Happy Halloween!!

Här hemma har vi haft en mysig eftermiddag. Vi har fixat pumpan bl.a. =)
 
 
 
Lillan kunde inte hjälpa till med pumpan så hon fick klä ut sig till en istället ;)
 
 
 
 
 
 

Dagens Bebis - Brandman

Glad Halloween
önskas från
lilla brandmannen D
 

Halloween-outfits genom åren

2008
 
 
 
2009
 
 
 
2010
 
 
 
2011
 
 
 
2012
 
 
 
2013
 
 
 
Vad tror ni det blir för kostym i år??
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grattis på namnsdagen!

Idag har min lilla trollunge sin första namnsdag!
 
 
vi har hunnit med en hel del idag! Vi var på väla idag när de öppnade.. För att undvika för mycket folk när det nu är höstlov. Det lyckades vi med.. det gick snabbt och handla trots att vi gick till en maaassa butiker. Min mans lillasyster var med oss och hon skulle få välja sin födelsedagspresent!
 
Jag lyckades hitta en fin klänning och kofta till lillan som jag tänkte hon kan ha på sin dopfest.
 
Nu sover barnen och jag tänkte faktiskt kolla genom gamla halloweenbilder och dela med mig här till er, så som Tanja gjorde =)
 
 
 

Räddare i nöden

Vi har två st räddare i nöden här hemma som alltid är säkra kort när D är övertrött, ledsen eller bara skriker som en galning utan att egentligen veta varför.
 
Denna pratande, sjungande och lysande hund från Fisher Price fångar alltid hans uppmärksamhet och den kan roa honom långa stunder.
 
Den andra saken är vår bärsele. Hallelulja för den! (Läs rescension här.) Det tar inte 2 sekunder så blir han tyst och 2 sekunder till så sover han.
Två egentligen väldigt dyra saker men som är värda varenda krona med tanke på hur mycket dom underlättar.

Halloween Historia

Nu är det snart Halloween och ni som har läst vår blogg ett tag vet att vi brukar ha fest varje Halloween. Stor fest med Tema i lokal, med undantag för ett år när Selma var gravid. Vi brukar iaf ha skitroligt! Välja vad man ska klä ut sig till och planeringen och dekoreringen är precis lika kul som själva festen.
Vi började 2008 och sen hade temat och festen växt med åren. De första åren brydde vi oss inte om att matcha outfit med tema. Men sen kom vi på att det var mycket roligare ju!
 
Alla mina outfits. Vilken tycker ni är bäst? Jag kan inte bestämma mig, gillar alla utom getingen jättemycket!
 
I år dock har vi alla små bebisar så i år blir det lite lugnare. Vi ska ha en Halloween-middag här hemma hos mig. Får se om det blir stor fest igen något år? Outfiten är iaf färdig, både för mig och lilla D.
 
Brukar ni fira Halloween?

Dagens Bebis - Baby Ninja


Fika och promenad

Idag gick vi hemifrån tidigt. Vi skulle träffa Sara och hennes lillkille i stan för lite strosande i affärer och en fika. Strosandet i affärer va mest jobbigt då det är svårt att ta sig fram med vagnen för alla gångar är supertrånga och just idag bestämde sig alla affärer för att använda hissarna till förvaring så man fick möblera om innan man fick in vagnen. Efter ett antal hissar blev jag rätt sur, kanske til och med lite otrevlig (oops)! Vi satt eoss och fikade istället. Det var verkligen längesen vi sågs men det var så klart lika trevligt som vanligt!=)
Det är riktigt fint höstväder ute idag så jag bestämde mig för att gå hela vägen hem. D somnade gott i vagnen och sover fortfarande!

Dagens Bebis - Blått och grått

 

Loppisfynd..

Då var denna helgen snart slut.. Jag är ju iof. hemma var dag, men det är mysigare på helgerna för då e hela familjen ledig ihop =)
 
Som Tanja har skrivit så var vi ju på barnloppis igår i Asmundtorp. Jag kom hem med en del fynd faktiskt! Inte så mycket som jag hade hoppats på, men det var inte direkt den bästa barnloppisen jag varit på. Inte alls så bra organiserat. På de bra barnloppisarn så är barnkläderna uppdelade efter pojk å flickkläder och storlekar.
här hade de iof delat på storlekarna. Men pojk och flickkläder låg blandat och det blir kaos. Sen hade inte dom som sålde kläderna märkt storleken på prislappen som det annars brukar va. Så det blev bara jobbigt liksom..
 
 
Denna fina mössa är i toppskick och kostade mig bara 10 kronor! Jacob gillade den också!
 
Har fler grejer att visa upp. Men allt ligger i tvätten nu, så får visa senare.
 
 
 

Barnloppis och fika

Jag har varit på loppis och shoppat för första gången! Har inget emot att shoppa begagnat, handlar ofta på Tradera. Däremot är själva loppisen inte min grej, stå och rota och leta. Men igår skulle Detti och Selma på barnloppis och jag följde med. Det var riktigt roligt! Fynade lite smått och gott också minsann.
 
Efteråt åkte vi till Familia för en liten fika. Glutenfri cheesecake som var godare än jag trodde den skulle va!


En liten sjukling

D har fått sin första förkylning. Ögonen och näsan rinner. Han är relativt pigg på dagarna men sover väldigt dåligt på nätterna. Vi har använt en näsfrida de senaste nätterna för han vaknar hela tiden.
Det verkar vara så himla obehagligt men det funkar iaf.
 
Haha så här stillsamt och lugnt är det iaf inte!
D skrek och skrek när vi höll fast honom för att suga. Sånna situationer är inte så roliga. Fast man vet att det är nödvändigt och blir bättre efter så får man ju sitt barn att gråta för studen liksom.
Hoppas han blir bättre snart!
 
Just nu ligger han och tittar på mig när jag bloggar..

Vagnpäls?

Jag är lite smått sugen på att pimpa min vagn nu i vinter med lite päls. Tycker det är rätt fint. Vad tror ni? Hade nog valt någon grå färg eller beige som åkpåsen...

TMNT - samling

D (eller bör jag säga Jag kanske?) börjar få en fin liten TMNT-samling här hemma. Det är ju lite poppis just nu så jag kan inte låta bli att köpa när jag ser något billigt. Har accepterat det nya utseendet på sköldpaddorna nu. I början var jag anti TMNT-2012-versionen men nu tycke rjag dom är rätt gulliga!
 
 
Min lilla älsklingssköldpadda!

Munchkin

D får nu smaka lite mat varje dag. Äter vi halvfabrikat eller något annat som inte passar att ge D brukar han få olika grönsaks-eller frukstpureer. För någon dag sen åt jag ekologiskt äpple och D fick smaka. Det var riktigt poppis!
Har köpt hem en så här Munchkin Fresh Food Feeder som jag tänkte prova. Man lägger frukt eller grönsaker i den så kan barnet hålla och äta själv, utan risk för att sätta i halsen.
Någon som har provat? Vad tycker ni om den?

Ny vecka

Måndag: Igår tog jag och D bussen hem till Detti där vi mötte upp Selma och hennes små älsklingar. Detti bjöd på en massa gott! Efter en massa fika och en hel del tjejsnack promanderade jag hela vägen hem med vagnen. Superskönt!
 
Tisdag: Idag åkte jag in till stan för att fik amed Sandra ett par timmar. Det var längesen vid sågs så det blev så klart ännu mer tjejsnack. D fick stanna hemma med sin pappa. Nu ha rjag precis tittat på Housewive sof New Jersey och snart väntar sängen.
 
Det var denna veckan so far. Får se vad resten va veckan bjuder på!
 

Pannkaksmuffins

Idag ville lillen ha pannkakor till lunch. Jag är verkligen världssämst på att steka pannkakor, så jag gjorde pannkaksmuffins istället. Det är samma sak, bara i muffinsformat och man slipper steka dem =)
 
12 st.
 

3 dl vetemjöl
½ tsk salt
1,5 tsk vaniljsocker
4 dl mjölk
4 ägg
smör till formen

 

 

1. Sätt på ugnen på 225 grader. Smörj en muffinsplåt med smör.

2. Rör ihop vetemjöl, salt och vaniljsocker

3. Vispa ner mjölken lite åt gången. Tillsätt tre av äggen + en äggula och vispa ihop.

4. Vispa upp äggvitan (den som blivit över). Vänd sedan ner äggvitan i smeten.

5. Fyll muffinsplåten med smeten, häll nästan ända upp till kanten. Grädda sen i ugnen i ca 15-20 minuter. De kommer att resa sig väldigt mycket i ugnen (som en sufflé) men sen sjunker dom ihop när man tar ut dem.

 
 
 
 
 
 
 
 

7 veckor..

Då var det tisdag igen! Lillan blir 7 veckor. Idag är lillkillen också hemma. Vi har haft en mysig förmiddag änsålänge med lite fika som morfar kom förbi med =)
 
Isabella växer så det knakar. Hon kan redan använda kläder för 3 månader (dock är carters kläder lite mindre i storleken som den hon har på bilden), men dom är liiite stora bara.
 
 
Här är hon i den söta bilden som jag beställde på Ebay. Tycker den är fräck =)
 
Nu ska jag snart börja laga mat så vi får i oss lite lunch =)
 
 
 

Dagens Bebis - Isbjörn


När kommer du?

Hallå kusinen! När kommer du ut egentligen?


BabyShower

Igår var det äntligen dags. Dettis Babyshower. Vi försöker ju hålla plats och datum lite hemlig för att det ska bli lite överraskning men Detti hade så klart listat ut det.
Vi började med att äta för att fylla på med energi innan det var...
---pysseldags! Alla fick pyssla ihop en haklapp där vi gissade datum, läng och vikt på den lilla bebisen. Hälsning till den blivande mamman och bullen i ugnen fick också plats.
Vi han även med dom klassiska babyshower lekarna "Hur stor är magen?" och..
..."Gissa bajset."
Vi avslutade med en gruppbild!
Vi börjar bli proffs på det här med Babyshowers och Blöjtårtor nu!

Babyshower SneakPeak

Under tiden vi väntar på bilderna från Babyshowern får ni en liten sneakpeak på dekorationerna och presentbordet.
Blev riktigt nöjd med blöjtårtan denna gången. Övning ger färdighet sägs det ju:)

Fullt upp

Idag har vi haft Babysshower för Detti. Nu är vi helt slut! Bloggar mer imorgon...
 

Framkallat bilder..

Jag hittade en fin ram på Smart buy för nån vecka sen.. Så när jag framkallade bilderna från familjefotograferingen så passa den perfekt =)
 
 
 
 

En trött mamma

Det har ekat tomt här på bloggen för min del. Jag har intehaft något att blogga om direkt. Har bara varit hemma hela dagarna och försökt ta igen förlorad sömn. D sover extremt dåligt på nätterna just nu så jag är helt snurrig av trötthet på dagarna. Håll tummarna för att det bara är en fas!
 

Roligt värre..

Måste dela detta roliga och urgulliga klipp! 
 
 
haha.. " I´m okay" haha.. =)
 
 

Lillan 6 veckor..

Idag har vi hunnit med en hel del. Dagen började hos tandläkaren kl 08. Både jag och mannen hade tid idag. Så lillen var hos farmor farfar under tiden och lillan följde med oss..
 
Efter tandläkaren släppte jag av mannen på jobb och åkte å hämtade lillen för att sen åka vidare till maxi och handla lite saker vi behövde hemma.
 
Efter lunch var det dags att dra iväg igen, denna gången till BVC för lillan 6-veckors läkarkontroll.
Allt gick bra och lillan växer minsann. Nu är hon 58 cm lång och väger 5075 gram.
 
Här är en liten bild jag tog igår. Lillan tränade nacken när hon la på magen och storebror visade hur det går till =)
 
 
Nu sover dom små och jag ska snart göra mig en kopp te och sen är det också snart dags att kolla på veckans avsnitt av svenska hollywoodfruar.
 
 

Lite fler favoriter

Här är några fler av mina favoriter i D's gaderob.
 
Monstertröja: Långarmad tröja med ett hiphopmonster på. Kan det bli mer Tanja? Har den i 3 olika färger och storlekar.
 
Randig tröja: Inte min stil på denna tröja egentligen men fastande för den direkt ändå. Riktigt fin! Har den även i blått. Dom är i storlek 74 så det dröjer ett tag till dom passar.
 
T-shirt: Min absoluta favorit t-shirt. Playground Legend! Vet inte hur jag tänkte när jag köpte den för den kommer passa lagom till vintern=(
 
Byxor: Snygga jeans är aldrig fel.

Kalasfin tjej..

Helgen har varit lugn och vi har mest varit hemma. Förutom i lördags då vi var på födelsedagsfest som mannens kusin hade.
 
Så här fin var lillan
 
 
Nu ska jag mysa med lillkillen som kommit hem från dagis <3
 
 
 

Typiskt vår tid

Monopol på 2000-talet. Till och med spelbolagen måste hålla sig uppdaterade med vår snabba utveckling=)

Familjen <3

Vi har många fina kort nu på vår lilla familj. Någon som har ideer vad man kan göra med dom? Jag har inte riktigt plats på väggarna här hemma. Jag lägger upp dom här på bloggen sen blir det liksom inte mer av dom.


Gravidfotografering och Tanja-tid

God morgon god morgon! Solen lyser och det ser ut att bli en lika fin dag idag som gårdagen var.
Detti ringde mig vid lunchtid igår och undrade om jag ville ta lite magbilder på henne, magen och mannen. Så klart ville jag det! Vi passade också på att ta lite kort på vår lilla familj.
 
På kvällen var det sen dags för lite Tanja-tid. Jag har inte gjort något utan D sen han föddes, så nu kände jag att det var dags. Han fick spendera kvällen med sin pappa medans jag var ute och åt med Cornelia och Detti. Vi hade jättetrevligt men tyvärr var jag lite besviken på maten.  Det var iaf skönt att få ta på sig klackarna igen och bara vara Tanja för en liten stund.

Traderafynd!

Den förra höstjackan/koftan jag köpte till D på Tradera var väl egentligen inte ett fynd då den blev rätt dyr. Men denna jckan däremot kan man verkligen kalla fynd. 35kr och mycket finare än vad jag trodde den skulle vara.
 
 
 

Åkpåse

Vi har en Emmaljunga nitro Black Graffiti som vagn och jag älskar den. Tycker den är mycket snygg! Gillar just Black Graffiti-detaljerna.
Nu är snart vintern här och vagnen behöver en åkpåse. Jag tänkte köpa Emmaljungas egna som även blir en dyna när man inte behöver ha åkpåse längre. Tänkte ju så klart köpa en matchande Black Graffiti.
MEN den färgen har utgått ur deras sortiment och går inte att få tag på längre. Hade jag vetat att färgen skulle utgå hade jag köpt alla tillbehör samtidigt som jag köpte vagnen. Dessutom är åkpåsarna från 2015 inte snygga alls. Hela dynan är fleeceklädd i en färg som kallas svart men som jag tycker ser grön ut. Den skär sig rejält med resten av det svarta.
Jag fick lite småångst över att behöva ha en ful åkpåse till min fiiiina vagn. Men som tur var lyckades affärsbiträdet hitta en åkpåse från 2014-modellerna som jag kunde köpa. Inget Black Graffiti på men inget fult grönt fleecetyg heller iaf.
 
Så även om jag inte fick Black Graffiti känner jag mig ändå rätt nöjd i slutändan.
Haha nu blev det väldigt långt inlägg. Hur mycket kan man skriva om en åkpåse egentligen?

Traderafynd?

Jag har dille på att allt måste matcha som ni vet. Köpte en fin stickad mössa på Tradera för ett tag sen. När  det sen kom upp en auktion med en stickad kofta som hör till mössan var jag bara tvungen att ha det.
Kan väl inte säga att jag fyndade detta på Tradera direkt då jag fick buda rätt högt för att det skulle bli mitt, men det känns som ett fynd för att jag är så nöjd!  Auktionen innehöll stickad kofta och mössa, så nu har jag två likadana mössor dessutom...

Dagens Bella

Så här fin var min lilla docka idag =) Hon ser så fundersam ut på bilden..
 
 
 
 

4 månader

Idag blir D 4 månader. Han väger 5420 gram, är 63 cm lång och har storlek 62 i kläder.
 
Äntligen tycker D om att ligga på golvet på en filt! Han kan ligga väldigt långa stunder och titta sig omkring. Han kan nu rulla från rygg till mage. Man kan knappt få honom att ligga kvar på rygg längre! Nu är han så säker när han ligger på mage och tappar inte balansen så han rullar inte över på rygg igen. Ett par gånger bara han har lyckats rulla till rygg och har har sett lika förvånad ut varje gång! Han har också börjat dra ihop sig och komma upp på knä ibland. Snart vet man väl inte var man har honom?
Bvc-sköterskan sa att det såg ut som om han bara låg och väntade på att kunna springa.
 
Han har nu koll på sina händer och förstår vad han kan göra med dom. Använda dom till att få tag i leksaker och sen stoppa dom i munnen!
Han har också upptäckt sina fötter ordentligt nu. Han lyfter på rumpan och fångar fötterna.
 
Att ligga i babygymmet är fortfarande inte jätte populärt. D blir väldigt arg och frustrerad när han inte kan få tag i dom hängande leksakerna.
 
D har under denna månaden haft stora sömnproblem. Han vägrar att somna när han är trött, han vill hellre vara med och se vad som händer. Detta resulterar i en övertrött skrikande bebis till slut. Det bästa sättet att få honom att somna är att sätta honom i sin gunga. På natten sover han med mig i vår säng igen. Han vaknade upp varje timme och var ledsen så vi gick tillbaka till att sova med mamma.

D är väldigt stark i nacke och kroppen. Han drar sig själv upp till sittande ställning och sen hela vägen till stående om han ligger på rygg och man håller honom i händerna. Han kan också sitta själv (som en hösäck) i några sekunder innan han har tappar balansen.
Den senaste tiden har D blivit väldigt mammig och pappig. Han vill helst inte vara hos någon annan och efter ett tag börjar underläppen darra på honom och han ser riktigt ledsen ut!
 
D är riktigt snackig och kan sitta hela kvällarna i soffan med pappa och snacka, och snacka och snacka...

Underbara barn..

Idag fick vi alla bilderna från fotograferingen vi var på för några veckor sedan. Här är några av dem =)
 
 
Vi är sååå nöjda med bilderna. Fotografen är jätte duktig. www.jonelin.se är hennes hemsida.
 
 
 

Sådan far, sådan son

Tröjan i storlek mindre är inköpt på Next till D. När jag såg tröjan i storlek större på HM var jag tvungen att köpa den. Matchande tröjor till pappa och son. Så gulligt!

Höstnytt

Nu när hösten är här behövde jag uppdatera min gaderob lite. Det var väldigt längesen jag köpte något till mig själv...
Denna gång blev det iaf nya stövlar från SkoPunkten och ny stickad tröja från Gina Trciot.

Glutenfria kanelbullar - Mix Well

På mässan med glutenfri mat i Malmö köpte jag denna påse med glutenfrimjölmix. Jag visste att kanelbullens dag närmade sig och ville gärna baka.
Det svåraste med att baka glutenfritt tycker jag är att degen alltid bli så kladdig. Men inte denna enligt dom som sålde den.
Så på Kanelbullens dag provade jag alltså att baka med denna mjölmix. Och det var sant som dom sa. Degen gick att forma fint, kladdade inte och den jäste som den skulle.
Själva degen i sig smakade inte så mycket, så jag bredde på med rejält med kanel och ännu mer pärlsocker som kompensation. Resultatet: nybakade goa kanelbullar!
Mizen få rmer än godkänt och kommer att användas igen! Kankse borde prova någon av deras andra mixer också...

Bigfoot?

Har min son väldigt stora fötter eller är det fler som har strumphälen mitt på foten? Alla strumpor i strlk 13/15 ser ut så här. Får ta och köpa några par i nästa strlk och se om dom sitter bättre...

NEXT igen

Fick lite pengar av svärmor att shoppa kläder till D för. Jag gav mig genast in på nätet och började leta. Såå roligt att shoppa för någon annans pengar! haha
Detta blev resultatet iaf...
 

Dagens Bebis - Höstkofta och mössa


Kanelbullens dag

Idag är det Kanelbullens dag. Vi började dagen med att baka kanelbullar! Köpte en mjölmix på Glutenmässan vi var på i helgen som vi provade. Resultatet var goda bullar och en superglad Tanja. Jag älskar kanelbullar!
När vi var färdigbakta gick vi en lång promenad till stranden och fikade där i solen.
 
D fick också vara med att baka.

Vagnmuff

Klickade precis hem en vagnmuff att sätta på styret istället för vantar i höst/vinter. Får alltid problem med lederna i fingrarna när kylan kommer, så vagnmuff är ett måste att testa!

Dagens Bebis - Grå Hoodie


1 månad

Tänk att det redan gått en månad sen lillan föddes! Tiden går bara snabbare och snabbare tycker jag.
 
Igår var vi ju på BVC och här är resultatet... Lillan är nu 56 cm lång och väger 4610 g. Stora tjejen.. <3
 
 
Sen får vi ju inte glömma att lillen har varit storebror i 1 månad nu såklart! =)
 
 
 
 
 

Kanske Tv ändå?

Jag har rätt starka åsikter om tv-tittande och D. Är själv inte en person som sitter mycket framför TV:n. Jag tittar på mina serier och inget mer typ. Hatar att zappa!
Därför har jag sagt att det blir inget TV-tittande för D's del förrän han är äldre. (Vi får väl se hur länge vi håller det, men mitt mål är så sent och så lite som möjligt.)
Jag tror dessutom på forskningen som säger att det inte är bra för bebisars/barns hjärna att bli matad med så mycket intryck hela tiden. Egentligen är det inte bra för vuxnas hjärna heller, speciellt inte innan läggdags.
MEN! Jag hittade dessa klipp på YouTube. Väldigt enkla och pedagogiska klipp. Jag måste nog tänka om kasnke? Viss tv/dator är kankse ok?
 
Hur tänker och tycker ni andra om TV-tittande?

Tillbaka till rutinerna..

Då var det dags.. Mannen har börjat jobba igen och lillen är tillbaka på dagis. Änsålänge har morgonen gått som smort och jag hoppas dagen fortsätter likaså.
 
Det blir ett BVC besök med lillan idag och sen en runda till väla. Jag ska kolla på några fina stövlar nu inför hösten =) Min mamma ska också med så de blir nog en go fika där med.
 
Något sånt här är snyggt..
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0