PregnancyBrain

Har ju skrivit innan att jag har sluppit undan många av graviditetssymtomen hittils. Inga gråtattacker eller häftiga vredesutbrott, inga konstiga cravings och inget illamående. Något jag inte har sluppit undan däremot är "pregnancybrain".
 
Nu för tiden glömmer jag ALLT och gör konstiga saker! Kan sitta i soffan och tänka att jag måste ta min järntablett, reser mig och kommer ut i köket och gör något annat istället.
 
Min man frågade min för ett tag sen om vi inte kunde åka till Kroatien i september detta året. Jag blev lite smått irriterad på honom och påpekade att han vet att jag inte kan ta semester i september. Efter att han tittat konstigt på mig ett tag insåg jag att jag ju faktiskt kommer vara mammaledig.
 
När jag hade tjejmiddag i lördags satte jag en kniv och gaffel i salladsskålen istället för salladsbestick. Alla tyckte det v alite svårt att få upp nån sallad på tallriken och efter ett tag kom vi på varför!
 
Häromdagen låste jag nästan ute mina kollegor när jag gick hem, då jag låste dörren fast alla var utomhus.
 
Det värsta är att jag inte kommer på mig själv med att göra dessa konstiga saker utan någon måste påpeka det för mig för att jag ska inse det!
 
 
 
 

15 tips till pappa på förlossningsavdelningen

Hittade en rolig artikel igår kväll som hette "15 tips till pappa på förlossningsavdelningen". Började läsa igenom den och fick mig ett par skratt. Samtidigt som det kändes som om det som skrevs nog stämde rätt bra!
 
"Du har med dig telefonen till sjukhuset bara för att kontakta närmaste familj. Du svarar självklart inte om kompisar ringer för att berätta om fotbollsresultat."
 
"Din jobb denna dag är att vara positiv och optimistisk. Det är en oskriven regel att mamma i all huvudsak har carte blanche att få uttrycka så många hemskheter och verbala pungsparkar hon känner för under förlossningsprocessen. Ditt jobb är att vara en svamp för allt detta."
 
"Det förväntas gärna att du själv ska veta vad du ska veta och när du ska veta det, utan att veta vad du ska veta eller när..."
 
Det var en lång artikel och  ni kan läsa hela här. Själv ska jag skriva ut den och lägga den nånstans där min man kan få syn på den ;)
 

Håll ut!

God morgon på er! Tänkte bara titta in och säga att om ni tycker bloggen är lite tråkig just nu så håll ut! Det är en massa inlägg på väg, bla shoppingen från Ullared. Jag har bara en extra trött vecka. Orkar knappt jobba och när jag kommer hem äter jag och sen somnar jag. Men den som väntar på nått gott brukar man ju säga=)
Hoppas ni får en bra onsdag!
 
 

För kallt

En gammal outfitbild. Det var tänkt att jag skulle ha snygga klackar till denna outfit men det är alldeles för kallt och jag är alldelles för trött för att orka vara snygg! Och vad hände med min mage? Syns ju inte alls..

fortfarande...

Jag är sjukskriven och är riktigt trött på detta nu.. Hoppas det vänder snart! Berättar mer när jag känner mig bättre...
 
 

Pan-Am

God morgon! Tänkte börja dagen med lite serietips. För längesen när serien Pan-Am hade premiär i Sverige gillade jag den riktigt mycket. Tyvärr har jag lite problem med att att följa serier på TV då jag alltid glömmer bort att se dom. Så tyvärr blev det bara att jag såg en 5-6 avsnitt.
 
För några veckor sen bestämde jag mig för att se serien igen. Från början då det var så längesen sist.
 
Pan-Am handlar om flygbolaget Pan-Am, deras piloter och flygvärdinnor på 60-talet. Man får följa en besättning som flyger tillsammans över hela jorden. Att jobba med Pan-Am var på den tidigen väldigt lyxigt och det var bara vissa kvinnor som platsade.
 
Det var intressant att se en serie som bygger på en verklig period i historien. Det var roligt att följa flygvärdinnorna i deras "lyxiga" jobb och allt det förde med sig.
 
Serien fick tyvärr bara en säsong vilket jag tycker är riktigt synd. Säsongsavslutningen var en blandning mellan en vanlig säsongsavslutning och en serieavslutning. Det fanns någon enstaka cliffhanger men det mesta föll på plats.
 
En serie värd att se!
 
 

Busy Busy

Söndag kväll är här och jag ska snart börja laga lite mat. Men först tänkte jag blogga lite om min helg. Har haft fullt upp hela helgen vilket efter förra helgen kändes skönt!
 
Igår var det ju tjejmiddag här hemma med god mat och ännu godare efterrätt. Men innan dess kom Sara hit för att se dom sista Make it or Break it avsnitten av säsong 1.
 
Idag var jag uppe med tuppen och åkte till Ullared. Köpte en massa bebissaker. 4 papperspåsar närmare bestämt. Är ni intresserad av lite bilder?

Egna fiskpinnar

Då var lördagen här. Idga har jag redan stått i köket hela morgonen. Ikväll vankas det tjejmiddag och efterrätten skulle förberedas. Hoppa spå en mysig kväll!
Och på tal om att stå i köket...Förra veckan gjorde jag egna fiskpinnar. Fanns billig torsk på Coop och när jag kom hem så jag att de var en stooor file som ett helt block. Då tänkte jag att jag skulle testa med fiskpinnar. Det blev supergott!  Något jag kan rekomendera, 10 ggr nyttigare och godare än dom man köper...
 
Fattas bara remouladsåsen!

Att förbereda

Det är mycket som ska inhandlas innan bebis är här. Ni vet hur jag älskar att shoppa så för mig är det inga problem;)
 
Ända sen jag fick reda på att jag var gravid har jag i mitt huvud shoppat och ordnat antingen superflickigt eller väldigt pojkigt. Inget genus här inte. Nu förtiden finns det ju så otroligt mycket fina och gulliga flickiga och pojkiga kläder och grejer. Tji fick jag när dom inte kunde se könet på vår bebis och jag nu måste förbereda neutralt.
 
Tyckte det var väldigt tråkigt i början och kände att det tog det roliga från att förbereda lite.
Men jag har inte mycket val helt enkelt så nu är det neutralt som gäller! Sen så fort bebisen tittat ut kommer jag väl hänga i affärerna i stan och shoppa antingen pojkigt eller flickigt.
 
Tycker det är svårt att hitta framförallt kläder (är mest det jag tittat efter än så länge) som inte är rosa, blåa eller vita för neutralt.
Men blev positivt överraskad idag när jag hittade ett gulligt neutralt startpaket från Ellos som till och med kräsna jag gillade!
 
Klick Klick sa det och nu är det på väg hem till mig som först ainköpet till bebisen!
 
 
 

Äntligen lite shopping

God morgon God morgon! Äntligen fredag idag! Så underbart skönt måste jag säga. Har roliga planer inför helgen så den ser vi verkligen framemot.
 
Igår var jag en runda med Detti på Väla. Vi fikade och shoppade. Äntligen fick jag shoppat lite! Har inte handlat nått på flera månader. Om man bortser från London då.
 
Nu ska jag äta frukost. Är huuungrig!
 

Barnvagnsköp

Ni som känner mig vet att det måste vara perfekt och jag måste ha alla fakta innan jag kan bestämma mig. Så efter att ha forskat en massa och tänkt och tänkt och tröttat ut min man med barnvagnsprat har jag äntligen bestämt mig! Nu vet jag vilken barnvagn jag vill ha!
 
Något som jag var osäker på var ju det här med egonomisk sittdel. Enligt föräldrar är åsikterna skilda men väldigt många gillar den ergonomiska sittdelen framför allt till lite mindre/yngre barn.
 
Men jag ville ju gärna ha lite riktigt fakta också. Hittade en youtube-film som jag tyckte verkade rätt logisk. Enligt den spelar det inte så stor roll om det är en ergonomisk sits eller inte så länge sittdynan är plan.
Så slutsats? Som läget ser ut just nu kommer vi köpa en Emmaljunga Nitro. Vi kommer köpa en hårdlift till, då liggdelen är lite för stor för min smak. Vi bor också i lägenhet som det känns smidigt med en hårdlift så jag slipper släpa med mig hela vagnen upp för trapporna varje gång.
Vid behov (eller innan om jag inte kan hålla mig) kommer vi också köpa till en ergonomisk sittdel. Det finns olika modeller som passar Nitro-chassit, både begagnade och nya.Så nya forskningen går ut på att ta reda på vilken av Emmaljungas ergonomiska sittdelar som är bäst! Någon som har åsikter eller tips så är dom väldigt välkomna=)
 
 
Nu känner jag mig väl förbered när det kommer till vagndelen=)
 

Tryggare Hemma

God morgon! Guuud vad det är kallt!
 
Igår fick jag äntligen komma ut ur huset lite. Efter jobb åkte vi till Ikea för att titta på lite nya möbler som behöver införskaffas.
Där hittade jag också en riktigt Tanja-bok. Tryggare hemma hette den. Det var en bok med alla husets rum. På varje sida fanns det massa luckor man kunde öppna och bakom dom stod det vad man skulle vara försiktig med, vad som var farligt och vad man inte fick göra. Som sagt en bok kan ju inte bli mer Tanja=)
 

Dags för jobb

God morgon! Är på väg till jobb strax. Har sovit hela natten och förkylning känns som den är på väg bort. Så skönt! Idag blir de eventuellt en tur till Ikea eller bara äta något gott i stan. Känner att jag behöver komma ut och göra något!
 
Trevlig tisdag!
 
 

Fosterrörelser

Enligt min gravidapp står det att man kan börja känna fosterrörelser i form av lätt fladdrade i vecka 18.
 
För mig började det direkt med riktiga "stötar" på min hand på magen. Jag kände inte alls någon fjäril eller fisk som alla beskrev det. Jag skulle mer vilja beskriva det som det känns när du håller handen på din puls. Fast nu var det oregelbundet och starkare.
 
Första gången jag kände bebisen röra sig var i vecka 17.Jag låg i sängen med handen på magen och skulle sova när jag helt plötsligt kände något som "stötte" till min hand. Undrade lite smått om det kunde vara bebisen men tänkte inte mycket mer på det. Nästa kväll när jag jag låg i soffan och tittade på tv hände det igen, fast flera gånger på rad. Då var jag säker på att det var bebisen!
 
Vi skulle på ultraljud en och en halv vecka senare och det var en riktigt lättnad att ha känt fosterrörelser innan. Var inte alls nervös för ultraljudet och var säkert på att allt skulle vara bra!
 
Min man kände bebisen stöta på hans hand i vecka 20. Vilket också enligt appen är väldigt tidigt.
 
Har sett rörelser utanpå min mage några gånger också. Fast bara någongång. Har inte riktigt tålamod att ligga och titta på  mina mage hela tiden...
 

sorry..

för dålig uppdatering. Men jag är dålig och har varit i över 1 vecka.. återkommer när jag är tillbaka på banan igen:)

/Selma

Inget kul

God morgon! Då var det söndag idag. Min förkylning vägrar ge med sig och jag har inte sovit något på hela natten! Det blir inget Ullared idag eller något annat roligt heller för den delen. Buhu tycker lite synd om mig själv känner jag.
 
 

Horder?

Nu har jag packat ner alla mina vanliga jeans, både jobbjeans och fin jeans. Jag gnällde på min mamma när vi städade hennes garderob men jag är ju inte mycket bättre insåg jag. Hade 22 par finjeans och 10 par jobbjeans!
 

Viking vs Nitro

Vilken barnvagn ska man välja, det är den svåra frågan. Det finns hur många märken och sorter som helst på marknanden. Våra krav på vagn var att den måste vara liten och smidig då vi har liten bil och jag är klen hehe. Då fanns det helt plötsligt inte så många alternativ kvar längre, vilket kanske egentligen var rätt skönt!
 
Vi väljer nu mellan Emmaljunga Viking och Emmaljunga Nitro. Det är egentligen två rätt lika vagnar, storleksmässigt är Viking 4 cm smalare och prismässigt är dom ungefär lika dyra.
Den största skillanden på vagnarna är enligt mig sittdelen. I Viking finns det så kallad ergonomisk sittdel. Man kan inte fälla bak ryggstödet och ligga helt rakt utan man lutar hela "stolen" neråt. I Nitron finns en vanlig sittdel.
 
Jag har googlat åsikter och tankar om ergonomisk sittdel och vissa är väldigt nöjda och för vissa funkar det inte alls. Det verkar bero helt och hållet på vilket sorts barn man får! Barn som tröttnar tidigt på liggdelen och är små passar tydligen utmärkt i en ergonomisk sittdel. Barn som är lite större och vill sova på magen/sidan passar bäst i en vanlig sittdel. Små barn är för stora för Nitron och stora barn är för stora för Vikingen. Det är ju inte så lätt att veta innan vilket sorts barn man får?
 
Har också försökt se om jag hittar någon ordentlig fakta om det här med ergonomisk sittdel. Finns det någon forsking som  visar om det är bra eller dålig? Är det bara en sak som är modern just nu och en fluga liksom?
 
Så nu har jag väldig beslutsångest här hemma. Viking eller Nitro? Någon som har tankar, erfarenhet och åsikter om just det här med ergomonisk sittdel?
 

Sjukling

Då var det fredag igen. Har sovit dåligt inatt och vakande upp hostig och snuvig. Stannade hemma från jobb idag. På söndag var det tänkt att jag och mamma skulle åka till Ullared. Har inte köpt något till bebisen än så det skulle bli premiär. Vi får se hur det blir. Snön och min förkylning avgör.
Fredag idag som sagt. Kommer upp ett barnvagnsinlägg lite senare fredagen till ära. Så länge blir det skor i vanlig ordning.
 
Är fortfarande på jakt efter det perfekta stövlarna. Tycker dessa är supersnygga! Hittar inga stövlar här i Sverige utan den där "ridstövel"-klacken och jag är inte så förtjust i det...
 
 

Torsdag

God morgon täntke jag skriva men det är visst kväll. Märks det att jag bloggar mest på morgnarna?
I morse hann jag knappt starta datorn ens. Allt går som sagt väldigt mycket långsammare nu.
Egentligen ville jag bara titta in och säga att idag har det gått exakt 50% av min graviditet. Känns mycket stort måste jag säga! hehe
 
Sen ville jag passa på att ursäkta mig inför alla läsare som kanske tycker vår blogg bara handlar om graviditeter och bebisar nu för tiden. Har inte riktigt något annat att skriva om då jag mest jobbar,äter och sover. Hoppas ni står ut!=)
 
 
 

Flicka eller pojke?

Som jag skrivit innan kunde man inte se på vårt ultraljud och jag hade en liten flickbebis eller pojkebebis i magen. Jag är såååå otroligt nyfiken och vill verkligen veta.
 
Har trott att det var en flicka ändå sen jag fick reda på att jag blev gravid. Dels för att Detti hade en väldigt verklig dröm ett par veckor tidigare där jag födde en liten flicka. Har också haft en känsla hela tiden att det är en flicka, har automatiskt kallat bebisen "hon" när jag har pratat om den.
 
Inatt drömde jag att vi var på nytt ultraljud och då visade dom tydligt att det var en pojke vi skulle få, så när jag vakande kändes det som att det nog är en pojke därinne.
 
Igår var jag också inne och googlade fram lite gammalt skrock om hur man kan veta om man får en flicka eller pojke.
 
Vilken kind sover du helst på?
Vänster betyder pojke, höger betyder flicka.
Jag sover helst på höger, så här lutar det åt flicka.
 
Hur illa mår du?
Mycket illamående betyder flicka, inget illamående betyder pojke.
Jag har mått illa kasnke 5 ggr, så här lutar det åt pojke.
 
Så här höll det på hela tiden. Flicka, pojke, flicka, pojke så jag blev ju inte mycket klokare av det hela.
 
Är supernyfiken på va det är för en liten bebis som sparka roch håller på där inne!
 
 

Spegelglas

God morgon! Sååå plågsamt att vakna. När sen vädersidan visade minus 6 grader idag vill ejag verkligen bara krypa längre ner under täcket! Men det är väl inte mycket att göra åt. Ta på sig en extra tjock tröja bara.
Helgen har verkligen bara flugit förbi. Har ägnat massor av tid åt att forska kring barnvagnar. Får se vad vi bestämmer os för.
Nu måste jag äta frukost annars blir det för stressigt!
 
På tal om något helt annat. Spegelglas till mobilen var ju otroligt bra! Har inte sett det innan. Undrar hur det funkar bara? Rätt bra om man kan se vad som hände rpå mobilen också och inte bara sig själv. hehe
 

What to expect when you're expecting

Igår såg vi komedin What to expect when you are expecting. Vi tyckte att det skulle passa bra nu när vi själv går i väntans tider=)
 
Själva filmen handlar om 5 olika kvinnor/par som väntar barn på ett eller annat sätt. Planerad eller oplanerad graviditet och adoption. Man får följa alla från pluss-strecket på stickan till förlossningen.
 
Detta är en film med många kända skådespelare med, det var det första jag tänkte på. En helt ok film men det fattas något för att den ska bli riktigt bra. Har inte mycket mer att säga om filmen egentligen vilket kanske är ett dåligt tecken.
 

Barnvagnslördag

Dagen idag har bestått av barnvagnar, barnvagnsprat och barnvagnstankar! Har inte bestämt oss än vad det blir för någon med har kommit en bit på vägen.
Nu väntar snart lite filmkväll med chips dagen till ära.
 

Konstigheter

Då var helgen snart här igen. Fredagen brukar ju vara "skodag" här på bloggen men tänkte göra lite annorlunda idag (igen). Eftersom fredagen är den dagen jag går in i en ny graviditetsvecka så kommer fredagen från och med nu blir lite blandad sko-och graviditetsdag.
I detta inlägg täntke jag berätta lite om hur jag har mått och vad jag har kännt är annolunda med mig sen jag blev gravid. (Annat än att jag har en bebis i magen och den växer så det knakar! hehe)
 
1. Jag kan inte snabba mig eller stressa längre!
Jag har alltid varit supersnabb och effektiv med vad jag än har gjort. Det går inte längre! Det säger bara tvärstopp och kroppen vägrar att snabba sig. Detta har gjort att jag har blivit väldigt dålig på att komma i tid!
 
2. Jag är inte sugen på något sött!
Jag har inte haft några speciella matvanor hittils. Inte blivit sugen på något speciellt. Däremot har jag knappt ätit något sött alls under dessa veckor. Desto sötare dessto sämre mår jag. Min man kom hem med en tårta för någon vecka sen och jag mådde illa bara jag tittade på den.
 
3. Sova på golvet!
Jag har ju som sagt varit rätt beskonad från illamåenede. Men visst det har hänt att jag mått illa och känt mig dålig också, framför allt på natten. Då har jag druckit ett glas mjölk sen tagit täcket och kudden och lagt mig på golvet för att sova ett par timmar. Detta är i och för sig inget nytt. Redan när jag var liten sov jag på golvet när jag mådde dåligt!
 

Skor från London 2

Andra paret från London. Också 150 kr från Primark.
 
 

Popcornmaskin

Min käre bror hade letat länge och väl efter en julklapp till mig. Till slut bestämde han sig för en muffinsmaskin just för att jag inte kan äta vilka som helst.
När han sen hämtade ut paketet fanns det en popcornmaskin i det. Vi har skrattat länge och väl åt detta för vad passade bättre? Muffins äter jag någon gång då och då men popcorn äter jag ju hur mycket som helst!
Tänk så bra allting kan bli fast det blir fel:)
 

Nu va det slut på det roliga

God morgon! Idag var det tisdag och första dagen tillbaka på jobb efter nästan 3 veckor ledigt! Det var svårt att gå upp ur sängen idag och det kommer säkert blir svårare imorgon. hehe
Det blir bara ett snabbt tråkigt god morgon-inlägg för mer än så hinner jag inte .Hoppas ni får en bra tisdag!
 
 
 

JVM final

God morgon! Nu har jag precis ätit kanelbullar till frukost. Har inte så mycket mat hemma visade det sig men vi ska snart åka och storhandla.Brukar göra det på söndagar men igår var det hockey för hela slanten. Sverige mötte Finland i JVM-final i Malmö. Tyvärr förlorade dom. Jag tycker Sverige var bättre än Finland hela matchen men gjorde stora misstag när dom lät Finland göra 2 enkla fattiga mål.
Dom har iaf spelat superbra hela turneringen och ett silver är inte heller så dåligt!
Publiken borde också få en medalj. Hejade hel tiden och verkligen stöttade Sverige. Även när dom förlorade fortsatte arean att heja. Silver är inte så dåligt det heller!
 
Gult, gult, gult på hela läktaren...
 
...till och med Kanadensarna hade införskaffat sig gula tröjor.
 
Medaljutdelning. Grattis till Silvermedaljen!
 
Vi var i shoppen innan matchen för att se om vi hittade något kul att köpa. Ser ni denna gulliga tröja? Hade bestämt mig för att köpa den tills jag såg priset. 400kr!
 

Nyårsoutfit

Denna gång blir det minsann en gemensam outfitbild. Det är inte alltid det händer ;)
 
 

Mini Tre Kronor

Lördag idag. Har precis bakat lite frukostbullar. Har mått illa sen jag vakande idag men efter tre bullar gick det över hehe.
Idag har vi fullt upp här hemma. Först är det semifinal i JVM. Sverige möter Ryssland. Hoppas dom vinner för vi har nämligen biljetter till finalen imorgon i Malmö!
Ikväll ska vi träffa Mario och Detti. Det har vi pratat om sen vi kom hem från London så nu är det verkligen dags.
Nu ska jag sortera lite bland mina kläder. Trevlig lördag!
 
Vad tycke rni förresten om dessa babybodys? Tror ni jag vill ha en sån eller inte? hehe
 
 
 

Årsresume 2013 del 2

Då kommer andra delen av vår årsresume för år 2013 upp. Det tog ett tag men bättre sent än aldrig ;)
 
Juli
Andra delen av året åkte Tanja hela vägen till Las Vegas och gifte sig. Smekmånaden spenderades i Kalifornien. (Läs om resan här.)
 
Selma fyllde 29 år och gick ut och åt sushi med sin lilla familj på sin födelsedag.
 
Köket blev färdigt i Selmas nya lägenhet.
Augusti
Tanja hade Kick-Off med jobb där vi åt maten ur stekpannorna.
 
Selma åkte till Kroatien med sin familj. Jacob njöt av vädret och badade en massa i havet.
 
Selma gick ut med bl.a. Tina och Detti som också var i Kroatien.
 
September
Tanjas födelsedag spenderades i Malmö där vi åkte gammal spårvagn.
 
Tanja hjälpte sin mamma med en välbehövlig garderobsrensning.
 
Oktober
Severina kom till Helsingborg och vi var där så klart!
 
Förfesten var hemma hos Selma innan vi gick vidare till konserten.
 
Jacob var utklädd till en apa på halloween.
 
Tanja fick reda på att hon var gravid. Nu följde några månader med att hålla det hemligt.
 
November
I november hade vi vår årliga Halloweenfest. Denna gång med Las vegas-tema. (Läs om festen här.)
 
December
Tanja spenderade Julafton i London på underbara Winter Wonderland. (Läs om resan här.)
 
Jacob var helt chockad över hur många julklappar han fick..
 
 
Det var allt för 2013. Vi är mycket nöjda med året och väntar med spänning på vad 2014 bjuder på!
 
 

Godmorgon från Slovenien..

Dagarna har gått väldigt snabbt. Vi har varit hos min mormor och hälsat på min mammas kusin och min kusin. Sen åkte vi till shoppingcentret en dag också. Där hittade Jacob en jättesmurf...




Idag är det vår sista dag i Slovenien och vi ska bjuda ut min mormor på lunch på ett ställe som gör världens bästa friterad kyckling!!! Nam nam som Jacob säger :)

Senare i eftermiddag bär det av mot Zagreb och min mans släkt som vi ska hälsa på :)

/Selma

Nyårsafton

Det tog ett tag innan ilder fårn nyår kom upp. Mest för att min klänning inte var så bra på att dölja mig mage;)
Men det nya årets firades iaf in hemma hos Selma med vänner och god mat. Dock fattades Detti och Mario=(
 
Vi träffades tidigt så vi kunde förbereda maten lite ihop. Förrätten blev hummer, till huvudrätt blev det röding med pressad potatis och tll efterrätt blev det nougatmoussekaka. Väldigt gott! Vi gjorde 2 kakor så vi 12-slaget åt vi äterrätt igen ;)
 
Bra sätt att börja det nya året!
 
 

Jag är gravid

Ni vet hur jag brukar börja helgen med ett roligt skoinlägg? Inte denna helg. Denna helgen kommer invigas här på bloggen med ett annat sorts inlägg. Nämligen ett "Jag är gravid"- inlägg.
Jag har kämpat med att dölja det men nu är det officiellt. Jag är i vecka 18 och idag var vi på ultraljud. Det var en busig liten bebis som vägrade visa vilket kön den hade,men allt såg iaf bra ut!
Dessa 18 veckorna har jag mått bra. Knappt något illamående men en otroligt trötthet. Har sovit 12 av dygnets 24 timmar vilket har resulterat i lite tråkig blogg, tyvärr. Men nu blir det ändring på det:)
 

Skor från London 1

I London blev det som jag sagt innan en hel del shopping. Det blev två par nya skor också. Fast egentligen letade jag efter stövlar. Men när jag inte hittade det fick jag köpta pumps istället. Va tvungen att köpa något med klack ju! hehe
När jag kom hem fick jag rensa ut två andra par fårn garderoben för där är proppfullt nu. Sara blev glad iaf;)
Så detta blev första paret. 150 kr på Primark.
 

Slovenien dag 1

Det var tufft att vakna tidigt i morse för att komma iväg till flygplatsen. Trots att vi tog det lugnt igårkväll (kommer ett inlägg om nyårsfesten) så kom jag inte till ro att somna förrän 01.30.. Sen vakna igen kl 06.

Men resan gick jättebra och snabbt.

min mormor verkar må bra, trots omständigheterna.

Jacob tyckte det va väldigt spännande när vi åkte ett litet propeller flyg mellan wien och zagreb. han skrattade och klappade händerna när vi lyfte. Men sen somna han kvickt. tydligen väldigt sövande ljud :)











idag ska jag minsann sova tidigt så nu när lillen sover ska jag kolla lite film och decka rätt snabbt tror jag :)

/Selma

Årsresume 2013 del 1

I väntan på inlägg om vårt nyårsfirande får din första delen av vår årsresume istället.
 
Januari
Tanja firade in det nya året i Miami, Florida på Pitbull-konsert. (Läs om hennes resa här.)
 
Tanja hade tjejmiddag som slutade i en vild utekväll.
 
I januari hade Jacob vuxit och blivit så här stor!
 
Selmas man fyllde 25 år ung!
 

Februari
Tanja tittade på hockeymatch mellan Tre Kronor och Finland.
 
Selma och Jacob åkte till Slovenien och Kroatien i en vecka.
 
 
Jacob gillar verkligen snön.
 
 
Mars
Tanja var kulturtant för en kväll och såg Carmencita Rockerfeller på teatern i Malmö.
 
Det blev fler rundor till Malmö. Denna gång för en Dj Bellagio-spelning.
 
 April
Tanja gick på Saras vilda 25-års fest på djungeltema. (Läs om festen här.)
 
Jacob blev en hjöjdare på att äta själv.
 
Selma åkte med sin familj till USA i mars-April för att bl.a. fira påsk där.
 
Jacobs kusin Kristian tog sin första nattvard och det firades stort.
 
Selma gick på 80tals fest på Hermosa beach med Tamara.
 
 
Maj
Tanja åkte till Malmö igen och såg delfinalen i Eurovision Song Contest.
 
Jacob fyllde 1 år den 13 maj!! Detta firades med ett stort kalas. (Läs om kalaset här.)
 
Jacob åt födelsedagstårta med händerna för första gången!
 
 Selma och Jacob gjorde en heldags utflykt till Helsingör med vänner och besökte bl.a. Kronborg slott.
 
 
Juni
I juni hände det grejor. Tanja åkte till Arild på konferens med jobb.
 
Sen åkte hela gänget till Belgrad för en underbar överraskningsmöhippa för Tanja. (Läs om vår roliga möhippa här.)
 
Fler tjejmiddagar som slutade med vild utekväll.
 
Midsommar firade Tanja först hos mamma sen hos Detti med resten av gänget.
 
Selma sålde huset i Ekeby och köpte en bostadsrätt i Helsingborg, i stort renoveringsbehov.
 
 

RSS 2.0