Året som gått - 2016 - del 1

Höll nästan på att glömma vårt årliga "Året som gått" - inlägg men har kommmer det i sista stund!
 
Januari:
Tanja firade in nya året hemma hos Sara i ett Winter Wonderland. (Läs här och här.)

 
Mycket snö i januari bidrog till ett riktigt Winter wonderland. Tanja och familj åkte till Fredriksdal för att njuta av snön. (Läs här.)
 
Selma firade in nyå året med sin familj och goda vänners sällskap
 
 
 
 
Februari:
Hela tjejgänget åkte på en tjejhelg i Göteborg. Dara Bubamara lockade oss upp dit men väl där gjorde hon oss besvikna. (Läs här och här.)
 
Mars:
Det blev påsk och påskharen kom på besök. (Läs här.)
 
Vi åkte på utflykt till Helsingör, än en gång. (Läs här.)
 
Selma firade påsk i Domsten med hela tjocka släkten =)
 
 
 
April:
Tanja och D besökte bomässan och D fick träffa Mr Fix-it. 8 månader senare pratar han fortfarande om bomässan.
 
Maj:
Tanja fick tillgång till sitt nyköpta hus som renoverades hela  maj månad. (Läs här.)
 
Tanjas mormor fyllde år och Tanja fick klä upp sig och få en välbehövlig paus från byggarbetsplatsen.
 
Jacob fyllde 4 år <3
 
 
 
 
Juni:
Tanja gick på bio med mor och bröder för att se TMNT 2. (Läs här.)
 
Tanja spenderade en helg i Mossbylund tillsammans med Sara. (Läs här.)
 
D fyllde 2 år.
 
Tanja firade midsommar med en glad D. (Läs här.)
 
Selma åkte till Kroatien och Slovenien med familjen
 
 
 

Bara favoriter

Solglasögon: Nya solisar från Lindex. Massa bling, Love it.
Ryggsäck: Det började som en ryggsäck i praktiskt syfte. Nu använder jag den även i snyggt syfte. Love it!
Byxor: Nya favofärgen är mörk gammelrosa. Smycken, toppar, och nu även byxor. Behöver bara ett par skor också. Love it!
Kängor: Det blev som jag befarade. Jag bor i dessa skor! Love it!


 
 
 
 
 

Shopping och bio

Igår var det dags för lite Tanja/Selma- tid. Alldeles för länge sedan. Vi tog en liten runda till Center Syd och shoppade loss. Köpte bla en lång bomberjacka/kofta i satin som jag blev kär i direkt. 
 
På kvällen var jag och Sara på bio och såg Fyren mellan haven. Bra film med bra slut! Får väl ge mig på att recensera senare.
Nu väntar jag på att det ska bli kväll så jag kan titta lite på The good wife. Just nu vill jag bara att det ska vara slut på avsnitt.  Bra serier men jag har blivit lite väl hooked. Ska bli skönt när det är över!
 
 

Julafton

Idag har jag ägnat mig åt att börja städa bort julen så smått. Granen får stå kvar ett tag till men alla tomtar är som bortblåsta.Vi hade en väldigt mysig julafton som fick mig att känna mig väldigt nöjd och belåten. Nu är julen över för min del!
 
Vi började morgonen med julfrukost. Jag och D bakade bullar, gjorde köttbullar, stekte korv och kokade ägg. Efter frukosten bakade vi lussebullar. Jag blev riktigt imponerad då D klarade av att göra bullarna helt själv!
 
På eftermiddagen tittade vi så klart på Kalle Anka och Co och efter det var det äntligen dags för tomten. D satte ut lussebullar och mjölk till tomten så han visste vart han skulle. Vi stod vid fönstret och väntade och till slut kom han. D var mycket nöjd och tackade tomten så snällt för alla sina julklappar.
En perfekt jul! Nu börjar planerna för nyår.

Julafton

Vilken mysig julafton det har varit. Vi har firat hemma med mannens syster och hennes sambo.


Här kommer en liten bildbomb.


God jul !! 


/Selma


Julstämmning

Snön uteblev men julstämningen är ändå på topp! 
 
Har varit sugen på en julby hela december men tyckt att priserna varit lite saftiga. Var en runda på Jula igår där dom reade ut alla julsagor till 75%. Ni kan tro att jag var snabb med att roffa åt mig en julby för 99 kr. Och glad är jag för de. Den har spelat julmusik i bakgrunden hela julafton här.
 
Köpte mig också 2 små granar på Ikea.
 Tänk att två så små detaljer kan bidra med så mycket stämning. 
God jul!

Dan före dan

Imorgon är det julafton. Sitter här och försöker uppbåda lite ork att slå in julklappar till imorgon. Idag har jag varit på vift med mamma hela dagen. Först Ullared sen alla andra affärer i landet. Fyndade lites mått och gott men det kommer i senare inlägg. Nu ska jag förbereda för julen. Om nu bara vädret kan se till så det blir snö så kommer allt vara perfekt=)
Jag önska er en god jul kära läsare!
 

Jul

 I lördags firade hela gänget en julig tillsammans.
 
Barnen pysslade julgranskulor och lekte.
 
Vi åt julmat och annat julgott.
 
Dans kring granen var höjdpunkten på kvällen. Barnen tyckte det var jätteroligt, vi mammor också. Papporna stod i ett hörn och tittade på!
 
Kvällen avslutades med julfilm i soffan.
 
Efter denna kväll är julstämmningen verkligen på topp och nu är vi redo för julen!
 


 
 
 

Jul hos kusinen

Helgen har varit full av julstämmning.
Första julfirandet var hos Mario och Detti i fredags. Lite enkel julmat, julmusik och nån liten julklapp till pojkarna sen en hel drös pepparkakor på det beskriver kvällen väl.

 
Killarna hjälptes åt att öppna varandras julklappar. Så gulligt!

På lördagen firade vi hemma hos Selma. Mer om det i ett annat inlägg.

Nya maträtter

Har haft noll inspiration till middagsmat på sista tiden. Lagar samma gamla vnliga gång på gång. Häromdagen fick jag nog och letade upp en drös nya recept att testa. Än så länge har alla varit väldigt lyckade. Först ut för lite matinspiration är laxbiffar.
Ett väldigt enkelt recept dessutom. Mixa ihop lax, citron, chili, salt, vitpeppar och ägg. Forma till biffar och stek i olja. Till dettta hade vi pommes och hollandaisesås. Jättegott!
 
Nej det finns aldrig grönsaker på min tallrik. En ensam liten tomat får ta plats ibalnd men that's it. Ni får gärna göra sallad till om ni testar. :)

Brev till Tomten - 2016

Tanja till D: Ska vi skriva till Tomten i ett brev vad du önskar dig så kan vi skicka det till honom sen?
D: Nä, jag skickar ett meddelande istället.
 
 
Jahapp önskelista till Tomten 2016 - i form av SMS.

3dje Advent

 Glad tredje advent! Julen närmar sig med storsteg. Är ni förbereda?

Sjukstugq

Hur många gånger ska mon rubrik behöva lyda så här? D har åkt på kräksjuka och mamma har åkt på dåligt humör och världens förkylning. Just nu tittar vi på Daniel Tiger. Ikväll när D somnat ska jag gotta ner mig i soffan med ostbågar och housewives of beverly hills som börjat igen!
Hoppas ni har en bra helg!
 

The good wife

Mitt nya (jobbiga) beroende heter The good wife. Började titta på serien i brist på annat och nu är jag helt fast. Vet inte om det är världens bästa serie egentligen men beroendeframkallande är den iaf.
 
The good wife handlar om Alicia Florrick, gift med statsåklagaren i staten Michigan. Vi kommer in i deras liv precis när skandalerna kring hennes man avlöser varandra. Korruption, prostituerade och väntande fängelsestraff. 
 
Alicia tvingas att återta sitt gamla jobb som advokat för att få ekonomin att gå ihop. Alicia visar sig vara riktigt duktig på sitt jobb men även på att dölja känslorna och hålla sig lugn och samlad.
 
Varje avsnitt får vi följa ett ny juridiskt fall med snabba vändningar men även Alicia i sitt privatliv.  
 
6 säsonger har sänts så ni har att göra om ni bestämmer er för att ge den en chans.
 
 
 
 

Bio - Juligheter

Igår var vi på bio. Premiär för D. Han tyckte det var roligt även om han nog inte riktigt fattade själva grejen. Nog mamma som tyckte det var roligast som vanligt😉 D var glad han hade sina "poctorn" och så fort Findus inte visades på skärmen undrade han "Var är Findus?"
Det var Pettson och Findus - Juligheter vi såg. Otroligt dålig film. Ingen röd tråd eller poäng i storyn, Findus var otrevlig och inte snäll mot Pettson, filmen var tysk med massa "tysk jul" och dessutom var den långtråkig.
 

kompistid

Igår hann jag med två kompisdejter på en dag. Så skönt att komma ut ur huset lite.
Vår dansskola hade uppvisning i stan. Jag och Cornelia bangade utan att blinka men titta på gjorde vi. Det är verkligen jättekul med dansen och vi vill båda fortsätta nästa år.
Efteråt blev det en god fika med Sara och en runda i affärer. Höll hårt i pengarna då shopping förbud infördes igår efter en stor beställning från Terranova.
Dagens planer bjuder på Pettson och Findus på bio. Premiär för D. Vi får se om det var en bra idé eller inte.
 
 
 

Julläsning

Nehepp det var ingen julbok bakom lucka 2. Men vad gör det. Har samlat julböcker på loppisar genom åren så har en hel del. Vi läser och läser.
Julpyjamaserna har också kommit fram och jag har börjat ta så  många juliga kort jag bara kan för den årliga fotoboken jag gör till D.
 
D's favorit är Knattarnas drömjul och den läser vi minst 2 gångerom dagen. Jag kan förstå honom för jag kommer ihåg hur spännande jag själv tyckte den var som liten.

Har någon julstämmning börjat infinna sig hos er?

Pixiekalender

Igår öppnade D första luckan i sin pixiekalender. Vi öppnar den på kvällen, som muta efter han städat sina leksaker och borstat tänderna. Första boken var faktiskt en julbok. Är kanske alla böcker julböcker i år? Förra året var det inget jultema alls på böckerna. Får se vad som döljer sig bakom lucka nummer 2 ikväll.
 
 

RSS 2.0