Historien får liv och växter

Idag var det dags att åka till Fredriksdal med mamma för vår årliga tradition med att titta på vandringsteatern Historien får liv. I år var temat "Det talas om kärlek." Alltid lika kul att titta på, teater fylld med fakta om Helsingborg och dess invånare genom tiderna och alltid full med humor och nutida skämt som verkligen slår huvudet på spiken.
 
Vi gick också en runda i deras stora köksträdgård och inspirerades till våra odlingar. Jag bygger ut trädgårdslandet för varje sommar och mamma har börjat odla i kolonin.
 
Jag håller just nu på med projekt "Jag är trött på trädgården och ska göra om en massa" så efter Fredriksdal åkte vi inom massa blomsterbutiker och odlingsställe.Murgrönan fick följa med hem redan nu och efter ltie grävande ska även en fjärilsbuske få flytta in.

Helsingborgs lek-och djurpark

I går var vi på utflykt till Helsingborgs lek-och djurpark. Blev rätt besviken på stället, iaf i Corona-tider. Mycket folk, trångt och svårt att hålla avstånd. Det finns ett stort lekland utomhus där, med hoppborgar och studsmattor vilket hade varit jättekul om det inte hade varit så mycket folk. Parken hade inte heller satt upp något max-antal i hoppborgarna så föräldrar trycykte in sina barn där.
 
Ett ok utflyktsmål innan Cororna men igår blev jag mest på dåligt humör av att vara där.
 

Fotevikens Vikingaby

Idag besökte vi Fotevikens Vikingaby i Höllviken. Hela familjen är väldigt intresserade av historia och vikingar så Vikingabyn var en självklarhet denna sommar. Eller som D kallar det, Fotsvetten. Han tyckte det passade bättre för vikingar hade mycket fotsvett.
 
I byn finns gamla vikingahus och vikingar som vistas i husen och i byn.
 
Högst uppe i försvarstornet med utsikt över Öresund och vikingabyn. (Min kära familj var inte väldigt medgörliga med att ta kort idag så det blir en del selfies.)
 
Vi provade på att vara vikingar och fick kasta spjut, prova sköldar och rida på hästar.
 
Mysig promenad genom byn.
 
För att få komma in genom stadsportarna fick man ta sig förbi den här vakten. D var lagom skraj. Han tyckte att hela grejen  med vikingar överallt var väldigt spännande.
Denna by är från slutet av Vikingatiden, precis i skiftet till Medeltiden så man såg inga sterotypiska vikingar från tv och böcker men det var lika mysigt ändå.

Österlen runt

I helgen skulle tjejerna egentligen åkt iväg på en Glamping-helg. Men väder och andra omständigheter ville annorlunda så jag och Detti bestämde oss för att ta en spontan trip till Österlen istället. Vilken dag vi hade! Tanken var att vi bara skulle hike:a men stället åkte vi hela Österlen runt. När vi ändå var där liksom.
Jag hade packat matäck för ett helt kompani och tur var väl det för Detti hade endast med sig en macka! Hallå?
 
Redo för hike:ing-tur. Lägg märke till hur utrustad jag är med stövlar, ryggsäck, regnjacka och handsprit!
 
Vi gick upp till toppen av nationalparken, åt lunchmatsäck och strosade i skogen. Vi åt körsbär från ett enormt körsbärsträd som vi också skulade under när himlen helt plötsligt öppnade sig!
 
Efter regnskuren tyckte vi vädret var lite väl ostabilt så vi körde vidare till Kivik och deras äppleodlingar.
Häftigt träd. Helt ihåligt me ändå mängder med äpplen på!
 
Det var rätt mycket folk där så vi tog en promenad bland äppleträdgårdarna, köpte med oss dricka och bestämde oss för att köra vidare till Glimmingehus.
 
Glimmingehus blev min favoritsevärdhet under dagen. Det och körsbärsträdet i Stenshuvud.
 
När vi precis började bli färdiga på Glimmingehus öppnade sig himlen igen. Vi körde vidare till Ale Stenar där solen sken. Vi gick lite vilse på vägen upp men lyckades ta oss dit till slut. Visste ni att det går en hel hjord kor omkring där? Det visste inte jag sen innan och tur var ju det kan jag säga!
 
På vägen hem i bilen hittade jag mina gamla brända cd-skivor sen typ 13 år tillbaka! Så hemresan bestod så klart av allsång och disco!

RSS 2.0