Lille M - 2 månader

Förnågra dagar sen blev M  2 månader. 
Han väger nu ca 4625 gram, är 56 cm lång och har strlk 56/62 i kläder.
 
M blir mer och mer "med" och medveten varje dag. Han sover fortfarande mycket under dagen men är också vaken långa stunder. Är han pigg och glad ligger han gärna själv i soffan, babygymmet elller babysittrn och tittar så omkring med allvarlig min och stora ögon. Visar man honom leksaker viftar han med armarna och boxar på dom med koncentrerad min.
Nackträningen går sådär. M behöver stöd under sig för att komma upp lite för att han ska lyfta huvudet, annars ligger hanmest kvar och suger på sina händer.
 
Vi har börjat få en del leenden här hemma från lillebror och däremellan snackar han en massa.
 
Nätterna är oftast bra. M sover 2-3 timmar åt gången innan han vill amma. Oftast somnar han om själv i sitt babynest.
 

 

 
 


Kräftskiva

Vår årliga kräftskiva blev framflyttad i år då lille M bestämde sig för att titta ut på vårt bestämda kräftskivedatum. 
Så I lördags var det dags. Något sent men det gick!
 Istället för kolonin var vi inne hos mamma vilket tog död på känslan lite men alla femtioelva kräftor jag åt gav lite känsla tillbaka. Hattar och haklappar gjorde också sitt!

Skridskoskola

I lördags var Ds andra gång på skridskoskola. På 30 min lärde han sig att ställa sig upp själv och att åka från ena sargen till den andra. Han trillade ett antal gånger däremellan men kunde ta sig upp själv ju. Otroligt så snabbt de lör sig!
Man får prova på 2 gånger till sen får han välja om han vill fortsätta. Jag håller tummarna för jag tycker det är minst lika kul som D. 
"Jag ska bli världens snabbaste hockeyspelare" sa han. Vem vet?


 Lillebror var med och hejade på storebror.
Det är en väldigt allvarlig lillebror vi fått.
Japanska lyktor

Mitt senaste craving för trädgården är japanska lyktor. Det är så fint och jag vill ha det nu nu nu. Hur ska jag kunna vänta till nästa höst?

Här planerat jag att ha dom. Rabatten längst fram liksom. Just nu är den full med lavendel vilket i och för sig är lite synd att ta bort kanske men ändå. 


Och på tal om höst. Valnötssamlingen växer sig större och större. Kanske valnötens år i år?
Äntligen hockey

Idag var vi på ishallen och skrev in D på hockeyskola. Han fick låna med sig skydd hem och på lördag är första träningen. Ska bli så kul! Höstfix

Trots det fina sommarvädret (just idag regnar det dock) är årstiden höst och det innebär lite höstfix i trädgården med jämna mellanrum. 
Hallonbuskarna är klippa och väntar på våren. Hösthallonen ger dock massor av skörd just nu och en tid framöver.
 
Vi väntar på att våra minikiwisar ska mogna och håller även tummarna att vi kommer få smaka på en kiwano så småningom.
 
Har rensat bort melonplantorna som har skött sig riktigt bra i sommar. Fick först 3 stoora meloner och sen blommar allt igen och nu ligger 3 st lite mindre och försöker mogna i fönsterkarmen. 
Köpte blomlökar på Lidl och ska plantera lite blommor i ringen på framsidan så det blommar fint till våren.
 
Valnötterna trillar från trädet här i närheten och ska ligga och torka inför vintern.

 


Röstat

Idag har vi så klart varit och röstat. Man känner sig lika viktig varje gång. "Jag röstar på morfar" sa D. Gulligt!
Ny vecka imorgon och nya tag. 


Möte med idolerna

Igår var en stor dag för D. Marshall och Chase från Paw Patrol var i stan och vi var så klart där. D tyckte det var så spännande att träffa nån i verkligheten som man annars bara ser på tv. Starstrucked!Sista sommaren

Vädret fortsätter visa sig från sin finaste sida. Det är så vanligt med sol och värme nu att jag inte ens bryr mig om att försöka vara ute och ta tillvara på det fina vädret. I vanliga fall försöker man vistas ute i solen så fort tillfälle ges.
Idag har jag dock fixat i trädgården och sen mös jag och D med lite picknick när jag hämtade honom på fsk. Jag och min napp

M har världen största och fulaste napp verkligen. Men den är både ekologisk och giftfri och allt annat bra man kan komma på.
Men den är verkligen så ful att jag reagerar varje gång jag ser den fortfarande! Med D matchade jag nappen med outfit. Inte lika lätt med denna.
 
 

Plocka majs

Häromdagen åkte D med sin pappa till ett majsfält i närheten och plockade majs. Han tyckte det var så roligt och vi åt majskolv efter majskolvhär hemma hur länge som helst!
VI njuter verkligen av vad naturen har att erbjuda och det blir roliga små utflykter när man åker för att plocka!
 
Vi har plockat äpple, olika sorters päron och krikon. I trädgården skördar vi mängder med tomater bla. Något som vi också plockat mycket av är pysalis, säkert 100 st utan att tveka. Kul!
 
 

Höst och vinterredo

Hösten kom till oss över en natt verkligen (även om väderleksrapporten visar fint igen nästa vecka). Det började såklart klia i fingarna på mig direkt om att införksaffa höst och vinterkläder till D. (M får snällt ärva Ds gamla.)
 
Klickade hemma denna galonoverall från LekMer. Fodrad galon är verkligen användbart här nere i slaskiga Skåne, höst,vinter och vår. Det fanns matchade mössa till som också fick följa med hem. Dessutom har han en tunnare mössa med dinosaurier på som passar perfekt. Svarta Kavatstövlar till det och en outfit är färdig.
 
Snökläder velar jag lite mer mellan däremot. Tänkte skicka mamma till Ullared men försöker leta på nätet och se om jag hittar där istället.
Velar lite om jag ska beställa denna beiga jackan kanske eller det gröna setet. Praktiskt med samma färg på allt men lite tråkigt samtidigt ju? (Skönt att mitt största bekymmer är färg på kläder!)
 
 

RSS 2.0