Awesome all the time

Tröja från senaste beställningen från Carters.

HX

I helgen har det varit något som kallades HX här i stan. Helsingborgsfestivalen finns inte längre utan nu är det då HX istället. Vi åkte in idag för att strosa genom Medeltids-byn, jaga jättebubblor och prova på hockey bla. D var i himmelriket! En riktigt mysig förmiddag.
 
När det var dags fär D att åka hem och sova promenerade jag bort till busshållstplatsen och mötte Sara för lite lunch. Vi behövde båda lite "sitta ner och ta det lugnt"-tid och massa tjejsnack.

Första loppisen

Nu har loppissäsongen dragit igång. Idag var jag och Selma på Klippans Barnloppis. Lite si så där tyckte vi om den. Hittade iaf lite smått och gott som sig bör.
 
Förkläde till D att ha i kolonin, gulligt!
Termobyxor som ser ut som jeans.
Varmfodrade stövlar med prislappar kvar i precis rätt storlek!
Fodrad regnjacka att ha som extra.
Och en kloss"låda" i trä, så vi änteligen kan plocka bort dom i plast=)

Sista sommaren?

I söndags var det nog sista rycket för sommaren så vi passade på att utnyttja det rejält. Det blev en sån där stereotypiskt sommarkv'äll. Vi åkte tll Pålsjö skog och grillade, åt björnbär och lekte och umgicks.

The Night Shift

Hade ofta tid över på kvällarna precis innan jag började jobba igen och började då se en ny serie.
 
The Night Shift heter den. Handlar om ett gäng läkare och sjuksköterskor på en akutmottagning i San Antonio, som då jobbar nattskift så klart. Nästan hela nattskiftet har varit eller är i militären och utnyttjar ofta sina kunskaper och erfarenhete därifrån på sjukhuset. I varje avsnitt är det nya sjukfall med personalens privatliv som en röd tråd i serien.

Min favorit är Michael Ragosa, en såndär karaktär som det är meningen att man ska hata men man kan inte för man se att han är snäll innerst inne liksom!
 
Emellanåt hoppar serien väldigt snabbt fram i handlingen och folk som hade gjort slut är helt plötsligt tillsammans igen utan att man fått se det? Men trots detta så är det faktiskt en rätt bra serie och perfekt att trycka igång några avsnitt här och där. Har ni inget att se på så ge den en chans:)

I¨m the coolest kid I know


Underbara småbarn

Igår bestämde vi oss för att äta grillat till kvällsmat. Vi plockade med oss grill, mat och leksaker och gick till en lekplats i närheten. Det blev en sån "underbar" kväll man bara kan ha med småbarn. D ville inget annat än att pilla på grillen, vägrade äta, vägrade sitta still, trampade i maten osv osv. Underbara småbarn! Vi vuxna kastade i oss maten sen åkte vi hem igen fortare än kvickt! hehe

Dagens Skörd

Mitt nya intresse: Fruktplockning! Ekologisk mat, plocka frukt i naturen och rata plast. Riktigt hippie ju!
 
Det började med min kära björnbärsplanta på balkongen och D's intresse för att plocka och äta direkt från busken. Nu har det gått så långt att vi inte har behövt köpa frukt på 3 veckor. Tycker det är riktigt kul att plocka i naturen. Har aldrgi tänkt på hur mycket frukt det finns och hur lätt det faktiskt är att hitta och plocka.
 
Idag tog vi en promenad med burkarna i beredskap. Stannade till och plockade när vi gick förbi något fruktträd. Detta blev dagens skörd. Inte dåligt va?

Shopping

Detti ska snart åka på semester och bad mig kika in på mina favoritaffärers hemsidor ifall det skulle finnas något och jag ville skicka bud. Och det tackar man ju inte nej till. Hittade genast en riktigt D-tröjan på Terranova. Sen är mamma i Turkiet och skickar bilder hej vilt på kläder och skor därifrån. Det blir dyrt även för mig när folk åker på semester;)
 
Någon av dessa tröjor ska jag iaf be Detti och att köpa med sig. Vilken färg tycker ni?

Inget att säga?

Nu har jag jobbat i över 2 veckor. Känns helt ok men tiden försvinner verkligen bort! Jag har cirka 2,5 timmar med D varje kväll sen 1,5 timme efter det innan det är dags att lägga sig. Det blir inget vettigt gjort och det bli ännu mindre bloggat. Känns jättetråkigt! Har bloggat hur länge som helst känns det som och alltid haft något att "säga" men nu ekar här tomt! Ska verkligen försöka bättra mig men tiden är knapp känner jag. Lite inläggs tips tas gärna emot:)
Ha en bra onsdag alla!

Hela helgen

Nu har jag äntligen tagit emot alla sjutioelva -tusen kort vi tog i helgen så nu kan jag blogga.
 
Helgen som gått har vi spenderat med Mario, Detti och Marino. I lördags var vi hemma hos dom och grillade, badade i poolen och lekte på lekplatsen.
Söndagen spenderade vi i Pålsjö Skog där vi plockade och mumsade på björnbär och lekte.


Är på g

Inlägg om helgen är på G men väntar fortfarande på lite kort! håll ut!=)

Kick Off

Igår var det dags för årliga KickOff:en med jobb. Det blev poolparty och grillkväll i trädgården. Massa god mat och en massa snicksnack.
Jag och Sara hade våra matchande byxor/byxdress som vi köpte i Gdansk. Sista gången jag använde dom tror jag. Varje gång jag har haft dom på mig haar det känts som om jag går rundor i min pyjamas! Kom hem sent igår och D vakande extra tididgt idag så klart så nu blir det en middagslur för oss båda!

If Titanic sunk in 2015

I brist på annat...

Europeade på Arenan

Igår var sista dagen för Europeade. Jag, Selma och Detti åkte till Arenan för att titta på avlsutningscermonin. Det blev en hel del folkdans och första gången vi alla sågs igen efter semestern!
 
Mina favoritet var Estland, Lettland och Litauen. Dom hade hur många dansare som helst, och musiken och dansarna var så glada.

Folkdansfesitval i svart och vitt


Kräftskiva

Igår vankades det kräftskiva i kolonin. Det blev grillat till kräftorna så vi skulle bli mätta. Det slutade med att vi åt 2 kräftor var för vi blev mätta på allt kött! Sen lekte vi lite lekar som vanligt.
D fick plocka lite hallon på området. Vi hittade gula hallon! Häftigt! Väldigt goda var dom också.
Vi var hemma först kl 10, både jag och D var lika trötta!

Europeade

Idag har vi spenderat förmiddagen nere i stan. Folkdansfestivalen Europeade är ju som sagt i full gång. Vi strosade rundor och tittade på alla som dansade. Det är verkligen dans i hela stan, runt varje hörn står en grupp och dansar. Vi avslutade med en fika och sen en stund på lekplatsen. Mysigt!

Björnbär och hamburgare

Idag efter mitt jobb åkte vi hem till Mario och Detti för lite kvällsmat och lite lek!
Men innan vi åkte dit åkte vi för att plocka och äta björnbär. Hittade massa björnbärsbuskar men det flesta bären var tyvärr inte mogna än. D fick iaf plocka och mumsa sig sig några. Han älskar frukt och tycker det är jättekul att få plocka dom direkt från busken!

Folkdans

Just nu är det Folkdans-festival här i HBG som pågår ändå till söndag. Jag älskar folkdans och ska åka in i helgen och titta. På söndag ska vi tjejer dessutom gå på avslutningen på Arenan. 
Idag blev den en snabbtur på festivalen med jobbet. Mysigt!

Si så där

Känner att det blir lite sisådär med bloggen tyvärr nu när jag har börjat jobba igen. Har inte direkt något att blogga om och inte riktigt något tid att fila på olika inlägg. Hoppas på att jag ska få in nya rutiner så småningom så jag kommer in i bloggandet igen. Under tiden får ni helt enkelt ha lite tålamod och inte ge up hoppet om mig=)
 

Önskelista

Jag måste lära mig att jag inte borde surfa rundor på olika klädsidor. Hittade dessa 3 tröjor på Carters och vill så himla gärna ha dom! Men jag har lite halvt och halvt shopping förbud just nu. Får bara handla väldigt nödvändiga saker. Tycker ni dessa är nödvändiga?=)

Första dagen

Idag tar en era slut och en ny påbörjar. Jag är inte längre mammaledig, idag börjar jag jobba igen efter 1år och 2 månader hemma med älsklingen. Igårkväll kändes det väldigt konstigt, men ändå helt ok. Vi får väl se hur länge den känslan håller i sig?=)
Med min första arbetsdag kom sommaren så klart, det ska bli över 20 grader hela veckan. Just my luck!

Vinterredo

Idag var vi i Ullared. Kunde inte hålla mig längre! Det var väldigt lugnt där. Mycket folk men aboslut inte kaos. Körde raka vägen dit, tog endast 1 tim och 20 min! Det va nog rekord! Fick stå i kö i över 30 min innan dom öppnande tack vare att vi var så snabba.
 
Fick iaf köpt lite smått och gott! Fodrad regnoverall. Inte den snyggaste som gjorts men passar super på dagis. Hittade matchande vantar till så då blev det genast lite snyggare=).
Vinterjacka med termobyxor och vantar fick också följa med hem och ett par extra fodrade regnbyxor för en billig peng.
 
När vi kom dit var alla vinteroveraller slut i strlk 86. Vi mätte och hade oss men 80 hade blivit för litet och 92 för stort. På vägen till bilen gick vi förbi sportoutleten och hittade en jättefin overall till halva priset. Fanns bara 92 där med men den såg liten ut. Efter vi lämnat allt i bilen gick vi in på Gekås en runda til och då fanns det overaller i strlk 86! Haha jag hade sån ångest vilken jag skulle ta. Till slut blev det den stora storleken ändå för den var lika stor som Gekås strlk 86. Provade den när vi kom hem och visst den var ju stor men han ska ju inte använda den förrän om 4-8 månader. Vi får helt enkelt hålla alla tummar och tår för att den passar, svårt att veta så långt i förväg ju, men det är ju nu dom rear ut alla overaller så man får ju passa på!

Dags igen

Gissa vad?=)
 

Ny telefon

I natt när D vakande och jag gick in för att ge honom nappen och spela "sova"-sången på mobilen så blev den helt svart. Sen började den vibrera helt hysteriskt och det har den gjort sen dess!
Så förmiddagen spenderades på Väla för att införskaffa en ny telefon. Samsung Galaxy S5 blev det med Telenor-abennomang.
Har alltid haft Tele2 innan och har varit nöjd med dom och hade kunnat tänka mig att fortsätta med dom om det inte hade varit för att det hade blivit 150 kr mer i månanden. Frågade om dom kunde erbjuda någon bättre deal för en kund sen 10 år tillbaka men det kunde dom inte. Nehepp då går vi över till någon annan helt enkelt. Stör mig på sånt!
Well well nu ska jag fixa och trixa lite med min nya mobil!
 

RSS 2.0