Kyckling med basilika, bacon och pinjenötter

I går kväll blev det ännu en god middag att tipsa om. Kyckling med bacon, pinjenötter och basilikasås. Behövs nästan inget recept för det var väldigt lättlagat. Steckte kycklig ochbaocn i ugn, rostade pinjenötter och gjorde såsen på grädde och basilika. Väldigt gott!
0

En heldag

Igår hade jag en heldag själv med barnen. Mannen jobbade och sen skulle han iväg direkt efter. 
Berättade för D på morgonen att vi skulle vara själva hela dagen och att han fick hjälpa mig med M. Han var verkligen världens gulligaste unge hela dagen! Han sa så många roliga och gulliga saker igår dessutom. Brukar försöka skriva upp citat och så men igår hade jag fått skriva en hel bok.
För att underlätta lite åt vi lunch på nyöppnade Burgers & Friends. Ekologiskt, närodlat och "hemmagjort". Godkänd snabbmat av Tanja. Det var såå gott så det lär vi göra fler gånger.




Snö

I helgen har det minsann snöat. Vi har varit ute och byggt och lekt en massa hela familjen. Nu är all snö bortregnad igen som alltid här i Skåne. 1,5 dag fick vi iaf ha snö denna gång.








Fiskburgare med bönbröd

Åh ikväll åt vi så god kvällsmat så jag måste dela med mig=) Hemmagjorda fiskburgare med bönbröd och kall dillsås.
 
Fiskburgare
Ingredienser:
1 paket torskfile
grädde 0,75 dl grädde
juice från  0,5 - 1 citron
vitpeppar
salt
ströbröd
 
Mixa alla ingredienser och forma till burgare. Panera de med ströbröd och stek i smör.
 
Bönbröd
Ingredienser:
1 paket vita bönor
3 ägg
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 msk äppelcidervinäger
salt
 
Låt bönorna rinna av och Mixa alla ingredienser. Låt svälla 5 min. Forma 6 st bullar med blöta händer och strö över sesamfrö. In i ugn ca 25-30min på 200-225 grader.
 
Haha det här med att ta bilder på mat som det ser fint ut är ju inte något jag är bra på. Får gå någon kurs kasnke?
 
 
 

2 istället för 1

Förra veckannåkta min man för att hämta ut ett HM paket till mig men han glömde det på bussen!! Han lyckades fånga bussen när den kört och vänt några hållplatser senare men paketet var borta.
Jag trodde lätt att någon snott det och att det var kört medan min man trodde att någon tagit det för att se till så att det kom till rätt ägare. Jag pessimismten och min man den godtrogna.
Gissa vem som hade rätt?
  Igår gick jag för att hämta ut ännu ett paket och då fick jag två! Någon hade lämnat in paketet och det hade blivit ihop tejpat med ett av mina andra för det var ju redan registrerat som uthämtat. 
Helt otroligt och jag blev så glad!


What will it bee?

Idag hade vi överrasknings babyshower för Detti. Dom vet inte könet på bebisen så temat var "What will it bee?". Dettis mamma hjälpte mig att göra dekorationerna som tur var. Damn you PostNord!
 
 
Vi lyckades verkligen överraska Detti som låg hemma och vilade på soffan när vi hämtade henne.
 
Vi fikade och lekte lekar. Bingo, gissa magen och en lite modernare lek, Emoji-rebusar.
 
Klädkod: Rosa om man gissar på flicka och blå om man gissar på pojke. Vi får väl se!
 

JumpYard igen

Idag var jag och D på JumpYard. Det är riktigt roligt där! Fräsch också eftersom det är alldeles nyöppnat. Vi hoppade, klättrade och dök ner i skumgummihavet. Det fanns även ett interaktivt spel där man själv var gubben och skulle försöka vinna. Genom att hoppa som en galning så klart.
Kan verkligen rekomendera stället. Dessutom har det öppnat en "restaurang" där med hemmagjorda hamburgare på ekologiskt och närproducerat kött! Helt i  min smak.

Naturligt glutenfri ugnspannkaka

Jag älskar ugnspannkaka med massa bacon. Har tidigare gjort på glutenfri mjölmix men har försökt hitta ett recept med lite nyttigare mjöler ett tag nu. Hittade en gammalt husmorsknep för ugnspannkaka häromdgen så igår var det dags att testa. Det blev såå gott!
 
Recept: ca 5 portioner
 
8 ägg
1 dl quinoamjöl
1dl teffmjöl
1dl durramjöl
8 dl mjölk
2 tsk Fiberhusk
2 tsk bakpulver
lite salt
2 förpackning bacon (nästa gång ska jag ta 3!)
 
Börj amed att steka baconen i ugnsformen om du vill ha den extra krispig.
Mät upp mjölken i en stor kastrull och ställ den på spisen på svag värme. Mät upp mjölsorterna och fiberhusken och blanda med mjölken. Rör om hela tiden tills du märker att det tjocknat. Ta bort kastrullen och blanda ner ägg och bakpulver.
Blanda smeten med den steka baconen och in i ugnen på ca 210-220 grader i ca 40-50 min. (Beror ju lite på ugn och storlek på formen).
 
Servera med chialingonsylt.
 
Recept:
1 dl lingon
1 msk chiafrö
0,5-1 msk honung
 
Mixa lingon och honung. Tillsätt chiafrö och låt sylten stå och "gegga" till sig. Gärna över natten eller över dagen.
 
(Hur fotar man så att ugnspannakaka ser aptitligt ut? haha)
 
 

En dag på stan

Idag sken solen från en vindstilla himmel och det var en perfekt dag för att åka in till stan och åka skridskor på isbanan utanför Dunkers. Har tänkt på det flera gånger när det varit mysigt vinterväder men med tanke på att alla har vait lediga nu över jul och nyår har jag dragit ut på det. Idag var vi dom enda som var där vilket passade mig perfekt. Vi åkte nån timme jag och D, njöt av solen och av själva åkandet. Älskar att åka skridskor!
Fick lite semester vibbar, typ Rockerfeller Center i NewYork. Den stora granen var också på plats.
 
Sen gick vi vidare till Espresso House för min favorit, Caramel Cheesecake. D fick en raw chokladboll med torkade hallon. Sen satt vi där och mös. D vill kramas och mysa med lillebror så ofta han får chans. Syskonkärlek!
 

Lille M - 5 månader

M är nu 65 cm lång och väger ca 6600 gram. Han har fortfarade strlk 68-74 i kläder.
 
M har denna månad lärt sig att rulla från rygg till mage. Det går inte att hålla honom kvar på rygg längre. Man lägger ner honom och 2 sek senare är han på mage sen dröjer det inte länge förrän det blir gnälligt för han blir trött av att ligga på mage. Så vänder man tillbaka honom också börjat det om igen.
 
Han har blivit en baddare på att greppa sina leksaker och allt ska till munnen. Dock gör han det rätt besvärligt för sig då han för munnen till leksaken istället för leksaken till munnen. 
 
En favoritsysselsättning hos M är att stå. Sitta är inte så kul men att stå kan han göra hela dagarna så mamma blir trött i armarna. Att stå mot ryggstödet är också kul en stund.

M somnar kl 7 varje kväll. Han vaknar hur många gånger som helst under natten och vill "äta". Helst vill han sova tätt intill mamma för att sova någon längre stund.
Vi har äntligen hittat en nappsort som M gillar på dagen iaf, han blir väldigt arg om man försöker ge den till honom på nätterna.
M har börjat få lite smakportioner här hemma och gapar redan stort när han ser skeden. Morot, potatis, gröt och lite olika frukter har han fått prova. Hade han fått bestämma hade han nog ätit hur mycket som helst men vi tar det lite lugnt för att kolla så magen hänger med.
 
 
 
 


En fika

Idag var jag en runda i stan med Detti och lille M. Uträttade lite ärenden och tog en fika. 

En liten hiss-selfie. Nån gång ska va den första. Älskar min nya jacka!
 
Lille killen vill inte va så liten längre. Dags att byta till sittdel snart kanske?




Enchanted forrest

Vi firade in det nya året i går hemma hos Sara tillsammans med det vanliga gänget och det blev en jättetrevlig kväll.
Temat för kvällen var Enchanted forrest. D har varit så taggad för Magiska skogen och pysslat en massa pynt som vi skulle använda tyckte han.
Jag och mina älsklingar hade så klart matchande outfits.
 
Som sig bör på nyår så bestod vår kväll av en massa mat, vi åt och åt. Det serverades buffe med olika goda rätter, parmesanfisk, flygande jacob och köttfärslimpa. Med jämna mellanrum under kvällen serverades sen olika efterrätter, kladdkaka med grädde och blåbär, Gino med hemmagjord vaniljglass och pannacotta med jordgubbar.
 
Barnen lekte exemplariskt tillsammans hela kvällen men vid 10 avbröt vi för att spana efter raketer och tända tomebloss. Inga raketer såg vi men jättestora tomebloss var ju också kul.
 
Sen blev det filmmys för barnen och soffhäng och fotostund för de vuxna.
 
Kl 12 var alla barnen fortfarande vakna och vi gick ut för att skåla och säga Gott nytt år och nu fick vi se rakteter. Det smälldes runt omkring oss bara någon gata bort och D tyckte det var så häftigt.
 
Det blev verkligen ett perfekt avslut på gamla året och början på det nya året.
 

RSS 2.0