Lille M 1 år

Nu har vår minsta kille fyllt 1 år! Måste se till att få upp en liten sammanfattning om älsklingen, har ju inte hunnit det på flera månader!
 
M älskar att gunga så på sin födelsedagsmorgon väntade en lekställning i trädgården på honom.
 
1års kalas har vi också hunnit med. Det regnade hela förmiddagen så jag förberedde allt inne. Temat var Little Mister.
 
Lagom till alla gästerna kom började det spricka upp. Så det blev lite innekalas och lite trädgårdshäng.
Vi bjöd på pastasalladsbuffe. Man fick själv kompnera ihop sin sallad efter smak och tyckte. Till efterrätt serverades tårta enligt temat ;)
 
Grattis på 1årsdagen lilla älsklingen!
 

Historien får liv

Idag var jag och mamma äntligen och såg Historien får liv på Fredriksdal. Den var nog en av de bästa som vi sett. Den handlade om sjukdom och hälsa från 1700-talets pesten till 70-talets bantningshysteri. Otroligt dukitiga skådespelare och alltid lärorikt och roligt manus!
 

 
 
Vi hann också med en guidad tur som handlade om Modebutiken Ericas som var poppis i Helsingborg på 60talet. Min mormor brukade tydligen åka dit och handla om det var något speciellt hon ville ha berättade mamma.
 
Vi fik bla se denna byxdress från förr. Påminner om min nya byxdress som blivit min nya favvisplagg i garderoben!
 

Lejonkungen


Jag och mamma var på bio i torsdag. Äntligen var det dags för Lejonkungen!

Jg visste inte riktigt hur vi skulle klara av att se filmen med tanke på att vi bölade hela tailern. Mamma grät hela filmen, jag ett par-tre gånger.
 
Jag tyckte filmen var bra, ibalnd bättre än originalet men vissa scener passade bättre som tecknat tyckte jag. Det blev lite konstigt emellanåt när djuren pratade och dom formade deras munnar så det skulle se ut som det var dom som pratade. Vissa scener hade gjort sig bättre och de bara hade låtit lejonen ryta tex. Vissa saker behöve rman inga ord för att förstå.
Överlag var filmen bra men jag tittar nog hellre på den tecknade nästa gång!
 
Sådan mor, sådan dotter!

 


Årets första kräftskiva

När jag och Sara var på Väla sist och shoppade massa outfits tyckte vi att dom passade på en trädgårdsfest. Problemet var att det inte fanns någon! Så vi ordnade en kräftskiva här i trädgården!

Lagom till Sara kom hit för att börja förbereda öppnade sig himlen och det öste ner! En kräftskiva inomhus ger ju inte riktigt samma känsla så det var bara att börja fixa med regnskydd. Tack vare vårt utomordentliga regnskydd visade sig sen vädret från sin bästa sida hela kvällen. 

Dags att börja göra fint


Sen kom gästerna. Det var inte alla som kände varandra så vi hade gjort en bordsplacering med olika citat som involverade kräftor sen skulle dom gissa vilket citat vi valt till vilken gäst.


När alla var på plats dukade vi fram maten och började äta kräftor i mängder!

Som sig bör på en kräftskiva sätt vi länge och åt och pratade så det hann bli mörkt och alla mysiga lampor tändes!Ingen tillställning utan en temaballong!

Tack för en trevlig kväll!

Ännu mer Fredriksdal

En av D's absoluta utflyktmål är Fredriksdal. Så idag bar det iväg igen.
 
Vi testade att titta på Historien får liv men D tyckte den var lite väl läskig när den handlade om sjukdomar från förr, som pesten och sånt läskigt. Så istället gick vi tipspromenaden och pysslade skyddsamuletter.
 
Vi lekte i skogen och på ängen.
 
Vi fikade, tittade på de gamla husen, besökte köksträdgården och herrgårdsvillan. Verkigen mysigt ställe med massor att göra!
 
Bröderna bus! Mina älskade busungar!

Kärnan

I veckan åkte jag och D på utflykt till Kärnan.
När vi kom in sprang D uppför alla trappor upp till toppen, jag försökte hänga med så gott det gick. Alla andra besökrare skrattade åt mig så det gick väl sådär tolkar jag det som!
"-Måste jag vänta?"
 
 
Utsikten 35 meter upp.
 
Vi lärde oss om lite olika kungar...
 
...och spelade spel.

Sommar på Fredriksdal

Idag var det dags för mitt och mammas årliga besök på Fredriksdal för att se Historien får liv. Något snopna blev vi dock när vi kom fram och jag tagit fel på tiden och vi precis missat allt!
Tur i oturen kanske då vi istället fick chans att se och göra annat kul som vi nog missat annars. Vi gick tipspromenad som tog oss runt i stadskvarteren och till de gamla gårdarna. Frågorna handlade om sjukdomar och huskurer från förr och efteråt fick vi fina intyg att vi minsann var friska!
 
VI fick en guidad tur på Frisörsalongen.
 
Strosade genom deras stoora köksträdgård.
 
Vi tog också en lång fika i solen. Jag åt vegansk brownie som var väldigt god!
 Vi satt också en lång stun di hergården och läste om Sverige olika kungar sen 1700-talet. Väldigt allmänbildade blev vi.
Ett besök till i sommar lät det bli, då ska vi komma i rätt tid och se föreställningen=)

60 år i Ullared

Mamma fyller 60 och det firade vi hela släkten i stugbyn i Ullared.
Vi hade förberett lite överraskningar till henne. Det blev en väldigt trevlig kväll och jag hann shoppa en liten stund innan vi åkte hem. D hängde också med in en runda och handlade för sina hårt injobbade pengar. Min runda blev kortaste shoppingrundan ever men lyckades ändå fylla två påsar!

Första överraskningen var Minnesleken. Alla hade tagit med sig en sak som relaterade till ett minne med mamma. Mamma skulle sen gissa vem det kom från.

Andra överraskningen var en pinata fylld med pengar.
 När hon tog av sig ögonbindeln såg hon det här och blev väldigt förvånad. Roligaste ögonblicket på kvällen nästan!


Under kvällen hann vi också med att äta gott, en tipspromenad och massa skratt.

Kl 8 bästa morgon hängde jag på låset på GeKås innan det var dags att åka hem. 
D tyckte vi kunde göra om allt igen en annan gång. Kanske nästa sommars semestermål?


Uppdatering

Oj oj vad tiden flyger iväg!
Idag håller jag på att rensa och sortera här hemma. Har råkat shoppa lite mycket på sista tiden. 
Har rensat i garderoben och fyllt på med massa nytt snyggt.  Har även varit en runda på Ullared för mammas 60 års dag!

Jag och Sara i våra ormskinnsblusar på vår senaste shoppingrunda. Vi köpte så många nya outfits så att vi var tvungna att boka in massa saker att göra så vi kan använda dom! 


RSS 2.0