På hemmaplan

Med tanke på att vi egentligen skulle spenderat hela helgen borta kände vi att vi kunde ta en utflykt igår också. Lite kortare denna gång då vi var rätt trötta från i lördags. SÅ vi höll oss på hemmaplan.
Vi började med att besöka Dunkers och deras utställningar.
Detti har blivit galen i kristalle roch stenar och passande nog fanns det en utställning om just detta.
 
Det fanns även en utställning om porträtt och selfies. Redanför längesedan handlade inte porträtt om
likhet utan man målade som man ville framställas, precis som dagens selfies med alla filter och vinklar!
 
Igår var det varmt och soligt så vi tog en fika i solen innan vi åkte vidare.
Sist besökte vi Sofiero och deras vårplanteringar. Planteringen med bara vita och gula blommor tog andan ur oss när vi först såg den. Det var så fint! Har bara sett orange kejsarkronor innan men i år har jag sett 2 st gula sorter och de är så ståtliga!
 
Sen var vi trötta men framför allt varma och svettiga så jag bröjade längta hem till min trädgård och nyinköpta solstolar!

Bjäre runt

Tanken var att vi skulle åkt till Karlshamn denna helg, jag och Detti. Men vi avbokade pga av dåligt väder och styrde istället kosan mot Båstad och Bjäre-halvön där det utlovades bättre väder. Vi blev smått nervösa när vi närmade oss då vi körde rätt in i ett regnoväder men det sprack upp igen och sen var vädret faktistkt okej hela dagen!
 
Vi började med att vandra vid Grevie backar. Jag hade läst om att backarna där ska vara täcka av backsippor vilket är en av mina favoritblommor. Tyvärr kom vi försent då de redan var överblommade. Men nu vet vi iaf vad vi ska göra i april nästa år.
 
Trots besvikelsen över backsipporna vandrade vi på och det var väldigt fint där. Som vanligt gick vi halvt vilse och vandringen tog aldrig slut.
 
Hela denna kulle var täckt med lila backsippor. Tyvärr ser man inte de nu när de var öveblommade.
 
Efter vår 2-timmars vandring åkte vi vidare för att besöka Cafe Killeröd. Vi hade höga förhopningar på detta ståtliga överdådiga ställe men tyvärr föll det lite platt för oss. Guld, marmor, statyer, väggmålningar och speglar blandades med enkla "vanliga" saker som lite tog bort den lyxiga känslan och istället kändes det lite komiskt. Önskar att de löpt linan ut och bara haft LYX!
 
Vi startade kl 10 och var hemma halv 8. Vi hann så klart med några shoppingavstickare också. Vi kunde så klart inte hålla oss därifrån! Det enda jag fick med mig hem dock var blommor till trädgården men jag var nöjd med det också.
 
Det var bara jag, Detti och Rada Manojlovic hela dagen. Vilket gäng!

Kall utflykt till Lund

Asså var är våren? Jag är så trött på vinterjackan och så trött på att frysa.
 
Förra helgen åkte jag och Detti till Lund för en heldagsutflykt. Vi hade planer på att strosa i stan, besöka domkyrkan och botaniska trädgården. Men det blev väl lite sisådär med det!
Innan vi körde mot Lund besökte vi först Helsingborgs egna Kungsträdgård. Körsbärsträden i Furutorpsparken.
 
Väl i Lund stormade det iskalla vindar och det var fullt i alla affärer och Domkyrkan med köer utanför pga Corona-restrikteioner. Vi kämpade och plågades in i det sista men till slut gav vi upp och åkte till Nova shoppingcenter och shoppade oss varma istället och glömde våra sorger.

 
Fin gul kejsarkrona fick vi af se innan vi lämna Lund. Har bara sett orange innan men gul var väldigt fint!
 
När vi var färdiga med Lund åkte vi hem till Detti och hängde på hennes balkong. Där var det soligt och vindstilla. Varför gjorde vi inte det tidigare liksom?
 
Nästa morgon skulle vi vandra lite på Söderåsen tänkte vi. Vi började gå och slutade 2 timmar senare. Det tog aldrig slut! Vi var iaf bättre påpälsade så vi slapp frysa!
Nästa helg bär det av till Karlskrona. Håll tummarna för våren!

RSS 2.0