Juldagen

Juldagen firar vi alltid hos mamma. Vi velade länge i år hur vi skulle göra. Digitalt, inte alls eller utomhus?
Väderleksprognoserna sa strålade sol hela dagen så utomhus it is.
Vi sågs nån timme och fikade, lekte lekar och öppnade julklappar. Väldigt mysigt blev det!
 
M är h elt omöjlig att få på kort. Det är precis som om han verkligen går all in för att göra miner och inte stå still just när kameran kommer fram.
 
D fick olika byggarbetsfordon av mormor och lekte sen med de hela tiden vi när vi andra lekte lekar.
 
Första leken. Kuljakt. Hitta kulor och klä "granen".
 
Andra leken. Tillverka renhorn. Snabbast vinner.
 
Lista ut julsångerna med hjälp av emojis.
 
Sen blev det stafett med julgranskula på sked och försök att skaka ut alla julkulor ur lådan.
 
Mys framför elden!
 
När väderet är så här fint är det väldigt mysigt att vara ute och fira så här!

Julafton

Så äntligen kom julafton. Tomten hade lagt klappar under granen och jag vaknade av D's små exaletrade steg i trappan när han skulle gå och kolla läget under granen. Sen kom han uppspringandes och väckte oss alla.
 
Vi öppnade sista luckan i kalendern och tittade på sista avsnittet av Julkalendern på TV som var så bra i år. Sista avsnittet var så fint! KL 3 blev det Kalle Anka på Tv och senare En julsaga som är ett måste under julen för mig.
Sen kom tomten igen för Ms skull. Han är perfekt ålder för att få träffa tomten ju. D är helt säke rpå att tomten kommer genom skortstenen på natten.
 
Dans kring granen, pyssel, spel och lussebullar blev det också en hel del av. Det blev en stereotypisk julafton full med julkänslor.

Dagarna innan jul

I år har julstämmningen varit på topp. Och julafton var superklyschig och klassisk. Mer om det sen. Vi han ju faktiskt med en hel del innan julafton kom.
 
Jag och D slängde ut M och pappan i famlijen när det var dags att klä granen. M är vildare än vildast nu och går inte att ha i möblerade rum ungefär.
Bra när barnen blivit stora och kan agera fotograf.
Hittade dessa fina sammetskulor på Dollarstore. Sååå fina!
 
Jag har försökt ta fina julkort på barnen. Försökte muta dom med russin men lyckades ändå inte. Detta var ända kortet där båda var stilla.
 
Vi har så klart pysslat en massa. Jag och D såklart. M hatar tydigen att pyssla och totalvägrar.
 
Vi har också pyntat en gran i skogen. Det var riktigt mysigt och flera som gick förbi blev galda och stannade för att önska god jul och ta kort.Mysigt!
 
Den 23 spelade vi binglotto för första gången. Det blir en tradition vi fortsätter med. Vi hade en riktigt mysig kväll!
 
Vill man inte pyssla är det tur att man har en pedagog till mamma som gör roliga övningar istället som man kan jobba med.
 

Bokklubben - Read between the wines

Vi har startat en bokklubb. Jag älskar att läsa och en dag bara fick jag den briljanta iden att vi skulle ha en digital bokklubb vi tjejer. Alla höll med om att det lät som en rolig ide och seriösa Tanja började genast planera frågor och aktiviteter till våra träffar.
 
Igår var första mötet, pre-reading. Vi pratade om vad vi trodde boken skulle handla om och hade en liten tävling. Sen blev det massa prat om allt mellan himmel och jord en stund också.
Jag har redan läst ut sidorna vi skulle läsa till nästa vecka. Vad gör jag nu? Jag får läsa de en gång till och maxa svaren på frågrorna till nästa gång. MVG-style.

Julstämmning

Julstämmningen har verkligen börjat smyga sig på. Inte den där vanliga festliga julstämmningen med fikor och fester, lekar och flängande hit och dit.
Nä i år är mysfaktorn hög och julen känns nästan lite gammeldags. Egenpysslade papperstjärnor, granris och julblommor. Blivit väldigt inspirerad av grannen som bara firar jul som en farmor. Äkta gammeldags svenska traditioner. Mysigt!
Till och med julkalendern känns gammeldags i år! Tror den blir riktitg bra!
Vissa av mina mer moderna jultradittioner hänger så klart med. Julböcker i mängder, julspel och julpyjamaser.
 
En (eller många) bild(er) säger mer än tusen ord!

Halloween

Så var det dags för Halloween. Det blev en sorlig historia i år! Nä överdrev jag men det blir lite mer mellow än andra år. D hade bestämt redan sen förra året att vi skulle vara läskiga detta året. Barnen klädde ut sig men jag hoppade faktiskt över det i år.
 
Pumpor blev iaf carvade och pysslet pysslat.
 
På eftermiddagen gick jag och D på en liten Halloweenrunda och letade pumpor för att fotografera dom. D fick sen räkna fotografierna och byta de mot godis. Rätt mysigt faktiskt.
 

Fredriksdal

Innan alla dessa superduperstränga restriktionerna släpptes hann jag och Detti med en mysig höstpromenad på Fredriksdal. Det gör så mycket att få komma ur myskläderna, komma ut, komma ifrån kvarteret, röra sig och bara snacka av sig. Och vad vore en dejt med Detti utan fotografering och matsäck?=)
 
 

Oj Oj

Oj oj här ekar det tyst.Det är lika dött och tråkigt här som i resten av världen just nu. Vi är verkligen mest hemma eller utomhus här runt omkring. Barnen har varit en del sjuka så ingen förskola,skola eller jobb blir det heller.
Hösten har kommit och gått och så även en väldigt ofirig Halloween.
Kommer lägga upp en del inlägg på rad här nu mest för att jag vill ha dom på bloggen.
Ska försöka blogga ordenligt nu i jul för julkänslan är det inget fel på i år iaf!
 

RSS 2.0