Hejdå november..

Då har ännu en månad flugit förbi! Och vi välkomnar december och juletiden!
 
 Jag har varit hemma med ungarna idag då Isabella är sjuk. Imorgon ska mannen VABa istället och jag ska jobba. Det är bra då jag är handledare på jobb och har precis fått nya studenter. Så är bra jag kan komma dit imorgon. 
 
Jag blev färdig med årets paketkalender, som i år är mer av en aktivitets kalender, då den endast innehåller 4 presenter och resten är aktiviteter som vi ska göra ihop (det mesta är saker kring och om juletider)  :)
 
 
Så blev det. Den hänger på väggen bakom soffan i vardagsrummet. 
 
 
/Selma

Ingen första advent

Ligger och känner mig lite smådeppig för att det inte blev någon Första advent här hos oss idag. Varken pynt eller firande!

Dags igen

Nu har jag haft feber i 3 dagar som vägrar ge mig sig trots maxdos av både alvedon och ipren. I morse tog jag tempen på D och den visade 38.0. Är sååå trött på detta nu!
 
 
PS. Tack för alla era Krya på dig - kommentarer till D. Hans prickar är nästan borta och han är mycket piggare. Fram tills imorse då vill säga.
 
 

Höstblåsor

I lördags vakande D med hög feber och framåt eftermiddagen märker jag att han börjar få på prickar på sina ben. På söndag natt vaknar han vid 1 och bara skriker. Tittar på hans ben och ser blåsor överallt! Ringer 1177 som tycker att vi ska åka in till Barnakuten. Väl på akuten är det ingen som vet vad prickarna beror på och vi blir hemskickade efter en natt med prover, för att avvakta.
Försökte själv googla och se om jag hittade något, men det luriga är att läser du om höstblåsor står det ätt det är en lindrig sjukdom med blåsor på händer, fötter och runt munnen. Det står också att det inte på verkar barnen så mycket. Eller hur!
På söndag morgon ringer dokton och säger att dom har konstaterat Höstblåsor. Det är ett virus som orsakar detta och man gör inget åt det.
 
Fy fan vilken sjukdom detta är. D har varit så sjuk, har inte kunnat sova eller äta. De första dygnen somnade han till men vaknade efter 10 min varje gång och bara grät.
Vi har legat på en madrass i 3 dagar och bara tittat på tv och läst böcker.Han ville inte gå för han hade ont i fötter och ben.
Han åt inget mer än några frysta majskorn dom första dagarna. När han väl började äta lite smått igen kunde han inte sitta ner pga av blåsorna så han fick stå upp framför TV:n och äta.
 
Blåsorna var vätskefyllda lör-mån och först på tisdagen började dom torka ut. Och som dom spred sig, från några på benet till att hela benen var fulla, armarna och runt munnen.
 
Nu är han på bättringsvägen men hela han består av ruvor nu. Febern är borta och han är piggare igen. Tack och lov!
 
Varing för läskig bild!

Höstblåsor

Har inte glömt bort bloggen men har inte hunnigt blogga. D har fått höstblåsor och är så sjuk! Berättar mer så for than är på bättringsvägen!
 

Let it snow..

Det var en mycket glad familj (speciellt barnen) som vaknade upp till ett underbart snötäcke utomhus igår. Då jag fortfarande inte har köpt nån pulka till Jacob så fick jag bege mig iväg direkt. Som tur är så är min man flitig och har redan satt på vinterhjulen på båda bilarna!
 
Sen mötte vi upp goda vänner och hade kul ute i snön, både med pulkaåkning och snögubbe byggande..
 
 
 
 
Jag och Jacob slängde oss i snö och gjorde snöänglar=)
 
 
 
Sen byggdes det en snögubbe också .

 
 
 
 /Selma 

Sjukstuga

Idag är vi sjuka här hemma och missar både utflykt till biblioteket och 1-års kalas. Stackars oss!

Dags för vagnbyte.. igen =)

Jo, vi har varit supernöjda med vår stora syskonvagn, trots att den är lite i det klumpigare laget och stor så har den varit väl använd! Men nu med en resa till USA stundande så känner jag att vi behöver något mer smidigt men ändå så att båda kan sätta sig eller lägga sig om de behöver vila. Det blir ju en del promenerande när man är iväg på semester..
 
Så igår beställde jag faktiskt en. Det blev en Hauck duo turbo..
 
 
 
Nu känner jag mig mer redo för resan. Jag åker ju nämligen själv med ungarna för att hälsa på min syster och mina vänner i USA...
 
Någon som har erfarenhet av denna vagn?
 
 
 

Vänder det snart?

Det går super bra för Bella med i skolning på dagis.. helt tvärt om för hur det gick för Jacob..

Hoppas det fortsätter så här bra hela tiden. ☺
Vi är så nöjda med dagiset/förskolan så det känns tryggt med barnen hos dem.

Igår åkte vi till väla för att passa på att julhandla lite och såklart äta glass..


Idag ska jag hinna med att fixa en hel del här hemma innan jag hämtar barnen igen.


/Selma 

18 månader

D är nu 18 månader gammal. Han väger 11 kg och är 84 cm lång. Han har strlk 86/92 i underdelar och 92/98 i överdelar.
 
D älskar mat och är en riktig storätare. Han äter stora portioner och föredrar maten i små bitar dränkt i sås. Grönsaker är inte poppis men frukt tackar han aldrig nej till.
 
D är väldigt intresserad av språk och lyssnar uppmärksamt när man pratar med honom eller förklarar något. Han älskar att läsa böcker och kan peka på sakerna i böckerna om man ber honom. Det senaste han lärt sig att peka på är "stor" och "liten".
Han säger bara ett fåtal ord, som mamma, mer, den/där och napp. Däremot använder han sig av en massa olika ljud och tecken för att göra sig förstådd bja kallt, varmt, dricka, äta, slog sig, olika djurläten, stor och liten.
 
Ds favoritsysselsättning är fortfarande att göra allt vad vi vuxna gör. Men ibland intresserar han sig för leksaker. Han tycker det är kul att leka med sin spis och leksaksmat. På senaste tiden har han även börjat intressera sig för  bilar och kör rundor på golvet här hemma med dom.
 
En hel drös tänder har kommit upp på D. Han har nu 8 tänder i överkäken och 5 i underkäken.
 
D är en glad och busig kille som samtidigt är väldigt förnuftig och försiktig.

Biba

D har gått rundor flera dagar och sagt Biiba. Biiba och Miima. Har inte tänkt så mycket på det, har tänkt att han upptäckt något nytt ljud.
 
Men idag fick jag veta vad han menar. Han kom med sin Pippi Långstrump-bok, pekade på Pippi och sa "Biiba" med världens leende.. Såååg gulligt, jag dog lite! (Samtdigt insåg jag att "Miima" är Mikey, hans Build-A-Bear.)
 
Maikey har varit favorit ett tag här hemma nu men han har fått hård konkurrens av Pippi.
 

Gammal som gatan

Du vet att du har blivit gammal när din nya tandläkare är 10 år yngre än dig!
 

Playdejt

I onsdag var vi hemma hos Sara för en liten playdejt. Barnen lekte och jag och Sara försökte prata lite mellan allt bus och skrik. Jag passade på att äta en pizza också när jag ändå befann mig i närheten av pizzerian med glutenfria pizzor!
 
Så klart var det mest intressanta damsugaren!

Nyår

Nyårs-kläderna har börjat komma in i affärerna och jag hittade samma fina kostym byxor till D på HM som han hade förra nyår, så dom fick följa med hem. Hittade även en matchande tröja till på Åhlens. Så nu är nyårsoutfiten för D klar. Årets tema är också spikat! 


Pepparkakor

En julpyjamas är ett måste i december. Hittade denna underbart söta pyjamas inne på Lindex. D hade varit så söt i den hela julen men jag har redan klickat hem en från Ebay så jag får väl låta pepparkakorna stanna kvar i affären detta året. Eller?

första dagen..

Idag var det dags för Bellas första dag på dagis och det gick jättebra! :)




Nu hälsar vi på farmor och farfar lite innan vi åker hem igen.

/Selma

Ännu mera förskola

Det var ett tag sen jag uppdaterade om D's förskola. De första två veckorna gick bra men sen efter det var det inte lika roligt längre. D blev väldigt ledsen när pappa vinkade hej då. Det var en ledsen och arg kille vi hade här hemma på kvällarna och nätterna var oroliga.
Samtidigt tyckte han det var väldigt roligt att vara på förskolan, han fick diska, skära banan, riva morötter och leka med lera. Han berättade gärna vad han hade gjort på dagarna och gick och hämtade sin ryggsäck när vi nämde förskolan.
Denna vecka flöt allt iaf på och det var en glad kille när pappa vinkade hej då på förskolan, fröknarna fick till och med en kram och vi har haft en glad kille hemma på kvällarna som har sovit hela nätterna.
Skönt!
 
 
 
 
 

Tjej-dag på stan

Igår hade vi en mysig dag på stan, jag och Sara. Vi började med att strosa i affärer. Julklappar har börjat inhandlas så smått. När vi blev hungriga åt vi riktigt goda hamburgare och pommes på Brooklyn. Där han vi även med en massa tjejsnack och lite skvaller.
Ibland behöver man en riktig tjejdag helt enkelt!

 
Dagen idag har gått i ungefär samma tecken som gårdagen. Mer om det i ett annat inlägg!

Tanja eller Selma? - Svar

4 stycken som hade modet att deltag i vår lilla frågesport. Här kommer svaren!
 
Vem är väldigt noga med att allt som görs måste vara perfekt? Saker måste matcha, göras i en speciell ordning och se likadant ut annars blir hon nervös?
Tanja.
Detta var det ingen som hade undgått. Blogg inläggen där det skrivs om ångest för att något inte matchar är ju många. Så klart det var Tanja.
 
Vem grät när hon inte hann träffa Severina backstage på en fest?
Selma
Visst vi båda gillar Severina, men Selma är på gränsen till fanatisk. Kolla bara på denna facebook-uppdatering!
Vem äger flest par skor?
Tanja
Hade detta varit innan vi blev gravida hade det nog blivit oavgjort. Men Selmas skor passade inte längre efter graviditeten, Tanja hade turen att alla skorna fortfarande satt som en smäck.
 
Vem hade en egen blogg innan vi startade denna tillsammans?
Selma
Tanja hade ingen aning om vad en blogg var. Det var Selma som introducerade henne i denna värld. Först svor Tanja på att hon aldrig skulle blogga, det var liksom inte hennes grej. Haha ja vi såg ju hur det gick!
 
Vem kan bara lyssna på en låt i max 30 sekunder sen måste hon byta?
Selma
Tanja hade blivit alldeles för nervös över att inte lyssna färdigt på en låt, se fråga 1.
 
Vem äter inte grönsaker?
Tanja
Nopps, nix, pix inte en endaste. Alldeles för nyttigt ;)

Bra jobbat Gekås

Jag har alltid varit ett fan av Ullared. Nu efter jag fått barn är jag ett ännu större. Barnkläder är väldigt dyrt, framför allt ytterkläder och liknande. Inte nog med att GeKås är billigast, det är faktiskt oftast väldigt bra och genomtänka plagg.
 
Ta överdragbyxor som exempel. På lindex och Kappahl säljs dessa byxor för 199 kr. Det är snörning i midjan och fastsydda gummiband under foten. På Lindexbyxan finns reflex på ena benet.
Dessa byxor kommer från Gekås. De säljs för 99 kr. På dessa byxor finns: dragsko i midjan, avtagbara hängslor, gummiband under foten som sitter fast med knappar och alltså är utbyttbara plus reflexer på båda benen.
 
Mycket genomtänkta överdragsbyxor tycker jag!
(Tur att så mycket av min tankeverksamhet går till överdragsbyxor nu för tiden! Välkommen till småbarnslivet!)

Tanja eller Selma?

En natt drömde Tanja faktiskt att hon satt och skrev detta inlägget på bloggen. När hon vaknade tyckte hon att det var ju ett rätt roligt inlägg så det kör vi på!
 
En liten frågesport helt enkelt. Är det Tanja eller Selma?
 
Vem är väldigt noga med att allt som görs måste vara perfekt? Saker måste matcha, göras i en speciell ordning och se likadant ut annars blir hon nervös?
Tanja eller Selma?
 
Vem grät när hon inte hann träffa Severina backstage på en fest?
Tanja eller Selma?
 
Vem äger flest par skor?
Tanja eller Selma?
 
Vem hade en egen blogg innan vi startade denna tillsammans?
Tanja eller Selma?
 
Vem kan bara lyssna på en låt i max 30 sekunder sen måste hon byta?
Tanja eller Selma?
 
Vem äter inte grönsaker?
Tanja eller Selma?
 
 
 
 

Dagens Bebis och Mamma - Ninja Turtles

På Halloween var vi utklädda till Ninja Turtles hela familjen. D's dräkt är bara så otroligt söt så vi passade på att använda den ännu en gång innan den åker i utklädningslådan:)
 

Söndag. .

Vilken underbar helg det har varit. Dock fann vi lite speedbumps på vägen, men allt slutade gott och som planerat.

Igår, ca. 4 timmar innan vårt halloweenfirande skulle börja, fick jag ett samtal av min man som meddelade mig att han var på väg till sjukhuset efter att han fått en spark i huvudet under en fotbollsturnering. Så hans näsa var bruten men han fick snabbt tid att träffa läkare och de var så duktiga och trevliga på akuten.

Sen var det bara att åka hem och förbereda inför halloween kalaset.  

Jag har såklart missat att fotta, som vanligt. 

Men fick till en bild på oss iallafall .




En lyckad halloween,  som vanligt :)

/Selma 

RSS 2.0