Stockholm

Är precis hemkommen från en weekend i Sthlm. Har haft det jättetrevligt! Ville bara titta in här ch säga att inlägg kommer så fort jag hinner! Trevlig valborg och hoppas första maj bjuder på strålande väder!

Ankungar

Då var helgen snart förbi. Har knappt lämnat huset på hela helgen mer än att gå ut i trädgården känns det som. 
I fredags var mamma här och var med på vårt fredagsmys till Ds stora lycka. När han somnat fortsatte  vi fredagsmyset med nostalgifilm, Helt Hysteriskt the Movie. Mamma tvingade mig att titta på det när jag var liten, precis som jag idag tvingar D att titta på Hasses Trädgård! Helt Hysteriskt var iaf helt ok, kändes som ett enda långt tv-avsnitt typ.
 
Idag har jag och D varit och matat änderna och världens sötaste andungar. Såg inte dom först men när honan reste sig upp hade hon typ legat på dom. Så himla söta, 8 st var dom. D var väl inte riktigt lika exalterad som jag utan ägnade sig mest åt att själv äta upp ändernas bröd.
 
 
 

tårta?

D fyller 3 år om ett par månader. Har börjat lite smått med planeringen för hans kalas. (Varför ljuger jag? Allt är redan färdig planerat så klart!)
 
I år tänkte jag köra på en liten annorlunda variant av tårta. Melontårta.
Tänkte försöka göra nån blandning av dessa varianter. Fint med olika lager men också fint med grädde utanpå. Ska bli spännande att se hur det blir! Någonting säger mig att det kanske inte är så lätt som det ser ut. Borde kanske göra en testtårta först. Någon som gjort en och har tips och tricks att dela med sig av?
 

Tv-tipset

Skrev ett inlägg för ett tag sen om Daniel Tigers kvarter och om att det måste vara världens bästa TV-program. Vi har nu börjat titta på Äventyr i Tid och Rum och det slåss nu med Daniel Tiger om första platsen.
 
Programmet handlar om Martin och hans leksak Filur som i början av varje program gör något dumt eller har ett problem. De färdas sen i fantasin i tid och rum där han kommer till olika platser var gång, tex New York, Istiden, Vikingatiden eller Kinesiska Muren. På dessa ställen träffar han alltid på Molly. I fantasiresan lär han sig alltid vad han har gjort för fel eller lösningen på problemet.
 
Så allmänbildande program och alltid en lärorik läxa. Bättre kan det knappt bli! (D har en kartbok som vi dessutom tittar i varje gång för att se vart Martin och Filur reser.)
 
 
Har ni sett det nån gång?
 
 

Sol, trädgård och shopping

God morgon! Sista lediga dagen sen är det jobb som vanligt igen.
Igår vaknade vi upp till strålande solsken fast väderleksrapporterna hade lovat regn och mera regn. Vi var snabba ut i trädgården. Plockade fram varsin stol och satte oss och byggde pärlplattor i solen. Lunchen blev grillade hamburgare som intogs utomhus så klart.
(D tyckte det var en bra ide att ha hörlurar på sig "ifall man sätter fast pärlorna jättehårt".
Efter lunch åkte jag på en liten shoppingtur med mamma. Köpte blandannat kantskydd för gräsmatta. SÅ roliga saker jag shoppar nu för tiden. När vi kom hem började vi fixa med rabatterna. Hann inte färdigt så hoppaspå att fortsätta idag.
 

Påskafton

Idag var det påskdagen men jag har inte ju hunnit berätta om påskafton än. Ligger en dag efter i bloggandet! Vi tar det i ordning iaf, så först Påskafton.
På påskaftonskväll fortsatte vi firandet hemma hos mamma. Vi målade ägg till maten. Allt traditionsenligt påskigt för barnens (barnets) skull.
 
Äggjakt för både stora och små.
 
Efter maten var det dags för tävlingar. Det gick lika vilt till som vanligt när den ena är mer tävlingsinriktad än den andre.
Kulbana...
 
...äggkastning...
...samla kycklingar. Man får många när man tjuvstartar!
 
Har ni några roliga påsktraditioner?

Påskharen

På påskaftons morgon kom Påskharen på besök hos oss. D var uttvingad i regnet med sin pappa så Påskharen (läs: jag) kunde komma med ägg. 
 
"Jag hörde någon som grejade och fixade på ditt rum D. Jag vet inte vem det är, du får nog gå upp och se om det är Påskharen kanske som vait här." Ni ska tror att det blev fart på honom!
 
D's fina påskäggs-skål har stått tom men nu fanns det äntligen ett ägg däri.
 
Ägget innehöll ett brev från Påskharen där det stod att han hade gömt 4 st ägg innehållande pusselbitar i huset. D tyckte det var så spännande att leta!
 
Sist byggde han ihop pusselbitarna. Pusslet föreställde Bamse som badade. Så D's present låg alltså där man badar.
 
Älskade lego!
 
Kom Påskharen till er i år?

Glad Påsk

 

Påskat

Idag har vi förberett oss för påsken hela dagen. Vi började dagen tidigt med att baka muffins och göra påskkort till förskolefröknarna. Efter vi lämnat och önskat god påsk gick vi inom Coop och köpte påskris. Köpte inga fjädrar i år, kändes synd om fåglarna när jag läste att det var riktiga fjädrar. Istället köpte vi vita ägg som D fick måla när vi kom hem. (Hittade fjädrar från förra året när jag plockade fram resetrande påskpynt)
 
Vi dekorerade vår lilla häck med ägg och tog lite fina påskkort i det fina vädret.
 
Gick förbi billiga påskliljor på Coop som fick följa med hem och planteras i rabatten. (Ni får titta riktigt noga för att se dom, men jag lovar att dom är där! Det är känslan som räknas.)
 
Så blommorna är på plats och påskriset fint. Nu har vi bara kort framför påskrisen i stan och påskpyssel att bocka av på listan sen är vi redo för påskfirande och påskharen!

Fika och påskband

 Gårdagen bestod av en fika i stan med bästa Sara. Vid vårt fotoshot vid påskriset dök det upp ett svensexa gäng med värsta dräkten och lyckades övertala oss att va med på bild. Haha undrar var den bilden hamnar?
Hur gör ni med fjädrar i påskris i år förresten ? Helsingborgs stad har iaf tagit avstånd och kör på band istället.
 Som ni ser på bilden är nu även jag fast i bomberjacka - träsket. Var väl bara en tidsfråga?
Söndag idag. Trädgårdsarbete väntar!
 

insektshotell

Nu när våren är här tyckte jag och mannen att ett insektshotell till D skulle nog bli uppskattat.
Tog med D till Lidl för att han skulle få välja och köpa själv. När vi kom dit och visade och förklarade sa han att han absolut inte ville ha ett sånt för " insekter har såna knipare och kommer bara knipa oss". Jaha inget insektshotell i år, det blev påskklistermärke istället.
 

insektshotell

Våren är här med besked. Solen lyser och blommorna blommar. Vi har fixat och donat i trädgården massa. Åh vad jag älskar min trädgård! Har även dragit upp växter på framsidan och planterat nya. Minikiwis. Lär nog trivas bra i värmen på framsidan.
Än så länge är bara påskliljor planterade men har en vision av olika blommor i cirkeln så den blommar från mars-pkt.  Krävs lite planering och efterforskning. Kom gärna med tips!
 
 
 

RSS 2.0