Lördagsmys

Idag åkte jag och D till Biblioteket på Råå. Vi lämnade och lånade böcker. Vi passade även på att leka på lekplatsen i närheten.
 
Efter att vi båda sovit lunch uträttade vi ärenden och tog det lugnt. Det blev mycket flängade till huset och mycket liv och mycket folk igår hela dagen och jag märkte på D att det blev lite för mycket. Idag gick dagen lite mer i hans takt för att återgå till att flänga imorgon.
Valborg idag och jag har inte ägnat det en tanke ens! Vad gör ni ikväll?

Välkommen hem till mig

Igår fick vi äntligen huset!
Hade tid kl 12 på banken för att skriva papperna. Det var lite spänt och pirrigt på väg dit. Väl framme skrev vi vår sigantur på tre olika papper sen sa mäklaren tack och hej. Antiklimax eller vad? - "Vad det allt?" kläckte jag ur mig och undrade var konfettin och applåderna va?
Idag har mannen spenderat hela dagen i huset och rivit kök och annat smått och gott. Jag och D tittade förbi ett par timmar också.
 
Så här är statusen i vårt kära hus just nu.
 
Har tagit före-bilder av hela huset. Tror jag håller på dom lite till och lägger upp före- och efterbilder tillsammans sen rum för rum. Eller vad säger ni?

VIP på HM

Igår var jag och Sara iväg på en liten shoppingtur. Sara hade ärende på Lager157, så jag passade på att inhandla ny regnjacka till D i favoritfärgrn gul. Kunde inte heller låta bli att köpa #SWAG- tröjan så klart. 
Kl 19 var det dags för VIP-kväll på HM. Det var väl inte något VIP över det direkt, gå rätt in genom öppna dörrar. Nja "öppet efter ordinarie tider-kväll" hade väl varit bättre namn. Shoppade iaf lite basplagg till D. Av nån anledning hittar man inte vita tröjor på loppis?

min viktresa..

Jag har fått önskemål om att jag ska skriva lite mer kring min viktnedgång.. så här kommer ett inlägg om det..

Efter att Jacob föddes så gick jag ner till ca 10 kg över min "normala" vikt som var 76 kg (alltså det jag vägde innan graviditeter). Och sen när jag blev gravid me Bella så la jag på mig en hel del. Jag vägde 100 kg när hon föddes. Jag brydde mig faktiskt inte något om vikt under graviditeterna utan njöt till fulla av att kroppen faktiskt växte en liten människa där inne.

Det var efter att Bella föddes som jag såklart gick ner i vikt till en början men sen så började mitt ohälsosamma livsstil komma ikapp mig.. när Bella var 4 månader så hade ja åter igen gått upp till 98!! Kg. Det var då jag beslutade mig för nu var det nog. 

Jag började med att sluta dricka Coca cola. Bara det bidrog till att 4-6 kg rasade. Socker är en riktig fälla alltså.

Sen i mars 2015 sökte jag upp en tjej i stan som är certifierad mammamage tränare och ställde mig i kö att få börja träna hos henne. Jag väntade bara 3 veckor tror jag, sen fick jag plats.

http://www.tillingtraning.se har jag nu varit medlem hos i lite över 1 år. Och jag ångrar inte en sekund.

Före bilder..




Efter bilder..







/Selma 



Dagens Kille - Byxorna utan fickor

Valde ju mellan två par liknande militärgröna byxor för ett tag sen, med eller utan fickor. Valde till slut de utan fickor. Är mycket nöjd och känner på mig att dessa kommer bli nya favoriterna!

Sista loppisen

Idag har jag fyndat! Jag och Detti åkte iväg för säsongens sista loppis. Hittade mycket kläder denna gång fakstikt, en hel del långarmade t-shirts i nyskick. (Använder nästan bara långarmade t-shirt. På vinter är de perfekta på förskolan då det blir för varmt med sweatshirt och för kallt med vanligt tshirt, på sommaren är de perfekta för då slipper du smörja armarna hela tiden men är ändå åt det svalare hållet.)
Bästa loppisen för min del denna säsong, köpte flest saker men betalade lägtst summa. 8 plagg, 2 spel och 2 böcker för 80 kr!

Dagens Kille - Ännu mer vår

Att bara ha en lek/förksole-jacka till våren kändes lite. Att skicka D till förskolan med smustig jacka dag efter dag gav mig ångest. När jackan sen väl blev tvättad på helgen, hann den bli smustig igen innan det var måndag och dags för förskolan igen.
Så investerade i en jacka till och matchande skor, som dessutom blinkar.
 

Hemlarm

Just nu går all min vakna tid åt till att undersöka hemlarm. Hjälp mig!
Vi vill ha larm, mer än så vet vi inte. Kan ni inte kommentera och berätta om ni har larm, vilket och om i är nöjda.

Klappat och klart

Idag åkte jag och mamma för att se om vi kunde hitta kakel och våtrumstapet till toan. Tjoff, tjoff sa det så hade vi hittat vad vi skulle ha. Ni får en liten sneakpeak här vilka saker vi kommer använda oss av. När allt är färdig kommer det så klart en hel drös före-och efter bilder!
 
Kakel på golv.
 
Våtrumstapet på väggar.
 
I verkligheten är kakel och tapet så klart exakt samma nyans.
Ska även göra allt i min makt för att vi ska få en eller två inbyggda hyllor på ena väggen, dom ska sen kaklas med samma kakel som på golvet fast med bara dom små plattorna.
 
Blev även lite sugen på att göra en rad med kakel på detta vis. Antingen golv till tak som här eller vara mellan spegel och skåp. Har inte bestämt mig än. Vad tycker ni?

Bomässan

Igår åkte vi till Bomässan på Arenan här i stan. Vi tyckte att så bör man nu när man är husägare och allt.
Vi var inte ute efter något speciellt men gick därifrån med larm från Sector Alarm. Jag vill nog gärna ha larm, frågan är bara vilket av alla femtielvatusen alternativ man ska välja. Hur tänker ni kring larm? Har ni larm? Vilket har ni? Nöjda?
 
D var inte stilla en sekund och sprang glatt iväg utan att bry sig om oss. När han träffade Mr FixIt var lyckan totalt. De gick runt och höll handen och D vägrade släppa.

Lilla toaletten

Just när jag kan slappna av och all planering och inhandling inför köket är färdig bestämmer vi oss för att även göra om lilla toaletten på ovanvåningen i huset. Den är väldigt liten, "gå in och backa ut"- liten med bara en toalett och ett handfat. Dessutom är där snedtak. Likväl ska den fräschas till och min hjärna går ännu en gång på högvarv. Färger? Kakel? Våtrumstapet? Golv?
 
Just nu inspireras jag av dessa bilder:
Marmormönstert föll jag "stenhårt" för.
Allt i samma färg, men olika storlekar. Så diskret men ändå en liten twist.
Sist men inte minst, mitt absoluta måste. Hyllorna i väggen!

Har ni några tips och råd när det kommer till att renovera toalet?

Polly Pocket

Har sorterat gamla leksaker idag och hittade dessa. Minnena sköljde över mig. Polly pocket. Kommer ihåg hur mycket jag tyckte om dom. Någon annan som hade såna? 

Packa

Så här ser det ut i vårt vardagsrum nu för tiden. Jag har packat 11 lådor och det känns som om det inte ens är toppen på isberget. Har rensat i skåp och lådor och sorterat bort massa saker. Här är grejor överallt just nu!
Det är så mycket som ska packas, det känns som en omöjlig uppgift emellanåt. Har väl än så länge packat en tiondel av allt vi äger.
Får ångest bara jag tänker på allt som är kvar, och vinden och källaren till på det!
Men jag längtar så efter huset och det ska bli så roligt så det känns lite lättare att packa iaf.
 
Har dock några funderingar. Vad gör man med alla saker som inte får plats i flyttkartonger? Det kanske är för högt, brett eller ömtåligt. Och hur ska jag göra med alla kläder. Vill inte låta det stå i säckar eller flyttlådor förlänge. Hur packar ni era kläder vid flytt?

Sjukstuga

D är sjuk. IGEN! Han vaknade med feber i måndags och en hemsk ihålig hosta. Är relativt pigg men feber och hosta är orubblig för tillfället. När är det slut med alla dessa sjukdomar!?
 

Gratis shopping

Igår åkte jag och Sara till Väla för lite fika och lite shopping.
Vi började med att gå inom Rusta så jag kunde köpa lite saker ur "Ivy"-serien. En duk och servetter till uteplatsen. Filtarna hade jag inte råd med så dom får jag ta nästa månad.
Sen strosade vi rundor lite inne på Väla. När jag tittade i plånboken hittade jag fyra stycken Väla-presentkort och två stycken från Lindex som jag glömt bort att jag hade. 360 kr sammanlagt fanns det på dom. Efter det sprang jag rundor i extas och shoppade lite saker gratis. En tröja till mig och de militärgröna byxorna till D.
Lite fika han vi så klart också med och massa husprat så klart. Båda är ju stolta husägare nu.

Chock!

Vi fick en chock när vi loggade in på bloggen idag och kollade statistiken. Över 200 fler besökare än vanligt! Statistiken har visat högre hela veckan men idag tog priset. Vi tycker så klart det är jättekul och blir väldigt nyfikna på vilka ni är? Hur hittade ni hit? Vad tycker ni om bloggen? Skriv gärna en kommentar om dig själv och hur du hittade oss. Har du egen blogg glöm inte länka till den:)
Kul att ni är här iaf. Hoppas ni gillar bloggen och klickar in er fler gånger!=)

Ivy i köket och ute

Var på Rusta för ett tag sen och såg deiverse saker med murgröna-mönster. Tänkte inte så mycket på det då men det har inte lämnat mig i fred sen dess. Blir mer och mer sugen på det. Första tanken var att ha det på uteplatsen. Duk på bordet och filtar till kyliga sommarkvällar. Såå fint!
Nu är jag lite inne på att kanske ha det i köket. Handdukar, gardin och kanske lampskärm.
Vad tycker ni?

Kakel eller inte?

Jag höll på att bli galen där ett tag när vi letade kakel till vårt kök. Hämtade prover på olika ställen, åkte och kollade hur det matchade med bänkskivan (det gick inte att få något prov på den, vilket ju hade underlättat en hel del!). Så klart matchade inte kaklet så då var vi tillbaks på ruta 1 ungefär femtielvatusen gånger. Till sist insåg jag att jag inte ens vill ha något förbaskat kakel för jag tycker det är fult och passar inte ihop med resten av köket.
Började googla efter alternativ och hittade ett som jag har bestämt mig för.
Stänkskydd.
 
 
Nu ska vi bara bestämma vad för sorts. Vitt? Grått? Glas? Rostfritt?
Blev lite sugen på denna varianten en liten stund. Vår fondtapet bakom glas men har nog släppt den tanken igen.

Så är läget just nu. Det mesta är bestämt och inköpt. Läääängtar! Inte lång tid kvar nu.

Playdejt

I fredags styrde vi upp en liten playdejt med våra små älsklingar. Tanja och D begav sig hem till Selma och barnen. Barnen lekte hela eftermiddagen. D och Bella lekte tillsammans hela tiden och skrattade hur mycket som helst för att i nästa stund vara arga och skrika på varandra.
Till mellis åt vi glutenfria våfflor på mandelmjöl och barnen åt så det sprutade ur öronen.
Alltid lika kul när vi lyckas få ihop en liten dejt!
 
Vad är bättre än en byggarbetsplats utanför balkongen?

Min viktresa - 1 år

Efter min andra graviditet så hände det inte särskilt mycket med vikten efter förlossningen. Så efter ca, 6 månader så fick jag nog och började på "mamma träning". Väl medveten om att det skulle ta sin tid och utan någon aning om hur kul jag skulle tycka det var, så gav jag mig av på denna resa och tur var väl det!!
 
Här är en före - efter bild där det skiljer 1 år..
 
 
Och en bild som visar att jag minsann börjar få litta muskler 
 
 
/Selma
 
 

Vips så var det dagisskor

Hittade svarta snygga skor till D på Ebay. Klickade först inte hem dom för det är enbart snörning på. Stackars dagisfröknar!
 
Klickade mig istället vidare och kom över en smart sak som jag var tvungen att prova. Dragsko-skosnören. Vips så blev det dagisskor ändå!
( Har visserligen sett det innan men dom kostade 11 kr så jag tyckte att det var värt att prova.)
Några klick senare och skor och skosnören var beställda! Nu väntar vi bara på avi-lappen.
 

Bibliotek

Måste bara säga att jag är liiite imponerad av våra biblioteks service. Gå in på hemsidan, sök efter en bok du vill ha, klicka på reservera och ett par dagar senare väntar den på dig på ditt närmsta bibliotek. Skulle boken inte finnas så köper dom till och med in den! Hallå? Det är inte dåligt, med tanke på att allt är helt gratis!
Är inne på bok nummer 6 nu i Undead-serien. Här går det undan. Ska in på hemsidan nu och reservera bok nummer 7. Snart har jag inga kvar. Kan ni rekommendera några bra böcker?
 


Lika men olika

Gick en runda på Lindex för några dagar sen och föll lite för dessa byxor. Har bara lite svårt att bestämma mig för vilka som blir bäst.
De med fickor är fräckast när man ser dom så här men har en känsla av att dom andra kommer vara finare på.
Vilka hade ni satsat på?

Svalöv sen Billeberga

Idag var vi iväg på ännu fler loppisar och kom hem med ännu mer onödigt. Det var andra dagen för båda loppisarna och ändå hittade vi en hel del, dessutom sållade jag rätt bra innan vi kom till kassan. Kläder som sagt har jag inte ens några förväntningar på längre.
 
Dagens bästa:
Förkläde inför julens pepparkas-bakande. 5kr.
Oanvända vinterkängor som förhoppningsvis passar nästa vinter. 25 kr.

Loppis i Rydebäck

(Glömde publicera inlägget igår visst. Här kommer det iaf en dag senare.)
Idag var det inte tänkt att jag skulle iväg på någon loppis då jag hade klipptid kl 11. Men kvar över 8 ringer Detti och väcker mig och säger att vi åker till loppisen i Rydebäck så kör hon mig till frisören sen. Sagt och gjort! Några fynd blev det alt men det blir svårare och svårare ju högre upp man kommer i storlekarna att hitta några kläder och skor som inte är urtävttade och fläckiga. Dessutom finnns det betydlgit färre pojkkläder än flickkläder.
Detta fick följa med hem iaf. 100 kr gick kalaset på.
 
Jag och D har börjat spela spel. Jag är ju själv både bok- och speltokig och smittar av mig på D. Än så länge spelar vi väl lite hur som helst men jag längtar till vi kan spela på riktigt!

RSS 2.0