Pettson och Co

I förmiddags var vi på Dunkers och utställningen Pettson och Co tillsammans med Sofia och Tyra. En väldigt barnanpassad utställning med massor att göra. Som en enda stor lekplats hemma hos Pettson och Findus och Mamma Mu bla.
D spenderade största delen av tiden i Pettsons snickarbod och grejade med verktygen.
Barnen hade roligt och vi mammr hann prata ikapp lite.
Perfekt förmiddag när regnet öser ner utanför!
 

Sandlåda

Planteringslådan har blivit en sandlåda.
 
 
I helgen var min bror här och hjälpte oss att göra en sandlåda i trädgården. Först fick han såga ner ett av våra äppleträd som inte gav några äpple. Sen grävde vi (läs: min bror) hål till planteringslådan, lade dit fiberduk, åkte och hämtade sand och taaadaaa, D's fina sandlåda är klar!
 
Före och efter-bilder:
 
Före och efter-bilder.

Fredriksdal

Idag åkte vi på utflykt till Fredriksdal med mamma/mormor.Vi lekte i Herrgårdsköket, hälsade på djuren och åt matsäck. Vi lyckades också hamna i någon övning inför en teaterföreställning nästa vecka. Jag och mamma tyckte det var roligt, D not so much. Han ville hellre gå tillbaka till getterna vilka var hans favoriter.

Uteplats

Så här såg det ut i hörnan vid förrådet i vår trädgård när vi flyttade in.
 
Vi har nu tagit bort planteringslådorna (vad vi gjort med dom får ni se i ett annat inlägg.), och tagit bort komposterna. Sen har naturen hjälpt oss på traven genom att allt har blivit grönt.
 
Planen var från början att ha uteplats här men jag är inte riktigt säker längre. Det är inte kvällssol på denna plats, solen försvinner redan vid 5-6-tiden.
Denna sommaren blir det iaf uteplats här. Får se till våren om vi flyttar den nån annanstans?
 
 
 
 
 
 

sista stoppet..

Nu har vi varit iväg i 16 dagar och har hunnit vara i Zagreb, Sibenik och Zadar hittills..

Idag kom vi till Maribor i slovenien.

Vi har varit ute på en supergod lunch med mina föräldrar och min mormor och firat vår 5åriga bröllopsdag. Samtidigt är det Sloveniens nationaldag också. Så det blev mycket firande idag...



Detta är sista stoppet innan vi kör hemåt.

/Selma

Midsommarafton 2016

Hoppas ni hade en bra midsommar alla läsare!
Vår var så där klassik och sterotypisk där alla traditioner togs tillvara på. D var överlycklig hela kvällen och sa när vi satt och åt "Roligt på midsommar."
 
Dagen började iaf med att "klä" midsommarstången. D var väl lagom intresserad. Och dom andra var inte mycket bättre. Jag och mamma klädde den i princip själva.
 
D har övat hela veckan här hemma. Han har byggt en midsommarstång av Lego och sen har vi dansat. Ni kan tro hans ögon glittrade igår när det äntligen var dags för dansen.

 
Jordgubbar och lekar hör ju också midsommar till. Jag och Carl spelade massa badminton mellan tvälingarna och 7-kamp.

Dagiskläder

Jag har hört många säga om urtvättade och slitna kläder "Det duger till dagis". Jag har aldrig riktigt hållt med om det tankesättet. För uppenbarligen om man tycker att kläderna "duger till dagis" så tycker man ju inte själv att de är fint egentligen. Jag förstår ju varför man tänker så, kläderna blir väldigt smutsiga, slitna och förstörda dag ut och dag in på förskolan och då vill man inte förstöra nya fina kläder man köpt. Men trots detta är det ändå väldigt viktigt för mig att D är fräsch, fin och matchande varje dag.
Jag vill att han ska uppfattas som ren och fräsch av sin omgivning. (Smaken är som baken och utvättat är inte likvärdigt med smustigt,det vet jag, men jag tål inte utvättat!) Jag vill se honom fin på morgonen när jag skickar iväg honom. Sen tycker jag så klart det är roligt med kläder! Jag är rätt bra på att fynda och skulle något plagg bli förstört har jag oftast inte lagt några stora summor på det. Sen kan det ju så klart störa mig om något plagg blir förstört, mer för att jag tyckte om plagget kanske än för vad det kostade.
D spenderar stora delar av sin vakna tid på förskolan, när ska han annars använda alla sina femtielva klädesplagg jag köper åt honom?
Så klart har han ändå lekvänliga och bekväma kläder som tex joggingbyxor.
Jag har bara några plagg i hans garderob som inte är förskoleplagg. Kläder han får på sig om vi ska åka till stan eller gå bort tex.
 
Sen rekomenderar jag verkligen galltvåll för att få bort fläckar! Innan använde jag vanish men det var ju värdelöst. Då fick jag tipset av Sara om galltvål och varenda fläck går bort. D's vita tröjor kan vara fulla med mat och smuts efter en dags lek men dom blir alltid rena igen!
 
Hur tänker ni angående förskola och kläder?
 
Redo för förskolan!

D - 2 år

D har nu fyllt 2 år! Han väger och är lång.(fyller i när jag får tummen ur att väga och mäta.) Han har strlk 98/104 i överdelar och 92/98 i byxor.
 
D är en pigg och glad kille som har svårt att vara stilla. Förutom när vi läser böcker. Då sitter han koncentrerat långa stunder. 
 
D pratar nu 4 och 5 ordsmeningar. "Jag vill..." och "Jag vill inte" används flitigt. Han kan räkna till 9 och är en baddare på färger. På förskolan har han fått lära sig hur siffran 1 ser ut. D är väldigt intresserad av att lära sig och lyssnar noga när man pratar och förklarar.
 
D äter mycket och det mesta. Grönsaker vägrar han fortfarande men mamma brukar smyga ner det i smoothie som är favorit av alla dess slag. 
 
D är blöjfri sen några månader tillbaka. Säger alltid till när han behöver gå, pottan går bra men vägrar toalett.
 
Att sjunga är en stor favorit hos D. Han sjunger hela tiden och en massa olika sånger. Han tycker även om att laga sin låtsasmat eller bygga Lego. Spel, pussel och att pyssla är kul periodvis. 
 

Barnböcker - Castor av Lars Klinting

Måste bara tipsa om barnböckerna om Castor. Det är D's nya favoriter och inga andra duger för tillfället.
Det är sago-och-fakta böcker för barn. I böckerna ska Castor utföra ett  visst jobb och det beskrivs noggrant vad Castor behöver och använder för verktyg och redskap. D har tex lärt sig namnen på en massa verktyg sen vi läste Castor snickrar.
 

D's tur

I samma veva som jag blev frisk var det Ds tur. Han har fått samma konstiga virus som jag hade, kallsvettas och är trött. Han sover för tillfället och jag sitter och äter fröknäcke och shoppar från Terranova lite. Mina andra svarta byxor av denna model krympte i tvätten. Trots att jag kände mig som i pyjamasbyxor varje gång jag hade dom på mig älskade jag dom. Så det fick blir ett nytt par! Hoppas på leverans innan midsommar. Då är outfiten för firandet klart!

Bättre

Nu mår jag bättre igen. Vaknade upp fredag morgon och plötsligt var krämporna borta. Väldigt skum "Sjukdom". Kallsvettades, var yr, svag och mådde illa. Kom över en natt och försvann över en natt.
 
För en stund sen tittade solen fram och jag sprang ut i trädgården för lite trädgårdsarbete. Nu sitter jag och kollar Ebay efter lite smådetaljer till Allrummet/lekrummet. Det är nästan helt färdigt nu. Vardagsrummet också. Fattas lite småsaker, nån hylla där och lite gardiner här. Ska försöka få upp bilder så fort som möjligt. Men känns roligare att lägga upp bilder först när det är helt klart så drar ut på det lite omedvetet.
 
Ikväll kommer Sara hit för lite Nashville-tittande och marängswiss. Mums!
 
Uppklädda för lunch en varm sommardag. Ikväll blir det mjukisbyxor i soffan.

semester - bildbomb 1


Kommer ett mer beskrivande inlägg senare..

/Selma 

Sjukstuga

 
 
Återkommer.
 

Little Gardener

Både min man och jag fixar och donar i trädgården en massa. Vi tycker båda det är kul! Så klart vill D också vara med. Hans favorit är att vattna allt vi sått!

Jordhög och kirskål

I ena delen av vår trädgård fanns det en stor jordhög och en vildvuxen jasmin-buske. På jordhögen växte det en massa kirskål som har långa tjocka rötter som förgrenar sig. Det hade spridit sig upp på gräsmattan och fanns överallt. 

Jag började med att  klippa ner jasmin-buske, mannen skyfflade jord och sen började jag rensa kirskål. Vissa rötter var flera decimeter långa, det var som att dra upp en orm. D var rädd för dom och sa "läskigt".
Sist vände vi all jord och nu har vi sått gräsfrö som vi hoppas tar sig snabbt!

I höst ska jag klippa ner jasmin-busken helt då den har växt åt alla håll och kanter. Till våren när den växer upp ska jag styra den åt rätt håll.

TMNT 2

(Oj så fel det blev men detta inlägg skulle kommit up ptidigare i veckan ju i veckan ju. Well bättre sent än aldrig)
 
För drygt 1,5 år sen hade vi nostalgi kväll när Teenage Mutant Ninja Turtles-filmen kom ut. (Här kan ni läsa om kvällen.) I helgen är det dags igen. Teeange Mutant Ninja Turtles 2 har haft biopremiär och jag, mamma, Carl och Nils ska se den på bio i helgen. Sa bli roligt! Kan man ha sin TMNT-tröja eller är det för groupie?
 
 

Teeange Mutant Ninja Turtles 2

Då var det söndags kväll och helgen är snart förbi. Helgen ha rmest spenderats hemma i huset och trädgården. Men i lördags kväll begav jag mig ner till stan med mamma och mina bröder för att se TMNT 2 på bio.
Jag tyckte filmen var bra men inte mer än så. Det var lite för mycket vanlig "superhjälten-film" över den och jag fick inte riktigt samma TMNT-känsla som jag fick när vi såg ettan. Men jag älskar att gå på bio och TMNT är ju nostalgi på hög nivå så jag är nöjd ändå!


Fågelungar

Sitter på kökstrappan med D och tittar på fågelmamman som flyger in och ut ur fågelholken med mat till sina små ungar. 
Livet i hus!

Klädd för landet - Kontraster

 

sommarlov..

Efter ett fint uppträdande vid sin avslutning, så har barnen nu sommarlov :)


/Selma

Rösta

Kan inte bestämma mig. Vilken model ska jag ta och vilken färg! Dags för era åsikter!
 

En helg i Abbekås - Del 1

Jag kom fram lite tidigare än Sara till Mossbylund i fredags eftermiddag. Checkade in oss och gick och inspekterade rummet. När Sara dök upp en liten stund senare öppnade vi varsin cider och började styla oss in för kvällens middag med kollegorna. Efter middagen var vi sugna på att gå och dansa någonstans men vi fick snällt inse att det inte fanns någon nattklubb i närheten. Istället gick vi och la oss och internetshoppade lite.
 
Lördagen bjöd på strålande solsken och uppemot 30 grader. Vi hann med en hel del ombyten, massage och några soltimmar.
 
När lördagskvällen kom var det dags att ta på klackarna igen för ännu en middag.
 
På söndagen begav vi oss hemåt igen nöjda med vår lugna helg på landet. Det blev inget fest och dans men klackarna åkte på ändå och vi fick iaf umgås och skratta lite!

Födelsedag

Ikväll har jag mycket att stå i. D har somnat och jag sitter i källaren och slår in fördelsedagspresenter. Sen måste kamerans laddas och allt förberedas inför morgonen för imorgon fyller D 2 år!

Den som väntar på nått gott

Efter värmen, solen och regnet ser det nu ut såhär i vår trädgård. 
Det finska äpple, vindruvor, tomater, björnbär, jordgubbar och mullbär. Nu är det bara att vänta på att det mognar sen ska det plockas!
Mest spännande är mullbären. Har aldrig smakat innan.

Grönt från Forever21

Ny topp från Forever 21, olivgrönt/militärgrönt är nya favoriten. Användbar topp som är lätt att klä upp eller klä ner.

underbar fredag..

Hämtade barnen efter jobb idag och sen var det bara att åka hem och packa kläder och byta om. För vi var bjudna till min bror på grill och pool/jacuzzi häng 😃



/Selma 




sommar..

Så skönt att sommaren är här! Jag har njutit av en ledig dag tillsammans med barnen. Nu har jag en jobbhelg framför mig..  men det är dock inte långt kvar till semester 😃

I helgen var vi på dop. Bruno är gudfar till pojken som döptes. Vi lyckades få till en familjebild också.


Nu blir det snart sängen för mig.. 

/Selma

Årliga konferans

I helgen är det dags igen för den årliga konferansen med jobb. Dumt tillfälle att åka iväg just nu, har massa kvar i huset men samtidigt blir det en välbehövlig vila från allt. Ska försöka ha så roligt jag bara kan med min roomie Sara. Har inte umgåtts på länge. Ungefär sen jag blev Hus ägare. 
Ikväll ska stora resväskan packas och i den ska det bara ligga snygga kläder och massa klackar! Ett par cider och lite chips får nog också plats. 

Några outfits genom åren. Det sorgliga är att jag både äger och använder mycket av plaggen fortfarande. Dags att uppdatera sig kanske? 

En bild från Hotellet i Varberg.

 Från vårt rum i Båstad. 

Från vårt balkong i Arild.

uppdatering

Slänger in en liten snabb uppdatering i renoverings - och flyttkaoset. 
Huset blev inflyttningsklart i helgen och vi flyttade från lägenheten i lördags och söndags. Det finns fortfarande mycket smått och många detaljer av renoveringen kvar att göra dock. Golvet i stora rummet ska läggas sista biten imorgon. Dessutom blev vissa saker inte riktigt som vi tänkt oss. (Mer om det I annat inlägg.)
Har försökt ställa så mycket som möjligt på plats, men har mest koncentrerat mig på att få i ordning köket. Idag hjälpte mamma mig köpa lite hyllor från Ikea så jag kan få i ordning bland Ds leksaker.
Hinner inte mycket på dom få kvällstimnarna man har. Så här i efterhand inser jag att några lediga dagar från jobb borde jag ordnat.
I helgen ska jag dessutom "resa" bort. Mer om det i ett annat inlägg. 
Utsikten från min säng just nu!

RSS 2.0