Fyndat lite

Asåå min bloggning är ju under all kritik! Varken hinner eller har lust. Lusten hänger väl ihop med att jag inte har något att blogga om direkt. Känner mig blev och ofräsch för det mesta också. Vara med på kort är ju inte prio 1 då! Ska se till att färga håret i helgen och brun-utan-sola massa också.
Slänger iaf upp en bild på vad vi fyndade i helgen. Vi blev snuvade på vår loppis och var shoppingsugna så åkte till CenterSyd istället!

The King med skinn på knäna


Loppis och fruktplockning

Igår blev en fullspäckad dag. Jag och Detti började morgonen med att åka på loppis. Vi fyndade lite smått och gott men kötiden för att få betala var inte ok! Stod i kö i 90 min drygt. Världens långsammaste system framme i kassan. Det var 5 olika loppisar idag och  vi hade planerat att åka på 2 iaf men det hanns bara med en.
 
På eftermiddagen åkte hela familjen till Biltema och hittade världens fynd där med. En fruktplockare! Sen spenderade vi nån timme med att plocka äpple och päron högt upp i träden. D tyckte det var superkul och åt hur mycket som helst. Måste erkännas att jag åckså tyckte det var kul!
D är glad i sin nya Turtles-tröja han fick av Marino efter deras semester.
Dagen idag har än så länge varit nästintill värdelös. Berättar mer i nästa inlägg.

Ängelholmsflygplats

I fredag slutade jag lite tidigare från jobb så vi passade på att utnyttja tiden och åkte iväg på en liten utflykt. Vi åkte till Ängelholmsflygplats för att titta på flygplanen. D brukar höra när ett flygplan kommer flygande direkt och peka och titta så han tyckte det var väldigt spännande att se dom på nära håll!

Fredagsmys

Nu ska jag slå mig ner i soffan och njuta av fredagskvällen. Två av mina absoluta favoritserier hade premiär i veckan. Nashville och Empire. Nashville har jag tipsat er om här. Empire är en liknande serie men ändå inte. I Nahsville har countrymusiken huvudrollen och i Empire är det hiphop. Nashville är lite ljusare och poppigare medans Empire är lite mörkare och råare. Ända bekymmert, Vilken ska jag se först?
 
Imorgon kommer inlägg om dagens utflykt och förhoppningsvis massa loppisfynd!

Mera inskolning

Vi är nu inne på D's andra vecka på förskolan och både D och vi föräldrar är nöjda och trivs.
 
Första gången jag lämnade honom ensam var i torsdag. Då var hans själv i cirka 30 min. Jag sa att jag skulle gå och han vinkade hej då utan att ens tveka. Sen fick han gå in med några barn i klassrummet där han stortrivdes. När jag kom stod han och diskade ett fat i vasken och var i himmelriket.
 
På fredag var det samma procedur, vinkningen kom utan att tveka och jag hämtade efter 30 min.
 
I går var det samma sak. Vinka hej då utan några problem men sen när dom började leka så snubblade han och slog sig lite. Efter det var hans ledsen och jag fick komma och hämta honom redan efter 20 min.
 
Jag var lite nervös idag på morgonen! Dels för att han var ledsen i går och dels för att det var pappas tur att lämna. D är så otroligt pappig! Men allt hade gått jättebra! Han vinkade utan problem och sen fick han följa med in och riva moroter och diska lite till. När min man kom och hämtade ville han inte ens gå hem!
 
Imorgon ska han få äta lunch innan han blir hämtad. Tacofisk stod på menyn. Ska bli spännande!

Ullared

Va i Ullared igår. Det blev rätt lite shoppat faktiskt. Men är väldigt nöjd med inköpen iaf! Två tröjor till D,  en pyjamas och lite vantar. Köpte en jacka och två linnen till mig själv. 

Alldeles strax!

Lite senare än vänligt men alldeles strax åker vi! Vart?

loppis x2

Idag var det dags för loppis igen. 2 st till och med. Hittade lite smått och gott denna gång med. 

Bästa fyndet idag var träleksaken för 20 kr. Tror den kommer bli poppis.

Lathund

Igår roade jag mig med att göra små ytterkläder-lathundar till mannen. Fotade Ds outfits så han vet vad som passar ihop. Litar inte på att det blir rätt matchat sen när mannen tar över dagislämning utan dom. Hehe jag är lite konstig jag vet! Någon annan som är likadan? 

Inskolning

Idag var det dags för D's första inskolningsdag på förskolan.
Mammas stora kille stod och väntade på mig med ryggsäcken i hallen redo att gå iväg!
 
Första dagen var det 40 min och vi var där tillsammans med D. Det gick superbra och han brydde sig knappt om oss! Han pratade med fröknarna och gick rundor och krattade lite löv.
Imorgon ska vi vara där tillsammans igen och sen på torsdag ska jag börja gå iväg en liten stund. Spännande att se hur det utvecklar sig!
Hur gick inskolningen för er med barn? Har ni några tips?=)

Out of the box - Skjorta


Bio och Biljard

Igår var det dags för dejtnight. Hade bokat biljetter till Straight outta Compton. Filmen började inte förrän kl 21 så vi hann spela lite biljard innan. Riktigt kul att spela biljard igen faktiskt. Gjorde det mycket förr. Filmen var också riktigt bra! Bra musik, bra och välgjord story. Bara pluspoäng på hela kvällen!

Skor i mängder

Har sorterat och rensat lite här hemma nu när hösten är på ingång. Insåg att mitt sko-intresse från förr lever vidare det är bara mer fokuserat på andra storlekar än min egna. Här är D's skor som han använder just nu. Nån som känner igen sig?=)

Höstredo

D är redo för hösten med ny jacka och matchande skor och mössa.

Build-A-Bear

Jag har alltid varit lite anti Build-A-Bear och tyckt att det är alldeles för dyrt! Men det var ändå lite kul när D fick en nalle i doppresent. Dock bestämde vi oss för att vänta med att fylla den tills han förstod mer. Men så igår när vi var på Väla så visade det sig att affären stänger den 20 sep så nu kunde vi inte vänta längre.
 
Så idag var det då dags. D fick fylla sin nalle. Han tyckte det var riktigt kul och spännnande!
 
Det var 70 % rabatt på allt i affären så vi passade på att köpa lite kläder till Michelangelo. Nu när vi har en nalle behöver han ju så klart kläder ;)
 
Så här ser Mikey ut just nu. Resten av sakerna lägger vi nog undan och plockar fram som julklapp eller nått.
 
Vem tror ni hade roligast idag? Jag eller D?

Finn ett fel

Så har fin och välmatchad var D igår när vi var ute och lekte. Nästan välmatchad iaf. Kan ni se vilket klädespalgg det var som gav mig lite små-ångest när vi klädde på oss?
 
Uppdatering: Så klart var det fleece:en som störde mig. Ni gissade alla rätt=) Är på jakt efter en marinblåå fleece så ni vet de ifall det finns i hemma gömmor där hemma kanske!

Helg

Denna helg gör vi allt och inget.
Lördagen började med en loppis runda där jag tyvärr inte fundade mer än 1 par jenas till D. Passade på att fylla påsen med fina kläder iaf som ska köras ner till flyktingboende i Malmö i veckan.
Efter loppisen åkte vi på 1-års kalas för att fira Bella. Stora tjejen!
Idag har vi varit på Willys och köpt hygienartiklar som vi sen varit och lämnat till ensamkommande flyktingpojkar.
Snart ska det bakas bullar och sen ska vi en runda till Väla för att framkalla kort som D behöver till förskolan. Om drygt en vecka är det dags för inskolning!

Hjälpa till?

Internet svämmar över just nu och man kan inte surfa någonstans utan att se och läsa om hemskheterna i Syrien och alla dess flyktingar. Bilder som gör en tårögd poppar upp överallt. Fick ont i magen när jag såg bilden med den lilla pojken som drunknat och flutit i land på en strand i Turkiet. Så hemskt och jag har svårt att släppa tankarna på det. Sitter just nu och googlar rundor lite efter hur man kan hjälpa till. Skänka pengar är ju lätt och det har jag redan gjort men vill göra något mer konkret känner jag. Försöker hitta vart man kan skänka kläder, leksaker och förnödenheter?
Har ni sett bilderna? Har ni skänkt något eller hjälpt till på annat sätt?

Straight outta compton

Såg reklam för filmen "Straight outta Compton" för ett bra tag sen. Tänkte direkt att den filmen är nog något för mig och har längtat sen dess.
Nu är den äntligen här!
Har premiär nästa vecka och biljetterna är bokade. Det blir till och med en dejt med mannen min den kvällen!
Någon annan som har planerat att se filmen?=)

Lite glitter

Kontraster! I söndags glittrade jag och var "uppklädd", idag sitter jag i pyjamasbyxor och gäspar.

RSS 2.0