Måndag och BVC

Måndag idag och det var dags för "D"s tredje BVC besök. Vårt BVC ligger på ca 20 minuters gångavstånd från oss så man får sig en promenad varje gång vilket känns skönt!
Efter BVC promenderade vi till stranden och hade lite picknick. Havet var verkligen turkost och man fick lite utomlandskänsla. Tyvärr blåser det alldeles för mycket här i HBG, storm varje dag nästan!

T-shirts

Råkade visst precis shoppa en himla massa kläder till lille D. Kunde inte låta bli, tyckte dessa tröjor var häftiga. Framför allt "Playground Legend"-tröjan!

Babyshower

Då var helgen här och jag och D har varit iväg på Babyshower. Sara ska snart ha en liten kille så vi var bjudna till Maritas koloni på lite grillning och tårta. Både vanlig tårta och blöjtårta. En mycket trevlig eftermiddag! Skönt att få komma ut lite och D skötte sig bra tyckte jag=)

Ikea

Nu är svärföräldrarna här och sysselsätter D lite så jag tänkte passa på att blogga. D vakande kl 7 i morse och har inte sovit eller velat ligga själv sen dess. Jag passar på att ta till vara på alla pauser jag får :)
 
Igår var vi en runda på IKEA. Jag hittade en stol som jag tror passar sig för ammning. Har inte hunnit bygga ihop den än dock.
 
Igår plockade jag också upp mina vanliga jeans från källaren. Jag får dom på mig men kan inte knäppa dom!  Har alltid haft lite bredare höfter och smalare ben och nu är höfterna ännu bredare. Kommer det lägga sig? Annars får jag köpa en massa nya jeans helt enkelt, kan ju inte gå med oknäppta jeans...
 
 

En dålig dag och en bra dag

Vilken dag är det idag egentligen? Har ingen koll längre alls.
I tisdags hade iaf D en dålig dag. Jag ammade var/varannan timme och ingenting dög. Han sov inte mer än 5 minuter i sträck. Natten till onsdag var precis likadan.
Igår var iaf en bättre dag och i natt har jag bara ammat 3 gånger. Han har sovit 4 timmar i sträck efter varje amning!
Idag ska vi se om vi kan ge oss iväg till IKEA. Har insett att jag behöver en bekväm amningsstol. Soffan funkar inte riktigt. Håll tummarna för en bra dag idag!
 
Läste förresten nånstans att spädbarn sover 16-20 timmar per dygn. Inte min bebis inte! Sova är överskattat tydligen...
 
Så här söt kan man vara när man väl behagar att sova!
 

Det här med napp?

Napp eller inte napp? Det är ju den stora frågan.
D har väldigt stort sugbehov och det första dom sa till oss på BB var "Ni lär ju inte slippa nappen." Rekomendationerna är att vänta 1-2 veckor så att det inte stör amningen.
Vi började med napp så smått när D var en vecka gammal men tyvärr tyckte jag att han började krångla med amningen direkt. Vi slutade igen men behöll den vid skötbordet och nödsitautioner.
Nu är D 2 veckor och en riktig nappälskare. Napp underlättar verkligen!
 
Såhär nöjd var D när han fick nappen första gången.

Heja Heja !!

ikväll hejjar vi för fullt på Kroatien! Vinner de idag så är de vidare till 8delsfinal! Annars åker de ut....

/Selma

Lite shopping

Idag har varit en lång och "händelserik" dag. Vi började dagen med att åka buss till Engelbrektsboden. Jag kände att det var dags att shoppa lite. Det tyckte jag att jag förtjänade. Hittade lite smått och gått bla ett par jättefina jeans. Liiite i dyraste laget men jag kunde inte låta bli.
På hemvägen gick vi en lång promenad och när vi kom hem var det dags för D:s första bad. Har väntat på att navelsträngen ska trilla av dom vi båda tycker den är lite läskig. D gillade att bada iaf och jag tyckte också det var mysigt.
Nu ska jag offra mig lite och titta på fotboll. Imorgon är en ny dag...

Vad har kommit till användning?

Min barnmorska sa till mig en gång att vi förstagångs-mammor är väldigt lätta att sälja till. Vi tror att vi behöver allt som finns på marknaden ungefär. Hon avrådde oss från att köpa allt och vänta och se. Men det kan jag ju så klart inte. Måste köpa direkt. Av allt vi köpt finns en del saker som redan har kommit till anvädning en massa och vissa saker som jag inte alls gillar.
 
+ Babynest
Använder babynester så fort D ska ligga själv. Han är en väldigt rörligt bebis och på två sekunder har han flyttat sig över hela sängen. Vågar inte låta honom ligga ensam någonstans. Han sover också hos oss i babynestet på natten (den lilla stund han sover).
 
+ Speldosan
D är redan intresserad av speldosan med nyckelpigor. Jag brukar lägga honom en stund för att titta på den varje förmiddag medans jag fixar lite med annat.
 
- Omblottbodys
Jag köpte en himla massa omlottbodys. Har inte använt en enda. Tycker det är för mycket tyg och alldeles för många knappar som ska knäppas och framförallt knäppas upp. De sitter rätt hårt så man får dra till ordenntligt. Tycker det är mycket lättare med vanliga bodys man trär över huvudet.
 

Midsommar

Igår var det midsommarafton och vi begav oss utanför kvarteret för första gången. Med tanke på att D snart vuxit fast vid mitt bröst har jag inte vågat ge mig ut på någon längre utflykt riktigt än.
Mamma har iaf köpt en kolonistuga och vad passar bättre än att fira midsommar där?
Vi grillade och hade Sveriges minsta midsommarstång som bror och bror knåpade ihop i år medan jag ammade eller agerade napp.

Matcha matcha

Man ser inte mycket ut för världen nu för tiden. Hinner knappt duscha än mindre välja snygga kläder. Dessutom trycker många byxor på mitt snitt.
Istället så matchar jag bebisens kläder. Man måste ju matcha något eller hur?=)

Förlossningsberättelse

Natten till söndagen vakande jag av att vattnet gick. Ringde in till förlossningen som bad oss komma in söndagsmorgon för en kontroll. Jag somnade om men vakande ett par gånger under natten av värkar.

Söndag morgon åker vi in till förlossningen där de kollar bebisen ctg-kurva. Allt såg bra ut så vi fick åka hem igen och vänta på att jag skulle vara öppen 3 cm.

Vid halv 11 på söndagen börjar mina värkar ordentligt. Det kommer var 10:onde minut och vara strax under en minut. Jag jobbar mig igenom värkarna genom att sitta på en pilatesboll vid bordet med en kudde framför mig för vilo-pauserna. Jag använder mig av profylax-andningen. Jag har också en TENS-apparat fäst på ryggen.

Kl 5 på eftermiddagen kommer värkarna med 3-4 minuters mellanrum och är en minut långa.

Vi åker in till förlossningen och jag var öppen 3 cm så vi fick stanna. Fortsätter jobba mig igenom värkarna på samma sätt som hemma. Vid kl 7 är jag öppen 5 cm. Barnmorskan undrar om jag vill testa lustgasen för jag började bli lite trött och ville testa något annat. Sagt och gjort. Enda problemet var att man ska andas på ett annat sätt än profylaxandningen när det kommer till lustgasen vilket gjorde att jag tappade fokus totalt, blev också ”full” och kunde inte koncentrerara mig. Värkarna gjorde så mycket ondare och jag ville verkligen ha epidural. Fick epidural vid 8 och då var jag öppen 6 cm.

Nu börjar tiderna bli lite luddiga men ett par timmar senare har värkarna stannat av lite så jag måste upp och röra på mig. Då visar det sig på ctg-kurvan att ”D”-s hjärtljud gick ner. Det tog andra tester som visade lite halvdanna resultat. En läkare kom in och sa att dom kommer avbryta förlossningen och göra ett kejsarsnitt för bebisen var redo att komma ut nu direkt.

Här blev jag så ledsen och grät och var rädd att något var fel på bebisen.

Strax innan 12 natten till måndagen kom ”D” ut via kejsarsnitt. Han skrek till direkt vilket lugnade mig något. 10 min senare fick vi resutaltet på hans apgar-test vilket var 9, 10 och 10. Först nu kände jag mig lugn!

Såhär i efterhand har man så klart massa tankar och känslor angående förlossningen.

·         Profylaxandingen hjälpte mig supermycket tyckte jag.

·         TENS-apparaten var också en av mina bästa vänner.

·         Lustgasen förstörde jättemycket för mig för jag kunde inte fokusera och jag tappade kontrollen.

·         Epidural var inte så läskig som jag trodde.


Ledig dag..

Idag har jag min enda lediga dag denna vecka.. och så är vädret så tråkigt, det är molnigt och blåsigt :(
vi får hitta på nån rolig inomhus aktivitet.

Igår var lillen på fotograferings humör :) han gillar verkligen att fottas!
undrar vart han fått de ifrån??? ;)

/Selma

1 vecka gammal

I söndags blev lille "D" en vecka gammal. En vecka är ingenting, det känns som om han alltid har varit här.
 
Men tänk att det kan hända så mycket på 7 dagar! Från att ligga vid mitt bröst konstant till att sova flera timmar i sträck. De första 2-3 dygnen fick jag nästan ingen sömn, "D" låg vid mitt bröst och var inte nöjd någon annastans. Min man fick serva mig med allt!
Dag 4-7 har han legat längre och längre stunder för sig själv. Det började med 40 min i babynestet, nästa dag sov han 2 timmar i sin vagn och nån natt sov han 3-4 timmar i sträck i sängen.
Det är som en helt annan bebis. Och jag kommer på mig själv med att inte riktigt veta vad jag ska göra när jag får lite tid över. Jag bara går och väntar på att han vill amma liksom. hehe
 
Dag 8 var vi tillbaka på ruta 1 igen. Ingen sömn för någon av oss och en missnöjd bebis.
Dagen idag har iaf börjat bra så vi hoppas den fortsätter så. Just nu sover han i sin vagn.
 
Premiärturen med vagnen i lördags .En blek och sliten mamma. Är det så här man ska se ut nu liksom?

Kläder och åter igen kläder

Här kommer ett inlägg jag inte hann publicera innan bebis kom till världen.
 
"När bebis inte vill titta ut blir det lätt att man tar en runda till Väla eller stan. Väl där hittar man så klart lite söta bebisplagg som man måste ha. Så bebis borde titta ut snart för det får inte plats med mer saker!
 
En bild från några månader sen och idag..."
 
Det är rätt komiskt med tanke på att hela garderoben är full men jag har ändå fått köpa mer. Han är så liten så liten att dom flesta 50 bodys i garderoben är alldeles för stora. Han är däremot lång så byxorna passar.

Tidig 30års present..

Häromdagen var min svägerska hos oss och kolla fotboll. Hon lämnade även en present till mig eftersom vi snart åker på semester och sen när vi kommer tillbaka e hon på semester.. så hon missar min födelsedag. Jag blev jätteglad för presenten! det är en jättefin klocka från Michael Kors!!
 

Vad?

Är som sagt jättesugen på att komma igång att blogga men vet inte vad jag ska skriva. Hjälp mig! Vad vill ni läsa om? Alla andra bloggare skriver förlossningsberättelse, men vet inte om det är något för våra läsare? Som sagt ös på med kommentarer vad ni vill att jag ska uppdatera om=)
 
Har också kommit fram till hur vi ska göra med bebisen och internet. Ska försöka hålla det på lagom nivå, lite bilder och så men försöker undvika att skriva ut namn och likande. Iaf till en början, det låter kanske annorlunda om ett tag. Kommer iaf skriva lille "D" när jag pratar om honom här på bloggen:)
 
 

Massa tankar

Tack för alla gratulationer och lyckönskningar! Både här, på FB och telefonen!
 
Har så mycket att skriva ner så jag vet inte var jag ska börja riktigt. Sitter och tittar på skärmen men inget skrivs ner.
Kom iaf hem från sjukhuset i onsdags och vi har fullt upp här hemma, inte en sekund över. Bebisen är bara nöjd så länge han får amma. Att suga på pappas finger en halvtimme går också an. Det är tur att han är så himla söt!
 
Jag vill iaf komma igång med bloggandet igen för det är väldigt kul att ha som en dagbok, speciellt nu första tiden med bebisen här. Sen har vi inte riktigt kommit fram till hur mycket vi vill ska finnas på internet. Namn? Bilder?
Ska bara få ordning på mina tankar så kommer det förhoppningsvis upp inlägg snart igen.
 
Och hur känns det nu när han äntligen är här? Det känns helt naturligt, som om det aldrig varit på något annat sätt!
 
Redo för fotbolls-VM med pappa!

Hej!

Nu är jag här! Kom i söndags och var så liten och söt. Mamma har fullt upp med att amma mig dygnet runt men hon bloggar så fort hon hinner!


Glukosbelastning

Sitter på MVC nu och dricker den här super söta drycken..
Lillen e med, han sitter och leker så fint :)
Senare idag ska jag en runda till jobb.. Det kommer va lite utbildning under eftermiddagen som jag ska va med på.

/Selma

Semester..

Idag har mannen semester. Så vi passade på att åka till stan och käka lite lunch, för att sedan ta en liten promenad vid stranden.. 
 
 
 
Så fina de är mina killar <3
 
 

Söndag..

Då var vi inne på fjärde lediga dagen, av fem. Vädret är väldigt växlande idag tycker jag. Men hoppas det håller sig fint för det mesta.
 
Igår var vi på födelsedagsfirande hos en vän i malmö.  Det blev grillat och spelande.. Det var mycket trevligt =)
 
Jag och lillen var även en runda på väla igår och han var så cool i sina nya brillor..
 
 
 
Idag ska vi träffa en vän till mig och henns son som är lika gammal som Jacob, men först ska vi hinna med en runda till Familia tänkte jag. Jag har hittat en bikini nu till resan i sommar.. men en klänning har jag inte hittat än.. Så får se om vi har tur idag..
 
 
 

+2

Har inte så mycket att uppdatera om därför jag är lite frånvarande från bloggen emmellanåt. Är mest hemma och vilar och gör inget speciellt. Bebisen verkar trivas i magen för jag har inga känningar alls. Springer i trappor som en galning men den enda värken jag får av det är träningsvärk! haha
 

Tredje trimestern..

Jag hade fel förra veckan. Det är nu på söndag som jag går in i tredje trimestern.
 
 
 
 

Student!

Igår tog min brorson studenten. Detta firade vi såklart..  Vi hade festen hemma hos oss, för vi har mer plats än brossan och så fick vi alla plats vid ett stort bord!
 
 
 
Idag ska vi bara ta det lugnt och hoppas på att det fina vädret håller i sig så vi kan komma ut också =)
 
 
 
 

Fortfarande ingen bebis

Idag är det dagen D, det står 100% och 0 dagar i alla appar men fortfarande ingen bebis.
Idag är det också student i stan. Vi åkte in en runda och tittade på alla glada studenter sen körde vi vidare till skogen och gick upp och ner i trapporna där. Har hört att det ska ge resultat ;) Hade varit lite roligt om han kommer på BF-dagen. Bara 5% som gör det, kul att vara lite speciell ju=)

En sista outfit med stora magen?
Från den ena dagen till den andra

Nu är det inte många dagar kvar till BF, 3 närmare bestämt. Har inga känningar än så vi får väl se när det blir.
 
Vissa dagar är jag iaf väldigt rastlös och utan tålamod, vill att bebis ska komma nu. Jag vill bara att förlossningen ska sätta igång och vid minsta lilla känsla i magen tänker jag: "Ja nu så är det dags!". Längtar efter vår bebis och att få klä honom i alla fina kläder som väntar på honom. Att gå långa promenader med honom i barnvagnen och bara mysa.
 
Andra dagar är jag rätt nöjd med att vara gravid och känner att det inte är någon brådska (så länge han kommer relativt nära BF.) Mår rätt bra för tillfället och jag försöker njuta av att vara ledig. Den här tiden kommer inte tillbaka igen liksom. Att få gå och vänta, undra och längta samtidigt som bebisen sparkar för fullt inne i magen.
 
Hur som helst ska det bli spännande att se när han bestämmer sig för att titta ut!

Massa kläder

God morgon! Idag var det måndag och officiellt min första lediga dag!
Igår var det söndag och söndagen gick i klädernas tecken. Var en runda på Familia och tittade på lite bebiskläder. Hittade äntligen en kornblå body som jag var ute efter. Fick en fin mössa i present på babyshowern med bebisens namn på som jag måste matcha så klart=)
Efteråt köpte vi med oss fika och åkte hem till Selma. Hon hade plockat fram alla Jacobs gamla kläder som jag fick plocka på mig vad jag ville av. Det blev tre st fulla påsar. Så snart ska jag ner och tvätta upp allt och sen sortera in det i rätt storlekshög i klädskåpet. Det börjar bli riktigt fullt nu!
Sen får vi se vad dagen bjuder på. Min första lediga dag!

Studentbal..

I torsdags var min brorson på sin studentbal här i Helsingborg och vi var såklart nere i stan och såg honom och alla andra fint balkklädda studenter =)
 
I år är det 10 år sedan man själv gick på studentbal och tog studenten.. 
 
Här är en bild på min broson med mina föräldrar. Första barnbarnet som tar studenten..(i Sverige)
 
 
 
Sen tog min vackra systerdotter som även är min guddotter sin High School graduation förra veckan likaså och på bal var hon också såklart..
 
 
 
 
Nu ska vi snart ut i det fina vädret och äta lite glass..
 
 
 
 
 

Sovemorgon..

Idag sov vi alla till 10 och det var ett tag sen måste jag säga! Men ordentligt utvilade blev vi.
 
Idag ska mannen spela match (fotboll) och jag och lillen ska hitta på nåt kul, det är ju jättefint väder. Men innan dess ska jag hinna med att organisera lite i gästrummet som ska bli gästrum/lekrum. Så har en del att göra där inne..
 
Igår var vi hos Brunos föräldrar och firade hans pappa som fyller 50!
 
 
 
Det blev grill och det var supergott! Har lite över som jag kan äta till lunch på jobb imorgon, perfekt!
 
Nu ska jag ta mig en kopp kaffe.. Ha en bra dag.
 
 

RSS 2.0