Dagens ballerina

Vi är hemma hos mina föräldrar på middag och lillan är en liten ballerina 💖


/Selma 

Mer till barnrummet

Detta vill jag ha till D's rum!
Hade varit så fint. (Om det får plats?).
Det är ju slut på handlandet ett tag nu men det dröjer ju inte så länge tills han fyller 1 år! Då ska önskelistan göras lååång!

Sista shoppingen

Igår fick vi hem sakerna vi beställt från USA. Med denna leveransen och Ullaredx2 har det blivit lite väl mycket shoppat på sista tiden så nu är det KÖPSTOPP. Iaf tills barnloppisarna kommer igång i mitten av mars. (haha)
 
Denna outfiten matchade jag iaf ihop omedvetet när vi beställde. Men ack så snyggt det blev=) Nu har D cirka 765849 st basketshorts i olika storlekar till sommaren. Nån borde ju passa iaf?=)

Dagens Bebis -


Vårlek

Idag samlades vi hemma hos Detti för lite god mat och en massa lek. Det bjöds på lax och potatismos med hemmagjord hollandaisesås. Mums!
Barnen lekte och lekte. Både inne och utomhus. Det var väldigt fint väder idag (lite blåsigt dock men när blåser det inte här liksom?) så vi gick till lekplatsen efter maten. Bella fick gunga för första gången och skrattade hela tiden. D fick prova på sina nya skor men var lite tveksam till det hela. Marino sov och Jacob åkte en väldigt snabb rutschkana. En sån där bra där med strålande sol helt enkelt!
 
När det är soligt ute måste man ha solglasögon!

En gång till

Dethar varit dåligt med bloggandet från min sida denna vecka. Mannen i huset har haft semester så vi har haft en massa att göra. Ullared i måndags, busfabriken igår och idag var vi på BVC.
D har hoppat från nedersta kurvan upp till mellersta. BVC-sköterskan tyckte att han var en väldigt livlig glad liten prick också undrade hon om vi hinner med oss själva något! haha
Just nu sover D men jag funderar på att ta en tur bort till lekplatsen när han vaknar för att inviga dom nya sandleksakerna lite. Det är ju väldigt fint väder idag!

Onsdag

Så här söt är lillan i sina nya brillor som vi köpte i Ullared 



Jacob ville för en gångs skull inte vara med på bild... så ni får se honom i brillorna en annan gång  :)

/Selma 

Ullared igen

Det blev inget bloggande igår för jag hade helt enkelt inte tid. Kan ni gissa vad vi gjorde? Vi var i Ullared!
Jag behövde byta lite saker jag köpte sist och hade fortfarande vissa saker kvar att införskaffa på inköpslistan.
 
Igår blev jag supernöjd med mina inköp och längtar tills det är dags att använda dom!
Det blev så klatr mest saker köpta till D!
 
Detta var mina absoluta favoritfynd men det var nära att det inte fick följa med hem. Jag tvekade länge om jackan. Gillar den jättemycket men kände att den var svårmatchad. Fick svår ångest över att inte köpa eller köpa den och inte ha något matchande till MEN precis innan vi skulle gå från barnavdelningen sprang jag på denna kepsen och då var det ju så klart en done deal!
 
Solglasögonen sprang jag på på väg ut. Tänk om jag hade missat dom! Hur hade vi överlevt sommaren?
 
Lite sandleksaker och en såbubbleblåsare fick ockås följa med hem. Snart är ju våren här!

Plötsligt händer det!

Idag, 8 månader och 13 dagar gammal tog D sina första steg!
Det började i morse när jag la märke till att när han gick längs möblerna så släppte han den ena möbeln lite tidigare än han fick tag i den andra. Ett par timmar senare gick han 3-4 steg till pappas famn.Det går snabbt framåt. Hela dagen har han gått rundor här hemma. Fler och fler steg blir det åt gången!

Tjejkväll

Igår hade vi en riktigt rolig kväll på stan!
Cornelia, Sara, Sandra och jag träffades på Pitcher's för att äta gott. Kvällen bestod av en massa prat och skratt och ännu mera prat och skratt. Det var en sån där riktigt väl välbehövlig underbar tjejkväll!
Väldigt god efterätt men också väldigt liten. Jag hade kunnat äta 3 gånger så mycket!

Full koll

Asså det är rätt häftigt att vid 8 månader har D full koll. När jag fyller tallriken med lite smått kastar han inte bara i sig maten. Han väljer ut vad han vill äta. Först letar han upp gurkbitarna, sen kiwin, sen majsrånet och sist ägget. Han vet vad han vill...

sjukstuga...

Jag är ju äntligen frisk från min låååååångdragna förkylning. Så är det då istället lillen som är sjuk.. kräksjukan :( så synd om honom. Hoppas lillan slipper  detta! Jag bara väntar på att jag ska börja kräka... får se vem mer i familjer som åker på det 😷

/Selma

onsdag

Idag åkte vi hem till Tanja och lille D. Det bjöds på supergoda pannkakor och lek för småttingarna. Lillan sitter så fint i matstol nu. Men det där med att äta utan att kladda...... det går inte. Jacob har aldrig kladdat med maten. Men Isabella har mat precis på hela  huvudet  när hon äter. Här äter  hon majskrokar..



/Selma

Premiär för sandlådan

Igår tyckte jag det var dags för D att få utforska lekplatsen lite. Innan har vi bara gungat men igår fick han känna på sanden också. Vi stannade och lekte en liten stund. Tyvärr är det fortfarande för kallt för hans små händer! Längtar till våren. Då ska det hängas på lekplatser=)

Åka kundvagn

Nu för tiden får D åka kundvagn när vi är och handlar. Men han klättrar så jag får hela tiden ha en hand på honom. Senast när vi var och handlade fick bältet från babypulkan agera kundvagnsbälte istället!
Det blev genast lite lättare att handla när man hade två händer lediga=)

Bibliotektet

I torsdag var det sista gången för föräldrargruppen och då åkte vi tillsammans till biblioteket. När vi var där passade vi på att skaffa ett lånekort till D.
 
Så idag mötte vi upp Sara och hennes killar på just biblioteket där vi tittade i böcker och lekte.
 
Innan vi åkte hem lekte vi lite på lekplatsen.
 
D är väldigt intresserad av böcker nu igen så jag passade på att låna hem ett gäng.

Det var en riktigt mysig förmiddag och D blir så glad när det är andra busiga barn med=)

Önskedröm - Ett vadderat rum

Finns det något bättre än vadderade rum för små vilda busar när deras mamma behöver en liten paus?=)

Happy Valentines Day

Glad alla hjärtans dag <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jacob blev mycket glad när han såg tröjan han skulle ha på sig idag såklart =)
 
 

Dagens Bebis - Alla <3 dag - Single and lovin it!


Dags igen

Som Selma precis skrev så blev det en runda till Busfabriken idag igen.
Idag fick vi inte plats i Selmas bil så vi fick snällt ta bussen. Det tog lite längre tid än beräknat då den bussen jag hoppade på var en av dom som inte gick hela vägen fram. Så då hade jag valet att gå sista biten eller vänta på nästa buss. Jag gick och gick och gick men ändå kom jag fram före bussen. Så det var inte bara D som blev rastad idag, mamma fick också röra på sig lite.
 
D tyckte iaf det var lika kul att leka denna gången som sist. Om inte lite roligare. Jacob var ju med!
Busfabriken är vårt nya hängställe:)

Fredag

Idag åkte vi till busfabriken med Tanja och lille D. Barnen hade så kul! Vi var där i 3,5 timme och ändå hade Jacob gärna stannat kvar lika länge till :)




Jacob hade fullt upp med att hinna med allt. Så han hann inte ens att kolla in i kameran en enda gång  hehe..

Nu ska vi till mina föräldrar på kvällsmat  :)

/Selma 

Four of a kind - Three of a kind


Onsdagslunch

Vi har börjat med en ny trevlig grej. Vi (Selma, Tanja och Detti) bjuder på lunch var tredje gång. Idag var vi hemma hos Tanja. Vi kastar alla i oss maten eller äter i skift. Ja för så är det när man har 4 barn med på lunchen!
D tyckte det var superkul att Jacob var med idag. Någon annan som också är vild och busig! Jacobs favorit var D's TMNT-kloak. Bella övade sig på att sitta och Marino åt mest. Inte lätt att va liten!
Vi passade också på att trycka Alla <3-ans dag tröjor till alla barnen inför lördag.
 
Så stod vid där igen med våra bärselar allihopa. Gupp, gupp gupp. Jacob blev avis så han fick en egen till sin Bumblebee.


Plockmat till barn

Måste bara tipsa er om en av D's favoritmellis just nu. Han älskar det! Bara en massa nyttigheter, superlätt att göra och dessutom glutenfritt.
 
Man behöver:
1 banan
2 st ägg
kanel
olja
 
Börja med att mosa bananen, blanda ut det med två st ägg (och kanel) som om du skulle göra omelett. Stek i stekjärn på svag värme.
Slice:a i 4 eller 8 bitar. Tada färdigt att äta!

Barnrummet färdigt

Nu är äntligen D's rum färdig (nästan). Den där mys/bokhörnan jag har haft en bild av i huvudet har äntligen kommit på plats.
Nu finns det ändast lite småsaker kvar. Skulle vilja ta lite kort på D att rama in sen vill jag så klart plocka bort det där förgrömmade skötbordet!
Tycker själv D's rum är jättefint och hoppas att han också ska gilla det när han blir tillräckligt stor!
 
Mys/bokhörnan blev färdig till slut också.

Randigt värre

 
Dagens outfit kommer från Polarn o Pyret, som ni nog kan se...
 

 
 
 

8 månader

Igår blev D 8 månader. Han väger 8660 gram, är 70 cm lång och har strlk 74 i kläder. Vissa strlk-80 plagg går också bra.
 
Jag trodde att jag skulle få skriva att han tagit sina första steg på denna månadssammanfattning men så blev det inte. Han är väldigt stadig och går om man håller honom i ena handen. Har har också lyckats stå upp själv utan stöd i säkert 10 sekunder som mest.
 
D är en riktigt liten vild klätterapa, vild men försiktig, hur det nu kan gå ihop? Han kryper, ålar och klättrar över allt som kommer i hans väg. Han kan öppna skåp och lådor och drar gärna ut allt som finns däri. Han har ockås börjat med att krypa in på dom absolut trångaste ställen han kan hitta. Fast han är en riktig vilde tycker han om att läsa pekböcker, särskilt dom med ljud eller olika saker att känna på.
Det har kommit upp ännu fler tänder, nu har D 2 st i underkäken och 3 st i överkäken. Han har nu fått sin första tandborste som han sitter och biter på varje kväll. Det där med att borsta går inte hem rikitig ännu.
 
Vi har haft en period med lite jobbigare nätter igen. Ofta sover han 8-5 men det händer att han vaknar på nätterna och behöver hjälp med att somna om. Han äter ingen ersättning alls nu längre på morgonen utan första målet blir riktig frukost.
Att sitta och gnaga i sig gurka är poppis nu för tiden hos D. Lax till lunch är också en stor favorit.
 
Vi har också fått se tecken på seperationsångestfasen. Han öppnar gärna ögonen en sista gång innan han håller på att somna, bara för att kolla att man är där. När min man kommer hem efter jobb får han inte lämna D's synfält utan att han börjar gråta.
 
D gillar inte att åka bil. Små korta sträckor går an sen vill han inte sitta still längre. Vagnen är inte heller superpoppis längre.
 
Vår blyga lille kille som blev ledsen runt främlingar har blivit utbytt till en riktigt liten flörtis som ler och charmar alla. Han tycker om att pussas och mysa. Säger man "MysPys" lägger han ner huvudet och myser.
 

I fredags..

Japp, redan söndag! Tycker ju faktiskt att helgerna går alldeles för snabbt.
 
Helgen började med en tjejmiddag i fredags. Jag hade bjudit in lite vänner på en sorts vinprovarkväll, som innebar att alla skulle ha med sig en flaska vin som de tyckte vi skulle prova. 2 stycken fick ta med vitt vin till förrätten och 2 fick ta med rött vin till huvudrätten. 
 
Till förrätt bjöd jag på en toast skagen
 
 
Sen blev det anka till huvudrätt som serverades med en jordärtskocks och mandelpotatispuré, sparris och en rödvinssky.
 
 
Sen till efterrätt blev det en klassisk marängsviss
 
 
Efter all den goda maten så spelade vi lite party alias =)
 
 
det blev en mycket trevlig kväll med mycket snack och skratt.
 
 
 
 
 
 

Sjukstuga

Då var det vår tur denna gången. Jag har blivit sjuk och D har blivit gnällig. Jag försökte sova hela dagen igår då min man ska vara borta hela dagen idag. D har ockås fått sova hur mycket han vill. Håller tummarna för att han får hålla sig frisk!
Idag blir det hemmamysi våra matchande pyjamaser.

Melodifestivalen

Då var årets första Melodifestival över och jag måste säga att jag är positivt överraskad. Jag vet inte om jag levt i min lilla föräldrarledig bubbla för länge eller om det helt enkelt ar bätte än vanligt. Jag hade iaf inte mycket att klaga på utan tyckte att...
 
...Sanna är ju världen superproffs.
...det kändes väldigt proffsigt överlag i år. Inte så mycket man satt i soffan och skämdes över.
...för en gångs skull hade stylisten gjort ett bra jobb. Alla hade kläder på sig som gjorde att dom såg bra ut.
...det fanns fler låtar som var proffsiga och ordentliga än vad det fanns låtar som var blähä.
 
Kan däremot gnälla på hon som skulle vara rolig när hon intervjuade kändisarna. Lite småroligt emellanåt men gick för långt när hon trodde att hela greenroom-tiden skulle handla om henne. Tror nog att dom flesta hade velat höra deltagarna svara på frågor.
 
Vad tyckte ni?

Shoppingsugen

I år ska det påskpyntas här hemma. Äger inget påskpynt än men det ska inhandlas nästa gång i Ullared. Behöver en ny bikini också, kan inte gå omkring i mina trekantsbikinis med knyte i sidorna på stranden i sommar med D på höften. Känne rjag han rätt lyckas han nog knyta upp dom på 2 röda.Så bikini och påskpynt står på shoppinglistan inför nästa Ullared besök.
 
 

Sådan mor, sådan son

När D fick välja bland alla Jacobs Transformers valde han den som matchade hans kläder! Har jag smittat honom också med matchnings-sjukan?

Kärlekpar

En sak jag gillar bäst med att titta på dramaserier är kärlekparen. Dom där kärlkesparen som liksom är så självklara fast ändå inte. Helst ska killen vara en riktigt snygging men ändå såå snäll och sååå kär i tjejen. När jag ser några jag vill ska bli tillsammans älskar jag att sitta och hejja på dom! När dom sen äntligen blir tillsammans efter en massa om och men ska det helst vara en dans på rosor för dom resten av serien och dom får absolut inte göra slut! Gör mitt favoritkärlekspar slut, slutar jag titta på serien! haha
 
När Gossip Girl började sändas älskade jag den serien och och jag hejjade på Serena och Dan. Dom blev tillsammans i slutet av säsongen och gjorde slut i sista avsnittet. Så det blev bara en säsong av Gossip Girl för mig.
Senaste serien jag slutade titta på var Hart of Dixie. Älskade den serien och när Zoe och Wade blev tillsammans var jag i himmelriket. Sen gjorde dom slut och jag och serien med. Har börjat titta på den igen då jag har hört ryktesvägen att det börjar se ljust ut för Zade igen!
 
Mitt absoluta favoritpar är Nathan och Hayley från One Tree Hill! Asså Nathan! Började som en riktigt bad boy (en rikitigt het bad boy) och slutade upp som gulligaste familjefarn ever.
Har ni något favoritpar?

Lunchdejt

Igår blev det en lunchdejt med Sara och hennes lille. En promenad och en vääääääldigt god glutenfri pizza senare begav vi oss hemåt igen. Den där pizzan var den godast jag ätit sen Wien. Lite närmare hem till Sara kanske än Wien? Hon kommer få många besök av mig framöver iaf hehe.
 
På kvällen var det dags för hockey. Vårt duktiga Helsingborgslag är nu färdiga för kvalserien upp i Allsvenskan. Bra jobbat!

Perfect match?

Titta vad jag hittade! Så översöta FlipFlop som matchar till D's nya badshorts. Tyvärr har jag inte klickat hem dom hem då dom är från USA och skulle kosta ca 350 kr. Lite väl mycket för ett par flipflop kasnke? Dom matchar ju inte 100% heller så...

Vaccinering nr 2

Vilken händelserik dag det har varit!
 
Efter busfabriken var det dags för besök på BVC och lillans andra omgång av vaccin. Hon var så duktig.. 💖 Sen efter det så gick vi och hämtade Jacob på dagis och åkte hem.
 
Väl hemma så var det dags för mellis och jag startade kvällsmat. Det blev helstekt kyckling i ugn med massa goda grönsaker. Jacob satt och sa mmm gooott hela tiden =)
 
Efter maten var det dags för pulka backen. Lillan och mannen stannade inne, då hon är trött och lite febrig från vaccineringen..  Men Jacob och jag hade kul. Nu sover båda som stockar.. <3
 
 
 
 
 

Busfabriken

Idag har vi varit på busfabriken med busungarna. D härjade rundor och tyckte det var jätteroligt och Bella satt och tittade på med stora ögon.
Vi var på avdelningen för barn mellan 0-5 år. Där är allt vadderat så det går inte allt slå sig.
Busfabriken var verkligen en hit(t). Det blir nog fler rundor dit inom det närmsta.
Nästa gång får Jacob också följa med. Vi testade först hur det gick med dom små men det var ju inga problem. D hade nog uppskattat lite busigt sällskap!

5 månader

Idag blir lillan 5 månader! 
 
 
 
 

sjukstugan över..

När jag skulle lägga mig i onsdes, så kände jag att det kliade i halsen. Liksom ett tecken på en förkylning som smög sig på.. alldeles riktigt. På torsdagen vaknade jag dunderförkyld! Jacob var lite snuvig men det blev inte värre än så. Änsålänge har lillan klarat sig undan. Hoppas det håller sig så :)
Jag är mycket bättre idag iallafall,  men ser fortfarande lite ut som Rudolf med röda mulen.. haha.
 
Lillen är påväg till dagis nu och lillan sover fortfarande, så jag passar på att ta mig en kopp kaffe, så gott att kunna känna smak igen!! Har inte kunnat lukta eller känna nån smak alls under förkylningen..
 
Efter att vi hämta Jacob på dagis så ska vi åka pulka, så jag får se om jag kan fixa nån pulka för stora pojkar idag! =)
 
 
 
 
 

IKEA-shopping

Idag tog vi oss en tur till IKEA för att köpa lite saker till D. Vi ska börja borsta tänderna på honom och behöver ha honom någonstans där han inte kan skruva sig loss. Han är en mästare på att åla sig loss för att slippa vara stilla. Vi köpte en sån vanlig IKEA-stol. När vi ändå var där investerade vi i en potta och pall till toaletten. Lite tidigt kanske men när sakerna är designade som om dom hade vårt badrum i åtanke kunde jag ju inte låta bli!
En lunch på McDonalds fick det också bli. Väldigt roliga leksaker i Happy Meal just nu jue:)
Så ikväll blir det nya kvällsrutiner här hemma. Får se hur det ska gå med tandborstningen=)

RSS 2.0