Big Sister to a Little Mister

I igår firade vi Selma och Bella med en kombinerad Baby och Big Sister Shower med temat "Big Sister to a Little Mister".
 
Stolt storasyster!
 
Först lite fika...
 
Sen var det lekdags! Selma och Bella fick hjälpas åt att byta blöja. Men vi hade ju så klart gjort det lite svårt för dom.
 
Sen fick Bella mata Selma med barnmat och Selma skulle gissa smaken.
 
 Alla gäster fick tävla i "Sätt mustaschen på bebisen"
 
Sen var det slut trodde Selma. Men nej då, nu var det dags för det stora firandet. Alla vänner med familj överraskade Selma när hon kom hem.
 
Det var en väldigt lyckad dag med strålsnde sol och många mysiga stunder!

Midsommar

Midsommarafton firades enligt tradition i kolonin. Detta år var vi en något utökad skara med  med Lille M's första firande och även min bros nya hund var med.
 
Vi började med att plocka blommor och göra kransar. Jag gjorde min krans av luktärtor. Tyckte den blev väldigt fin och blommorna höll sig fina hela kvällen.
 
Sen kom ösregnet som hör Midsommar till. När det äntligen slutade regna sprang vi ut för att klä stången.
 
"För många kockar...?" Alla hade helt plöstligt något superviktigt att göra på midsommarstången just på samma gång.
 
Det slutade som vanligt med att jag i slutändan gjorde den själv (ingen annan får röra den, alla är slarviga! haha), Detta år fick jag dock hjälp av en väldigt taggad D.
 
Sen kom regnet igen. Vi hade precis börjat flytta in allt när det helt plöstligt slutade, solen kom fram och vi kunde äta ute ändå.
Sen var det dags för dans kring stången.
 
M spenderade stora delar av kvällen med att titta tveksamt på allt och alla, speciellt när vi dansade!
 
Eller så jagade han den lilla hunden.
 
Den stora hunden roade sig med att attackera Midsommarstången.
 
Det är lite komiskt för hela dagen fixar man och gör alla akttiviteter lite så smått hysteriskt för man vet aldrig när nästa stora skur kommer och hur länge den varar. Man måste ju hinna alla traditioner ju!

Massa kul

Nu ligger jag efter i bloggandet igen. Har massa kort att kolla igenom sen kommer midsommar och även babyshower inlägg upp!

Aladdin

Idag vankades det bio med kära mamma. Har inte varit på bio på säkert 2 år. Jag gillar att gå på bio så får se till att hinna med det oftare.
Vi såg Aladdin. Tradition att se alla remakes och sequels av filmer från barndomen. Carl och nils brukar oclkså följa med men vi fick inte till något datum denna gång tyvärr.
Filmen var bra. Det var Aladdin ju. Visste ju liksom vad som skulle hända. Några tårar föll det också men flest tårar kom det under trailern till Lejonkungen. Hallå? Till en trailer? Haha vet inte om jag klarar av att se den!
Guldig shopping

Idag fick vi äntligen ihop en liten dejt, jag och Sara. Vi åkte in till stan för shopping, fika och en långpromenad. 
M har växt ur det mesta av sina kläder så fyndade lite till honom. Hittade en skjorta och skor till mig själv. Lyckad shopping!
En nyttig fika och sen en långpromad hem fick avsluta dagen.

Trivdes så bra i min senaste shopping från New Yorker. Den var inget fynd direkt men jag kunde inte ta av mig den när jag provade den. Love it!Lego City Kalas - del 2

På Lego City -kalaset fick barnen hjälpa de olika arbetarna i Lego City med olika arbeten.
 
De hjälpte polisen med att fånga de förrymda tjuvarna och de stulna pengarna...
 
...de hjälpte branmännen att släcka eld...
 
...de hjälpte gruvarbetarna att hitta diamanter...
 
 ...de räddade de vilse polarforskarna...
 
...och stoppade lavan från vulkanutbrottet att nå Lego City.
 
Roligt med barnkalas, så roligt att nästa vecka väntar ett till! Då är det förskolekompisarna som kommer. Nästa år blir det dock bara ett kalas har jag redan bestämt. Det är kul men inte så kul! haha

Lego City kalas

I helgen fyllde D 5 år och Lego City kalas stod högst på önskelistan (efter Minecraft men det sa mamma nej till).
 
 
Det finns inga Lego City-dekorationer att köpa så jag fick minsanna sätta mig och pyssla ihop det mesta själv.
 
När Marino kom var det första han sa "Vilka uppgifter ska vi göra idag?". Lekledaren Tanja hade så klart förberett men det får nu höra om i ett annat inlägg för nu blir det för långt.

Astrid Lindgrens Värld - Del 2

Trots två heldagar på Astrid Lindgrens Värld fanns det saker som vi kände att vi inte riktigt hann med. Det var fortfarande försäong när vi var där med mindre aktiviteter i parken och ändå hade vi fullt upp. Hur många dagar behöver man stanna under högsäsongen egentligebnför att hinna med allt?
 
Vi hann iaf trycka på spiken under Bertils säng, säga "killevippen"och bli lika stora som Nils Karlsson Pyssling.
 
Nils Karlsson Pyssling teatern blev också en favorit och den såg vi båda dagarna.
 
 PippI hälsade vi på lite snabbt och såg på när hon fick besök av tjuvar.
 
I början av juni är det som sagt fortfarande försäsong så Ronja, Madicken och Bröderna Lejonhjärta var inte där. Men vi besökte Mattisborgen, Junibacken och Törnrosdalen. Väldigt fina miljöer och jag kan tänka mig så häftigt när det spelas teater här!
 
Lille M hade kul inne i dom små lekhusen. Här i Madickens skola.
 
Kan verkligen rekomendera Astrid Lindgrens Värld och jag tror att vi kommer göra fler besök dit!

Astrid Lingrens Värld - Del 1

Den 2 juni åkte vi på långutflykt till Astrid Lindgrens Värld. Jättemysigt ställe med alla välkända miljöer och karaktärer från Astrids sagor som tog en tillbaka till barndomen. Hela dagarrna spelades det teatrer runt om i parken som vi satt och tittade på. Det var fint väder båda dagarna med sol och värme. När vi hoppade in i bilen för att åka hem sista dagen föll första droppen i ett stort oväder med åska och ösande regn. Perfekt tajmat!
 
Vi hade fullt upp i två dagar då vi hälsade på i Emils katthult och såg bla när Lilla Ida gjorde hyss och Emil stoppade huvudet i soppskålen. Detta var Ds favorit ochhan ville se alla pjäser!
 
En av mina nuvarande favoriter är Lotta på Bråkmakargatan. Här promenerade vi längs Bråkmakargatan och tittade in i Lottas och Tant Bergs hus. D gick även mellanträdgårdarna genom hålet i staketet.
 
fortsättning följer...

RSS 2.0