Presentkalender..

Då var ännu en helg slut. Vi har haft fullt upp de senaste dagarna med julbak och julpyntning..
Så nu på kvällen hann jag äntligen sätta mig med lillens presentkalender. så den är redo inför morgondagen..
 
Så här blev de..
 
 
 
jag klädde en kartong med julklappspapper. Sen använde jag bruna godispåsar till presenterna och sattte fast snöret med siffran på och lät den hänga över kanten... som ni ser. De presenter som inte fick plats i påsen slog jag in i julklappspapper och lämnade en liten lapp i den bruna påsen med en beskrivning av vart han kan hitta sitt paket för den dagen..
 
Presenterna är både lite roliga saker, goda saker och saker vi ska hitta på. T.ex. en dag får han pepparkaksformar, för den dagen ska vi baka pepparkakor.. En dag så får han en film som hela familjen ska se på, någon lördag så är där godis i påsen. Sen lite andra aktiviteter..
 
Ska bli kul att se hur han readerar och hur lång tid det tar för honom att koppla att det verkligen är varje dag som en present ska öppnas.
 
 
 
 

Dagens Bebis - 1:a Advent


En dag i Göteborg

I helgen är det min mans födelsedag och i fredagks kväll bestämde vi oss spontant för att åka till Göteborg för att fira. Så vi packade ner allt vi ägde ungefär (det är mycket som ska med när man åker iväg med en liten bebis) och åkte hemifrån igår morse.
Vi började med att besöka Universeum och alla deras utställningar. Istiden och teknikrummet var roligast!
Sen var det dags för lunch och sist gick vi så klart på "Jul på Liseberg". Tyvärr höll jag på att frysa ihjäl vilket tog bort det mysa lite för mig.
D skötte sig exemplariskt hela dagen! Det fanns ju en massa kul att titta på överallt!
Första bebis på månen?
Hur snabb är du? Fånga pinnar när dom faller.

Kejsarsnitt

Häromdagen kom jag att tänka på ordet "kejsarsnitt" och att det på engelska heter "ceasarean section". Ceasar var ju Kejsare i Romarriket. Hade det kanske något med saken att göra? Förlöste man kanske kejsare på just detta sätt eller varifrån kommer ordet kejsarsnitt?

Tänkte dela med mig att vad jag har lärt mig efter att ha googlat rundor för jag tyckte det var rätt häftigt.
 
Vi börjar med ordet kejsare. Släkten Ceasar var de mäktigaste envåldhärskare i Romarriket. Alla envåldhärskare i Romarriket som kom efter släkten Ceasar tog titeln "Ceasar" för att visa hur mäktiga de var. Så ordet kejsare är egentligen inget eget ord utan ett efternamn. På den tiden uttalades "ceasar" som "kajsar" därav svenska ordet kejsare.
 
Så till ordet kejsarsnitt. Julius Ceasar införde under sin tid en lag som sade att ingen kvinna fick begravas med ett foster i magen. Man var tvungen att skära ut forstert så att både barn och mamma kunde få en egen viloplats och begravning. Det heter alltså "ceasarean section" och "kejsarsnitt" efter Ceasars lag.
 
Intressant? Känner ni er lite klokare?

Dagens Bebis - Inte så lätt

Det krävs mycket tålamod från mammas sida när det ska tas Dagens Bebis bilder nu för tiden. Det är inte så lätt. Det krälas omkring och äts på rekvisitan hej vilt.

Mamma kur..

Förra onsdagen hade jag en tid bokad på spa. Men fick boka om den då vi var dåliga. Men idag, idag är det dags för denna mamman att gå till spaet =) När jag fyllde 30 i somrras så fick jag ett presentkort till en mamma-kur på det spa jag brukar gå till, Trivas på Råå.. Sen när lillan föddes fick jag presentkort på 500 kr till valfri behandling. Så idag ska båda presentkort nyttjas. Det blir en mamma-kur och en fotbehandling/pedikyr =)
 
 

Dagens Bebis - Onepiece


Tisdag..

Äntligen börjar livet återgå det det normala efter att hela familjen varit sjuk. Det började med lillen som frisknade till på 3 dagar. För mig och lillan tog det 1 vecka. Men, så skönt att det är över nu.. (hoppas jag!!)
 
Idag var Jacob på dagis och jag och lillan tog en promenad i det underbara vädret vi har idag, sen kom Jacob hem från dagis och vi gick ner till lekplatsen lite.
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var första gången som lillan sitter framåtvänd i sin Baby Björn. Hon tyckte det va så spännande och hon kunde se allt som storebror gjorde. men sen blev hon så trött så hon somna så gott så fort vi kom hem igen =)
 
Nu är det strax dags att börja på kvällsmaten.
 
 
 
 
 
 

Åkpåse vs Fotsack

Nu när det börjar bli lite kyligare och vi använder sittdelen till vagnen kom ju fråga upp direkt. Åkpåse eller fotsack? Alla jag pratade med hade redan börjat använda åkpåsen men min första tanke var vinterjackan och fotsack, det kändes lagom varmt. Tänkte att kan man skydda mot vinden är det ju helt plötsligt inte så kallt längre och åkpåsen är ju till för vintern!
Men då fotsacken inte kunde bli levererad förrän i vecka 50 fick jag snällt plocka fram åkpåsen jag också. Tycker egentligen det är för varmt, det är ju fortfarande plusgrader. Tog på D hans stickade höstkofta bara och mössa men han blev ändå på tok för varm och utan jackan blev han för bar. Så igår ringde jag rundor och lyckades få tag i en fotsack som ska hämtas idag. Tack för det!
Vad använder ni?
 
 

Mån och tis

Igår trotsade jag och D regnet och åkte hem till Sara och hennes killar. Det bjöds på lunch, promenad och en massa lek så klart.
Idag ska jag tvätta och sen ta en sväng till ÖB och Coop. Tänkte försöka gå en promenad också. Det är väldigt fint väder ute idag!

Stor över en natt

Vi har nu bytat till sittdelen i vagnen. Har försökt dra ut på det så länge som det går men nu gick D inte med på det längre.
 
Har också fått sänka sängen. Han sitter jättefint själv och har börjat ta tag i allt han når och försöker dra sig upp. Vågade inte ha den på högsta läget längre.
Min lilla kille har blivit så stor! Han är ändå bara 5 månader. Hur ska det kännas när han är 5 år!?

Hallelulja natt

God morgon från en pigg mamma!
Inatt har jag nog vaknat fler gånger (av ren vana?) än vad D har vaknat. Vilken natt vi har haft. Känner mig för en gångs skull lite utvilad trots att jag är sjuk.
D somnade kl 8, behövde hjälp att hitta nappen vid halv 10 och halv 11 men han vaknade inte ordentigt för mat förrän kl halv 2 (jag fick sova vidare då min man matade honom). Sen sov han i 3 timmar och vakande halv fem. Plockade över honom i vår säng där han sov till halv 7!
Jag hade nästan glömt hur det känts att vaken efter att ha fått sova ordentligt en natt. Underbara sömn! haha
Vi håller tummarna för fler Halleluljanätter!
 

Lära Gå -vagn

Hade tänkt önska mig en LäraGå-vagn till D i julklapp. Men fick mail från LekMer att dom hade nattrea. En heltvit LäraGå-vagn för 199 kr med fri frakt. Passade på att klicka hem den. Det kändes som ett fynd. Att den dessutom var helvit gjorde ju saken ännu bättre=)
Så då får vi önska oss nått annat i julklapp.

Ikea

Igår bar det av till Ikea med mamma. Det skulle inhandlas bord och stolar till D's rum. Ska försöka få tid och ork till att bygga ihop det idag.
Vi hann även med en runda på Väla men det blev inget shoppat.
Idag ska jag inte göra mycket. Har blivit super förkyld, är täppt och har ont ihalsen. Har också fått stora utslag i ansiktet av en AloeVera-kräm för rynkor jag testade i början av veckan. Vågar knappt vias mig ute. Hoppas dom försvinner snart!
Jag har tydligen blivit skallig också. Så trevligt!

Favoritbyxor

Vi har fått ett par nya favoritbyxor här hemma. Dessa mjukisbyxor som ser ut som jeans passar äntligen. Har redan använts flitigt=)

Torsdag..

Ännu en dag med förkyning. Jag är bättre och lillen också.. Nu är det bara lillasyster som är krasslig, men det verkar som om hon är på bättringsvägen iallafall. Hon är inte lika rosslig längre heller. Stackars liten, så synd om dem att bli sjuka när de är så små =(
 
Lillan är på bra humör trots sin jobbiga förkylning.. =)
 
 
 
 

Puss på dig mamma!


Tis och ons

Vilket tråkigt väder det är ! Det är väldigt kallt nu och idag regnar det dessutom!
Igår regnade det inte iaf. Jag började med att lata mig här hemma men vid 1-tiden fick jag nog och hoppade på bussen och åkte hem till Detti, så satt vi där och latade oss istället! Lite trevligare med sällskap jue=)
Idag ska jag in till stan och fika. Hål tummarna för att det slutar regna!

Mammas tjej..

Förklyningen blev bara sämre efter mitt senaste inlägg. Både för lillen och mig. Men idag vaknade vi och var mycket piggare. =) så skönt! Lillan e lite snuvig och hostar lilte, men förhoppningsvis så är det allt och att hon slipper bli sämre.
 
Jag fyndade ett par söta tights på tradera för ett tag sen och nu passar de lillan.. Se så söt hon var idag!
 
 
Nu e det snart dags att sova.. Båda barnen sover sen kl 19.. Men lillan vaknar strax för att ammas. Sen går vi och lägger oss tillsammans =)
 
 
 

Finding Carter - Saknad Jennie 3 år

När jag var liten var en av mina favoritböcker en bok som hette Jennie Saknad 3 år. Det handlade om en tjej som upptäcker när hon är 16 år att hon blev kidnappad när hon var 3 år. Hennes föräldrar är alltså inte hennes föräldrar och hon heter inte ens Jennie.
 
Tittade rundor på mina seriebloggar och såg någon som hade skrivit om serien Finding Carter. En 16årig tjej upptäcker att hon blev kidnappad som 3åring. Låter det bekant?
 
Jag var så klart tvungen att ta mig en titt på denna serie. Serien är inte lik boken alls. Ända som är samma är att huvudpersonen blev kidnappad när hon var 3 år. Namn, föräldrar, personligheter och kidnappningshistorien är helt annorlunda.
 
Detta är en typiskt tonårsserie och jag måste erkänna att jag har lite svårt för den. Jag har svårt för Carter som jag tycker är ouppfostrad, egoistisk och odräglig. Gillar man inte huvudpersonen är det svårt att fastna för en serie. Däremot är det något som får mig att vilja se fler avsnitt. Kanske för att se vilka bitar som stämmer överens med boken?
 
Detta är en serie jag kommer fortsätta titta på. Den kommer inte få min fulla uppmärksamhet utan mer vara på i bakgruden så jag kan slötitta lite då och då.

Ljus i mörkert

Skrev för länge sen på bloggen om att jag letade efter en lampa till D's rum. Hittade en jag gillade men den var väldigt dyr så jag avvaktade. Nu börjar det bli mörkt ute dygnet runt känns det som så vi kunde inte vänta längre. Har fortfarande inte hittat någon annan så det fick bli den dyra till slut ändå.
Behövde samtidigt någon sorts nattlampa då det går lättare för D att somna om när han vaknar om det inte är kolsvart i rummet. Inhandlade LED-slingor på ÖB och hängde i gardierna.
Är supernöjd! (Nu längtar jag som sagt efter att få inreda lite mer:)


Banana Walnut Bread..

Någon här som någonsin har provat Starbucks goda kaka, Banana-nut bread?? Hursomhelst så är den såå god!
Jag har hittat ett recept som näästan är lika god som den man köper hos Starbucks! Så jag tänkte dela med mig av det till er kära läsare!
 

Banana Walnut Bread

 

5 dl vetemjöl

2,5 dl strösocker

1 tesked bikarbonat

0,5 tsk vaniljsocker

1 krm salt

3-4  bananer

1,5 dl rapsolja

2 msk mjölk

1 ägg

1,5 dl hackade valnötter

 

Värm ugnen till 180 grader.

Blanda ihop de torra ingredienserna (mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och salt ). Vispa ägg och socker poröst. Rör i ägg, mjölk och olja. Tillsätt mjölblandningen och blanda ordentligt.

Mosa bananerna och blanda i smeten tillsammans med 2/3 av valnötterna (spara resten till garnering) 

Häll smeten i en smord, brödform. Toppa sedan smeten med de återstående hackade valnötterna. Grädda i mitten av ugnen i 50 till 55 minuter. (Lägg eventuellt på aluminiumfolie över kakan mot slutet av bakningen så att valnötterna på toppen inte bränns) 

Låt svalna i 10 minuter. 

Smaklig spis!

 
 
 

Dop

Gårdagen bestod av barndop. Saras minsting skulle döpas och vi var inbjudna hela familjen. Först var vi i kyrkan sen åts det soppa och tårta. Träffade lite kollegor också som jag inte sett på ett tag. Vi hade iaf jättetrevligt och tackar så mycket!=)
Man blir trött av att vara på dop...

Lördag..

Dålig uppdatering från min sida.. Jag och lillen är förkylda. I torsdags kväll blev jag sämre och fick huvudvärk. Ikväll blev lillen mycket sämre och fick ge honom medicin för han var så pass påverkad av febern. Hoppas lillan slipper detta!!
 
Jag börjar iallafall bli bättre. Hoppas det vänder för lillen med, detta är andra gången vi är förkylda den senaste månaden.
 
Nu ska jag kolla på Twister, en film jag inte sett på evigheter!
 
Här är en bild jag tog på mina underbara ungar i början av veckan <3
 
 
 
 

Dagens Bebis - Grön Puma

 

Barnrumsideer

Skötbordet används mindre och mindre här hemma och badrumsgolvet och handduk mer och mer. Det har börjat klia i fingrarna på mig över att få inreda lite till i D's rum.
Jag vill jag köpa ett bord och två stolar och ställa på platsen som blir tom. Det ska så klart vara barnstorlek, sådär litet och sött.
Här är två alternativ från IKEA. Vet inte vilket som är snyggast?
Jag älskar att läsa böcker och jag och D läser böcker varje dag här hemma. Jag vill göra en myshörna i hans rum där han kan sitta och mysa och läsa. Är den någon som stöter på fåtölj, saccosäck eller likande i denna gröna färg får ni gärna hojta till!
 
Sen funderar jag på någon sorts leksakslåda? Fast samtdigt så vet jag inte. Vill inte ha en stor låda där alla leksaker bara kastas i. Jag vill att dom ska sorteras och att det ska vara ordning bland dom. Hmm några tips och ideer?

Hockey

Igår följde jag med min pappa och min bror för att titta på hockey. Jag älskar hockey och behövde stilla min abstinens lite! Tyvärr förlorade HHC men skötte sig ändå rätt bra vissa delar av matchen. Nästa match spelas nästa helg. Är sugen på att följa med.
D var hemma med sin pappa men jag tog med en liten souvenir hem till honom. Så roligt att ha någon här hemma att t amed saker hem till!

Flawless

Är på jakt efter tröja eller linne med denna text. Kanske får trycka en själv?=)
 
 
 

Dagens Bebis - NHL

 

Dags igen..

Ikväll ska jag börja med en sport som jag sysslade med som barn och tonåring.. Så varje måndagskväll kommer jag få lite motion i fortsättningen =)
 
 
Kan ni gissa vad? 
 
 

Shoppingsugen

Har ju varit rätt så sparsam med shoppingen på sista tiden. Iaf när det kommer tillatt köpa till mig själv. Har inte känts lönt, har inte haft några tillfälle att använda mina lite finare saker plus att allt har varit tvunget att vara  bebis och amningsvänligt.
Men nu kan D vara hemma med sin pappa om jag vill hitta på något och klä upp mig och dessutom avtar min amning mer och mer för varje dag då D inte är vidare intresserad längre.
Så nu börjar mitt shoppingsug sakta smyga sig tillbaka. Detta är vad jag funderar på att klickahem just nu.
 
 

Dagens Bebis - Fars Dag

Idag har vi firat Fars Dag med sovmorgon, frukost på sängen och "jag älskar pappa"-kläder!

Tjejkväll på stan

I fredagskväll mötte jag upp Sara i stan för lite girlfriendtime och en bit mat. Det var så klart lika trevligt som alltid, om inte lite trevligare. Maten var god och vi lyckades prata mer än bara bebisprat! Jag hade på mig en ny topp som jag trivdes som fisken i vattnet i. Fick även användning för mina smycken en stund när det inte fanns några bebisar i närheten som kunde dra och slita.
När jag kom hem sov D så gott i sin säng!

Tröjtryck

I går lyckades vi äntligen får till vårt pyssel. Vi skulle göra tröjtryck. Man fixar bilder och texter man vill ha i datorn, skriver ut det på ett speciellt papper och sen stryker man det på tex bodys eller tröjor. Selma kunde inte vara med så det blev bara jag och Detti. Jag tryckte på två bodys och Detti på en. Det var väldigt lätt och det blev riktigt fint!
Detta kommer göras fler gånger behöver bara fler bodys, tröjor, mössor eller kankse till och med byxor!
Testa ni med!
 
D roade sig så fint i sin hårdlift under tiden.

5 månader

Idag blir D 5 månader. Han väger nu 6 kilo och är 65 cm lång. (Han har gått upp rätt strax över 100 gram varje vecka ändå sen födseln, med någon veckas undantag.) Kläder i storlek 62 börjar bli lite korta i armarna och storlek 68 är fortfarande lite stort. Så vi varvar mellan 62 och 68.
 
Denna månaden har D fått börja med smakportioner. Det gick väldigt trögt till en början med mycket tårar och skrik. Nu älskar han det mesta han får smaka på och tårarna och skrikern kommer snarare när maten är slut. Hans favoriter är gröt och pureer av alla dess slag. Mat med lite mer konsistens är han däremot lite mer tveksam till. Han har även börjat få lite ersättning då han inte är så sugen på att amma längre.
 
När det kommer till sömnen är det en helt annan kille vi har att göra med, iaf på dagtid. Vi har infört ordentliga sovrutiner som har funkat superbra. När det är dags för att sova sätter vi på hans vaggvisa, lägger ner honom i sängen tillsammans med sin flodhäst och säger "God natt, sov gott". Och han somnar oftast! Ibland får vi plocka upp, trösta och börja om men det blir mer och mer sällan för var dag. Dock vaknar han fortfarande väldigt ofta på nätterna och vill snutta och äta. Han sover i sin säng (som nu står inne i hans rum) första delen av natten, framåt morgontimmarna läggs han över i vagnen som sen dras fram och tillbaka med jämna mellanrum.
 
Det där med att ligga på golvet och leka är inte roligt längre. Nu vill D sitta eller stå upp och greja med leksakerna eller allt annat som finns i närheten. D sitter väldigt bra men blir ibland exalterad och kastar sig bakåt, så kuddar eller mamma eller pappa (eller hårdliften) får agera vakt så han inte trillar.
 
D har lärt sig lite små roligheter som att när mamma säger "puss, puss" ska man gapa allt vad man kan och "Vill du komma upp?" betyder att man får dra sig upp och slipper ligga ner längre. Han har också börjat med ett nytt litet skrik varje gång det är mat. Det måste betyda "Detta gillar jag" eller "Ge mig mer".

Kankse denna gång?

Då ger vi oss på pysslandet en gång till! Håll tummarna för att det blir bra!
 

Batman från H&M

Tycker dessa Batmanplagg från HM är så söta. Det finns en grå tjocktröja också med Batman-gubben på. Har lyckats fynda t-shirten på Tradera. Dom andra plaggen hade gärna ockås fått hamna i min garderob, eller rättare sagt Ds garderob.
 

Dagens Bebis - Lite orange


Heldag hos Sofia

God morgon! Då var vi uppe med tuppen idag igen. Men vi ska bara va hemma och mysa idag så ska passa på att sova varje gång D sover:)
 
Igår blev det inte mycket sömn däremot. Vi åkte hela vägen ut till Sofia och hennes lilla tjej i Lerberget. Vi stannade hela dagen, åt lax, försökte få till fina kort och gick en lååååång promenad. Sen lekte vi så klart en massa med våra små älsklingar som var så nyfikna på varandra!
 
Det var tydligen bara vi vuxna som tyckte det var kul att ta fina kort!

Dagens Bebis - Born to Rule


Julgranskul

Julgranspyntet har varit lila här hemma de sista åren. Men i år vil jag byta ut dte till vitt och silver. Har ju planerat att fota D framför granen i sina fina julkläder och då skär det sig med lila pynt. Jag är medveten om att jag har lite problem, ja :)
Hur som helst är det omöjligt att hitta vita julgranskulor och likande här hemma. Som tur är finns ju kära kära Ebay.
Hittade kulor och pärlband. Man vet inte alltid hur sakerna från Ebay är, så ska bli spännade att se om det är nått att hänga i granen. (Haha Tanjahumor.)
 

Pyssel Pyssel

Idag står det pyssel på schemat. Vi ska pyssla ihop lite roligt till våra älsklingar! Titta in här senare för att se resultatet=)
 
Uppdatering: Det blev inget pysslande idag. Allt krångla och inget funkade. Ska ge oss på det senare i veckan igen!
 

Ännu mera loppis

I lördag var det en dag med en massa roligheter på schemat. Vi firadeju Halloween på kvällen men innan dess han vi med en runda på loppis. Jag fyndade även denna gång=)
Hittade ännu mer fint inför julen!
 

Superkids..

Idag blev det lite sovmorgon. Vi sov till kl 08.30, så skönt! 
gårdagens halloweenkalas blev lyckat och Jacob hade så kul. Vi hade också matchande kläder på oss igår. Tyvärr fick vi inte så bra bilder, då barnen inte kunde fotas i sina dräkter utomhus för de va inte direkt några varma plagg..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens Bebis och Mamma - Zebra

I år var vi Familjen Zebra på Halloween.

Kaosartad Halloween

Då var årets Halloween firande över. Vi hade en mycket rolig eftermiddag/kväll måste jag säga.
Lite kaosartad emellanåt med två skrikande bebisar och en vild 2-åring. Lägg sen till fyra st högljudda män och fyra kacklande tjejer på det! Jag tyckte att det funkar ju jättebra så länge man inte försöker föra ett samtal, hehe. Fast det är kanske sånt med lär sig med tiden:)
Vi åt tacos och chokladmousse. Nu är jag helt slut, mest i huvudet och öronen. Städa får vi göra imorgon!

Kommentarer

Vi har ett fåtal trogna kommenterare här och dom får en massa plusspoäng från oss! Resten av våra trogna läsare får gärna också bli trona kommenterare, så blir vi extra glada=)
Har en liten fundering bara. Jag brukar svara på era kommentarer men brukar ni läsa svaren?

RSS 2.0