Abra Community Day

Till och med Pokemon ställer in sina event till höger och vänster. Men i lördags hade dom justerat så community dagen varade i 6 timmar istället för 3. Antar att längre tid gör att folk sprids ut mer? Vi var iaf glada för lite Pokemon Event och jag och D begav oss ut solen för att fånga Abra.

Tjocktröja vs tjocktröja

Cornatider betyder samma gamla slitna myskläder dag efter dag. Börjar tröttna rejält på det så när det var dags för den dagliga promenaden häromdagen bytade jag en tjocktröja mot en annan. Gammalt mot nytt. Det är inte höga krav man har nu för tiden!
 

Ghostbusters

Jag och D brukar titta på film tillsammans. Det är vår grej liksom. Marvel-filmerna finns inte längre på Viaplay så vi väntar tills Disney+ släpps i sommar. Under tiden tittar vi på gamla filmer från min barndom. Senast i raden är Ghostbusters 1 och 2 och nya remake:en.
 
Måste säga att jag blev lite besviken på remake:en. Hela tonen i filmen är lite förlöjligande genetmot det två första filmerna. I originalen var Ghostbusters verkligen hjältar, som dagens superhjältar. Det kom fram ur röken och alla applåderade och hejade på dom till skillnad från nya filmen där det byggdes upp för succe men tog "humoristikst" tvärstopp med att någon snubblade eller klantade sig hela tiden.
 
Det var så klart roligt att se referenserna till originalen med gamla skådespelare som gästade, gamla spöken som kom tillbaka och högkvarteret. Men även här gjordes det på ett sätt som skulle vara roligt men mest hånade originalen.
 
I första originalfilmen går det från att ingen tror på spöken men så fångar Ghostbusters sitt första spöke. Sen följer en lång scen där man får se hur tidningar skriver om dom, dom gör reklam på TV, telefonen går varm, allt till Ghostbusters-låten. Man ser och känner hur dom går från något ingen tror på till kändisar och  New Yorks hjältar. Denna scen saknade jag i remake:en. Upplevde inte någonstans under filmens gång att tjejerna lyckades vända folkets tro till dom, utan dom var "underskattade" hela filmen igenom.
 
Så med andra ord, remake:en var en besvikelse även om det var kul med alla referenser till originalen.
 

Odlar

Mitt intresse för odlande började lite smått när D var runt 1. Vi hade en tomatplanta och en björnbärsbuske i kruka på balkongen. När han blev 2 flyttade vi till huset och då tillkom det hallon och jordgubbar. Det har blivit mer och mer varje år och i år har vi byggt ut trädgårdslandet och köpt massa nya frösorter.
 
På framsidan brukar vi ha physialis, blåbär, pumpa, melon, gurka, ärtor och någon lite roligare variant. Nått år hade vi kiwano och i år blir det djungegurka. I år har vi ockå paprika på framsidan.
 
I trädgården har vi mullbär, jordgubbar, björnbär, hallon, päron, vinbär och krusbär. I trädgårdslandet ska det odlas tomat, morot, bysselkål, broccoli, grönkål, mangold, zuchini, majs och potatis.
 
Jag tycker det är jättekul att så fröerna och sätta ut plantorna. Barnen går och plockar bär hela sommaren och vi går till trädgårdslandet och plockar grönsaker inför kvällsmatenn.
 
Jag går till och med i tankarna på att skaffa en odlingslott/koloni. Det  ni kunde man inte tro för några år sen! Vad har hänt med mig?
 
 

Gott och blandat

Läste att folk spenderar betydligt mer tid i köket nu i Corona-tider och det låter väl troligt. Jag har själv hunnit testa både det ena och det andra.

Nyponsoppa utan socker och tillsatser. Den blev riktigt god! M älskar den men D är van vid den "vanliga" sorten från fsk så det tog några försök innan han gjorde tummen upp. Jag har aldrig gillat nyponsoppa men denna dricker jag med.

Jag har experimenterat med olika brödrecept. Detta rödbetsbröd fick många tummar upp från hela familjen. 

Sist men inte minst. Chokladplättar med granatäpplekärnor!

Sen har jag även hunnit testa en del recept som ingen uppskattade som jag till slut blev tvungen att tvinga mannen att äts upp men dom behöver vi inte prata högt om.


Renovering av trädkojan

I helgen var det dags för en liten renovering av trädkojan. Den är väldigt populär här hemma och alla grannbarn hänger i den med D. Den började trilla isär och trädet började kännas lite svajigt.
 
Så med andra ord, dags för renovering. Nya plankor, stödben under och ett lager olja. Som ny!
Hur trädet mår får tiden utvisa. Än så länge har den inte lyckas med mer än någon liten knopp men jag hoppas att det blir grönt i sommar. DÅ blir det exta mysigt i kojan!
 
Sen fortsatte D att bygga med plankor och spik. Tänk att det kan roa så länge.
 
 
 
 
 
 

Påskharen på besök

Så han kom till sist ändå, påskharen. Vi började undra om han kanske fått Corona han också men D trodde inte det var möjligt "med hans tjocka päls och allt."
 
D var inte lika exalterad som vanligt i år. Det var mest ett lagom nonchalant "Påskharen har varit här" när han såg äggen.
 
D läser för fullt nu så i år fanns lappar med små meningar på vart han kunde hitta nästa ägg. För att göra det lite kul för M också hade jag stoppat snacks i varje ägg. Det tog två st ägg sen fattade M att detta var något bra och sprang glatt efter D i jakt på äggen.
När det sista och största ägget hittade kastade M ut alla presenter och hade bara sikte på snackset.
 

Glad Påsk

Glad Påsk!
Påsken i år blir ju inte riktigt som vanligt. Årliga påskfirandet med mamma och company är tex inställt, inget kort framför påskriset i stan.
 
D verkar inte bry sig så väldigt mycket. Vi har varit kycklingar, påskpyntat häcken och påskpysslat. Påskharen kommer i helgen och jag har hittat ett recept på påskkycklingar i marsipan. Så lite påskigt blir det iaf!
 
Båda barnen är helt omöjliga att ta kort på nu för tiden. Får nöja mig med halvbra istället för perfekta som ivanliga fall ;)

Vår

Våren tittar fram emellanåt. Solen försöker varma oss men de kalla vindarna vinner för det mesta. I dessa "undvika sociala kontakter tider" hänger vi mest på lekplatser eller går promenader.
 
M älskar verkligen att promenera. Han sätter fart och bara går och går. Han stannar inte för att titta på något eller utforska, utan han går. Det är väldigt kul att springa också!
 
Det finns många spännande djur ute nu att titta på och förundras över nu när våren kommer.
 
Stora killen är snart 6 år, going on 16. Hade han fått bestämma hade han haft näsan i en skärm dagarna i ända. Pokemon och Marvel på TV, Pokemon och spela in egna filmer på telefonen och Minecraft på datorn.
 
Älskade ungar!

RSS 2.0