30års fest

Igår var jag iväg på 30års fest för min vän i malmö.. det var bara tjejer och vi hade så kul! Maten och tårtan var supergod och det bjöds på många skratt och även en del tårar..

Jag hade med mig en liten överraskning till Anna. . En pecker pinata.. haha. Den uppskattades av alla, då vi alla fick oss ett gott skratt eller två..






En väldigt lyckad fest!!

/Selma

Leopard till middag


Girltime

Igår var jag i stan med Cornelia, Sandra och Sara för att äta lite, dricka lite och prata och skratta lite. Fast vi pratade och skrattade inte bara lite,utan det blev en hel del av den varan faktiskt.
En supertrevlig kväll verkligen och alltid lika välbehövligt!

Lördag

Igårkväll var barnen med farmor och farfar när jag och mannen gick på konsert med vänner :) såå bra det va. Det var Aca Lukas som kom till Helsingborg. Jag har väntat på hans konsert!!! Senast han var här var 4 år sen..



Tack vare vår favorit Dj, Dj Bellagio  så fick vi fottas med honom :)

Idag ska vi på 30års firande hos Anna i malmö men innan dess ska det packas lite.. för vi flyttar på måndag :)

/Selma

Vad?

Blogglusten har fortfarande inte infunnit sig men ska försöka skärpa till mig. Det blir lättare att skärpa till sig om ni kommenterar lite. Det är väldigt tomt i kommentarsfältet för tillfället. Ni kan väl berätta lite om vad ni tycker är kul att läsa om?
Snart fyller iaf D år och då står det 2 kalas på schemat, en tur till Gekås om nån vecka. Så det finns att göra och att förhoppningsvis blogga om.

Bloggtorka

Bloggtorka...

Babyshower.

Igår var jag och Bella på en väns babyshower, hon ska också få en flicka 💜





/Selma 

Lekplatsen

Idag kom Tanja och lille D till oss och vi lekte lite i trädgården innan vi fortsatte till lekplatsen här i närheten.. Det gungades, grävdes och Jacob åkte rutschkana. Sen blev det en liten picknick också såklart..





Senare ska jag iväg till träningen. . Ett tabata pass väntar idag :)

/Selma

Sundstorget

Idag åkte vi in till stan för att möta upp Sara med söner. Det var invigning av sommardekoren på Sundstorget. Där kunde man lyssna på liveband (eller hålla för öronen om man hellre ville det) och hälsa på växtclownen. Lite lek på gräsmattan med såpbubblor hann vi också med innan dom små deckade i sina vagnar och det var dags att åka hem.

Shopping

Rensade ju garderoben och sålde av lite (läs: 4 papperpåsar) kläder och skor för ett tag sen. Fick ihop en liten summa minsann så jag tyckte det var dags att köpa lite nytt. Klickade hem dessa saker från Ebay för exakt 450kr sammanlagt. Lagom! Nu håller vi tummarna att det passar och är fint=)

Kalas helg..

Ja, det har verkligen varit en händelserik helg. Igår var det Jacobs barnkalas på busfabriken. Det var mycket lyckat och skönt att slippa fixa och dona själv. Speciellt när de var slut och man bara åkte hem :)


Idag hade vi kalas med familjen .  Det blev tacos och sen en mycket god tårta! Såklart var det transformers tema..






En mycket lyckad kalas helg :)

/Selma



Dags igen

Oj oj vad jag ligger efter i bloggandet känner jag. Massa att blogga om. Men vi tar det i ordning. Först ut, torsdagens aktivitet.
 
I torsdags var det röd dag och därmed var papporna lediga. Då åkte vi till Pannkaksladan igen. Denna gång med Mario, Detti och Marino.
Kaninerna var fortfarande D's favoriter men denna gången matade vi även åsnorna. Vi åt pannkakor så det sprutade ur öronen och D fick smaka ugnspannkaka som slank ner fortare än kvickt. Efter en stund tittade solen fram och vi satt och fikade och pratade och njöt av solen. 
 
 

Canon Ixus 75

Vi har två kameror. En "slit och släng" och en lite finare. För ett tag sen gick vår slit och släng kamera sönder. Vill inte släpa med vår lite finare och större kamera överallt så vi behövde helt enkelt köpa en ny. Vi letade och letade men det enda jag kunde tänka på hela tiden var min kamera från förr.
Canon IXUS 75. Så fort jag har köpt en annan kamera har jag hela tiden påpekat att "Den kan inte göra så som min IXUS kunde"
Så vi började leta rundor och hittade några på Ebay. (Så klart, vart annars liksom?) Klickade hem den och fick den i brevlådan igår. Åååh min kära kamera jag har saknat dig! Den ser nästan oanvänd ut och allt kom i originalförpackningar.
Nu får vi se om den är lika bra som jag kommer ihåg!

Jacob 3 år

Igår fyllde Jacob 3 år! Vart tar tiden vägen??

Först väcktes lillen av vår skönsång med frukost på sängen och present..



Det blev en lugn dag igår med en runda till väla och ett besök på build a bear..

s



Sedan avslutades dagen med köttfärssås och spagetti. Som är en av Jacobs favoriträtter.

På lördag är det dags för barnkalas på busfabriken och på söndag blir det släktkalas . .

/Selma 




Veckan i bilder

Måndag:
Vi lekte med Melina och Amela hela dagen. Först på öppna förskolan och sedan på lekplatsen.
Tisdag:
Vi busade på busfabriken hela gänget.
Onsdag:
Det regnade till och från hela dagen så regnkläderna åkte på innan vi promenerade till lekplatsen.
Idag är det torsdag och mannen är ledig från jobb. Äventyr med Detti och familj väntar.

11 månader

Då var D 11 månader stor. Han väger 9, 5 kg och är 76 cm lång. Han har fortfarande allt mellan himmel och jord i storlekar på sina kläder.
 
Den största skillnaden denna månaden är hur mycket D faktiskt förstår när man pratar med honom. Han förstår när man pratar om alla vardaliga sysslor som tex "Vi ska gå och äta" eller "Nu ska vi bada". Han har också börjat peka på och visa vad han vill ha eller göra. Om han är på rätt humör hämtar han även saker man ber honom om, tex "Hämta en bok så vi kan läsa".
 
D har lärt sig att härma ännu fler djur och nu sniffar han som en kanin, räcker tungan som en groda och jamar som en katt. Han kan också peka på munnen och näsan när man ber honom.
 
Denna månaden har D lärt sig att gå baklänges, vilket så klart är jätteroligt. Han har också blivit en baddare på att springa ifrån mamma och pappa när han hör sitt namn. Extra snabbt springer han om man säger "Nu ska vi byta blöja."
 
Den 8:onde tanden har nu kommit upp så nu är där 4 i överkäken och 4 i underkäken.
 
D älskar att vara utomhus. Springer fram och tillbaka och pillar på och tittar på allt. 
Att jaga fåglarna och rutschkanan är favoriter. Han kan klättra upp och åka ner för rutschkanan själv.
Leksaker däremot är inget som intresserar honom långa stunder. Det ska vara riktiga och stoora saker och helst ska dom bäras rundor på, fram och tillbaka, fram och tillbaka.
 
D är väldigt snackig och gör ofta en massa ljud. Han säger "nah" till nappen och "ma" till maten.

Mamma mage. .

Här kommer ett för mig känsligt inlägg..
Jag gick efter Jacob upp i vikt (10 kg som jag sedan inte tappade igen). När jag sedan fått Isabella var det ytterligare 10 kg plus på vågen och såå otränad.. Så när jag bad mannen fotta mig en dag och jag såg bilder a trodde jag att jag skulle dö! Vad hade jag gjort? E de där jag? 

Anyeays. . Detta gav mig ordentligt med vilja att ändra på saker och ting.. 

Jag blev medlem i en "mammaträningsgrupp" mest för att jag då  kunde ta med mig Bella och Jacob till träningen.  Att det skulle va så tuff och bra träning hade jag ingen aning om då.. Det heter HARDCORE mamas och är träning anpassad för mammor för att  vi ska träna tillbaka våra magar på rätt sätt!!

Jag har nu tränat där sen den 1 mars och detta är resultatet efter 2,5 månad.. Jag har en bra bit kvar.Men jag har börjat tycka att det är så kul att träna . Så det är inte jobbigt mer!!


/Selma 

Giftfri?

När jag har börjat med något kan jag inte sluta.Jag måste forska, leta och förstå.
Nu är det det här med gifter i vår och framförallt barnens vardag som plågar mig. Jag vill inte veta och jag vill inte bryr mig MEN nu vet jag och måste således bry mig.

Det började med gift i plastleksaker. Har försökt att bara köpa tyg eller träleksaker sen dess och rensar ut bland plasten lite då och då.
 
Senaste grejen jag fick höra om var alla kemikalier och tungmetaller som finns i oljor, krämer och salvor som är riktade till barn. Jag var ju så klart tvungen att hämta alla saker vi hade hemma och googla innehållet. Det är rätt sjuka saker det innehåller, och den ena är giftigare än det andra.
 
Så nu har jag sålt eller kastat alla saker jag bestämt mig för att inte använda och har köpt hem lite nya. Två st produkter från Weleda, Shampoo och zinksalva och en sak från Coop. Helt vanlig kokosolja som tydligen ska fungera utmärkt som bodylotion.
 
Nu återstår att se om jag tycker att dom gör sitt jobb.
 

Lite mat

Igår kände jag hur jag behövde komma ut ur huset lite. Så jag fick tag i Sandra som mötte upp mig i stan för att äta lite gott. Jag passade på att använda mina klackar för en gångs skull också. Bara för att liksom.
Vi åt varsin mixgrill på Kings Corner och jag tyckte det var riktigt gott. Efteråt tog vi en fika innan vi begav oss hemåt igen. Lite välbehövlig Tanja-tid helt enkelt.

Bloggar?

Datorn är fortfarande trasig men jag använder min gamla bärbara så länge. 
Ett litet problem nu är ju att alla bloggar jag brukar läsa är sparade på den andra datorn. Kan ni som tror/vet att jag läser er blogg skriva en liten kommentar så jag kan hitta rätt igen=)
Tack! /Tanja

Dopet

Den 18 April 2015 döptes D och hans kusin Marino i kyrkan i deras pappors gamla hemby i Bosnien.
 
Vi åkte till byn redan tidigt på morgonen för att börja dekorera och göra vad som behövdes.
 
Kl 13 kom gästerna och dopet kunde börja.
 
D var inte stilla en sekund i kyrkan. Han sprang rundor och skrek och gjorde ljud. Det var ju jätteroligt när det ekade!
 
Efter kyrkan serverades det mat, tårta och livemusik.
 
Tiden räckte inte till riktigt och det var mycket som inte hanns med.. Vädret svek oss, det var 10 grader och ösregn MEN vi är ändå nöjda och minns detta som en fin upplevelse!

torsdag

Idag har vi en del på schemat.. Först ut är babyrytmiken, som även Jacob ska följa med på idag ☺ Sen ska vi vidare till stan för att luncha med en vän och hennes son. Blir väl att gå en runda i butiker också.. Sen ska jag till jobb för att snacka lite med chefen inför att jag ska börja jobba snart..

Förresten, detta är Bellas nys stil vid frukosten..


Busungen . .

/Selma 

trasig

Min dator har gått sönder! Återkommer när det är fixat.
/Tanja

Blommor i skorna

Fick två tomma ovanliga krukor av mamma i påskpresent. Nu är ju inte jag superpysslig men fick genast en bild i huvudet av hur jag ville att det skulle se ut. Igår fixade och donade jag och här se ni resultatet. Känner mig nöjd även om det var liiite snyggare i mitt huvud.

Konserten..

Här kommer ett litet filmklipp från konserten i lördags..
 
 
 
 
Såå kul det var och musiken var underbar!
 
 

Dagens Bebis - Basketlinne

 

Pannkaksladan

Igår var det så fint väder att vi bestämde oss för att skippa hockey-VM (Som är i full gång för er som missat det). Vi körde ut till pannkaksladan. D fick titta på och mata kaninerna. Vi gick en runda och tittade på dom andra djuren men kaninerna var helt klart populärast. Utflytkten avslutades så klart med pannkakor i solens sken.
 
Jag visade hur man matade kaninerna. Till slut blev han en riktig baddare på kaninmatning, även om han inte riktigt lyckades pricka rätt och kaninerna hade tröttnat på längesen.

3d ögonbryn med micro pigmentering..

Jag har alltid haft så glesa ögonbryn och har lagt en massa tid på att fylla i dem. Men nu är det slut på det. För i torsdags var jag äntligen och tatuerade dem..
 
Jag funderade på att göra detta för många år sedan, men är glad jag inte gjorde det då för de hade inte lika bra teknik då, som nu.
 
Så jag letade efter någon som kunde göra detta och är duktig och seriös. Men det flesta ställen var uppe i stockholm. Men så hittade jag ett ställe i malmö. Permanent Makeup Chroma, så jag kollade runt lite på hennes sida och ringde sedan henne och pratade och bokade så tid.
 
Mötet började med att vi satt och pratade och förklarade allt för mig och vi gick genom eftervård. Sedan tog vi före bilder.
 
 
Sen var det att börja och först målade hon i mina ögonbryn så som vi ville ha formen och så.. När jag var nöjd så var det dags att börja. 
 
På denna bilden så är mitt högra ögonbryn nästan färdigt och det vänstra är bara ifyllt med penna.
 
 
 
Det gjorde inte alls ont, trots att jag inte fick bedövning i början utan hon gjorde konturen först och sedan la hon bedövningen och körde resten, så då kändes det ju inte alls.
 
Det tog ca 3,5 timmar med samtal och tatuering och allt. Färgen som jag har på ögonbrynen nu kommer ljusna med ca 30% efter läkningstiden och formen kommer bli mindre kantig. Men det ingår även ett återbesök efter ca 4 veckor för lite finslip. Så det är redan inbokat och fram tills dess får jag känna efter om det är något jag vill fixa mer..
 
 
Jag är så nöjd och såå glad att jag gjorde de..
 
 
 
 
 
 
 

konsert..

Igår var jag och mannen ute på en konsert i Helsingborg. Alen Islamovic och Goran Bregovic kom hit tillsammans och stod för en fantastisk show!



Förresten. .  Ni gissade rätt. Jag har tatuerat mina ögonbryn  ☺ Det kommer ett inlägg om det  senare.

/Selma 

Rolig reklam

Jag tittar inte mycket på TV och jag hatar reklam! Men ibalnd händer de att man har TV:n på och det kommer någon reklam som ctaches your eye. Iförrgår under hockeyVM visades denna.
Jag tyckte det var superrolig, medans min man bara skakade på huvudet och sa "Typiskt din humor."
 
Det är värsta gangsta låten som spelas, familjen ser superhård ut och allt är bara tufft. Så lyssnar man på texten: "We eat icecream", "we buy all the coffe in the store". Supergangsta verkligen!
 

Tivolit i stan

Under Valborg/Första Maj-helgen är det alltid tivoli och marknad i stan. Vi åkte så klart dit så att D kunde få testa att åka karusell för första gången. (Det är nog mest roligt för oss föräldrar när dom är så små, men man kan ju inte låta bli att låta honom testa allt.)
Han fick iaf åka några båtar som gick runt. Han sa inte så mycket, men han satt helt stilla iaf så han förstod väl att det var något som hände. Något som han iaf var intreserad av var alla vuxenkarusellerna!

Kan ni gissa ??

Kan ni gissa vad jag gjorde igår??
 
här är en ledtråd..
 
3d, micro pigmentering...
 
Någon?
 
 

Lek och lek

I onsdag var Sara och söner här. Vi hade planer på att gå till stoooora lekplatsen en bit härifrån och matsäcken var packad. Vädret ville annorlunda åd det ena minuten ösregande och andra sken solen. Vi bestämde oss för att gå till en lekplats här i närheten istället, just in case. Killarna hann även med att leka en stund på D's rum. Matsäcken åts i köket. Lite tråkigare än på gräsmattan men fortfarande lika gott.

RSS 2.0