöden

Det finns en sak jag inte har kunnat leva utan under min graviditet. Mjölk! Den har räddat mig många nätter. Har vaknat och druckit möljk nästan varje natt under graviditeten.
 
I början vaknade jag av att jag var hungrig och mådde illa. Ett glas mjölk senare somnade jag lätt om igen.
Ett tag vakande jag varje natt med halsbränna. Ett glas mjölk senare och allt var bra igen.
På senaste tiden har jag inte kunnat äta utan att må illa, vilket har resulterat i att jag äter mindre än innan men dricker ännu mer mjölk!
 
När vi sov på hotell när jag var i v 29 vakande jag på natten (enligt min dygnsrytm, egentligen var nog klockan inte mer än 11) och mådde illa och hade halsbränna. Försökte somna om men började få lite smått panik efter en stund. Jag behövde ju min mjölk! Min snälla man fick springa ner till Burger King och köpa till mig. Sen kunde jag lugnt somna om igen=)

Påskafton

Påskaftonen i år bjöd på strålande solsken hela dagen.
Vi begav oss till för vanliga gräsmatta för att sola och grilla lite. Mannen fick sköta grillen denna gång vilket resulterade i grusiga korvar och brända bröd. Män! Tur att det smakade gott ändå ;)
På kvällen stod påskfirande hos mamma på schemat. Massa mat och tävlingar som vanligt. Tiden flög iväg men det brukar den väl göra när man har trevligt!
 
Vi fick släpa med solstolen då jag inte riktigt kan sitta på marken längre:)
 
Ballongvolleyboll gav upphov till måånga skratt!
 
 

Sängmobil

God morgon! Jag har precis vaknat upp ur en dvala känns det som. La mig rätt sent igår så har sovit som en stock. Hade fullt upp hela dagen igår, ska bara kolla igenom bilderna sen kommer det upp ett inlägg om det!
 
Under tiden får ni en bild på sängmobilen jag köpt. Hade ju tankar på att köpa någon billig arm med speldosa och själv sätta dit små apor. Kollade igenom blocket men dom flesta säljs för minst 150 kr. Hittade denna med nyckelpigor för 200 kr på nätet och slog till. Malin sa till mig att rött är den första färg bebisen ser så hittar jag inga apor kan jag leva med nyckelpigorna. För bebisens skull:)
 
 

Vilken dag!

Snacka om att vi haft undebrart väder idag! Vi var ju hos släkten som bor vid havet, så jag trodde det skulle vara blåsigt. Men det var superfint och blåste knappt idag! Så vi satt ute hela tiden förutom när vi åt =)
 
Vi började dagens firande med en brännbollsmatch, som vi gör varje år.. Det är en tradition som är ca 35 år gammal.. skojj!
 
 
 
 
hehe, jag var brännaren i vårt lag.. haha!
 
 
 
Jacob hittade minsann ett påskägg =)
 
 
 
Sen blåste vi lite såpbubblor som alltid går hem hos lillen =)
 
 
 
killarna satt uppraddade och njöt av solen och innehållet i påskäggen... 
Förresten.. de va verkligen inte väder för mössa, men lillen skulle tvunget ha den på sig hela dagen! Han är för rolig..
 
 
 
Nu är det filmdags.. Breaking dawn del 2 visas på 6an nu ju =)
 
 
 

Resultatet..

Såhär blev äggen.. kunde vatt lite starkare färg. Men de blev ändå fina :)
 

Glad Påsk!

Jag har kokt ägg som ska svalna lite.. sen ska de färgas =)
 
Men tar en kopp kaffe sålänge och samlar energi, för sen ska vi ut till Domsten och fira påsk med min släkt! Och det är alltid lika kul =)
 
 
 
 
 

Grönt och rosa



Titanicutställning

Njuter ni av påskledigheten? Jag gör!
Idag gick vi upp relativt tidigt för att åka till Halmstad och Titanicutställningen. Vi var på ett Titanicmuseum när vi var i Florida som var riktigt häftigt. (Ni kan läsa om det här.) När jag läste i tidningen att det skulle komma en liknande utställning till Sverige var jag bara tvungen att gå.
Det var en mysig utflykt och jag gillar att gå på museum men jag blev ändå lite besviken. För det första fanns det bara audioguide, ingen text vid utsällningsföremålen. Gillar inte riktigt audioguide. Hela stället blir liksom så dött och tyst och alla går omkring i sin egen värld. Sen "rummen" som var uppbyggda från skeppet var inga rum man gick in i utan mer som en del man kunde titta in i. Inte alls samma känsla så klart som i Florida när man gick in i hela riktiga rum från skeppet.
Ångrar så klart inte att vi åkte dit men jag skulle nog inte haft så höga förväntningar!
Fredagskvällen ska spenderas i soffan, som vanligt nuförtiden=)

Bazinga

Godmorgon.. sitter med mitt morgonkaffe och ska snart åka till jobb.. Jobbar idag å på måndag, så jag e ledig 2 dagar i påsk iaf :)






ikväll kommer lillen gudföräldrar hit på middag.

/Selma

Glad påsk!

Idga är det skärtorsdag. Ska snart åka och jobba lite sen vankas det ledighet i 4 dagar. Såååå skönt det ska bli! Dessutom ska solen skina rätt mycket tydligen och det blir man ju alltid glad av. Ska försöka utnyttja dessa dagar och verkligen njuta. Först på schemat står Väla, Yugoboost och stödstrumpor av nylon för varmare dar:)
Glad påsk på er alla!
Ser ni hur jag till och med lyckas matcha påskriset ;)

Ännu fler gympaskor

 

RedHead

Det blev rött denna gång!




Bättre bild kommer..

/Selma

Frissan..

Sitter hos min väninna som är frisör. Det är dags för en helt ny hårfärg :)

just nu ser det ut såhär..



vad tror ni slut resultaten ska bli??

/Selma

I-landsproblem

Fick hem mina underbart snygga skor från Nelly förra veckan. Beställde ett par i 37 och ett par i 38 för jag har strlk 37,5 så jag ville vara säker på att dom skulle passa.
Nu till dilemmat. Strlk 37 är lite tighta men sitter så otroligt snyggt! Strlk 38 är lite stora och sitter inte alls lika snyggt. Dom är större liksom. (Duuh).
Så ska jag behålla 37 som är lite tighta och hoppas på att dom töjer sig. Gör dom inte det kommer dom inte vara sköna. Eller ska jag behålla 38 som sitter bättre men inte lika snyggt?  Då är risken att jag inte gillar dom och inte använder dom. I-landsproblem eller vad?=)
 

Måndag..

Jag börjar äntligen bli lite normal.. Var en zombie på väg hem imorse från jobb. Det är mkt svårare att jobba natt som gravid. Så det får jag nog tacka nej till om jag blir tillfrågad igen nu medans jag är gravid..
 
Iallafall så fick jag sova till 13.30 sen vakna jag och kände mig ganska så utvilad. Mannen och lillen var iväg så det va tyst här hemma så jag sov gott.. Nu är de hemma igen och vi ska ha en mysig eftermiddag hemma.. 
 
Förresten.. I lördags var jag halvvägs genom graviditeten..
 
 
 
 
 
Nu ska jag ta mig en kopp kaffe =)
 
 
 
 

Helgen

Då var det måndag morgon igen. Denna vecka jobbar vi bara fyra dagar. Skönt! Känner mig fortfarande inte helt 100%, har ont i halsont fortfarande. 3:dje veckan nu. Det är ju inte normalt!

I helgen hade jag iaf fullt upp. Som Selma skrev lyckades vi äntligen få ihop en liten dejt på lördagen. Det var på tiden! Tittade i affärer i stan i det fina vårvädret.
Sen på söndagen var det Ikea och Väla som stod på schemat. Trots en massa springades i affärer hela helgen har jag inte köpt nånting. Hittar liksom inte vad jag är ute efter. Så istället lyxade vi till det med lite frozen yoghurt från nyöppnade Yogiboost. Det var otroligt gott! Lite syrligt, vilket passar mig perfekt nu när jag mår illa av för mycket socker.
Sen kl 2 var det fikakalas hos Sara som hade bakat en massa glutenfritt. Alltid lika uppskattat :)


Lördag på stan..

Igår blev det äntligen av att jag och Tanja träffades och var sociala! Vi ses aldrig nu föritden.. Men igår möttes vi upp nere i stan och kollade lite i affärer och jag åt brunch.. En supergod brunch på Brooklyn. Det blir att återvända dit igen snart.
 

 
 
Idag ska vi hem till mina föräldrar och äta lunch sen ska jag gå en natt-tur på jobb... Blir jobbigt att hålla sig vaken hela natten.. Kommer vara en zombie imorgon när jag slutar.. Wish me luck!
 
 
 

Sängmobil

Babyrummet är nästan färdigt. Behöver lite smått och gott bla en sängmobil. Vill så klart ha en med apor! Måste matcha ju=)

Men jag hittar ingen med apor! Hittade en jättefin på Ebay men den kommer kosta runt 700, liiiite mycket kasnke.
 
Så nu tänker jag att man bode ju kunna göra sin egen. Om man köper den vita grejen med speldosa och sen fäster man fast egna apor på den? Låter väl enkelt och smidigt? hehe
 
Tror ni man kan hitta en sån speldosagrej utan något i den?
Tar gärna emot alla tips jag kan få=)
 
 

Fler apor

God morgon! Då var fredagen här vilket känns otroligt skönt. Har varit väldigt trött i veckan, jag skyller på förkylningen som inte riktigt vill ge med sig.
Igår var jag iaf på posten och hämtade ut dom sista aporna jag hade beställt. Var inte riktigt nöjd med att löven i den namndelen inte var samma som i den första så beställde en till helt enkelt. Tyckte också att apan i namndelen var alldeles för stor.
Så improviserade lite med dom två olika och det blev jättefint! Är supernöjd!
Ska bara fixa det allra sista sen får ni se bilder här på hela rummet:) Dens om väntar på nått gott...
 

Ska jag eller inte?

Tycker dessa 2 plagg från Lindex är så himla fina och har varit nära att klicka hem dom säkert 10 ggr men det har helt enkelt inte blivit av och nu är det köpstopp.
Har insett att jag har nästan inget i strlk 62 av nån konstig anledning. Och sen hade ju dessa joggingbyxorjeans inte suttit fel i strlk 56. Har bara svarta eller vita byxor i 56. Så kanske det är ok att klicka hem det ändå?=)
 


They have arrived

Det gick snabbt att få hem mina Turtles-bodys. Dom kom i måndags. Är supernöjd med dom. Sååååå fina! Dock är dom väääldigt stora i storleken tror jag. Jag jämförde Turtles 3-6 månader med min Tre Kronor-body som är 6-9 månader och dom var lika stora. Vet inte om det är Turtles som är stor eller Tre Kronor som är liten. hehe Men men någongång kommer dom ju iaf passa=)

Balkongen

Även balkongen har piffats upp och har nu större mysfaktor :)









Har lite fler idéer för vad jag mer ska göra.. ska klura lite mer på dem bara...

/Selma

På god väg..

Allt i garderoben är på plats, förutom skohyllan som ska hänga på bortre kortsidan. men den fixar vi imorgon :)




Nu har vi ätit lunch precis o lillen ska sova middag.. sen ska jag fortsätta organisera bland kläder..

/Selma

Bröllopsfixaren - Marita Conlon McKenna

Bröllopsfixaren handlar om änkan Maggie Ryan och hennes 3 döttrar. Maggies högsta önskan är att hennes döttrar ska hitta varsin bra man och gifta sig. Hennes döttrar har inte riktigt samma syn på saken. Sarah är en ensamstående mamma till lilla Evie och har inte tid med män, Anna är fullt fokuserad på sitt jobb på universitetet och Grace är en framstående adovokat. Men Maggie ger inte upp och hittar snart tre lämpiga kandidater till sina döttrar! När hon ändå är igång passar hon på att para ihop andra i hennes närhet med varandra.
 
Detta var en riktigt klicheartad bok. Boken börjar med att alla egentligen är olyckliga singlar och den ända som kan se det är Maggie, sen slutar den med att alla helt plötsligt är superlyckliga med varsin man. Men trots detta var det en riktigt lättläst feelgood-bok som man inte kunde lägga ifrån sig!
 

Baseballjacka

Något som jag tycker är väldigt fint till bebisen är baseballjackor. Det finns hur många som helst olika att välja mellan. Svårt att bestämma sig. Men någon kommer nog inhandlas iaf. Antagligen den svarta då den är lättast att matcha. Den är den dyraste också så klart!
Får vänta till köpstoppet är över!
 

Hormoner

Har varit lite stolt och mallig över att mina hormoner har varit under kontroll hittils. Men vär vi byggde möbler för någon helg sen gjorde jag något som inte var likt mig. Det måste ha varit hormonerna som spökade!
 
Min man fick bygga alla möbler medan jag tittade på vilket jag inte tycker är jättekul. Jag älskar att bygga IKEA-möbler men magen sa ifrån som vanligt.
 
Efter en stund tänkte jag att jag iaf kan bygga lådorna som ska vara i sängen. Det var små delar och jag kunde sitta på samma ställe utan att behöva röra mig för mycket. Men när det var dags att sätta på botten på lådan upptäckte jag att jag hade byggt ihop den fel.
Jag blev jätteledsen och började gråta. Kände mig superdum och var så förtvilad över att jag inte ens kan bygga IKEA-möbler längre!
 
Inte riktigt likt mig. Kan bara skylla på homonerna!

Grill och spelkväll..

Lillen har precis kommit hem. Han sov över hos sin farmor och farfar inatt, för vi var bjudna på grill och spelkväll hos våra vänner Anna och David i Malmö.. Så lillen fick ha det kul hos sina farföräldrar istället =) (inte så lätt att spela spel med en liten uttråkad 2-åring)
 
Vi trotsade vädret och grillade under tak och det blev ändå en perfekt premiärgrillning!!
 
 
 
 
Vi spelade När och Fjärran och jag och Anna vann över killarna hela kvällen =)
 
 
 
Idag ska jag fortsätta med garderoben.. det som vi köpt ska monteras upp i eftermiddag och sen ska även balkongen inredas med ett nytt bord och nya stolar =)
 
Men först.... massa mys med lilleman som just nu sitter och njuter av melon som han älskar att äta =)
 
 
 
 
 

En runda i stan

Är nyss hemkommen från stan. Jag och Sara hade bestämt att ses idag men kunde inte bestämma oss för vad vi skulle hitta på. Tillslut blev det några timmar på stan. En runda i affärer, lunch och sen fika på det. Mycket trevligt som vanligt men nu är vi båda helt slut! hehe
 
Påsken är snart här vilket märks i stan. Överallt finns det stoora fina påskris. Väldigt stämmningsfullt=)
 
Nu orkar jag inte sitta upprätt längre. Ska ligga mig i soffan och bli liggandes...

Köpstopp

Nä nu tror jag det får räcka faktiskt. Dags för lite köpstopp! Känns som om jag har handlat väldigt mycket på sista tiden. Vet inte om det är nödvändiga eller onödiga saker men lite köpstopp skadar ju iaf inte. Har i och för sig mest handlat saker till bebisen men nu får det iaf vara nog för ett tag.
Har så många paket på väg hem till mig att jag var tvungen att skriva en liten lista på vad och när det beräknas komma för att ha lite koll på läget.
 
Men innan köpstoppet beställde jag faktiskt ett par nya skor. Det var vääääldigt längesen jag köpte skor! Blev kär vid första ögonkastet och kunde inte låta bli!
 

IKEA

Idag började jag dagen med att rensa ur garderoben. Lillen gick runt med våtservetter och städade lägenheten, hehe han är så söt!

Sen åkte vi till IKEA för att titta ut inredning till vår garderob i hallen som nu ska fixas. Har hittat det jag vill ha och ska åka dit med mannen när han slutar jobb idag :)

Sjäkvklart passade vi på att äta lunch och leka i deras mini-lekland...




/Selma

Host host

Den där hostan jag pratade om är inte att leka med. Hostade mig igenom natten så sjukanmälde mig i morse sen låg jag och sov ändå till halv 12. Välbehövligt! Ska ligga i soffan resten av dagen och hoppas på att jag mår bättre. Vill inte förstöra hela min helg=(
 
 

Dålig

Har bloggat lite dåligt i veckan. Har inte att säga. Har blivit förkyld med världens hosta. Så det blir mest jobb och sen hem och decka. Nästa vecka bli roligare förhoppningsvis=)
 
 

Kunde inte hålla mig...

Igår var jag å lillen i stan å fika å på jakt efter en vårjacka till honom.. hitta ingen jacka till lillen.. meeeen.. hitta lite söta flickkläder :)







Kläderna är från KappAhl (newbie) och är sååå söta!!

/Selma

BabyTurtles

Efter mycket om och men kom jag äntligen över en gullig Turtles-body. Det blev dyrt men det var det nog värt tror jag=)
Det blev den mörkgröna där dom alla har varsin napp. Sååå gulligt!
 
 

RSS 2.0