Busfabriken..

Nu när mannen är tillbaka på jobb igen så har jag lillen hemma om dagarna.. Eftersom jag börjar bli rätt höggravid så är det inte så lätt att hänga med lillen i hans lekar eller springa rnut utomhus. Så idag åkte vi till busfabriken där han kunde springa av sig rejält =)
 
 
 
 
 
Bollhavet med rutschkanan verkar definitivt vara hans favorit.. han är där 80% av tiden!
 
 
 
 
 

Outfits

När det inte finns tid till att klä sig i en snygg outfit får man klä upp sin bebis istället:)

30 dagar..

Ja, då var det redan torsdag. Vi har inte riktigt hittat på nåt i veckan änsålänge. har fixat mycket här hemma...
Det börjar närma sig BF nu, men man vet ju aldrig när den lilla väljer att titta ut =)
 
 
 
Ska gå en liten promenad med lillen strax. Vi behöver köpa hem mjölk också, så jag kan få i mig lite kaffe.
 
 

Ullaredfynd

Googlade rundor lite för ett tag sen för att se om jag hittade någon fin filt. Blev helt chokad över hur sinnessjukt dyrt det är med filtar. Så när Selma skulle till Ullared fick hon fylla på mitt lager inför kommande kyla.
Den beiga filten med får på har jag redan en likadan fast i vit. Den är världens lenaste så en till var ett måste!
Hon fick också plocka med sig två par byxor. Har insett att Ullareds byxor i Giraff-märket är lite av favoriter här hemma. Många byxor ser mest ut som tights tycker jag medans dessa är lite mer som byxor liksom. Så två par i strlk 62 fick det också bli.
Sen så klart behövde vi extra nappar. D älskar sina nappar så det kan vi inte få för många av!
 
Längtar till jag själv kan åka till Ullared för att fynda. Ska försöka åka di t någon gång tidigt i höst. Kan behöva köpas lite vintergrejor till lilla D ju.
 

Baby whisperer

Igår hade D en jobbig dag. Grät och var allmänt kinkig stora delar av dagen. Jag blev superfrustrerad för inget av dom vanliga "tricken" hjälpte. Började googla rundor och hittade detta videoklipp.
Priscilla Duncan har upptäckt att alla bebisar har ett universalt språk som hjälper oss förstå vad det är dom vill. Här blir hon intervjuad av Oprah och berättar vad det är man ska lyssna efter och hur det låter. Rätt intressant och hon verkar inte vara helt ute och cykla. Idag ska det testas iaf och se om jag kan "höra" vad han säger!
 
 

Grillning

Igår kväll åkte vi hem till Mario och Detti för att hänga på deras uteplats och snackade och grillade. Så som det ska va en sommarkväll!

Shoppingen igår..

Ja, igår var vi ju i Ullared.. Det var bar en liten kö när vi kom, ca 10 minuter innan öppning. Så det var hur bra som helst.. Jag har mina rutiner när man kommer till Gekås. Först tar jag alltid 2 korgar som jag har till småsaker såsom schampo och tvål t.ex. Så jag går först till hemavdelningen och köper duschtvål, deo och allt sånt. Det tar max 10 minuter. Sen går jag vidare till babyavdelningen och leksaksavdelningen innan jag sedan går vidare till barnkläderna. Sen när jag är färdiga på dessa ställa brukar vi ta en fika innan vi fortsätter.  Vid denna tiden brukar de hinna komma ganska mycket folk. Så det är skönt att vara klar med det viktigaste.
 
Igår var barnkläder och babyartiklar nummer 1 på listan och jag köpte inte något till mig själv.. förutom lite hygienartiklar och 2 plast orkideér.
 
 
Jag köpte lite filtar, 2 som är varmare och en lite svalare. Har redan 2 tunna hemma som jag köpt tidigare..
 
 
 
 
Så köpte jag lite fina sängkläder till spjälsängen..
 
 
 
 
Lite varmare kläder inför hösten/vintern.. Hoppas de kommer passa lagom då.
 
 
 
 
 
3 bodys.
 
 
 
 
Ett sött träningsställ, som inte kommer passa förrens i vår dock..
 
 
 
Nu ska detta tvättas. Allt det andra är redan tvättat och idag ska jag lägga in det i den nya garderoben och i byrån under skötbordet.
 
 

Helgen

Då var helgen här. Inte för att det gör så stor skillnad för mig, är ledig varje dag ändå ju=)
Igår åkte jag och mamma och D till Familia för lite fika och shopping. Måste ju passa på. Köpte massa kläder, fick nästan lite ångest! Men bara nästan.
Idag är Selma i Ullared och jag har skickat med en liten lista till henne så kan jag slösa ännu mer pengar ;)
Planerna för idag är få, fortfarande så himla varmt!

bright and early..

jaha.. det var ett tag sen som jag vaknade kl 05.00!! Men det är ju inga problem när man ska till Ullared. Inte den bästa dagen att åka.. lönehelg å semester... meen jag vill inte chansa med att vänta..
så vi får hoppas att det inte är föör mycket folk där under morgonen. Jag behöver bara ca 2-3 timmar och vi kör dit så att vi e där när dom öppnar :)

/Selma

Nike

Denna månaden är sista månaden när jag får full lön, nästa månad börjar mammapenningen. Så denna månad passar jag på att shoppa allt jag vill ha och allt onödigt. Vem vet när man får chans att göra det nästa gång?
Klickade precis hem denna body med inbyggd baskettröja från Nike. Lite dyr men får man slösa så måste man ju=)
 

Stor kille

D växer så det knakar och börjar växa ikapp sitt babynest. Hur ska vi klara oss utan det? Det har verkligen används flitigt här hemma!

För varmt!

Jag blir knäpp i huvudet av denna värmen. Man kan inte vara inne, man kan inte vara ute. Svetten rinner från både mig och D. Jag är irriterad och han är gnällig. Han vill äta hela tiden, idag har jag ammat varje timme. Man ska inte klaga men lite svalare väder hade verkligen inte suttit fel!
Jag går ingenstans förrän värmeböljan är över. Idag kom min man hem med en fläkt så nu blir det iaf svalt inomhus!
 
 

Severina..

Såg att Severina har en ny låt, igen!! =) Denna gången tillsammans med nåt tjejband som jag aldrig hört talas om innan..
 
Tycker denna är bra, väldigt catchig!
 
 
 
 
 

30 år..

Ja, igår blev jag 30 år. Känns bra faktiskt =) 
 
Firade lite till genom att gå ut och käka med mannen och lillen på kvällen, på en Amerikansk steakhouse liknande restaurang =)
 
Vi lyckades hitta en syskonvagn också igår, så vi slog till. Det blev en Babytravel Dublin, som faktiskt är rätt lik den Carena double swing som jag blev tipsad om här på bloggen. Vi köpte den hos babyproffsen i Lund, då de hade ett supererbjudade just nu =) Färgen är riktigt fin!
 
 
 
 
 
Idag blir det grillning hemma hos Detti med Tanja och pojkarna också =)
 
 

Picknick igen

Igår kom Sofia förbi. Vi gick en promenad sen hade vi picknick i skuggan. Helt plötsligt var klockan 5 och de var dags att bege sig hemåt. Tiden går snabbt när man har kul!
Idag ska vi åka hem till Detti för lite grillning. Måste träna mig på att åka buss med D, tycker det är lite jobbigt!

Dags för bröllop

I lördags fick jag äntligen klä upp mig och göra ve mig igen. Har verkligen saknat det insåg jag.
Så här fina var iaf D och jag på mammas bröllop!

Syskonvagn..

Det här med vagn nu igen... När vi väntade lillen så hittade vi vår vagn snabbt och var och är fortfarande mycket nöjda med den.. Det är en Emmaljunga Nitro city.. Tanken var att nu när bebisen kommr så skulle lillan ha den vagnen med liggdelen och att Jacob skulle ha sån åkbräda på.. Men jag tror inte det kommer att funka. Jacob älskar att åka vagnen och det känns ju trist att bli instängd hemma bara för man inte kan komma iväg med dom små ensam.. Sååå hur gör jag? Jacob e ju ändå rätt stor... Finns det nån syskonvagn där den "stora delen är tillräckligt stor för de äldre syskonen på 2 år? tips någon?
 
 

Söndag på stranden

Igår var det supervarmt! Vi höll oss inne mitt på dagen sen på eftermiddagen tog vi en promenad till stranden. Ett dopp i det blå för min man och lite grillning fick avsluta söndagskvällen.

Födelsedagsfirande..

På tisdag fyller jag 30 år, och detta firades lite igår. Vi hade en liten grillfest för de närmaste familjen och vännerna hemma hos mina svärföräldrar. Det var mycket trevligt. Med gott sällskap och god mat! 
 
 
 
Idag har jag och lillen varit på stranden och haft det mysigt i detta underbara väder! 
Snart ska vi på middag hos mina föräldrar.. Sen blir det bara hemmamys ikväll eftersom det är mannens sista semesterdag. imorgon återvänder han till jobbet..
 
 

Bröllop

Igår blev det inget bloggande för min del. Vi var iväg hela familjen på bröllop nämligen. Min mamma gifte sig med sin Stefan! Det var ett väldigt fint bröllop med jeans-tema och riktig feststämmning.
Hur gick det med D? D uppförde sig exemplariskt! Låg i sin vagn och sprattlade eller sov största delen. Gick iväg i avskildhet och ammade vilket gjorde att jag missade en hel del men är fortfarande inte bekväm med att amma varsomhelst så det får jag stå ut med då:)
Grattis mamma och Stefan!

vaken...

vaknade upp runt 03.00 av en dröm.. sen kunde jag inte somna om. Är jätte trött, men kan inte somna. Bebisen sparkar på blåsan så fått gå på toa 2 gånger. Å nu kör den nåt yoga pass där inne.. De värsta e att det är ljust ute nu. Så det kommer att bli svårt att somna... men får försöka..

Lillen sover i sin egen säng i sitt eget rum, för 3e natten i rad nu, duktig kille!!

/Selma

Picknick i det gröna

Idag hade vi precis som rubriken lyder picknick i det gröna. Tanja, Selma, Jacob och lille D. Vi åt pannkakor, äggmackor och kanelbullar. Var verkligen supermysigt och på tiden att vi sågs!

Cooling

 

Garderoben..

Så.. vi har kommit en bra bit på omorganniseringen av rummen här hemma. Vårt gästrum som tidigare var ett extra förråd, är tömt, städat och alla leksaker är på plats. Så det är nu lekrummet (gästrum vid vissa tillfällen). Jacobs rum har nu bara säng, garderob och det nya skötbordet med byrån.
 
Garderoben passa in fint i rummet med sina färger. och den har gott om utrymme och förvaring.
 
 
 
 
Senare kommer lillans sida målas i rosa toner. Men vi väntar lite till med det =)
 
 

Lite solsken

Jag älskar och har alltid gjort att sitta på balkongen i solen och läsa. Det har inte blivit mycket av den varan på sista tiden men så igår var det dags igen!
Satte D i babysittern med mössa och filt sidan om mig, innanför balkongdörren. Där satt han så nöjd i en hel timme. Först var han pigg och vaken, sen vilade han och till slut somnade han.
Men sen efteråt fick jag dålig samvete för att jag inte hade "brytt mig om honom" på en hel timme! 

Vilken sort?

Då var tisdagen här.  Helgen och gårdagen flög förbi utan några större utflykter. Hade mest besök av olika släktingar som ville ta sig en titt på D. Idag lutar det åt en innedag bara jag och D. Slötitta på tv och mysa.
Imorgon är det dags för BVC besök och på torsdag ska jag och Selma ses en runda. Det var ett tag sen nu!
 
Fick förresten dessa fina blommor när vi hade besök i helgen. Matchar in i stora rummet riktigt bra. Jag har aldrig varit så förtjust i blommor men denna sort blir nog min favorit. Någon som vet vad det är för sort?

Date night!

Igår så överraskade mannen mig med en date kväll.. vi lämnade lillen hos sin farmor och farfar och sen åkte vi till stan. Vi började med middag på restaurang!  Gott! Sen blev det bio. Vi såg Transformers 4! 
 
Vi är båda fans av transformers filmerna och vi var lite oroliga att 4an inte skulle vara bra, eftersom det är nya skådespelare och annorlunda handling. Meeen, den var faktiskt mycket bra! och dom hade gjort den bra trots att de var nya skådespelare..
 
Idag blir det en runda till IKEA för att köpa en ny garderob till barnrummet. Det börjar bli ont om klädesförvaring här hemma!  Jag hade tänkt mig något som detta..
 
De e en garderob från IKEAs Stuva förvaringssystem.. Fast tänker lite andra färger bara =)
 
Så nu får jag vänta till grabbarna vaknar så vi kan åka.. Tänkte äta frukost på IKEA också nämligen.
 
 

Färgade byxor

En gång i tiden hade jag koll på modet och vad som var modernt. För ett par dagar sen fick jag erfara att så är inte läget längre! Tog på mig mina rosa byxor och tänkte tanken: "Är det fortfarande modernt med färgade byxor?" Då insåg jag att jag inte visste svaret!
Finns det någon snäll själ som läser vår blogg som kan hjälpa en numera stil-lös mamma?
 
Kan man fortfarande ha färgade byxor?
 
 

Söndag

Söta kläder från HM. Jag borde inte men funderar på att göra en beställning?
 
 

Lördag..

Dagen började med sovmorgon hemma hos oss, skönt!! Sen hade jag tid att fixa ögonbrynen.. vilket verkligen var på tiden.

Sen när jag kom hem så var lilleb väldigt mammig och på myshumör :)








min lille gosegris <3

senare i eftermiddag ska vi på kalas. det ska bli kul. lillen sover lite nu så han kommer förhoppningsvis vara på bra humör ;)

/Selma

bilder..



















Här är lite bilder från resan :)

/Selma

hemma igen..

igår kom vi hem igen, efter 2 veckor i kroatien :)

Vi var både i Zagreb och i Zadar som ligger vid kusten i norra dalmatien.

Dock hade vi lite otur med att lillen hade feber i 4 dagar så vi fick bara 3 stranddagar. men det var en lyckad semester ändå. Lillen var super duktig på bilresan både dit och hem!!

Nu ska vi fortsätta semestern här hemma och hoppas på fortsatt fint väder :)


Lite favoriter

Har ju som sagt hela D's garderob full med kläder i alla strlk från 50-86. Det finns vissa plagg som är favoriter som jag längtar efter att klä på honom. Ska inte längta för mycket dock. Alla säger ju att tidengår så snabbt och att man ska njuta så det planerar jag att göra!
 
Träningsställ: Detta matchande träningsställ har jag i 3 olika färger i en massa olika storlekar, inköpt i Ullared. Det är verkligen en av mina stora favoriter!=)
 
T-shirt: Inköpt på Next. Tycker texten på tröjan är väldigt gullig.
 
Joggingbyxor: Ännu en av mina absoluta favoriter också inköpt i Ullared. Joggingbyxor som ser ut som jeans. Har dom i svarta och jeansfärgade i massa olika storlekar.
 
Jeans: Deta var jeansen jag köpte på Engelbrektsboden. Jättemjuka och fina.
 
Hela garderoben är full av fina kläder så det kommer säkert upp fler sådana här inlägg=)

Övergångsställe

Jag har alltid tyckt det ser så hemskt ut när föräldrar korsar vägar där det inte finns övergångsställe med sina barn och barnvagnar. Det ser så ansvarslöst och nonchalant ut. Men jag börjar förstå dom nu! Det blir många promenader med vagnen nu och då har jag själv fått erfara varför man korsar vägen fast där inte finns något övergångsställe.
På massor av av vägar finns ju inte ens några övergångställe! Det är hur långt mellan dom som helst och ska du inte behöva gå en omgång på 5-10 min har du helt enkelt inget val.
 
Tänk barn som är ute själv. Hur ska dom kunna ta sig säkert över vägen utan övergångsställe?
Jag efterlyser fler övergångsställe!

1 månad

(Detta inlägg skulle kommit upp igår men datorn krånglade.)
Idag blir vår lille kille 1 månad. Tänkt att D har varit hos oss i 1 månad!
 
Han väger nu 3,450 gram och är 54,5 cm lång. Kläder i storlek 56 börjar passa så smått. Om det är kläder som är små i storleken passar dom fint.
 
Störst skillnad kan man se i sättet. Han är så vaken och med hela tiden. Tittar på sina leksaker, på mamma och pappa och för någon dag sen fick jag mig mitt första leende. Han är stark i nacken också men balansen är inte riktigt där. Lyfter huvudet sen trillar han åt sidan, man får stötta honom lite så går det bättre=)
 
Lillkillen har minsann fått humör också. Är väldigt duktig och är mestadels nöjd men när han vill ha mat ska det gå på 2 sekunder annars blir han arg! Mat vill han fortfarande han varannan timme, ännu oftare nu när det är så varmt.
 
D sover bra på nätterna tycker jag. Han har en 4-timmars period när han somnar, sen är det varannan timme som gäller resten av natten. På dagen sover han oftast inget alls, eller bara små powernappar på 10-20 min.
 

Första dagen själv

Igår var precis som rubriken löd första dagen jag var hemma själv med D. Mannens semester och pappadagar är slut och det var dags för honom att jobba igen.
Började dagen med en tur till BVC och D väger näääästan 3,5 kg nu. Bärsele, here i come!
Efter lunch kom Sofia hit med sin lilla Tyra. Vi gick en promenad med barnvagnarna. Vi velade om vi skulle gå hemåt eller fortsätta en stund till. Så klart tog vi fel beslut och 10 min senare öppnade himlen sig. Vi blev lagom blöta. Men det var trevligt ändå!
Att vara själv största delen av dagen gick bra måste jag säga. D hade en bra dag och sov två gånger mitt på dagen. Får se hur dagen idag blir?
 
D gillade regnet iaf. Somnar inte ofta i sin vagn men när regnet kom tog det inte mer än fem minuter!
Vi skulle ta lite fina bilder på Tyra och D men regnet förstörde det. Detta var det bästa vi fick till.

Sötnosen

Så här fin var D för ett tag sen. Till och med nappen matchar ;)

Babysitter

Skrev ju för nån dag sen att jag ville ha en BabyBjörn babysitter. Den tanken fick jag ge upp rätt snabbt med tanke på priset. Googlade rundor och hittade en annan för bara 300 kr. Antagligen inte lika bra men rätt fin ändå. D gillar den en liten stund när han är på bra humör. Imorgon kommer Sofia hit och då ska jag få låna en babygunga av nått slag av henne. Kanske gillar han den ännu bättre?=)
 
Det finns en vibrator och en musikspelare på babysittern, det finns också en "suflett" på den. Bra om man skulle ha den utomhus någon dag ju.

Sommarvärme

Idag skiner solen och det är riktig sommarvärme. Gårdagen bjöd också på en hel del sol. Vi började dagen med att åka förbi jobb för att visa upp lille D och önska alla en trevlig semester. Efter åkte vi till stan i tron om att det var marknad där. Tyvärr var det bara tivoli vilket inte var lika roligt. Dessutom höll vi på att dö av värmeslag så vi åkte hem, bytade till riktiga sommarkläder och gick till stranden och åt glass istället.
Nu ska jag göra ve mig, amma D sen bär det iväg för att hämta paket från GoBoken!
 
Vagnen är min nya accesoar. Den är med på varenda bild nuförtiden...

<3


Skogspromenad

God morgon tänkte jag skriva men jag har ju varit vaken sen kl sex, så god middag passar kanske bättre? Idag blir det nog en slö hemmadag. Vädret är så där och jag känner för att sitta i soffan hela dagen...D är nog inne i en tillväxtperiod just nu också och är väldigt gnällig och vill typ äta varje timme. Vad passar då bättre än soffan?
 
Igår däremot var vi iväg en runda i Pålsjö skog och tog en skogspromenad och en fika. Vi tog med lite gammalt bröd och matade ankorna också. Eller min man matade ankorna, jag höll mig på behagligt avstånd. "Fåglar" är verkligen inte min grej. När D blir större lär det iaf inte vara jag som matar ankor med honom!
 

BabyBjörn

När vi var på BVC sist fanns det en babysitter där. Vi satte D i den för att se om han gillade den, vilket han gjorde! Är riktigt sugen på att köpa en. Det var en BabyBjörn och de är ju tyvärr inte de billigaste.
Har tittat rundor efter andra men de verkar alldeles för raka i sitsen. I Babybjörnen fanns en liten grop för rumpan liksom så han satt riktigt bra.
Något annat från BabyBjörn som jag längtar efter att prova är en bärsele. D väger bara 3,3 kg än så länge och bärselarna är från 3,5 kg. Ett par veckor till sen ska vi åka och prova.

Bara dessa 2 saker kommer sammanlagt kosta 3000kr. Det är ju helt sinnessjukt!

3 frågor

Fick tre frågor av en läsare när jag bad om tips och råd vad jag skulle blogga om. Har tagit lite tid att svara på dom men bättre sent än aldrig!
 
Hur känns det att vara mamma?
Det första 2 veckorna hann jag inte ens känna efter. Man går in i "mamma-mode" så fort man får bebisen i sina armar. Nu börjar allt lägga sig men tycker fortfarande att det inte känns annourlunda eller konstigt utan mer som en självklarhet och att det alltid har varit så här!
 
Något som blev annorlunda mot vad du hade föreställt dig?
Innan bebisen föddes var jag väldigt nervös och pirrig inför att ta hand om D. Han var ju så liten och hjälplös! Så fort D kom ut försvann all nervositet. Jag måste säga att jag är betydligt lugnare än vad jag trodde att jag skulle vara och stressar inte upp mig.
 
Hur känns det att vara tre nu?
Hur det känns att vara tre kan jag inte riktigt svara på ännu. Det mesta kretsar fortfarande kring D. Vi turas om att ta hand om honom medans den andra gör nödvändiga saker som att äta och duscha. Så just nu känns det mest som om det är jag och D eller min man och D. Ska bli mysigt med lite familjetid sen när D blivit lite större. Ska också bli mysigt med lite vuxentid. Just nu kretsar allt kring D och han är det ända vi pratar om. Antar att det lägger sig lite efterhand och att man hittar tillbaka till den övriga världen och vad som händer där.
 

RSS 2.0