Jenny Lind på Torups Slott

Idag har jag varit iväg på äventyr igen. Denna gång fick mamma följa med. Hon skulle egentligen varit barnvakt och jag och mannen skulle åkt men D vaknade i går morse och kräkte så mannen fick stanna hemma och mamma/mormor åka på utflykt.
 
Vi åkte till Torups Slott för att gå en guidad tur i utsällningen om Jenny Lind.
 
Som vanligt nu för tiden hade vi tur med vädret. När vi kom dit hade det precis slutat regna och blåsa och himlen var grå och mörk.
 
Så här snygg blir man i håret då!
 
Vi gick en promenad runt slottet och hittade en mysig hammock där vi kunde äta vår lunch. Självklart var det matsäck som gällde.
 
Slottet var så pampigt och fint. Jag kände mig lite kunglig när jag gick där minsann.
Den guidade turen var också väldigt bra och guiden var så duktig på at berätta om Jenny Lind och hennes liv. Tyvärr kände jag mig lite stressad då man endast fick vara där i samband med turen. (Jag förstår det ju pga av Corona men ändå.) Jag hade gärna strosat rundor i slottet lite till och tittade närmre på allt. Och tagit lite fler kort så klart.
 
En konstnär som jag tyvärr ej minns namnet på hade skapar vackra blomsterarrangemag till utställningen. Jag tyckte det var så pampiga eller maffiga eller vilket kunglig ord ska jag använda för att beskriva dem.
 
När vi kom ut igen var himlen blå och fick gick en promenad i slottsparken som var full med valnötter som ekorrarna attackerade oss med.
 
Det var en mysig dag och vi trivdes som kungligheter. Mamma ska boka en tur till alla slott i Skåne åt oss!
 

Ikea Museum

I lördags besökte jag och  min man Ikea Museet. Mormor passade barnen och vi ville passa på att hitta på någon utflykt. Det ösregnade hela dagen så planen om Söderåsen fick skjutas upp. Istället kom vi på den geniala ideen om Ikea Museet och tur var det.
 
Redan när man kom fram och från när man steg in i museet fick man IKEA känsla.
 
Det fanns mycket att läsa om och titta på. 
 
Det mest intressanta var utställningen om IKEAs utveckling från är första varuhuset öppnades 1958 till idag. Det som imponerade mest på mig var enkelheten i storheten. Alla beslut som togs var så enkla och okomplicerade men gjorde ändå så stor nytta. Uppstod probem löste man det med ett enkelt, effektivt beslut som dessutom såg till att inte samma problem skulle uppstå en gång till.
 
Ingvar Kamprad beskrevs som rak, okomplicerad och ärlig och det är väl ord som beskriver uppfattningen jag fick av IKEA också.
 
Kan rekomendera ett besök dit!

RSS 2.0