Kräftskiva

I fredags var det dags för årliga kräftskivan i kolonin. Ytterst få kräftor men det desto mer grillat slank ner, När ska vi lära oss att man inte ska grilla på kräftskiva? D roade sig med ungefär 7,000 dinosaurier som, han fick som överraskning av mormor. Selfiesticken var också poppis,. Carl roade sig med att gräva upp en buske hela kvällen. Inga lekar hanns med men det var rätt trevligt ändå;)
 
 
 
 
 

Skjutextraktor

D med sin skjutextraktor.  Vet inte va det är men en skjutextraktor är det iaf enligt D.
 
 
 
 

Same same but different

1 par byxor, 1 par skor, liknande färger, två outfits. Same same but different. Vilken gillade ni bäst?
 

Bending Reality

I  söndags var det dags för lite kultur med Cornelia, Vi tittade på utställningen Bending Reality på Dunkers. Konst skapad i datorn av massa olika fotografier. Många häftiga bilder som man fick mycket känsla och tankar av, Sällskapet var också trevligt ;)
 
Dessa två var mina favoriter. Konstnären berättade inte så mycket om konsten utan ville att man själv skulle bilda sig en uppfattning.
Den första heter "End of line" och jag bara fick en självklar känsla att det var "himlen", slutstationen liksom, Andra bilden hette "Supply and demand", Den handlade om att ta mer än man ger enligt konstnären.
 
Hur tolkade ni dom?
 
 
 
 

Pumpor

I år får vi förhoppningsvis egenodlade pumpor till Halloween. Det har tagit tid men äntligen har pumporna börjat växa istället för att ruttna eller skrumpna bort. 3 st är på g. Håller tummarna för en pumkin patch i trädgården i oktober😁
 

Bröllopsfrukost

Igår åt jag frukost på Nellys här i stan med Sara och Angelica. Bröllopsfrukost, en brud och två tärnor. Sara ska gifta sig! Massa glutenfritt fanns och jag åt så jag inte var hungrig till kvällsmaten ens. Massa bröllopsplanering och klänningsprst blev det också så klart. 
 

Sommarkväll på stan

 
 
 

Långpromenad

Är på väg hem efter en låång promenad med Cornelia i stan. Promenerade i 2 timmar och pratade och pratade medans solen sken. Mysigt!
På tal om nått annat så påbörjade vi lounge hörnan igår och råkade klippa tele-sladden så vårt bredband pajade. Störigt! Hur ska jag nu titta på serier?
 

Barnens dag på Råå

Idag var det Barnen dag på Råå. Vi gick dit tillsammans med Marino och Detti. Våra stora killar! Vi gick nästan hela vägen, tog bara bussen en hållplats. Väl på Råå fanns det loppis, popcorn och brandmän. D hittade dinosaurier och Blixten MqQueen saker han ville köpa. Nya favoriten, Blixten. Killarna mumsade på popcorn och sen fick dom klättra in i brandbilen. Rolig dag!
Det var trötta killar på bussen hem sen.

Budapest - Dag 3, del 1

Sista dagen spenderades på Hop on Hop off - bussar och vid olika sevärdheter. Vi såg fina slott, Hjältarnas torg och Opera huset. Vi fikade med utsikt över Donau och Universitetet. Vi åkte över till Buda-sidan och upp till utsiktsplatsen med utsikt över hela Budapest som tog andan ur en.  På kvällen tog vi en båttur på Donau där vi bland annat såg Parlamentet som är så otroligt fint när mörkret faller och hela byggnaden ser ut att skina inifrån.
 
 
 
 
 

Budapest - Dag 2, del 2

När vi bytt till lite svalare kläder påbörjade vi vår promenad in till stan. Det skulle visa sig att det inte direkt finns någon "stan" och att promenera mellan sevärdheter innebar promenader på uppemot två timmar. Budabest är väldigt stort med mycket fint att se men det är väldigt långt mellan allt. Det finns inget centrum där allt händer utan en gågata här och var och sevärdheter utspridda över staden. Detta hade vi inte riktigt förstått så vi började optimistiskt att gå. Efter ett tag insåg vi att vi får nog tänka om så vi satte oss på ett kafe precis vid Parlamentet och åt fruktsallad och studerade kartor och Metrolinjer. Vi tog oss sen till en Icebar vilket var skönare än det låter. Det kändes inte ens kallt, bara svalkande och skönt! 

Budapest - Dag 2, del 1

Fredagen i Budapest lovade över 40  så det enda alternativet var en svalkande pool. Termalbadet Szechenyi. Otroligt fint och fräscht bad. (Man ser endast en tredjedel av hela stället på nedersta bilden.) Vi slöade lite i solstolarna men framförallt i poolen. Efter vi solat och badat några timmar promenerade vi tillbaka till hotellet och höll på att rinna bort i värmen. 
 
Lite dusch, snacks och vila på rummet gjorde susen och var vi redo för en tur till stan igen. Vi var lite väl optimistiska med "stickad" kjol och klackar. Insåg rätt snabbt att det var en dum ide, så innan vi påbörjade vår vad som skulle visa sig bli en lång promenad gick vi upp och gjorde ett klädbyte. 
 

Nya stilen

Smakprov från min nya stil. Försöker ju förnya mig och här är många plagg med stil och modell som jag inte haft innan. Trivdes faktiskt riktigt bra! Iaf i Budapest, får se hur det känns i Sverige.

Budapest - Dag 1

I torsdag var det dags för sista resan för denna semester. Jag och Sara flög från Köpenhamn, 17 grader och ösregn  till Budapest, strålande sol och 40 graders värme.
Det första vi gjorde när vi checkat in var att åka till Arkad Köpcentrum med AC och rosa fluffiga provrum. Så klart fanns här även Terranova och alla andra favoritaffärer så när kl var 9 och dom stängde var det många påsar vi bar på. Nu till problemet. Vi tog hotellets taxi dit och nu visste vi inte riktigt hur vi skulle ta oss hem. Att ta taxi tillbaka var inget vi borde göra enligt hotellet då de inte är att lita på men det va jättelätt att ta oss tillbaka på annat sätt tydligen. Inget krångel alls enligt dom. "Ni tar bara Blå Metro nr 3, så åker ni till "ungerskt namn" sen bytar ni till Röd Metro nr 2 och åker till "Ungerskt namn" sen ska ni bara gå ca 10-15 min". Vi tyckte dock inte det lät sååå lätt och med tanke på att typ ingen kunde engelska runtomkring började vi undra lite hur det här skulle gå. Men det gick och vi var tillbaka kl 10 helt utmattade.

Budapest

Mot Budapest! Packar just nu det sista. Imorgon bitti åker vi!
Ska försöka uppdatera er lite där ifrån:)
 
 

Rostade kikärtor

 Senaste snackset som jag jag knaprar på kvällarna är rostade kikärtor. Knaprigt, salt och nyttigt!
 
Gör så här:
Skölj kikärtor från en tetrapack. Blanda med 2 msk olivolja och salt. Sprid ut på plåt med bakplåtspapper och rosta i 175 grader i ca 50 min. Se till att ingen överflödig olja finns på pappert då blir de sega. 
 

Med cape i Varberg

Äntligen fick jag tillfälle att använda min cape-topp. Med nya sammetsskor på fötterna. 
 

RSS 2.0