Grocery shopping

Lillen har alltid varit duktig när han följt med till Maxi osv. för att handla mat. Men när vi var på Citygross häromdan, fick han köra en egen liten vagn och helt plötsligt blev det ÄNNU roligare att handla mat enligt Jacob =)
 
 
 
Sötisen..
 
 

Grillat är godast

Dagarna flyger förbi just nu. Det blir väl så när man sover länge på morgnarna och extra timmar mitt på dagen. Skönt!
Idag har vi inte bara sovit vi har även hunnit med en grillning i det fina vädret. Det blev cevapispett som grillades. Så gott det va! Tänker inte berätta för er hur många jag åt!. Gick nog upp 2 kilo på kuppen...
Någon hade lämnat sin grill i skogen så vi lånade den lite. Satte engångsgrillen i den. Passade bra så kunde jag sköta grillningen...
Vet inte riktigt vad kvällen har att erbjuda men jag är rätt trött så det blir väl soffan ikväll igen...
 

Bad Neighbours

Igår såg vi filmen Bad Neighbours på bio. Den handlar om ett par som flyttar till sitt drömhus i förorten med sina lilla dotter. En dag flyttar en studentförening in i grannhuset. Ett grannkrig bryter ut. Vem ska ge upp först?.
 
Dett var en totalt meningslös film MEN den var faktiskt väldigt rolig! Den var hela tiden på gränsen till vad jag tycker är löjligt och fjantigt men det klarade sig. Den bestod av massa fester, snygga killar och faktiskt en bra "lärdom" i slutet.
 
En perfekt film när man inte orkar engagera sig ordentligt.
 
 

Heldag på en helgdag

Igår var sista jobbdagen för mig på en lååångt tag. Så idag är första lediga dagen, men jag räknar inte den riktigt. Hade ju varit ledig idag ändå liksom.
Det har iaf varit en väldigt mysig dag idag. Vi tog en rejäl sovmorgon och sov till halv 12. Sen bestämde vi oss huxflux för att gå på bio. Det kostade oss exakt 0 kr! Hade gratis biljetter här hemma och en popcornmeny på vårt biokort.
Efter bio åkte vi till straden och satt i solen och njöt en stund.
Nu är jag helt slut så kvällen ska spenderas i soffan med en hel del serier som ska tas igen.
 

Kroatien

Fick en present på posten för någon dag sen. En liten Kroatien-body. Så nu är bebisen redo inte bara för hockey utan även för fotboll hela sommaren!
 

Det rullar på.

Snart är jag inne i 3e trimestern.. Tror det är på söndag jag går in i den...
 

Tisdag..

Lillen är sjuk, med hsota och febern den lille stackaren =(
så idag har vi varit hemma och tagit det lugnt. Kollat film och lekt med lera bl.a. Lillen älskar att leka med lera, som tur va fick han en hel del när han fyllde år =)
 
 
 
Nu har vi ätit tacopaj till kvällsamt och sitter och kollar på film med pappa i soffan.
 
 
 
 
 
 
 

2 dagar och 9 dagar

2 dagar kvar att jobba och 9 dagar kvar till Bf!
 

Måndag

Ja, få va det måndag igen.. fast jag har jobbat hela helgeb.. så känns som fredag för mig. För nu har jag liiite ledighet framför mig, 1 dag iallafall först. men sen lång helg med familjen!

Jag kollade igenom lite bilder på mobilen och hittade denna på lillen som e tagen för 1 år sen ca.




/Selma

Hela helgen

Jaha söndag kväll igen. Helgen är snart förbi. Har gjort mycket men ändå inget känns det som.
Lördagen började med semifinal mot Ryssland som Sverige tyvärr förlorade. Ryssland var helt enkelt bättre! Efter matchen grillade vi lite korv och bröd i det fina vädret och på kvällen kom Sara hit en snabb runda, det åts chokladmousse och snackades graviditet.
 
Idag bjöd mamma på våfflor och jag hjälpte henne välja outfit. 15 olika halsband, örhänge, linnen och klämmor skulle provas och matchas ihop. Tillslut blev vi nöjda!
Nu sitter jag här nöjd efter Sveriges bronsmatch mot Tjeckien som dom vann. För att vara ett så dåligt lag på pappret är bronsmedalj bra jobbat!
 
Innan kvällen är slut blir det lite mer hockey. Finalen mellan Finland och Ryssland får man väl slänga ett öga på.

13 veckors skillnad

Man blir lite storleksblind angående magen. Varje gång inför BM-besöket undrar jag om magen verkligen har växt? Men varje gång har den växt och när man jämför såhär så växer ju både den och jag! hehe


Skötbord

Vi hade inget skötbord till Jacob när vi bodde i huset eftersom vi hade en så perfekt bänk som fungerade väl som skötbord. Så nu när vi bor i lägenheten har vi fått köpa ett sådant.. Vi hittade ett fint på IKEA som är en blandning av skötbord och byrå, prefekt!
 
 
Nu ska det bara in på rätt plats i rummet och lite tillbehör, så blir det fint!
 
 
 

Fredag

God morgon! Då var det fredag igen och helgen är bara några timmar bort.  4 dagar kvar att jobba!
Igår spelade Sverige mot Vitryssland och vann tillslut så det betyder att det är hockey hela helgen. Semifinal på lördag och brons-eller guldmatch på söndag. Så klart hoppas vi på guldmatchen!=)
Nu måste jag äta frukost sen bege mig ut i denna värme. Enligt SMHI:s hemsida är det tydligen redan 20 grader ute! Såg att HM hade fått in fina mammakläder nu till sommaren. Tyvärr känns det inte så lönt att köpa något nu med bara några veckor kvar.  Annars hade dessa 3 fått följa med mig hem!
Trevlig fredag och helg!
 

bastu

sitter på bussen nu. det är riktigt plågsamt. det är som en bastu här. borde inte bussar 2014 ha ordentligt ac kan man ju undra? är väldigt tacksam att jag snart ska föda för höggravid i denna värme är inte lätt! tacka vet jag väla med sin ordentliga ac. var där igår. jag och resten av gravid-sverige!:-)
snart hemma för en tupplur sen ikväll är det kvartsfinal. Sverige-Vitryssland. heja!

Onsdag

God morgon! Då var det onsdag idag. Hade lite sovmorgon idag då mannen kör mig till jobb. Skönt!
Idag ska vi till barnmorskan och mäta och ha oss. Sen är det inte många ggr kvar förhoppningsvis!
Efter BM måste jag köpa en amningsBH. Har varit i valet och kvalet då brösten växer supermycket när amningen kommer igång tydligen. Men samtidigt är det ju skönt att ha en från början kanske? Ska se om jag hittar någon billig iaf.
 
Denna från Kappahl är ju fin. Dessutom tror jag att jag har någon form av rabattkupong liggandes i plånboken!
 
 
 

Emmaljunga Nitro - Black Graffiti

God morgon! Nu har nedräkningen offciellt börjat. 7 dagar kvar att jobba!
 
Tänkte visa upp vår vagn så här på morgonkvisten. I lördags var vi och hämtade hem den. Jag var lite osäker på "färgvalet" Black Graffiti då den inte är så fin på Emmaljungas hemsida men verkade snyggare när jag såg tygproverna. Så jag var lite nervös innan. Men det behövde jag inte vara för jag tyckte den var superfin! Svart och enkel med en liten twist ;)


Uppdatering: Graviditeten

Är nu i vecka 38 vilket betyder att bebisen är färdigutvecklad. Allt är färdigt här hemma också så får min del får han gärna komma nu. Vagnen är här, bebisrummet är färdigt, allt är tvättat och jag känner mig redo. Nervös och pirrig men absolut redo=)
 
Graviditetskrämporna börjar komma smygande nu också. Kramp i vaderna natt och dag, blödande tandkött, halsbränna, illamående, ryggont och så den evigt otroliga tröttheten! Men jag ska väl inte klaga, får vara glad för att jag mått bra största delen av graviditeten, nu är det ju bara några veckor kvar.
 
Förlossningen då? Är faktiskt inte vidare nervös för den. Jag känner att jag har förberett mig så gott jag kan, gått kurs, läst på och haft mig. Det spelar ingen roll vad jag mer gör, resten kan jag inte förbereda mig för. Det jag tycker känns jobbigast är att inte veta när, var och hur det hela ska börja. Planeringsmänniska och kontrollfreak som jag ju är.
 
Har iaf börjat längta riktigt mycket efter min lille bebis nu!

Helgen

Då har snart ännu en helg passerat. Har inte fått mycket vettigt gjort. I lördag var vi och hämtade vagnen och babyskyddet, på vägen hem svängde vi inom en guldsmedsaffär för att gravera våra vigselringar. Sen var jag helt slut och låg i soffan resten av lördagen.
Idag vakande jag och mådde väldigt illa vilket inte riktigt har gett med sig. Jacob har 2-årskalas idag men jag fick lämna återbud med dåligt samvete. Istället har jag spenderat dagen i sängen och soffan. Tycker ni mina helger låter roliga nu för tiden?=)
 
Snart är det dags för Sverige-Kanada. På tal om hockey så köpte jag dessa hockeysnacks på LIDL. Tänkte spara dom till finalen men det såg ju lite ostadigt ut för Sverige i början av turneringen. Borde man plocka fram dom till dagens match kanske?

Barnkammare

Bebisens rum är äntligen färdigt och jag måste säga att jag är såå nöjd! Om jag får lov att säga det själv utan att låta skrytig så gör sig rummet faktiskt inte riktigt rättvisa på bilderna. Det är finare i verkligheten!
 
Söta apor på väggarna och matchande gardiner.
Känner mig till och med nöjd med sängmobilen med nyckelpigor fast den inte matchar in. Kommer ha nyckelpigorna ett tag och byta ut till apor så småningom.
Är lite mindre nöjd med skötbordet. Tycker det är fult och passar inte in, även fast det ser bättre ut nu med matchande saker på. Försöker tänka att det bara är tillfälligt sen ska det väck!
Nu saknas bara en matta och en lampa i taket innan jag har helt nöjd.

En sovdag

Fredag idag. Ska bli skönt med helg. Behöver det. Igår var jag hemma från jobb och vilade och sov hela dagen. Har varit småförkyld hela veckan och sovit dåligt med min täppta näsa och igår orkade jag helt enkelt inte upp ur sängen.
Så planerna för helgen är att vila. Har visa "måste-saker" som ska göras, utöver det blir det inte många knop.
Från idag har jag bara 9 dagar kvar att jobba. Det borde jag väl orka?
 
 

Lillasyster

I måndags var vi på ett ultraljud till och fick denna fina bilden!
 
 
 
 

Bebiskläder..

Tänkte visa lite fler bilder på vad jag hittade i Ullared till bebisen..
 
 
 
Vissa saker köpte jag fler av i olika storlekar =)
 
 
Sorry för suddiga bilder..
 
 
 

Skötbordet

Nu börjar skötbordet också bli färdigt. Selma köpte överdrag och handdukar till mig när hon var i Ullared.
 
Men nu behöver jag lite hjälp av er! Vad behövs på ett skötbord egentligen? Har blöjor, våtservetter och zinksalva än så länge. Vad måste jag mer köpa som jag inte kommer klara mig utan?
 
Under skötbordet står just nu den nästan färdigpackade BB-väskan=)

SneekPeek

Jag hoppas lillen har haft en bra födelsedag.. Dagen avslutades med att vi åt ute på en mysig restaurang vid stranden med mina föräldrar.. Lillen åt såklart pasta och sparris! Sen efter restaurangbesöket så decka han i bilen på vägen hem och somna faktiskt för natten.. Han var helt slut stackaren efter en  väldigt händelserik dag (och då hann vi inte med busfabriken idag)
 
Ja, dagens resa till Ullared gav en hel del fina saker!! Lillens kläder är redan i tvättmaskinen så de kan jag inte fotta.. Men kläder till bebisen ska ni få se en liten bild av här.. Dåligt kvalitet, jag vet.. ursäkta för det..
 
 
 
Nu ska jag föna mitt hår, sen är det dags för mig att sova också..
 
 

GRATTIS

Idag fyller min underbara pojke 2 år!!

Just nu är vi på väg mot ullared.. Senare idag blir det busfabriken. Så mysigt med en familjedag!




/Selma

Vecka 37 och man tager vad man haver

 
 
 

Lördag

God morgon! Lördagen igår bara flög förbi. Vi började dagen med att åka rundor för att leta efter matchande lampa, handdukar och matta till bebisens rum. Hittade inget. Selma ska till Ullared på tisdag så får skicka en lista med henne!
 
Lagom till vi kom hem spelade Sverige sin första VM-match mot Danmark. Kommentatorn tyckte Sverige spelade bra iaf. Framförallt målvakten, han tyckte att "Han hade ögonkontakt med pucken hela tiden." haha
 
Senare på kvällen var det Eurovision. Vi var hembjudna till Detti och Mario för att titta men vi somnade nästan i soffan hela högen så vi åkte hem tidigare. Störde mig otroligt mycket på att Nederländerna fick så mycket poäng. Den var en väldigt tråkig låt!
 
Det blir inget besök på Väla utan lite FrozenYoghurt=)

Fredag Fridag..

Idag är jag ledig, men jag jobbar helg.. Så jag har en massa saker jag ska hinna med och fixa här hemma.. Städning och tvätt står på schemat. Detta under förmiddagen, sen i eftermidag ska vi iväg lite.
 
Lillen leker för fullt med sina bilar.. Funderar på att köpa lite fler bilar till honom nu när han fyller år. För att han tycker det är så skoj! Tänk att han blir 2 år på tisdag!! Sen har vi ett stort kalas att planera inför nästa helg! Kan ni gissa vilket tema det kommer bli??
 
 
 
 
 

Vecka 37

God morgon! Idag var det fredag. Idag går jag in i vecka 37. Efter idag jobbar jag bara 2½ vecka till. 2½ vecka! Det är ju ingenting. Kan inte riktigt greppa det! Tycker tiden går väldigt snabbt just nu...
 

Skridskor

God morgon! Idag är planerna desamma som för i tisdags. Jobb, sova och Eurovision! I helgen börjar hokey-vm också så det lär bli många sådana dagar. Ska bli kul med lite hockey-vm. Har jag att sysselsätta mig med hela maj iaf!
Hittade dessa virkade skridskor på någon sida. Något man borde klicka hem kanske?=)
 

Eurovision

God morgon! Det var inte så farligt att vakna idag somjag befarade. Den där timmen jag sov igår hjälpte bra ;)
Eurovision igår var väl bra tyckte jag. Inga pinsamheter från värdarnas sida och Sanna är ju verkligen så himla bra! Jag tror hon har chans att vinna faktiskt! Snygg klänning hade hon också!

Tisdag..

Idag är jag ledig, men plugg står på schemat.
 
Lillen ska till sin farfar så jag kan plugga och skriva på mitt arbete i handledrutbildningen ja går. För imorogn har vi slutexaminationen, där vi ska presentera våra arbeten för varandra. Känner mig inte alls nöjd och att jag inte haft den tid som behövts för att skriva ett bra arbete..
 
Men vi får hålla tummarna och se hur det går!
 
Nu ska jag först ladda upp med en kopp kaffe! och försöka ställa in mig på plugg-mode..
 
 

Kunde inte låta bli

God morgon!dag är planeran jobba och sen hem och sova. Ikväll är det nämligen Eurovision och ska jag orka se det måste jag sova några timmar innan!
På tal om något annat, så kunde jag inte låta bli att klicka hem denna underbart fina tröja till bebisen! Precis min stil och perfekt till min lille bebis=)

Barnrumsdetaljer

God morgon! Måndag morgon igen. Detta blir första veckan på länge som vi jobbar helvecka. Denn aveckaär det också Eurovisionvecka. Undrar hur trött jag kommer vara?=)
Satt länge igår och letade efter saker som passar in i barnrummet. Har hittat en lampa jag funderar på att köpa. Kan inte bestämma vilken strlk jag ska ha bara. Den ena är 50 cm i diameter och den andra bara 16 så det är ju lite skillnad. Hittade också en väggförvaringsgrej som jag tänkte ha antingen på väggen eller hängades på skötbordet beroende på var det blir snyggast.
Trevlig måndag!
 

Trötter

Tråkig blogg denna helgen. Inte ett enda inlägg. Har haft en extramt trött helg. Har mått mycket illa och haft huvudvärk. Var på bio igår men det var mest jobbigt. hehe
Skulle fikat med Sara idag men vi kände oss inte på topp någon av oss så ställde in.
Så ni får ursäkta att bloggen är lite tråkig nuförtiden. Den speglar väl rätt bra hur jag själv är nuförtiden också;)
 

Mamalicious..

Jag fick precis ett mail från dem att de mottagit min retur ????
Så jag kontaktade dem för att fråga, why? liksom.
 
Mitt paket "got lost in transit" så nu kan de inte skicka om det. Ingen ursäkt eller något. Jag tänker inte beställa på nytt och så. Nu får det va.. Får hitta klänning någon annanstans.
 
 
I förra veckan så beställde jag en mammaklänning från Mamalicious.. Dock har den inte kommit, men det kunde ta upp till 6 arbetsdagar för den så det är den 6e arbetsdagen idag. Den skickades från Tyskland.
 
www.mamalicious.se har en massa fina kläder som även säljs av svenska återförsäljare. Men går man inte på deras hemsida så kan man hitta ännu mer kläder..
 
 
Nu hoppas vi att den kommer passa också!
 
 

Ledighet

Fick ett mess av Selma igår kväll. Hon undrade om jag höll på att föda. Hehe nej då jag har inte fött än. Har helt enkelt inte haft ork, lust eller tid att blogga. Har istället njutit av att vara ledig. Igår var vi hela dagen hemma hos Mario och Detti. Vi satt på deras uteplats i solen och åt grillat och massa glass. Perfekt vårdag!
Idag är det jobb igen sen är det helg. Så här borde alla veckor se ut!

RSS 2.0