Fredriksdal

Idag var min första semesterdag och den utnyttjades väl!
Familjeutflykt till Fredriksdal i det fina vädret. Vi spenderade hela dagen där och ändå hann vi inte mer än hälften.
 
Mysiga promenader mellan de olika sevädheterna.
 
Vi tittade i de gamla bondgårdarna och i stadskvartetet.
 
Picknick i solen. Älskar picknick nu för tiden. Det är så mysigt!
 
Tittade på djuren. Insåg att M aldrig sett djuren från hans bondgårdsböcker på riktigt och han blev först väldigt rädd för hästen och korna. Han tyckte dom var stooora!
 
Följde med på repititionerna av "Historien får liv" som i år handlar om kärlek. D var glad att det inte handlade om läskiga sjukdomar som förra året.
 
Gick på guidad tur om nyttoväxter förr, där vi lärde oss och vänderot som fick häxorna att vända i dörren och maskrosens hundratusen olika användingsområden.
 
Njöt i solskenet på gräsmattan av hemmagjorda flädersaften.
 
Försökte ta bilder på nya fina hatten (ännu en ny) men vinden hade bestämt sig för att den skulle av så till slut fick jag ge me mig efter att ha sprungit och jagat den några gånger.
 
Kan ju inte ha ett helt inlägg utan att skriva om Corona. Väldigt noggrant på Fredriksdal. Massa skyltar om att hålla avstånd, max antal besökare i husen och stackars skådespelarna och guiderna påpekade var varann minut om att man ska hålla avstånd, det ingick liksom i deras reptoar. "Nu går vi hit till denna växten och jag påminner om att hålla avstånd", "När vi kommer inpå gården finns det vita prickar att stå på så att vi håller lagom avstånd". Mig gjorde det iaf inget, tyckte det var skönt att ingen kom för nära=)

Flädersaft

Har gjort flädersaft för första gången i år. Det var så lätt och blev så gott! Sockerfri så klart. Hittade ett Raw-recept med endast honung som sötning.
Jag tyckte den väl väldigt frisk och de är så gott när man är varm och solen skiner. Det är inte lika gott om det är kallt och molnigt konstigt nog!
Det tog några provsmakningar för barnen men nu dricker dom gärna den, i solen när det är varmt så klart!

Glamping

Glamping, Glamorous camping, here we come!
Jag har velat glampa sen förra sommaren och äntligen blir det av.
Kvällarna ägnas just nu åt att fundera ut vad man har för outfits på sig på glamping. Vi blir 4 st som åker och det diskuteras shopping för fullt i vår glamping-grupp.
Är på jakt efter ett matchande joggingställ men har sökt genom hela internet men inte hittat vad jag vill ha. Har däremot hittat min kepshatt som ska få följa med. En hel del annat har också klickats hem.
Ulltofflor, som gjorda för vårt glampingtält.

Midsommar

Midsommarmorgonen började med traditionsenlig blomplockning.
 
Sen blev det ett tidigt och varmt firande. Väderleksrapporten visade regn på sena eftermiddagen så vi bestämde oss för att ses redan vid 2. Något regn såg vi inte skymten av, däremot var det desto varmare. Till och med kransarna och midsommarstången hägde trött i värmen.
 
Jordgubbar, blommor, dans och lagom Corona-avstånd ingick i firandet. Visst enligt tradition, annat lite nytt.
 
Redo för midsommar i min nya favorit, hattkepsen som även ska få följa med på Glamping om några veckor. Ni hörde rätt, äntligen ska det glampas!

Ännu mer picnic

Igår kväll mötte jag upp Detti för kvällsmat på stranden. Sommarväder, favoritläsken och massa tjejsnack hela kvällen. Sommaren är här!
 
Nya midjeväskan åkte på kvällen till ära. Den åkte av lika fort igen. Det var inget jag trivdes i. Tacka vet jag min andra mer "Chanel:iga" med kedja och allt!
 

Corona-picnic

Igår mötte jag upp ett gäng kollegor, nuvarande och fördetta på stranden för picnic med Corona-avstånd. Det var tyvärr lite blåsigt men ändå så mysigt!

Är lagom trött på Corona och att inte hitta på något. Hittade denna bilden och då fick det en helt annan innebörd. Man behöver inte ta avstånd från att umgås, man kan umgås på avstånd.





Legohörna

Äntligen har vi fått färdigt bland D's lego. När vi bytte sovrum så barnen fick ett stort gemensamt så passade vi på att verkligen bli färdiga med legohyllorna. Skåda, D's legohörna.
(Det ser väl kanske inte riktigt lika ordningsamt ut där just nu dock efter att D varit i farten. Det mesta ligger på golvet istället.)

Marvels superhjältar

Igår var det 6-års kalas för D. Asså 6 år!! Tiden går så snabbt!
Temat för i år var Marvel Superhjältar. D vaknade kl 6 och tyckte vi skulle börja dekorera. Sagt och gjort.
 
När barnen kom och paketerna öppnats var det dags för lekar. Först fick barnen springa ett varv i hinderbanan och sen fick de välja ett superhjälteuppdrag. När det var färdiga fick de springa en runda till och sen välja ännu ett uppdrag osv.
 
Det fanns Hulk Smash där de skulle slå ner skyskrapor, kast med Captain Americas sköld och krypa under laser som Black Widow. De skulle försöka fånga skurkarna genom att kasta Spindemannens nät eller små klibbiga insekter som Ant-Man. När de klarat alla uppdrag fick de lyfta Thos hammare för att se om de var värdiga hjältar.
 
 
Sen var det dags för mat. Mackor och vattenmelon som Iron man händer, fruktfat som Captain Americas sköld och dricka i Thor-flaskor.
 
När barnen gick hem fick de med sig godispåsen och ett diplom!
 
Grattis min stora unge!
 
Vad är ditt superhjälte namn?
 

Vida byxor

Äntligen kom värmen och jag blev äntligen lite motiverad att ta mig ur mina gamla joggingbyxor. Istället hoppade jag i nya favorit modellen från förra sommaren, vida byxor!



Det är så bra när barnen växer upp och kan agera fotografer!



Allt och inget

Nu gick det sådär lång tid igen mellan inläggen. Finns inget att blogga om och även om det fanns hade jag ändå inte haft tid 🤣 
Så vad har hänt? Har försökt fixa iordning trädgårdslandet och alla krukor på framsidan men det har ju varit så kallt. 
 Regniga och kalla kvällar har ägnats åt kalaspyssel. Vi har bestämt oss. Nästa vecka blir det Marvelkalas för fsk kompisar. D är sur/ledsen för att han inte fick bjuda andra kompisar med och kläckte ur sig "Corona är dum i huvudet!" Och jag kan väl inte annat än hålla med!



RSS 2.0