Advent utan ljus

Första advent har kommit och gått och så utan adventsljusstake i vårt hus. Hade bara en stjärna i sovrummet i lägenheten men vill ha mer här i huset. Framförallt 2 st ljusstakar i stora rummet. Det har inte riktigt gått som jag velat och perfektionist som jag är slutade det med att jag står utan.
Vi har rätt höga fönster och utan gardiner ser de ännu större ut. Hittade först  en modell som jag tycker jättemycket om. Ljusstakarna finns som 55 cm höga vilket blir för klent och som 75 cm höga vilket blir för högt. Vår vanliga lampa är 63 och det är perfekt. 
 
Hittade sen en annan modell som jag också gillade direkt. Gissa hur hög? 64 cm. Gissa vad mer? Slåtsåld ÖVERALLT  tom hos leverantören. 
 
Så här står jag nu med advent utan ljus. Istället kompenserade jag med 18 m ljusslinga i granen.
 
 
 

Livet

Här ekar det tomt. Någon som ens märkt det? Livet rullar på som vanligt. I helgen har vi julpyntat lite hemma. Har också äntligen fått färdigt Ds rum och han är överlycklig. Sov första nagten där i natt.
Idag har jag vabbat med D, hostade sig igenom natten så det blev ingen sömn för nån av oss. Nu är vi på biblioteket och lämnat tillbaka böcker. Just nu läser vi bara julböcker hemma. Julstämningen kommer smygandes så sakta!
 

Ta vara på det fina vädret

Det är riktigt kallt här nere i Skåne nu. Precis som att hösten kom över en natt kom även vintern helt plötsligt och hösten blev kort. Det gör inte så mycket egentligen för det är riktigt fint väder här ändå, kallt men vindstill aoch skinande sol från en blå himmel.
Idag ville vi verkligen utnyttja det fina vädret och åkte till Fredriksdal en runda. Promenerade rundor, tittade på och klappade djuren och lekte i Trollskogen.
Skönt att vara ute och jag frös först efter 2 timmar. Då gick vi in och fikade och åt en sen lunch. Mysigt!

Halloweenfirande

Halloween i år var all about the kids. Riktigt lyckat! 
 
Halloween-mellis i källaren. Fladdermöss - och spökmackor, vindruvslaver, spökbananer och clementinpumpor severades.
 
Halloweenpyssel och koncentrerade barn.
 
Carvande av pumpor ute i kylan.
 
Äntligen dags för "Bus eller godis".
 
Glad Halloween!

President Trump

Vaknade upp till nyheterna att Trump är Usas nya president. Chokerande men ändå är jag inte speciellt förvånad. 
För att citera någon på Facebook. "Det värsta med dumma människor är visst inte hur dumma dom är utan hur MÅNGA dom är".
 

Super Mario Bros

Halloweenoutfit 2016 - Super Mario och Yoshi. (Pappan i familjen var ju så klart Luigi.)
 

Champagne och Rose

Åh var kul det var att få klä upp sig till galakvällen i helgen och jag bara älskar min klänning!
Väntar på bilderna från fotografen med spänning! 
 
 
 

Galakväll

Min moster bestämde sig för att ordna en storgala fest med glitter och glamour på sin födelsedag i år. Jag och min mamma blev inhyrda att hjälpa till. Klick klick på Ebay och nu 4 veckor senare var det äntligen dags. Hela fredagen spenderade vi i festlokalen och dekorerade och gjorde fint.
 
På lördagen klädde vi upp oss i våra finaste stassar och gick på röda mattan och blev fotograferade. Vi åt god buffe och dräck goda drinkar. Kvällen avslutades med dans och skratt. Verkligen en lyckad och rolig kväll!
Det fanns en fotograf på plats så tog inte så mycket kort själv. Ni får nöja er med ett litet smakprov så länge.

Soretar kort

En fullspäckad men underbar helg börjar lida mot sitt slut. Just nu sitter jag och sorterar ca 500 kort, från galafest och Halloween-firande. Ska försöka få lite ordning på bilderna sen kommer inlägg om helegn upp. En drös med inlägg får det väl bli!
 

Fester i mängder

Denna helg kommer bestå av temafest och temafest. Idag har jag hjälpt min moster att dekorera inför hennes stora Gala - fest imorgon. Det är kostym och långklänning som gäller och jag har införskaffat mig en med massor av paljetter.
På söndag är det Halloween fest här hemma föra alla barnen. 
Så fullt upp med andra ord! Kul!
 

Halloween

Vilken upplevelse!! Halloween i USA.. Vi började kvällen så fort det blev mörkt, med att gå ut och köra trick or treat.. barnen har övat på att säga det och det satt ikväll 😆

Sen hade syrran bjudit in vänner på en liten halloweenfest..

Så det blev en lyckad kväll!!

Vi hade tom. Igång rökmaskinen på uppfarten idag 😆

/SELMA


RSS 2.0