Tisdag

Idag skiner solen. D sover för tilfället och jag har njutit av solen på balkongen en halvtimme.
I förmiddags var vi iväg på öppna förskolan och efteråt blev det lite lek på lekplatsen innan det var dags att sova middag.
Jag hämtade ut D's gympasandaler igår förresten så idag blev det premiär för dom. Dom är väl godkända och jag har redan hunnit klicka hem ett par röda ockås. 2 st sandaler behöver man faktiskt.
Nu ska jag fixa det sista här innan jag väcker D sen får vi se vad eftermiddagen har att erbjuda?!
 
Jag glömde kameran på rörelsedetektor så den agerade papparazzi av sig själv när vi lekte. Lite kul!

Biomys

Igår var dt dags för ännu en sån där flash-from-the-past-film. Jag och mina bröder och mamma var på bio och såg Jurassic World. Vi älskade Jurassic Park när vi var små så självklart skulle vi se Jurassic World tillsammans. Och det fanns en hel del flashbacks från första filmen vilket var roligt! När jag satt där fick jag också en hel del USA-känslor och blev riktigt sugen på att att resa dit. Ahh SeaWorld!
Jag tog fel på tideen så vi höll nästan på att missa den. Satte oss ner när sista trailern visades.
Jag vet inte hur ni "gör" när ni går på bio men jag älskar att vara där tididgt. Hitta sin plats, fota lite och sen läsa Biotidningen och äta popcorn. Sen kommer alla reklamerna och sen ska man sitta och disskutera vilken av filmerna som visas som trailer som man vill se. Men inte igår inte!
Men det var mysigt iaf!

Shopping

Idag åkte vi till Väla och IKEA en runda för att köpa lite nödvändigheter.
D behöver bla nya strumpor, strlk 19/21 börjar bli för smått så jag behöver 22/24. MEN då blir det problem för då får man köpa på stora avdelningen och där finns inte anti-slip. H&M har upp till strlk 22/24 men dom är slut överallt! Finns på hemsidan men kan ju inte köpa strumpor bara och betala 50 kr i fraktavgift?
Det blev iaf inhandlat lite annat smått och gott. Bla små små glas från IKEA till D. Han vill gärna hålla glaset själv men har lite svårt för att dricka ur dom stora. Sen blev det lite t-shirts från H&M också.

12 månader - 1 år

Denna månadsuppdatering kommer flera veckor försent! Men lägge rupp den fö rmin egen skull för att han den på bloggen.)
 
D är nu 12 månader gammal. 1 år gammal! Han väger exakt 10 kg och är 76 cm lång.
 
D äter nu alla sina måltider själv. D föredrar fortfarande pureer til lunch och middag även om lite svamp, majs, korv eller grillad kyckling nu också slinker ner.
 
D sover nu 1 gång om dagen, cirka 2 timmmar. Ibalnd blir det en liten powernap på förmiddagen för att orka ända fram till lunch. Han lägger sig kl 8 och vaknar vid 6 på morgonen. Oftast sover han hela nätter utan uppvak, även om vissa nätter är sämre än andra.
 
D älskar att vara ute. Han är som nöjdast i sandlådan. Där sitter han med sin spade och gräver och skvätter sand. Helst över hela sig själv.
 
Leksaker är fortfarande inte aktuellt. Det ska vara riktiga saker och D vill gärna lära sig hur de ska anvädas. Det händer ofta att han tittar på vad någon gör och sen försöker han göra likadant. Att hjälpa till är det bästa som finns. Kasta blöjorna i papperskorgen tex. Och finns det något roligare än att hjälpa pappa damsuga?
 
D är en vild och livlig kille, samtidigt som han är väldigt försiktig. Tex så backar ner för backar och trottoarkanter. Han är väldigt snäll och tycker mycket om andra barn, dom vill han gärna krama och pussa på. D är oftast glad och är en riktigt liten flörtis!

Sista touchen

Har inrett lite mer på D's rum. En extra hylla för leksaker och en liten leksakspis. NU är det färdigt på riktigt där, för nu får det inte plats en pinal till!

Det här med storlekar

Håller på för fullt med att gå igenom D's garderob och kläder. Försöker få ett grepp om vad han haro ch vad han behöver, framför allt inför förskolestart. Han har massa byxor i strlk 92 som ligger och väntar på honom. Men det här med storlekar alltså. Har dom inget dom måste gå efter? Alla dessa byxor är i strlk 92 även om dom inte är lika långa för fem öre.

Massa lek

Idag har vi lekt och lekt och lekt. På förmiddagen kom Selma hit med Jacob och Bella och på eftermiddagen träffade vi Sara och hennes killar. Det blev pannkakspicknick och lek på lekplatsen.


Leopardjackan och regnjackan

Jag köpte ju två jackor sist jag var i Ullared som jag bara älskar! Tycker dom är såå snygga och trivs superbra i dom! Har nu försökt ta kort på dom 15 gånger men korten gör inte jackorna rättvisa! Hur som haver orkar jag inte ta fler kort, eller det är inte någon som orkar ta fler kort på mig kanske det ska stå;)
Detta var det bästa jag fick till iaf...
 
Regnjackan av galon så den håller för alla busväder. Längre där bak än fram och med "dragsko" (heter det så?) i ryggen. Tycker nästan den ser lite exklusiv ut minsann;)
 
Sen har vi vindjackan i leopardmönster. Hög krage i halsen med hätta där bak. Lite av mina nya favoritstil, samma som i min beiga vårjacka.
 
 
 

Ännu en dag

Sommarkänslorna börjar smyga sig på lite smått. Fast väderprognoserna visar regn skiner faktiskt solen.
Idag har vi njutit av solen i kolonin. Min ena bror fyllde år så det var ett litet firande där.


Sen blev vi trädgårdsmästare hela högen och började trimma buskarna.
Den här fina busken bestämde jag mig för att ordna till. Den ser lite ut som en fontän med grenar och blommor istället för vatten. Någon som vet vad den heter?
Grenarna som iaf ska hänga så fint och fritt hade alla trassat in sig i varandra så de trycktes ner. Jag lirkade loss alla grenar och klippte bort de som dött. Det var riktigt roligt att vara trädgårdsmästare!

En regning kväll i Båstad


Midsommar i kolonin

Är precis hemkommen från kolonin där vi har firat midsommar. Det blev en typiskt midsommar med midsommarstång, dans och (hör och häpna) sol!
Väderrapporterna sa regn, regn och regn så vi klädde oss i regställ och regnjacka innan vi åkte hemifrån men väl på kolonin sken solen från en klarblå himmel hela kvällen.
Vi började med att samla grönt och göra en mycket fin midsommarstång. Sen grillade och åt vi innan det var dags för dans kring midsommarstången. D tyckte det var väldigt roligt och skrattade åt hur konstigt vi betedde oss.  Jordgubbar med grädde och fem-kamp stod också på schemat så klart.
En riktigt lyckad typisk svensk midsommar och D's andra midsommar trots att han bara är 1 år drygt. Förra året var han bara några veckor gammal och ammade han hela kvällen, detta året sprang han omkring och gjorde vad vi gjorde; hjälpte till att plocka fram, dansade kring midsommarstången och tävlade.
(Kameran ville inte sammarbeta idag så korten blev sådär. Är så trött på dåliga kameror!)

Dagens Bebis - I det gröna


1 år senare

Kommer ni ihåg denna bilden? Den togs för drygt 1 år sedan. Då var vi alla gravid med 6 månader som största skillnaden.
 
Förra veckan träffades vi hos Detti och då var det dags igen. 1 år senare ser det ut såhär.
 

Gympasandaler

Jag tycker inte om sandaler! Tycker inte det är snyggt och dessutom passar det inte till D's övriga kläder. Men jag kan ju inte tvinga stackarn att gå rundor i varma gympaskor hela sommaren. Så Förstår ni då min lycka när jag hittade dessa på Ebay? Så himla häftiga! Klickade genast hem dom svarta. Håller alla tummar och tår att dom levereas snabbt och att dom passarr. Dom ska dom andra två färgerna också klickas hem.

1 år x 3

Idag hade vi litet 1-års firande med föräldrargruppen. Vi träffades på lekplatsen och lekte och fikade lite.
Sen var det dags för presenterna. Först dit får först välja!
Solen tittade fram och värmde oss efter en liten stund så det blev ett par riktigt mysiga timmar på lekplatsen.

Adidas

Fyndade lite Adidas-saker till D idag. Jag köper inte märkeskläder så ofta, speciellt inte till fullpris. Varför ska man betala det dubbla bara för att det har ett märke? Men hittade lite smått och gott idag till samma priser som andra kläder. Då får man ju passa på. Gillar Adidas-märket även om jag som sagt inte brukar köpa det så ofta.
 
 
600 kr för allt detta känns som ett fynd. Bra med joggingbyxor till kommande förskola också! Är egentligen inte så förtjust i just joggingbyxor men just Adidasbyxor tycker jag faktiskt är snygga.

Bröllop

I helgen var vi på sommarens första bröllop :) Det var vänner till oss båda som gifte sig.. det var så vackert och festen var sååå kul! !




Igår var vi trötta och slappade mest.. Fast vi försökte ändå vara ute och njuta av solen.. när den behagade visa sig..


Jacob har en ny leksak som han gillar skarpt :)


Idag var det åter till jobb. . 

/Selma 

En varm sommarkväll i Båstad


 

Båstad

Då var man hemma igen. Helgen har spenderats i Båstad med kollegorna.
 
Jag och Sara lyckades med att få det lyxigaste rummet. Eller rum var det ju faktiskt inte, villa hette det. Vi hade storarum och panoramafönster med utsiktöver tennisplanen.
 
På fredagskvällen passade vi minsann på att slå klackarna i taket. Det var 2 år sist så det var på tiden. Hade riktigt roligt! Kan det bli annat när man har 3 drinkar samtdigt att jobba sig igenom?
 
Sista kvällen gick vi och la oss tidigt men först efter godaste efterrätten på länge. Lakritssorbet med violmaräng!

Weleda och kokosolja

Skrev ett inlägg för ett tag sen om ekologiska krämer från Weleda. (Läs här.)
 
Har nu använd dom ett tag jag skulle väl påstå att jag är nöjd. Zinksalva funkar utmärkt och shampoot med. Shampoot är milt för ögonen och D har inte protesterat när det kommit i ögonen.
En par saker däremot som man skulle kunna se som nackdelar är doften och priset. Det är en väldigt stark doft på både zinksalva och shampoo. Doften från shampoot försvinner rätt snabbt men från zinksalvan sitter den kvar väldigt länge.Sen är Weleda inte det billgaste märket på marknaden heller.
Produkterna är bra men nästa gång kommer jag testa något annat märke.
 
Köpte ju även kokosolja att använda som bodylotion. Finns nackdelar och fördelar med den också. Huden blir väldigt mjuk och skimmrande, kanske ser man lite solkysst ut också till och med. Däremot är den väldigt väldigt kladdig och det tar långt tid innan den går in i huden.
Därför testade jag mandelolja och som jag hört bra om, Tyvärr var det inget för mig då min hud blev torrare efter mandeloljan än vad den var innan.
 
Så nästa sak på listan är att hitta en giftfri och ekologiskt bodylotion. Tips?

Tårtorna

Tårtorna till D's kalas förtjänar ett eget inlägg. Dom är beställda från Dettis mamma som är så duktig! Så klart var tårtorna gjorda efter temat för kalaset.
 
Första tårtan ut var TMNT-tårtan.
 
På söndagen var det dags för nästa tårta.

Birthday Boy

På söndagen var det dags för D's släktkalas och nytt dekorationstema dagen till ära så klart.
 
Det bjöds på grillad korv i solens sken. Det fanns massa olika sorters korvar och folk stod länge och väl och valde.
 
D fick ännu fler fina presenter!
 
Kaffe och tårta fick avsluta kalaset.
 
Ännu ett lyckat kalas och ännu ett tack till alla som kom och förgyllde dagen!

Dagens Bebis - TMNT

På sitt barnkalas var D utklädd till en ninja turtle. Kan det blir gulligare?

Matkasse igen..

Vi har återigen börjat ta hem matkasse från Citygross. Denna gång har vi den ekologiska varianten. Var en riktigt god rätt idag.. köttbullar på nötfärs med en god tomatsås och sallad och couscous :)


/Selma 

TMNT 1 års-kalas

I lördags hade vi vårt första kalas för D. Det var barnkalas och temat var TMNT, så klart!
 
Grattis D!
 
Vi åt pizza i solens sken...
 
...och till och med dom allra minsta fick pizza.
 
D fick massa fina presenter.
 
Inget barnkalas utan fiskedamm...
 
...eller tårta.
 
Leonardo kom på besök...
 
...och ville gärna vara med på en gruppbild. (Totalt omöjligt att få till en bild med så många barn, dessutom låg 2 stycken och sov.)
 
D's första barnkalas var verkligen lyckat. Barnen var på strålande humör och lekte fint tillsammans.

 
Tack alla som kom för att fira min lilla älskling!

Mycket att stå i

Då var helgen över och så även två stycken lyckade kalas. Har cirka 500 bilder att sortera igenom och massa att blogga om. Men det får vänta helt enkelt för nu ska vi förbereda inför i morgonbitti. Då fyller D nämligen 1 år!
 

Planera och planera mera

På måndag fyller D år. 1 år! Det är inte klokt! Hur som helst så vankas det kalas i helgen, barnkalas och släktkalas. Jag planerar och planerar ännu mera. Dessutom är vi bjudna till 1 annat fördelsadgskalas och 2 studenter. Så vi har mycket att göra och inte lika mycket tid. Bloggen och mitt sociala liv blir lidanade. Men snart dyker det upp massa inlägg på bloggen och jag hinner förhoppningsvis prata med mna vänner igen=)
 

Det löser sig nog

Köpte ju väldigt välmatchad regnoutfit till D i Ullared sist. Tydligen är Gekås regnkläder väldigt stora i storleken, så stora att man bör ta en mindre storlek än vad man behöver. Detta hade jag ingen aning om så D's fina regnställ är ju alldeles för stort. Byxorna simmar han i, dom är tom längre än honom. Jackan är också i största laget men funkar nog till det är dags för förskola. (Han har mycket större strlk på överkropp än underkropp.)
 
Detti hade skickat bud med mig om ett regnställ till Marino också, vilket då så klart blev superstort det med. Men det passade lagom tll D. Förstår ni min ångest när han helt plöstligt inte hade matchande fleece och vantar till? haha
 
MEN ibland blir det bra ändå. Jag tog byxorna i den mindre strlk och jackan i den störres strlk och VIPS så blev det bra ändå.
 
Den randiga jackan kan han använda nu till sommaren innan han vuxit i den andra och närman ändå inte behöver fleece under. Eller så hittar jag kanske någon matchande fleece och vantar nånstans?

Tidig förskola

Vi hade tänkt låta D börja på förskola först i januari. Vi har nu fått ändra oss då det flesta platserna tydligen fylls på i augusti. Alltså är det en chansning var man hamnar om man väntar till januari.
 
Jag har haft lite smått ångest och panik här hemma och känt mig tvingad att välja mellan att släppa iväg min lilla gulleplutt eller inte vetat var han hamnar. Men igår fick vi besked om att vi fått plats på vårt förstahandsval så jag har lugnat mig lite.
 
D kommer gå 15/h i veckan fram tills januari. Och ska man se positivt på det så får han ju en väldigt mjuk och lång inskolning, 15 tim vs fulltid i januari.
Jag har accepterat läget nu men det är helt sjukt att man ska behöva sätta sitt barn på förskola fast man har möjlighet att ha honom hemma.
 
Hur har ni andra tänkt med förskola och har ni tvingats tänka om?
 

Dagens Bebis - Syren

 

Shoopping!

Ni som gissade hade så rätt så rätt. Så klart åkte vi till Ullared. Det var vi två och ungefär 10 andra kanske. Mycket lugnt och skönt! Det blev en hel del shoppat för min del som vanligt. Fyndade två jackor till mig själv som jag blev lite smått kär i, sen köpte jag mest till D och hans kalas och 1-årsdag.
Lägger upp bilder på D's fynd så ska jag se om jag kan ta lite fina bilder i mina jackor och lägga upp istället för tråkiga "kläderna - på - golvet - kort".
 
Födelsedagspresenter=)
 
Lite nödvändiga kläder ;) (Ingen aning om varför bilden inte vill vara på rätt håll.)
 
Och väldigt snygg och väldigt matchande regn-outfit till kommande förskola-inskolning, Fattas bara mössa och den blev precis hemklickad från Ebay. Kan ni gissa vilken färg?=)
 
Det var en lyckad tur men kan nog behöva åka en gång till i slutet av sommaren för att köpa på mig lite inför hösten.

Paradiset

Kan ni gissa var vi ska idag?=)
 
 

Äger ni mig?

J'vla facebook. Jag får inte logga in igen förrän jag skickar dom en bild på mitt ID för att bekräfta att det är mitt konto. Asså äger dom mig eller? Tänker inte skicka dom nått ID inte. Så från och med idag är jag Facebook-lös. Någon mer som varit med om detta? Det är rätt sjukt och läskigt om man tänker efter. STOREBROR SER DIG!

RSS 2.0