Bilbarnstol

I tisdags åkte vi för att köpa D's nya bilbarnstol. Klippan Triofix. Vi köpte med lutning ändå för när vi provade allt ordentligt satt D mycket bättre i den med lutning. Så jag slapp den röda och kunde köpa den orangea snygga:) D verkade trivas, han kunde se ut ordentligt och efter en stund somnade han. Så den blev godkänd!


Fika och Hockey

Gårdagen började med en busig D och en stressad mamma. När klockan var 8 på morgonen var jag helt slut! hehe Men vi lyckades på något sätt iaf att ta oss in till stan för att möta upp Sofia och Tyra. Vi hade planerat att leka på lekplasten lite men det var inget roligt väder alls så det blev en fika istället.
På kvällen var det dags för hockey med min pappa och bror. HHC mötte Halmstad. 4-2 till HHC som spelade riktigt bra!
 
Idag är planerna få men en promenad och hämta lite paket borde vi iaf orka med=)

Ullared..

Lillan var på sin premiärtur i Ullared i söndags ju. hon var så duktig, dock sov hon mest. De har ju såna vagnar med en liten babysits eller vad man kan kalla det. Jag bäddade mjukt åt henne sen kunde hon knappt hålla sig vaken. När hon vara vaken så var där så mycket att titta på så hon blev aldrig uttråkad =)
 
 
Sötisen.. 
 
nu är det dags för Slovenien - Frankrike i kvartsfinal i handboll! Hejja Slovenien!
bilder på mina Gekås fynd kommer imorgon =)
 
 
 

Hänger inte riktigt med..

 Alltså, min lille Jacob. Han är ju verkligen inte någon liten bebis längre och jag fattar nog inte hur stor han är. För som ni sett i tidigare inlägg så har jag tydligen levt i förnekelse och trodde han fortfarande skulle åka bebis-pulkan haha.. Stackarn.. Men han var lika glad ändå! Nästa säsong får vi skaffa hos en ordentlig pulka åt honom =)
 
 
 
Min fine kille <3
 
 
 

Man måste passa på

Jag känner att jag ligger efter med bloggningen. Hinner inte med riktigt. Men här kommer ett inlägg om i söndags iaf.
I lördagskväll snöade och man vet aldrig hur länge snön ligger här nere i Skåne så på söndagsmorgonen kom Selma och barnen hit så vi kunde åka lite pulka.
D tyckte det var roligt och viftade med armarna. Jacob åkte i den stora backen för första gången och tyckte ockås det va kul!

Jag måste shoppa -ångest

Ja hade lugnt och stilla accepterat att den snygga jackan jag köpte till D i Ullared inte kommer passa förrän till hösten. Sen gick vi in på Skopunkten för att mäta D's for och titta lite smått på skor till våren (misstänker att han kommer gå då och behöva riktiga skor.) Där fanns gympaskor som jag tyckte var väldigt snygga men inte nog med det. Dom matchar perfekt till hans jacka! Nu kommer "jag måste shoppa" - ångesten smygandes. Måste ha jackan i mindre storlek och dom matchande skorna till!
 

Dagens Bebis - Heja Kroatien


Ullared

Så klart va det Ullared som stod på schemat idag. 2 rätt av 2 gissningar!
Jag, Selma, Bella och min mamma shoppade en massa kul idag. Vi kunde verkligen shoppa i lugn och ro för det va iiiinte mycket folk där. Vi var typ dom första som kom dit. Kändes konstigt att gå där inne. Precis som om dom inte öppnat än egentligen.

Fyndade iaf en massa saker till D. Något var fel med både mammas och mina ögon. Våra ögon tyckte alla kläder såg jättesmå ut. Men Dööööh han är ju liten liksom! haha Köpte en jättefin "vårjacka" till honom som nog får bli en höstjacka istället tex. Men det är ju det som är bra med barn. Någon gång kommer det ju passa :)
 
Asså hur gulligt var inte detta? Likadana badshorts till far och son! Dom är ockås lite stora men det är tur att D är hiphopare ;)

Söndag

Har massa att skriva om och bilder att lägga upp men jag måååst eåg och lägga mig för imorgon ska jag gå upp klockan 5. Precis som om jag inte brukar gå upp klockan 5 i vanliga fall. D är en riktig morgonmänniska.
Men iaf ska upp klockan 5 av en speciell anledning. Någon som kan gissa?
Bloggar mer imogon iaf.
Gonatt!

Lördagen..

Då va det redan söndag igen. Blev glad när jag vaknade och såg att snön ligger kvar idag, dock ser det ut att vara ganksa så slaskigt där ute redan =/ Vi får se hur det blir med pulkaåkningen idag..
 
Gårdagen var iallafall fylld med skojj! Dagen började tidigt med att jag och lillan var på babysim. Det gick jättebra även denna gång =) Sen efter det åkte vi hem för att Bella skulle få amma och sen åkte vi vidare till lillens boll förskola. Jag trodde lillan skulle sova sig genom allt. Men det var så spännande så hon hade minsann inte tid at sova när hon kunde kolla på alla barnen som lekte.
 
 
 
Vi har inte varit på boll förskolan på några veckor nu och blev så lycklig att vi skulle dit igår så han sprang direkt och hämtade sina gympaskor och sprang runt och skrek jippie!! jiiiimpa (gympa) haha! 
Snart kan lillasyster också vara med honom där..
 
Sen festade vi minsann till det till lunchen och åkte och käkade på McDonalds. Där dom just nu har TMNT som tema för happy mealen.. Tänkte ju såklart direkt på Tanja och var tvungen att uppdatera henne angående detta!
 
 
Såna här coola brillor fick Jacob i sitt Happymeal..
 
Sen åkte vi hem för att viiiila hela eftermiddagen för på kvällen kom våra föräldrar och mannens syster med kille hit för ett liten födelsedags kalas för mannen som fyllde år i onsdags..
 
idag blir det nya äventyr!
 
 

Klippan Triofix

Fick tips om vilka bilbarnstol jag borde köpa här på bloggen. Någon som sa att jag absolut inte skulle köpa Britax Multi Tech och någon som sa att jag absolut borde köpa Britax Multi Tech. Haha ni gör det inte lätt för mig ;)
 
Hur som haver den blev ingen av dom som jag funderade på från början. Var inne på Britax Hii-Way men när vi kom till affären rekomenderade säljaren Klippan Triofix. Vi provade både Hii-Way:n och Triofixen i bilen och Triofixen var fakttiskt mindre och smalare. D satt lika bra i båda två. Vi plockar ofta ur stolen ur bilen när folk ska åka med (och D inte ska åka så klart hehe) därför passade Klippan oss så bra. Man sätter först fast en bas (som man gör till babyskyddet) sen fäster man stolen i den, lätt som en plätt.

Jag gillade Triofixen väldigt mycket men aldrgi hört något om den så jag ville hem och läsa på lite innan vi köpte den. Kunde inte hitta något negativ alls (förutom att stooooora barn kunde få det lite trångt på bredden i den). Däremot var alla eld och lågor över stolen som tydligen ska vara väldigt bra. På tisdag ska den inhandlas!
 
Stolen finns med eller utan lutning. Vi har inget behov av lutning så det blir den utan. Tyvärr finns den bara i röd vilket inte är min favoritfärg. Hade hellre velat ha denna snygging men det blir 800 kr dyrare.

Dagens blomma

Idag har vi bara myst hemma, förutom en liten runda förbi farmor och farfar..
 
Imorgon är det dags för babysim igen =) Ska bli kul, lillan verkade gilla det sist =)
 
 
Lillan ville absolut inte sitta stilla idag när jag skulle ta en bild i hennes söta outfit, så det fick bli denna =)
 
 
 

"I've got your back just like a turtle shell"

När det kommer till musik är vi (Tanja och Selma) lika som bär men ändå olika som natt och dag. Vi har liknande musiksmak, juggemusik och hiphop är vad som faller oss i smaken. MEN när det kommer till att lyssna på musik, där börjar olikheterna.
Selma lyssnar på en låt i ca 30 sekunder sen bytar hon till nästa, och nästa och nästa.
Tanja lyssnar på samma låt om och om och om igen tills hon hittar en anna låt som är bättre, då lyssnar hon på den om och om igen.
 
Hemma hos Tanja går soundtracket från TMNT på repeat just nu.
 
Just nu börjar Selma lyssna på denna låten, innan hon bytar till nästa!
 
 
Vad lyssnar ni på just nu?

Bilbarnstol

Imorgon ska vi åka och titta på en ny bilstol till D. Han är inte förtjust i att åka bil längre, gillar liksom inte att halvligga i babyskyddet. Jag har bara väntat på att han ska väga 9 kg då jag trodde bilstolarna hade minsta vikt på 9 kg. Men jag hade fel, tydligen ska barnet bara kunna sitta stadigt själv och sitta bra i stolen. Så imorgon ska vi som sagt iväg och titta. Ska först och främskt titta på Britax Hi-Way. Vi har liten bil så att den är liten och smidig är ett krav. Vilken har ni? Har ni några bra tips?
 

Kittens and bunnies

Dagen började med en träff med mammagruppen. det var hemma hos en av mammorna och det bjös på amerikanska pannkakor, kaffe och en massa bäbis snack =)
 
Sen efter det så var det dags att hämta Jacob på dagis för att sedan åka vidare och träffa mormor över en gofika =)
 
Så här söt var Bella idag..
 
 
 
 

Serietips - Nashville och Arrow

Jag har insett att för att hinna se alla serier jag vill klämma in på mitt schema måste jag helt enkelt sänka kraven och multitask:a. Sitta i soffan och titta på avsnitt efter avsnitt är inte längre möjligt. Nu får jag klämma in 20 min åt gången av ett avsnitt samtidigt som jag gör något annat! Bara för att jag är up to speed med mina favoritserier igen ska ni få lite tips av mig på vilka serier ni absolut inte får missa!
 
Nashville:
Är nu inne på sin tredje säsong så ni har lite att titta ikapp men denna serien är verkligen värd det!
Huvudpersonerna i denna serie är countrydrottningen Rayna James, hennes familj och gamla älskare. Ny på musikscenen är unga Juliette Barnes vars motivation är att bli nya countrydrottningen.
Serien är full av drama och en massa bra countrymusik. Jag föll för den redan första avsnittet och den blir bara bättre och bättre!
Jag gillar nästa alla karaktärer men framför allt både Rayna och Juliette är favoriter!
 
Arrow:
Arrow är en helt annan typ av serie än Nashville men ändå en favorit. Den är också inne på sin tredje säsong så ni har att göra.
Serien handlar om Oliver Queen som äntligen får komma hem efter 5 år på en öde ö. Under tiden han var borta lovade han sig själv och sin pappa att hämnas på alla som vill hans stad illa. Han blir stadens brottsbekämpare och kallar sig själv Arrow.
Serien blir ibland lite tramsig, ni vet när hjäten alltid lyckas rädda allt i precis sista sekuden? Trotts detta är den ändå väldigt spännade och den innehåller mer än bara action.
 
Mina två favoriter just nu, förutom alla Houswwives så klart ;)

Mitt första år

Jag sitter och håller på med D's "Mitt första år"-bok. Jag drog mig för att börja göra den, blir aldrig nöjd när jag ska skriva och pyssla snyggt. Sen var det vissa saker i vår bok som inte gick att fylla i riktigt eller som jag inte tyckte var viktiga, vilket betydde tomma rader i boken.
MEN så hittade jag mallar för "Mitt första år"-bok på sidan där jag brukar göra fotoböcker. Det blir alltid mycket finare i datorn, dessutom kan jag har mycket fler bilder och designa precis som jag själv vill.
Sitter med jämna mellanrum och fyller på och finjusterar. Det är riktigt roligt och jag blir väldigt nöjd!

My Little Pony

Jag skulle blogga igårkväll om gårdagen via mobilen.. Men efter att jag lyckats radera ett långt inlägg 3 gånger, så gav jag upp! Så nu passar jag på!
 
Lillan och jag åkte till stan för att träffa Tanja och lille D. Tanken var att vi skulle gå en runda, men jag hade såklart inte med mitt regnskydd till vagnen. Så det fick bli en fika, men lika kul är ju det!
 
Sen efter det så åkte jag och lillan en snabb runda till väla för att hämta upp ett par skor som jag hade lämnat in på lagning och för att köpa födelsedagspresent åt mannen som fyller år imorgon.
 
Isabella var söt igår i sin My little pony body som jag fyndade på loppisen vi var på i höstas..
 
 
 
 
Hon blir bättre och bättre på att sitta och nästa steg är matstolen tänkte vi..
 
Idag ska vi bara va hemma och mysa. 
 
 
 

LäraGå-vagn

D är inte längre nöjd med att vara på golvet och krypa. Han börjar bli gnällig och frustrerad för han vill upp. LäraGå-vagnen är mycket populär just nu. Både mamma och D är nöjda.
D går med vagnen i hallen här hemma fram och tillbaka hela dagarna. Han ropar när han behöver hjälp och vända när hallen tar slut. Ska bli spännande och se hur länge det dröjer innan han börjar gå?

TMNT Movie Night

Ikväll har vi varit nostalgiska och haft Turtles-kväll. När TMNT 2014 släpptes bestämde vi oss för att se den tillsammans som på den gamla goda tiden.
Och när Tanja är inblandad kan det ju inte bara bli en vanlig filmkväll, det måste ju bli en hel tema-kväll så klart. Carl tyckte jag var liiite nördig.
 
Det serverades pizza (så klart) och halvgröna popcorn. Vi satt som på nålar och väntade på att turtlarna skulle visa sig på TV:n!


Och hur var filmen då? Vi tyckte alla den var över förväntningarna bra.
Mycket skiljer sig från vad man kommer ihåg från när man var liten, historien, bakgrund och utseende så klart. Men jag tyckte absolut inte att det gjorde något! Jag gillade till och med historien om hur dom blev muterade sköldpaddor bättre i filmen än i den teckande serien. Tyckte också det var roligt att sköldpaddorna verkligen hade olika personligheter. Mikey är min nya favorit. Däremot gillade vi inte den nya Shredder. Var är hans lila cape liksom?
Filmen var iaf väldigt rolig och vi skrattade hela tiden.
Vet inte om vi var partiska eller om den verkligen är så bra. Jag skulle iaf kunna tänka mig att se den igen!
 
2016 har uppföljaren premiär. Då ses vi igen!

Hela veckan

Hela veckan har sprungit förbi och vi har haft en hel del för oss.
 
I tisdags var vi hemma hos Detti. Speglarna till hennes garderob är jätteroliga tycker D. Och mamma också för det blir ju rätt häftiga biilder där=)
 
I onsdags var vi i stan med Sofia och hennes lilla tjej. Vi gick i affärer och vi fikade. Väldigt roligt!
 
I torsdags var det sista gången på föräldrargruppen. Vi brukar ha väldigt trevligt så nu bestämde vi att hitta på något kul tillsammans allihopa.
 
 I idag fredag kom Selma och Bella hit på lunch, lek och fotografering så klart!
 
Imorgon är det lördag och dags för Babysim och Movie Night på kvällen. Temat för kvällen får ni se imorgon men ni kan kasnke gissa redan nu?=)

Kusinerna

Stackars D och Marino. Jag och Detti kommer plåga dom med likadana kläder hela livet!  Sååå sött!

Inte så liten längre

Vad har hänt med min illle kille som hade strlk 50 i 2 månader. Nu kan ha ha tjocktröjor i strlk 80 och denna onepiecie är 12-18 mån. Ändå är han inte stor för sin ålder. 8 kg bara. I don't get it!
Vilken strlk har era bebisar och vilken vikt?

19 veckor..

Räknar inte riktigt veckor längre med lillan utan det har blivit månader nu istället. Men igår kollade jag upp veckorna och det visade sig att hon blev 19 veckor igår! jisses så snabbt tiden går!
 
Vi var på BVC idag på mätning och vägning och lillan har minsann vuxit. Hon väger nu 7 250 g och är 66 cm lång. Sen har hon blivit rätt duktig på det här med att sitta korta stunder.
 
.
 
Idag var det Jacobs sista dag på dagis för denna vecka, så nu håller han helg =P Imorgon ska vi träffa mormor och morfar och äta lunch med dem.
 
 
 

Dagens Bebis - Playground Legend

 

Glutenfritt på Mogwai Helsingborg

Mitt senaste restaurang besök blev till Mogwai här i Helsingborg.  Till att börja med är servicen på topp där!
För oss glutenintoleranta är det inte heller fy skam. Jag åt Pasta Alfredo och drack öl. Allt glutenfritt så klart!
När jag bokade bord och frågade om deras glutenfria alternativ erbjöd de sig att fixa vad jag ville ha på menyn (utom pizza). Jag valde pasta, för att krångla till det lite extra ;)
När det var dags att beställa dricka hade dom till och med glutenfri öl.
Kan rekomendera Mogwai till andra glutenintoleranta men även ni som äter allt=)

Vit kappa

Har sagt lääänge att jag velat ha en vit kappa. Så väldigt snyggt och lite fiiint liksom. Köpte en för några år sen men den var för stor så trivdes aldrig i den. Så för några veckor sen hittade jag en på Ebay och slog till. Måste säga att jag är nöjd=)

Stolt mamma

Nu måste jag skryta om min duktiga son lite! För det första så sov han hela natten, mellan 8 och 4.45 ( i sin egne säng på sitt egna rum).
För det andra så var han så duktig när han vaknade kvart i 5. Han låg i sängen och snackade glatt sen SOMNADE han om igen! Jag låg vaken och lyssnade på honom och väntade på att han skulle göra lite ledsna ljud ifrån sig så jag kunde gå in och somna om honom men det klarade han alldeles utmärkt själv!
Jag kände mig sådär löjligt stolt och tänkte att det är minsan en trygg bebis vi har! Något måste vi ju ha gjort rätt=)

Smart och smidigt

Hittade dessa smarta små saker sist jag var och handlade. Det är väldigt lätt för både D och mamma när dessa ska ätas ur. Har bara sett smoothie innan men nu hittade jag gröt och soppa ockås. Enda nackdelen är att dom är ju så himla små. 100 gram bara. Jag behöver ju köpa flera stycken för att D ska bli mätt. Smoothies:arna kan jag förstå att dom är små, dom är ju mer som ett mellanmål men soppan och gröten borde ju vara iaf på 200 gram?
Smart men osmart på samma gång liksom...

Dagens Bebis - Adidas


Trotsade Stormen

Igår trotsade jag och Sara stormen (vi och inga andra) och begav oss in till stan för att äta lite gott. Den lyckades inte få oss att stanna hemma men uppsatt hår (inte riktigt min grej ju) och lagom höga klackar fick det bli.
Vi åt båda Pasta Alfredo och jag drack en öl till. Gott! Vi hann med en hel del snack om allt möjligt (inte bara bebisar) innan det var dags för dom obligatoriska bloggkorten.
Sen fick vi kämpa mot stormen för att ta oss till bussen.
En lyckad kväll!

Mammalunch..

Igår var vi bjudna till Detti på mammalunch.. Vi hinner inte ses jätteofta precis, så barnen hinner växa och utvecklas en del mellan våra träffar!
 
Det bjöds på en jättegod fiskrätt hos detti, en rätt vi båda kommer att laga hemma igen =)
 
 
Isabella satt själv för första gången.. i några sekunder =)
 
 
Lille D var cool som vanligt ;)
 
 
 
 
 
 

Sockerfritt

Vi har bestämt oss för att försöka ge D sockerfri och ekologisk mat. Socker är onödigt helt enkelt! Men det är ju lättare sagt än gjort. Ekologisk frukt och grönsaker är ju lätt. D älskar frukt så kylskåpet är fullt med bananer, äpplen, päron och annat gott för en gångs skull.
När det kommer till det sockerfria är det inte alltid så lätt. Sockerfritt bröd har vi ihittat några olika varianter. Men ju mer mat vi introducerar dessto svårare blir det märker vi. Leverpastej är fullt av socker. Har läst och googlat och inte hittat någon sockerfri.
Dessutom finns det en hel del olika E-ämne i allt man köper.
Det är inet lätt att hålla en bra "diet".
Vi får väga fördelarna mot nackdelarna helt enkelt. Leverpastej är ju väldigt järnrikt så kanske det får gå ändå?
Hur tänker och gör ni andra med barnens mat?
 

Dagens Bebis - Epic Dude


Planer för sommaren..

Nu börjar det blir dags att planera för sommaren och vår resa som i år blir till Kroatien igen =) Med tanke på barnen blir detta enkalst för oss.. förhoppningsvis blir det USA nästa år istället =)
 
I år ska vi prova på ett nytt ställe vid kusten för en gångs skull.. vi kommer såklart åka till det vanliga stället också, men med en avstickare hit under några dagar =)
 
 
Nu har jag beach 2015 att kämpa för på gymmet =)
 
 
 

Vindruvor?

Det här med vindruvor och att ge dem till barn är en stor snackis eller har varit. Men tydligen ska även de ekologiska vindruvorna vara fulla med bekämpningsmedel?  Har iof. Inte varit så källkritisk i den frågan, utan det var en artikel jag läste ett tag sen.
 
Så vi har varit försiktiga med att köpa hem även de ekologiska till Jacob.. Men han frågar i affären varje gång han ser dem.. så ibland köper vi hem dem.
 
Hur gör ni med vindruvor? Jag har hört att om man låter de ligga i vatten ca 10 minuter så blir de rena? Stämmer detta?
 
 
Det är iallafall en stor favvis här hemma! Idag blev de det till mellis också =)
 
 

Pretty in Pink

 
Lillan i en av sina fina outfits som hon fick i jul och på dopet.
 
 

7 månader

Idag blir D 7 månader. Han väger 7850 gram och är 69 cm lång. Han kan nu ha strlk 74 i kläder även om vissa 68-plagg fortfarande passar.
 
Denna månaden har det varit full fart på D. Han har lärt sig att krypa och ställa sig upp mot möbler. Han har väldigt roligt krypstil med ena fotsulan ner i golvet, men snabbt går det! Han följer efter mig i hela lägenheten. Han kan dra sig upp och ställa sig upp och gå längs med möblerna för att komma närmre sin leksak. Han har efter många fall och tårar lärt sig att vara lite försiktig och att man måste hålla i sig ordentligt.
Det har kommit upp 2 st vassa små tänder på D. En i underkäken och en i överkäken. Han har inte varit märkbart påverkad av det mer än att han har bitit på nappen istället för att suga på den. Vissa måltider har det även krånglats då det antagligen har kliat.
 
D äter inte längre på natten utan första målet blir vid 5-tiden. Vissa nätter vaknar han och vill ha sin napp och vissa nätter får man ta upp honom i bärselen för att somna om honom. MEN vi har haft ett par riktigt bra nätter denna månaden då D har somnat kl 20 och inte vaknat förrän vid 5!
Det är däremot svårare att få honom att somna då det är mycket roligare att ställa sig upp sängen!
 
Vi har gjort framsteg när det kommer till maten. D äter nu inte bara pureer utan även macka till frukost och rån med leverpastej till mellis.
 
Han har lärt sig att förstå vissa ord och fraser. Han förstår "vänta" även om man måste upprepa ordet tills han inte behöver vänta längre. Han förstår ordet "nej" men försöker ofta förhandla när han hör det. Han tittar på en väldigt oskyldigt och säger "ooooh", "ahhh" ,"ehh". "Färdig" är också ett ord han förstår. Om man måste göra något han blir väldigt sur av och börjar gråta slutar han så fort man säger "färdig". Då vet han att det hemska är över.
 
Leksaker är fortfarande inte så intressant. Nya leksaker gå väl an i 5 minuter sen blir dom liggandes. Något som däremot är kul är TV-kontrollen, skor och sladdar. Enda leksaken som är lite intressant är när vi bygger torn och D får välta dom.
 
D har alltid varit en väldigt allvarlig och svårflörtad bebis men denna månaden har vi fått höra en hel del hjärtliga skratt.

Heldag

Igår var det dags igen för en heldag med Sofia och hennes lilla tjej. Denna gång var vi hos oss.
Dom kom redan tidigt på fm så barnen han leka lite innan lunch. Sen när det var dags för dom små att sova tog vi en promenad bort till Butiksloppisen där det tyvärr var väldigt utrensat!
När det var dags för den obligatoriska fikan bestämde vi oss faktiskt för att sitta ute och fika. Det var helt underbart väder igår!
Efter ännu mer lek och mellis var det dags för Sofia och Tyra att bege sig hemåt efter en hel dag här hos oss. Det var supertrevligt även om D tyckte att Tyra var lite väl närgången ibland! ;)

The Real Housewives of Beverly Hills

Vet itne om någon av våra läsare tittar på Housewives of Bevrly Hills? Jag gör det ia foch är liiiite smått besatt om jag ska vara ärlig.
Tittade på det senaste avsnittet igår och jag måste säga att jag står inte ut med Brandi! Slår man upp white-trash i en uppslagbok är där en bild på henne. Fattar inte vad hon gör i Beverly Hills-programmet.
Jag har aldrig gillat henne, har alltid tyckt att det inte är ok att bete sig hur som helst sen ursäkta sig med att hon bara var ärlig. Jag kommer ihåg dom första säsongerna hon var med så tyckte alla hon var en frisk fläkt som vågade vara ärlig. Men hon var aldrig ärlig på ett bra sätt, hon bara snackade en massa skit och sa en massa fula ord.
Hon blir värre och värre och nu istsa programmet gjorde hon verkligen bort sig! Tycker hon är väldigt pinsam och kan nästan inte titta på hennes delar längre. Nästan så jag spolar förbi!
Någon som tittar?
 

Nyårsklänningen

På Nyårsfesten i år hade vi ju Maskeradbalstema. Då ska ju allting vara lite fiiinare liksom. Jag och Sara hittade varsin klänning på Ebay för 100 kr! Vi väntade med spänning på vad som skulle landa i brevlådan...
Man får ju så klart vad man betalar för, billigt tyg som visar varenda skavank och fastnar i allt och dålig passform. MEN jag älskade ändå min klänning! Tyckte modellen var "to die for".
Hade lätt velat ha en klänning med bra passform i ordentligt tyg i just denna modellen.

Dagens Bella

 
 

Frågestund - Svar

Frågestunden kom igång till slut och vi fick en del frågor. Det var riktigt roligt faktiskt att svara=)
 
Varifrån kommer ni?
Tanja är svensk och Selma är halv sloven/ halv svensk. Vi är båda gifta med kroater.

Hur träffade ni era respektive?
Tanja: Jag träffade min man på en av alla festrundor i stan när man var ung:)
Selma: Jag träffade min man på ett uteställe i HBG som hade juggefest, för snart 8 år sedan..
 
Hur friade dem?:)
Tanja: Vi hade diskuterat bröllop men hade svårt att komma fram till hur vi skulle göra. När vi bokat vår resa till Las Vegas bestämde vi oss för att gifta oss när vi ändå var där. Vi kände att det passade oss som handen i handsken och vi är väldigt nöjda med vårt beslut!
Selma: Samma här så hade vi pratat om det. Sen en dag tog min man mig till Väla för shopping som visade sig bli ringar =)

Vill ni ha fler barn?
Tanja: Jag skulle gärna vilja ha en liten syster till D om jag får önska.
Selma: Jag vet inte riktigt.. Kanske om typ 5 år, men det är så svårt att säga..
 
Vilka är era 3 favorit resemål?
Tanja: Jag älskar att resa men det ska vara till ett varmt ställe helst och gärna en storstad. Min absoluta favoritresa jag gjort var till Florida. Sen blir det en hel del resor till Kroatien så klart. Staden Zagreb står också högt på min lista. Sen har jag svårt att välja mellan alla andra resmål jag gjort. De kommer på delad tredjeplats:)
Selma: Mitt nummer 1 är Californien och nummer 2 är Washington state och Oregon state. Mitt nummer 3 är Maui, en av Hawaiis öar. Jag var där 2005 och längtar tills jag får åka dit igen! Sen älskar jag såklart att åka till Slovenien och Kroatien, men det känns liksom inte som ett resmål på samma sätt eftersom vi åker dit så ofta och hälsar på familj och vänner.. Men egentligen bara att resa och uppleva nya ställen är ju helt underbart!! 
 
Vad var era första gravsymptom och när började ni få dom? Har försökt 4 månader nu och man vill ju bara att det ska blixtra till snart :P
Tanja: När min mens var 2 dagar sen kände jag på mig att jag var gravid. Så jag visste om graviditeten innan symptomen kom. Men det jag kände mest av var att jag var så otroligt trött och kände mig som en zombie med gröt i huvudet. Sov mig igenom det första 3 månader ungefär.
Selma: Illamående!! Detta illamående.. Sååå jobbigt det var. Men så värt det i slutändan!


Dagens Bebis - Lucky Boys Club


Söndag hela helgen..

Då var en ny vecka här, men det känns inte riktigt som det. Jag har haft den känslan av att det är söndag i 4 dagar nu. Väldigt skum känsla..
 
I helgen lyckades jag o Tanja ses iallafall! Vi ses allt för sällan nuförtiden. Men det bliv väl bättre får jag hoppas på! Får väl bjuda hem till mamma/barn lunch snart. Men vi åkte till Väla i lördags iallafall för lite REA-shopping och lyckades faktiskt fynda lite och fika såklart.
 
 
Det var inte så mycket folk där så det var skönt.. Sen tackar Jacob aldrig nej till en fika, så han hängde glatt med =)
 
Imorgon är sista semesterdagen för min man så ikväll tänkte vi ha filmkväll
 
 
 

Lek i kloakerna

D fick en väldigt fin lekmatta från Fisher Price i julklapp. Men han är inte stilla i 2 sekunder, vild som han är. Han kryper rundor i hela lägenheten så en lekmatta kändes lite onödigt.
Igår åkte vi och bytade lekmatta mot en lek-kloak med hans (ja eller hur) favoritsköldpaddor. Nu har han något att härja runt i...

Sevärdheter i Hbg

Vår frågestund gick väl sådär. Det var bara en trevlig liten läsare som frågade något. Det ska vi så klart svara på men först det här. Fick denna kommentar för ett tag sen av en läsare.
 
"Tänkte fråga om ni kan när ni har tid kanske efter all Jul-ledighet tipsa om saker som är värt att se och uppleva i Helsinborg hade tänkt att komma dit på våren med mina småttingar. :)"
 
Tropikariet:
Ett måste att besöka är Tropikariet. Det är en "exotisk inomhuspark". Här kan man besöka regnskogen och titta på dess djur, gå in till surikaterna, klappa ormar och mycket mer. Brukar ofta gå hem hos dom små och passar alla dagar, även om vädergudarna inte är på ens sida! Klicka här för att komma till deras hemsida.
 
Fredriksdal:
"Ett Skåne i miniatyr som innehåller flera parker, trädgårdar, naturområden, odlingar, en herrgård, en stadsdel och bondgårdar med djur."
Åk en dag när vädret tillåter (om man är gnällig som jag när det kommer till väder och vind), titta på djuren, besök alla gamla hus och gårdar som nu är museum och glöm inte handla karameller i affären på gammalt vis. Matsäcken är ett plus i kanten! Klicka här för att komma till deras hemsida.
 
Helsingör:
Det låter kanske konstigt att rekomendera en annan stad när man ska besöka Helsingborg men så är det bara. Ta färjan (bara den ett äventyr i sig för dom små) över till Helsingör där man storsar rundor på deras lilla gågata och fikar på ett av alla fik. Vill man göra en heldag av det hela kan man alltid besöka Kronborgs slott. Glöm inte att äta röd pölse under dagen!
 
Busfabriken:
Det är ju inte direkt en sevärdighet direkt. Men det är väldigt populärt hos barnen. Det finns även något för de minsta, då de har en liten del för barn mellan 0-5 på övervåningen. Klicka här för att komma till deras hemsida.
 
Väla shoppingcenter:
För den shoppingalne så är det ett måste att besöka Väla medans ni är i Helsingborg. Sveriges största modehus med 180 butiker. Allt är på 1 plan så man slipper de jobbiga med hissar eller trappor. Det är lätt att ta sig hit med busslinje 22 som avgår från HBG centrum varje kvart. Klicka här för att komma till deras hemsida.
 
Sofiero slott och slottsträdgård:
Känt för bl.a en mängd olika rhododendronbuskar och härliga utekonserter om sommaren. Sofiero ligger ca 5 km norr om Helsingborg centrum. Här finns även en del kallad "Barnens Sofiero". Klicka här för att komma till deras hemsida.
 

Frågestund

Vi har fått en hel del nya läsarare, vilket alltid är kul. Så nu kör vi på en frågestund. Första gången för denna blogg! (Spännande att se om vi får några frågor hehe.)
 

4 månader..

Idag blir min fina tjej 4 månader <3 Trollunge!
 
 
 
 

2015

Dår var ett nytt år här, härligt! Hoppas på ett minst lika bra år som vi haft 2014.
 
Nyår firades i goda vänner sällskap hemma hos oss. Anna och David kom från malmö och Sara med sin Milton kom också!
 
Vi åt en god 3 rätters som vi beställt från Beach club gröningen här i Helsingborg. Det var supergott och superskönt att slippa stå i köket hela kvälllen =)
 
 
 
 
Efter maten gick vi ut för att tända våra tomtebloss och detta var minsann spännande tyckte killarna =)
 
 
 
Vi hade fin utsikt över alla fyrverkerierna där ute och pojkarna stod länge och tittade och beundrade de fina färgerna på himmelen
 
 
Sen vid tolvslaget så skålade vi såklart!
 
 
 
En helt underbar kväll var det och vi hoppas att ni läsare hade en lika fin kväll =)
 
 
 
 
 
 

Maskeradbal

Det nya årte firades in med stil hemma hos Sara med tema Maskeradbal.
 
Åkte hem till Sara på förmiddagen för att dekorera och duka fint.

 
Vid 18 kom vi hela familjen tillbaka för att äta och gott och umgås i våra fina kläder och masker. Ingen maskeradbal utan mask?
 
Sen var det dags för 3-rätters som varade ändå till kl 23.
 
Klockan 00 skålade vi och önskade varandra Gott Nytt År!
 
Det var en väldigt lyckad kväll och alla barnen lekte och stojjade tills dom deckade alla i varsin ände.

Hoppas alla hade en lika bra nyårsafton som vi hade! Vi önskar er alla ett gott 2015!

RSS 2.0