Sagan om Pelle Kanin

För nån vecka sen var jag och D på bio med Detti och Marino och såg Pelle Kanin. Vi har boken hemma och D såg fram emot att se filmen. Filmen utspelar sig efter att boken tar slut.
Vi tyckte alla den var jättebra! Filmen passade barn så klart men fanns mycket vuxenhumor så den blev bra även för oss stora.
Bra att sitta längst bak när det blir lite jobbigt att sitta ner!

Efteråt fick man rita en teckning om filmen. D ritade Pelle Kanin och herr Karlsson.
Durrabullar

Haft haft riktigt stort sug efter bröd och kolhydrater sen jag blev gravid. Är dessutom inne i en bakperiod så har hittat lite nya recept på bröd och bullar. Det kommer upp lite recept här efterhand.
 
 
Durrabullar med chiafrö:
 
0,5 dl chiafrö + 1 dl kokande vatten
 
4,5 dl durramjöl
 
1,5 dl teffmjöl
 
2 msk psylliumhusk
 
50 gram jäst (har använt torrjäst)
 
4 dl ljummet vatten
 
0,5 dl rapsolja
 
1 msk honung
 
Blanda chiafrön med kokande vatten och låt de svälla. Blanda torra ingridienser och låt stå en stund för då vaknar tydligen jästen till liv (hehe läste det på nån baksida). Blanda olja, resterande vatten och honung och detta och chiafrö i mjölblandningen och blanda med degkrokar. Låt jäsa i ugnen på 30 grader i ca 40 min. Rullar 9 bullar och låt jäsa ytteligare 10 min. Pensla med ägg och valfria fröer. In i ugn på ca 200 grader 20-25 min. Låt svalna helt då de annars kan vara lite kletiga. 
 
Durramjöl och teffmjöl innehåller väldigt mycket järn, rapsolja och chiafrö innehåller mycket omega 3. Nyttiga bullar som passar utmärkt när du är gravid=)
 
 

Nr 2

Det har ekat tomt här på bloggen ett bra tag. Först har vi varit sjuka hela februari hela familjen. Men den största anledningen är att vi väntar tillskott i familjen. D ska bli storebror i aug! Han har pratat om bebisar och att bli storebror ens innan tanken på lillebror/lillasyster fanns, så han är så exalterad.
\n
Egentligen hade jag velat berätta det genom att ta ett fint kort på D med ulatraljudsbilden och nånfin skylt/tröja med texten storebror men jag orkar inte. Den meningen sammanfattar väl ungefär hur jag mått det första 3 månaderna. Sååå trött, jag har levt i ett zombietillstånd ungefär. 
\n
Hoppas och vill iaf att bloggen kommer uppdateras mer framöver!

\n
 
\n
 
RSS 2.0