Årets sommarskor

Jag har sagt det förr men det tåls att säga igen. Jag gillar inte sandaler så tacka vet jag Ebay. Detta är tredje året i rad jag lyckas hitta alternativ till sandaler.Inte för att det behövs sommarskor direkt i detta vädret!
I år ser det ut så här. Är mycket nöjd!

Dusty Rose

 Har precis gjort två stora beställningar, från Asos och Nelly. Är så trött på min garderob och vill verkligen förnya mig. Försökte klicka hem några plagg som inte riktigt är min stil men som skulle kunna bli kanske? Tre plagg i favoritfärgen gammelrosa/dusty rose. Sen ett gäng andra grejor också. Ska bli spännade att se vart detta leder? Vilket stannar kvar och vilket åker tillbaka?
 

Chokladmousse/pudding

Nu var denna dag snart slut. Gör mig redo för soffan och serier. Har precis mixat ihop mitt nya craving. Chokladmousse på nyttigare vis. Basen är avocado och hur nyttigt är inte det liksom. Delar med mig av receptet så ni kan smaka. Bjöd på det på midsommar och alla gjorde tummen upp.
 
Ingredienser:
1 mogen avocado
0,5 dl kakao
0,5 dl den krämiga delen av kokosmjölk/grädde (jag tar alltid lite mer)
3 msk honung
2 tsk vaniljpulver
 
Mixa allt till en slät mousse. Servera med frukt och vispad grädde. (Moussen i sig är rätt stark i smaken men med grädde och frukt blir det precis rätt!)
 
Testa!

dejt x 2

I söndags var det äntligen dags för en dejt med Cornelia igen. Vi började med en fika och lite djupa samtal. Sen var tanken att vi skulle gå på museum men när vi såg att butikerna öppnade trots söndag och rea - skyltar lyste lång väg var tankarna på museum som bortblåsta!
 
Idag har vi spenderat precis hela dagen hos Detti och Marino.  Också på tiden. Skönt med semester så man har tid med mer än jobb dagarna i ända.
Nu är jag ute och går en promenad och när jag kommer hem blir det nog filmmys i soffan. Imorgon väntar nya äventyr!

PeplumLove

Ni vet hur jag är lite efter med trender? Tar ett tag för mig innan jag gillar det. Well mitt senaste love är peplum. Ni ser ju hur glad jag är. Antingen var det outfiten eller alla drinkar. Hard to tell!

Midsommarfirande

Det fina vädret var snabbt som bortfluget. Precis när vi kommit fram och var redo för att börja firande kom regnet. Ösregnet.
Vi fick plocka in dukning och börja om inomhus.
 
What can i say? Traditioner är viktigt! Det blev en midsommarstång trots allt. Slog nog rekord på hur snabbt man kan sätta ihop en midsommarstång vilket märkes för den höll precis till efter dansen sen föll den isär mer och mer efterhand som tiden gick.

Så firandet innehöll alla traditioner tillslut. Stång, dans, jordgubbar och regn, vilket faktiskt och är en tradition om man tänker på det!
 

Midsommar

Glad midsommar alla!
Vi har förberett för fullt inför firandet ikväll. Vi har plockat blommor till midsommarstången och införskaffat svenska koloniodlade jordgubbar.
D har pratat oavbrutet om att plocka blommor till midsommarstången men när det väl var dags plockade han två sen var han nöjd. Vi fick iaf ihop en spann som ska med till kolonin i eftermiddag.
Solen sken från en klar himmel men det blev snabbt mörkare. Hoppas vi klarar oss!
Nu ska jag göra nyttig men god chokladpudding till jordgubbarna ikväll.
Hoppas ni får en bra midsommarafton!

Dinosaurier

Det var längesedan det kom upp ett inlägg här i kategorin "Allmänbildning" (det var längesedan det kom upp inlägg över huvud taget men ni förstår vad jag menar).
Eftersom D är totalt galen i dinosaurier och jag gillar att lära mig saker är vi  nu båda experter på dinosaurier. Delar så snällt med mig av min visdom till er kära läsare.
 
Dinosaurier levde under tre perioder, Trias (250 - 200 miljoner år sedan), Jura (200 - 145 miljoner år sedan) och Krita (145 - 65 miljoner år sedan). Det fanns växtätande dinosaurier och det fanns köttätande. Dinosaurierna delades in i olika kategorier.
 
Sauropoder: Dessa dinosaurier gick på fyra ben och hade lååånga halsar och svansar. De var växtätare. De använde sin svans för att jämna ut balansen och som försvar genom att piska till sina fiender. En av de mest kända sauropoderna var Diplodocus. Den levde under jura-perioden och var lika långa som tre bussar.
 
Theropoder: Dessa dinosaurier gick på två ben och var köttätare. En av de mest kända Theropoderna var Tyrannusaurus Rex som levde under kritaperioden.. Tyrannosaurus var en av de största köttätarna och hade kraftiga bakben och ett stort huvud. Tyrannosaurus  Rex jagade ensam men vissa köttätare, framförallt de lite mindre jagade i flock.
 
Ceratopsider: Dessa dinosaurier var växtätare, gick på fyra ben, hade nacksköld och horn. En av de mest känd var Triceratops. Den hade tre horn. Dess namn betyder "trehornat ansike" Triceratops levde under kritaperioden.

 
Stegosaurier: Dessa dinosaurier var växtätare, gick på fyra ben och hade plattor eller taggar som löpte nerför ryggen och svansen. En av de mest kända är Stegosaurus. Den hade dubbla rader med plattor längs ryggen och 4 taggar på svansen som försvar mot köttätare. Vad plattorna användes till är man inte säker på men man tror att de användes för att både värma och kyla kroppen. Den levde under jura-perioden och dess namn betyder taködla.
 
 
Dinosaurierna dog ut för 65 miljoner år sedan. Man vet inte varför men tror att ett meteorit träffade jorden, yrde upp damm och stoft ut i rymden vilket gjorde att solens strålar inte kom fram. Jorden blev kall och dinosaurierna kunde inte leva här mer.
 
Nått mer ni undrar? I början var det mest för att D tyckte det var så intressant men nu tycker jag det är riktigt kul själv också;)

Semester

Semester är här! Ska försöka blogg lite mer nu när man är ledig. Vi får se hur det går med den biten!
 
Sen senaste inlägget har vi iaf hunnit beta av ett släktkalas.
 
Hunnit få riktiga semesterkänslor med pool och bad i trädgården.
 
spelat minigolf som gick så där. kul första banan sen ville D mest springa och kasta bollen i vallgraven.
 
 
 

Dinokalas

 
D har fyllt 3 år och idag var det dags för hans efterlängtade Dinosauriekalas.
 
 "Välkommen men se upp för dinosaurierna!"
 
När gästerna anlänt och paketen blivit öppnade var det dags för första aktiviteten. Gräva efter dinosaurieskelett. Oj så spännande det var! När man grävt upp sitt skelett fick man titta på "skyltarna" (som D kallade det) och se om man kunde lista ut vilken sort man grävt upp.
 
Hungriga efter grävningen mumsade alla på dino-mellis.
 
Nästa aktivitet: dinosauire-tärningen. "Sträck på dig som en Diploducus"
 
Dags för tårta och födelsedagssång.! Mm så gott med melontårta tyckte alla och åt flera portioner.
 
Innan det var dags att gå hem letade vi dinoägg i buskarna. Förhoppningsvis kläcks det några små dinobebisar om ett par dagar.
 
Tack för att ni kom!!

RSS 2.0