Finmiddag och fest

Igår firade vi Selmas födelsedag med finmiddag och fest i stan. Först åt vi God mat på Kol och drack massa drinkar. Kvällen fortsatte sen till Steakhouse för a trip down memory Lane. Fler drinkar och massa dans. När dom stängde testade vi typ alla klubbar i hela Helsingborg i jakt på lite hiphop. Men förgäves, techno översllt.
Tillslut bestämde vi oss för att ge upp och checka in på hotell och äta hotellfrukost på morgonen. Hittade tyvärr inget hotell med öppen reception så den planen gick i stöpet.
Det var en rolig nostalgisk kväll! 
 
 
 

Fredag

Fredagen började med sol och arbete i trädgården. Tittade till mina grönsaker i trädgårdslandet bla. Vet ni förresten hur broccoli och brysselkål växer? Måste visa bilder nån dag. Lite häftigt faktiskt!
På eftermiddagen var det äntligen dags att klippa sig. Snygg i håret träffade jag sen Sara i stan för lite shopping för att fördriva tiden tills vi skulle äta. Sådär God var maten men sällskapet lite bättre! 
Nu ska jag sova! Mycket på schemat även imorgon.
 
 

Varberg Stadshotell och Asia Spa

De två senaste dagarna har spenderats uppe i Varberg med mannen min.
Vi har promenerat i Varberg och tittat på fästningen..
 
...ätit god tre-rätters på hotellet med glutenservice till max. Skrev i bokningen att jag var glutenintolerant och när vi kom fram visste all personal det typ.
 
...spa:at på Asia spa. Vilat i ljusrummet med ljusterapi och vilat i mörka rummet med rening med hjälp av stenar och vattensäng. Bastat i ångbastu och hör och häpna jag har även gått på ett träningspass med fokus på asiatiska influenser.
 

Ankungar

Kommer ni ihåg att jag och D  såg söta andungar i våras? Häromdagen gick vi ner till bäcken igen med bröd för att se om vi hittade dom. Det gjorde vi minsann. Helt vilda var dom, naffsade brödet ur Ds hand om det inte gick tillräckligt fort!
 

Fullt upp

Idag har vi haft fullt upp. Vi började dagen med en tur till Lager157 för lite shopping. Mycket basplagg men även en scarf. Ska se om jag kan få till trenden med scarf i håret. Så snyggt!
Ett långt besök hos Sofia har vi också hunnit med. God lunch och efterrätt och lite lek tillsammans men mest på varsitt håll. Vi vuxna var sociala iaf och hade jättetrevligt!
När vi kom hem verkligen öste regnet ner så vi kröp ut i tvsoffan med popcorn. Vi har börjat beta av Disney-filmer här hemma. Skönheten och Odjuret förra ösregnet och Lejonkungen detta. Nästa gång blir det nog Aladdin!
 

Regnigt värre

Igår regnade det hela dagen. Jag och Sara hade ärende att göra i stan så det var bara att ta på sig regnjackan och se glad ut. För att undvika det värsta regnet hamnade vi på Dunkers en stund. 
Idag skiner solen och det ska bli varmt. Får se vad vi hittar på. 
 

Historien får liv

Idag har jag haft fullt upp och utnyttjar sommarvädret. Träffade Sofia för en promenad och lunch i stan. Vi gick och gick och gick och hann verkligen prata ikapp all den tid som gått sen vi sågs sist. Vi tog bara paus för att luncha på väldigt god spätta!
 
När Sofia och jag skilts åt var det dags för nästa dejt. Andra året i rad nu var jag och mamma på Fredriksdal och tittade på "Historien får liv". (Se här för inlägg om förra året.) 2 gånger är ju nästan en tradition. Jag älskar traditioner!
"Historien får liv" är iaf en vandringsteater genom Fredriksdal och denna gång började vi år 1903 och slutade 1955. Mycket humor, mycket historialärande och denna gång även mycket igenkänning. 1900-talet har jag ju läst, sett och hört mycket mer om än 1800-talet som det var förra året. Rekommenderar det verkligen till er som har är i Helsingborg.

Biker Pink

Det är verkligen växlande väder från dag till dag. Över 20 grader och sol idag, har gått omkring i bikini i trädgården hela dagen, fikat, läst och vilat. Igår va det tvärtom, 15 grader och  mulet.. Då åkte nya höstjackan på.
Min jacka blev som sagt snodd på vår Kalmarresa och jag stod där utan. Men "When Life gives you lemons,make lemonade". Så det var vad jag gjorde, såg det som en anledning att shoppa.
Hittade denna rosa bikerjacka på New Yorker för 169 kr, som jag sa, som hittat. Nya solglasögon fick också följa med för varann dag sommaroen!

Nytt i garderoben

Tisdagskvällen är här. Helgen har kommit och gått, jag och D har varit själv hemma hela helgen. Vi har gjort absolut ingenting. Så skönt! Maken min var på en snabbvisit i Kroatien. Han kom hem i går kväll och med sig hade han kläder från Terranova. Bättre kan det ju inte bli!
Idag har vi varit en runda i stan, lämnat böcker på biblioteket, fikat och promenerat lite.
Nu väntar filmkväll!
 
 

Kalmar - Dag 3

Efter ännu en god hotellfrukost begav vi oss på onsdagen till vackra Kalmar Slott. Otroligt fint och så välorganiserade riddaraktiviteter för barn på borggården. D fick rida på "riddarhäst" med lansen i högsta hugg för att dräpa draken, vara med på skattjakt, dra svärdet ur stenen och skjuta kanoner från Vasa-skeppet.
Sista timmarna innan vi körde hem shoppade vi lite till. D har fått smak för shopping. För honom innebär det att gömma sig bland alla kläder och ge mamma en hjärtattack. Livet med en 3åring!

Kalmar - Dag 2, Del 2

Eftersom besöket hos dinosaurierna gick snabbare än väntat hann vi med Ölandsbesöket denna dag istället.
Vi promenerade för att titta på Ölandsbron men sen åkte vi cykelbåten Dessi över till Öland.. Väl i Färjestaden gick vi på marknaden, smakade kroppkakor och hängde på stranden.

Sommarlek

Sommaren har varit här i två dagar nu och vi försöker utnyttja den till max. Igår kväll kom Sara och pojkarna förbi för kvällsmat och lek i trädgården och fredagsmys.
 
Idag har vi haft en annan kompis på besök och barnen har lekt i poolen. 
 
Håller tummarna för fler sommardagar och kvällar!
 

Kalmar - Dag 2, Del 1

På tisdagen var A World of Dinosaurs inbokat. Men först god hotellfrukost! Massa glutenfria alternativ så vi åkte alla mätta och belåtna för att titta på dinosaurier.
Som vuxen var jag lite besviken på stället men D uppskattade det. Det fanns många "levande" dinosaurier men jag hade hoppats på att få lite mer känsla. Många dinosaurier stod intrycka i hörn eller uppe på höga platåer och vissa såg man bara bakifrån. Theropoderna däremot var skrämmande. Dom rörde sig och röt och D höll i sin keps för glatta livet! En ridtur på Maiasaura och världens dyraste souvenir fick avsluta äventyret hos dinosaurierna. 
Fortsättning följer.
 

Kalmar - Dag 1

Resan till Kalmar började med en del missöden. D stackaren mådde illa och kräktes trots sina åkesjukearmband, min jacka blev snodd och det tog dubbelt så låg tid att köra än beräkningarna så vi hann inte åka över till Öland då båtarna slutar gå redan vid 17.30. Dessutom bajsa en fågel ner mig!
Men enligt talesätter "det är inte hur man har det utan hur man tar det" bestämde vi oss istället för att shop pa,utforska mysiga Gamla Stan och äta goda hamburgare på uteservering.  

Kalmar

Tittar in för att säga att jag inte har försvunnit från bloggen igen. Tänker blogga så fort jag hinner. Vi har spenderat 3 dagar i Kalmar och Öland, Inlägg kommer så fort jag hinner.
 

Loungehörna

Jag har äntligen kommit på vad jag ska göra med denna hörna i vår trädgård. Har haft svårt att komma på något då mullbärsträdet tar upp stor plats och där är alltid skugga. Men nu så, Loungehörna för varma sommarkvällar, eller dagar när det småregnar eller varma sommardagar när man längtar efter lite skugga (för det händer ju så ofta).
 
Håller på att undersöka vad som blir bäst och snyggast som tak och skydd mot regnet, letar efter loungeset och sån värmare. Kommer nog blir mysigt!
 

Egentid

Idag är mannen iväg med D på kalas. Jag bestämde mig för att stanna hemma för lite egentid. Sitter just nu och äter kakor och tittar på senaste säsongen av Hockey Wives. Har saknat det! Det tråkiga är bara att ingen av mina favoriter är kvar denna säsongen. Har bara sett första asvnittet så hittar kanske nya dock.
Någon mer som tittar?
 
 

Bosjökloster

Idag har vi spenderat hela dagen på Bosjökloster vid Höör,mitt i Skåne. Vi tog tåg och buss dit vilket hade funkat väldigt smidigt om inte mannen hade kollat fel i tidtabellen och att Skånetrafiken och deras tåg är värdelösa och aldrig går som dom ska.
Väl på Bosjökloster var allt frid och fröjd. Jättefina miljöer att promenera och plocka smultron i, stor lekplats att leka på, god fika att fika på och små museum att titta i. Hade verkligen en mysig dag i sommarvärmen!
 

Julie och Julia - Leap Year - All Good Things

Det har blivit en hel del filmtittande på kvällarna här nu under semester. 3 helt olika filmer i genrer och även hur bra dom var.
 
Första filmen vi såg var Julia och Julie. Den handlar om Amerikass älsklings tv-kock Julia Child. Man får följa hennes historia från uttråkad diplomathemmafru till hela Amerikas älskling.
Man får också följa Julie, trött på sitt jobb och med självkänslan körd i botten bestämmer hon sig för att utmana sig själv med att laga alla 524 recept från Julia Childs kokbok och det franska köket. Hon dokumenterar alla missöden men också lyckade maträtter i sin nystartade blogg.
Filmen bygger på Julia och Julies sanna historier.
 
Jag blev positivt överraskad av denna filmen och tyckte den var väldigt bra faktiskt! Rekomenderar den!
 
Andra filmen vi såg hette All Good Things. Ryan Gosling spelar huvudroll i denna film, även om han är en av mina favorit skådespelare måste jag erkänna att han ofta gör väldigt djupa, lite konstiga och mörka filmer. Denna var inget undantag.
Filmen bygger på en sann historia om David Marks som blev anklagad för att mörda sin fru som försvann utan spår 1982.
 
En väldigt mörk film utan ljuspunkter. Man ser hur David Marks blir sjukare och sjukare utan att få någon hjälp och vart det leder honom.
 
Osså sista filmen. En sån romantisk "jag behöver inte tänka" - komedi. Anna väntar på att hennes pojkvän ska fria och när han inte gör det bestämmer hon sig för att fria till honom på skottdagen den 29 feb. Hennes pojkvän befinner sig på jobbresa i Irland så Anna bestämmer sig för att överraska honom där. Resan dit kantas av missöden och tiden tickar på.
 
En film med många lösa trådar och lite tramsig men samtidigt rätt oförutsägbar. Helt ok filmen kände mig lite irriterad efteråt för det var så många dumma scenario som inte alls kändes trovärdiga. Väldigt romantisk dock!
 
 
 
 
 

UpZone i Ängelholm

Igår fyllde brorn min 30 år. Vi åkte alla till Hembygdsparken i Ängelholm för att fira. Vi grillade i skogen och sen var det dags att klättra. Ni ser på bilderna vilka som klättrade och vilka som satt nedanför och tittade på. D ville gärna klättra han med. Han har kommit in i nån klättringsfas och är inte alls rädd eller försiktig som han annars är. Roligt men nervöst för mamman!
Det blev en mysig dag med galet hög klättring för somliga och lite mys i solen för andra.
 
 
 Idag ska det blir sommarväder igen enligt vissa prognoser. Det hoppas vi stämmer!
 

Playdejt

I går lyckades vi äntligen få ihop en liten play dejt med Selma och Jacob och bella. Vi varvade leken, inne en liten stund när ösregnet föll och ute när solen sken från blå himmel! 
Idag har solen strålat från en blå himme och min bror fyllde 30 gamla årl! Var och hur vi firat på berättar jag i ett eget i lägg imorgon.

Sommarresmål

Sommaren resmål är nu bokade och klara. Blir lite semestrande i Sverige i år vilket jag faktiskt ser fram emot. Man åker ju alltid utomlands annars. En runda utomlands måste man ju dock, Terranova, Tally Weijl here I come!
Kalmar med dinosaurier i mängder på A World of Dinosaurs och är man så nära måste man ju åka över till Öland också. Just nu är planerna Eketorps Forntidsborg.
 
Några dagar på spa i Varberg med sovmorgnar och hotellfrukost.
 
Idag bokades årets traditionsenliga resmål med Sara. Budapest med shopping, seightseeing, tjejsnack och lite mer shopping.
 
Eminem i aug kommer vi nog att avboka. Händer alldelels för mycket skit där just nu. Vågar och vill faktiskt inte åka och lämna D. Känns tråkigt men samtidigt är jag till freds med beslutet att avboka. Hur hade ni gjort?

RSS 2.0