Nyårsförberedelser

Förberedelserna inför ikvöll är i full gång. Maten är påbörjad, kläderna framplockade. Nu ska jag vila en stund så jag orkar vara vaken till kl 12 och det nya året!
Gott nytt år på er!
Första snön

Det kom lite snö till julen i år. Kan inte komma ihåg senast vi hade en vit jul. Något sånär vit iaf. Vi skyndade oss så klart ut för att göra snöänglar, snögubbar och åka pulka.
 
M fick se snö för första gången och åka pulka med brossan. Han var dock lite tveksam till det hela.
 
 

Juldagen

(Har ju missat att publicera detta inlägget)
På Juldagen firar vi alltid hemma hos mamma och efter det är julen slut för min del.
Vi brukar pyssla julsaker och äta. Dans kring granen måste hinnas med och så klart jultomten. I år hade D bestämt att han skulle vara tomte och längtade verkligen. Han delade ut julklapparna han hade gjort själv och var väldigt stolt. När han var för dig sa han Hej då och sen skojjade vi med honom när han kom tillbaka att han precis hade missat tomten. Han tyckte det var väldigt spännande och kände sig stor och en del av vuxenvärlden på något sätt.

Sist men inte minst brukar vi leka lekar helt hysteriskt och antingen är man en dålig förlorare eller dålig vinnare. Eller fuskare, det finns det också många av.Julafton

Varje år firar vi jul en massa gånger med en massa olika släktingar och vänner så när julafton väl kommer är det så skönt att vara hemma själv utan stress och måsten. Vi går hela dagen i våra julpyjamaser och bara myser.
 
Detta året körde vi en amerikansk version av jultomten och julklappar. Vi tittade på Polarexpressen några dagar innan julafton och vi tyckte alla denvar så bra och julstämmningen sköt i höjden. I den filmen kommer iaf tomten genom skorstenen på natten. Jag frågade D om han trodde att tomten skulle komma på natten eller knacka på dörren på kvällen och han svarade att "det beror på vilken ordning han tar. Om han tar oss först eller sist på sin runda". Vi bestämde oss iaf för att låta tomten komma på natten då D redan förra året listade ut vem tomten var. Nu kan han få tro på tomten ett år till iaf.
 
När vi vakande på morgonen låg där så klart klappar under granen som tomten lämnat under natten. D visste att det var från tomten för det var inte samma inslagspapper som våra julklappar vi skulle ge bort. (Tur jag tänkte på att ta ett papper han inte sett förr!).
Vi mös framför granen, öppnade och lekte med julklapparna ett bra tag.
 
Sen åt vi julfrukost och sen var det äntligen dags för pepparkaksbak. Jag hade efter mycket letande hittat ett glutenfritt och sockerfritt recept. D tyckte det var så kul att kavla och trycka ut figurer. Tyvärr gick dom inte att äta sen. De smakade verligen kartong. Bättre lycka nästa år! Vi fick helt enkelt baka lussebullar istället. Något gott måste vi ju äta!
 
Kl 3 var det dags för Kalle Anka. På kvällen tittade jag och mannen på serieavslutningen på Timeless som passade nog var ett julavsnitt.
 
 
 
 

Ligger efter

Oj oj vad jag ligger efter med bloggandet. Har verkligen inte hunnit eller orkat. M sover dåligt på nätterna och ammar hela tiden så jag är mer död än levande på dagarna.
Vi har iaf hunnit med att fira jul sjutioelva gånger, igår var sista gången hos mamma som vanlgit och nu är julen slut fö rmin del. Ska städaundan den så fort jag bara hinner och sen ska det åyntas inför nyår istället. Temat för i år är Enchanted forrest/magiska skogen och D är såå taggad och har pysslat svampar och grejor att dekorera med.
Ska försöka hinna göra inlägg om våra olika julfirande och första snön och lite så.
Hoppas ni haft en bra jul!

2dre advent

Har nog bakat lussebullar 5 gånger nu och i söndags blev de extra goda. Degen jäste nästan över skålen!


På kvällen hade vi adventsmys och tittade på Kalle Anka. D skrattade så han kiknade.
Nästa advent klär vi julgranen.
En julsaga

Idag har vi tankat lite julstämning. Jag och D och mormor var och såg En julsaga på Stadsteatern. En julsaga är min absoluta favoritberättelse och fast D är i minsta laget var vi bara tvugna att gå.
Vi hade förberett hela veckan med att se historien på film, läsa böcker och leka så D hade ordentlig koll på historien och det var nog tur för det var rätt svårt tal. D hängde med hyffsat och satt fint och tittade och tyckte det var kul att gå på teater.
Jag och mamma tyckte pjäsen var bra om än något seg och utdragen emellanåt. Första scenen varade i över 20 min med massa monologer typ. 
Jag är ändå nöjd med dagen som hade mysfaktor och julstämning på hög nivå!


Liten tomte

 

Lille M - 4 månader

Lille M är nu 4 månader. Jag vet inte vad han väger och hur lång han är då vår BVC-tid blev inställd. Han har iaf strlk 68-74 i kläder.
 
 
 är fortfarande lika glad och nöjd med livet oavsett om du lägger honom på golvet, i babygymmet eller i babysittern. Han gillar att ligga och titta på storebror när han härjar runt.
Han har lärt sig att rulla från rygg till sidan, dock bara åt höger. Han är äntligen stark i nacken och får upp huvudet riktigt bra under nackträningen.
 
M är väldigt intresserad av sina händer och stoppar dom gärna långt ner i halsen. Han har börjat fatta att man kan använda dom för att greppa saker.

M har börjat få lite smakportioner här hemma och gapar redan stort när han ser skeden. Morot, potatis, gröt och lite olika frukter har han fått prova. Hade han fått bestämma hade han nog ätit hur mycket som helst men vi tar det lite lugnt för att kolla så magen hänger med.
 
På nätterna sover M sådär. Han vaknar varje till varann timme och eftersom han verkar ha bestämt sig angånde nappen att den inte är något att ha så är det bara amma som gäller. Dock fortsätter vi prova oss fram med olika sorters nappar. Ibalnd funkar det, ibalnd inte. Han är iaf glad för sin snuttefilt och gosar gärna med den i sin babysitter.
 
 

Julen är på väg

December är här och vi har börjat jula här hemma. Julkläderna är framplockade, granen står och lyser mysigt på kvällen och första advents fikan är avklarad.
Kom på att vi inte har någon adventsljusstake så jag ch D fick pyssla ihop en lite snabbt till fikat idag.
 
Kompisar med barn kom över för adventsfika och lite pyssel och massa lek. Serverade bla saltycaramel - dadlar och de var så goda! Lussebullar, pepparkakor, clementiner och nötter fanns också så klart. Hade bakat pepparkaksmuffins på svarta bönor men läste fel i receptet så tog dubbelt så mycket bönor. Jag och Julija åt och var glada men de andra tyckte väl inte riktigt som vi. Nästa gång får jag ta rättmängd bönor!
 
Årets jultröja - FabYULEous. Väldigt Tanja!
 
December fortsätter och vi ska hinna med en massa mer juligt!

Massa att ta igen

Oj oj så efter jag ligger med bloggen. Har en del att skriva om men desto mindre tid. Så fort jag får tid borde det komma upp en del inlägg här, piratkalas, Black friday, julförberedelser och lite annat. 
Håll tummar för lite extra datortid framöver!


RSS 2.0