Halloween-fika

I år stod vi i valet och kvalet och vi skulle köra på en stor Halloween-fest som vanlig eller nån liten mindre variant. Valet föll på det senare, då vi insåg att det fanns helt enkelt inte tid för något annat i år.
 
Så igår begav vi oss hem till Selma och familj för lite mysig Halloween-fika. Vi fikade på Halloween-tårta och sen lekte barnen en stund innan vi begav oss hemåt igen.

Happy Halloween

 Happy Halloween alla! Hur firar ni idag? Vi ska snart iväg på Halloween-fika hos Selma.

I <3 planer

Halloween är snart här. Den är färdigplanerad. Så klart! Sen närmar sig julen och nyår. Dags att börja planera! Älskar att göra upp planer för olika tillställningar. Tema? Dekorationer? Outfits? 
Hittade denna tröja på hm igår. Uppklätt men ändå soft. Precis D's stil. Tyvärr var det en tjocktröja och det blir alldeles för varmt! 

Måndag..

Idag hade jag en ledig dag och den startade vi med ett träningspass.. Sen kom vi hem så vilade Bella och Jacob ritade.. Sen på eftermiddagen gick vi ut på jakt efter fina löv och för att besöka lekplatsen..  Här är resultatet!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Finbesök

Idag hade vi minsann finbesök här hemma. Sara och Milton kom hit redan vid 9 imorse. Killarna hann leka och sen var det dags för lunch. Lax, potatis och hollandaisesås. När det sen var dags för dom små att sova passade Sara och jag på att se två avsnitt av underbara Nashville. Man måste passa på när tillfälle ges!
Innan det var dags för Sara och Milton att åka hem gjorde vi smoothies till mellis. En mycket trevlig dag!

Mysdag med mamma

Idag har vi haft en riktigt mysig dag, jag och D. Mannen har varit iväg på annat håll hela dagen så jag och D har haft dagen för oss själva.
 
Vi började tidigt på förmiddagen med att gå till biblioteket. Det blev en lång skön promenad. Väl på biblioteket lekte vi en stund och valde ut lite böcker.
 
Lunchen åt vi ute i en mysig park. Grillad kyckling är lite av en favorit hos älsklingen min.
 
Eftermiddagen spenderades ute i det fina höstvädret med en massa lek och bus.
 
Sist men inte minst, att försöka få till en fin selfie nu för tiden är det visst bara jag som är intresserad av!

Pumpajakt..

Idag har vi varit iväg på jakt efter de perfekta pumporna. Nu när Halloween ju verkligen är nära =)
 
Vi åkte till en gård i Staffanstorp. Där var så mysigt och de hade BARA fina pumpor och till ett bra pris!
 
 
 
 
 
 
Här är pumporna som vi fick med oss hem..
 
 
 
Nu när ungarna sover så är det dags för veckans avsnitt av Greys anatomy och TBBT
 
 

Sooo us

Vi har haft sjukstuga här hemma några dagar nu. Min man och D blev dåliga redan i början av veckan och jag skröt om att jag minsann sällan blir sjuk. Tji fick jag för igår var det min tur.
Så i brist på annat. Denna bild taggade Selma mig på på Facebook igår. Haha fick mig ett ordentligt skratt. Så väldigt Tanja - och Selma!

Piroger..

Idag stod det piroger på menyn.. Jacob tycker ju att det är himla kul med bakning så han spenderade hela tiden med att rulla små bullar.. 
 
 
 
 
 
Pirogerna blev väldigt goda iallafall..
 
 
 

Hösten är äntligen här!!

Jag älskar hösten och nu är den äntligen är.. på riktigt!!
 
Som ni kan se på bilden så är Jacob helt insnöad på Cars nu.. allt ska vara blixten mcqueen!!
 
 
 

Trollskogen

Idag är det min sovmorgon men har svårt att sova så passar på att blogga om gårdagen lite.  
Igår eftermiddag gick jag och D ut och lekte lite i trollskogen här i närheten. På hemvägen stannade vi vid en buske med "smällebär". Någon som kommer ihåg från när man var liten? Dom vita bären som smällde när man trampade på dom?
Idag ska jag åka och titta på ett par vintersport till D. Har köpt ett par (plus några till) men är rädd att dom blir lite små. Visar tilltänkt vinteroutfits sen om ni vill se?

Tjejmiddag..

Igår träffade jag min vän Sara och vi gick ut och käkade på Via95. Det var kul att få göra ve sig och komma ut lite. 
 
Vi åt jättegod hamburgare och lyxade till det med en god efterrätt och dubbel capuccino till!
 
 
 
 
 
 
 
Idag blir det mest att mysa hemma.. Sen ska vi på fika hos några vänner.
 

Dilemmat

Har funderingar på att skapa en ny katgori här på bloggen. Antar att många som läser bloggen just nu också är småbarnsföräldrar eller har haft småbarn själv kanske. Och som småbarnsförälder står man där med en hel drös dilemman varje dag. Man tvingas välja mellan att ta striden eller att gå emot sina principer.
Tänkte att det kan komma upp lite olika dilemman som vi råkat ut för så får ni vara med och diskutera hur ni hade gjort. Även ni utan barn har säkert också massa åsikter.
Vad säger ni? Låter det som en bra kategori?
 
 
 
 
 

Loppis-lista

Nu har vi ju varit på en hel del loppisar både i våras och nu på hösten. Tänkte försöka sammanfatta lite så jag kommer ihåg till nästa säong:)
 
Staffanstorp: Här kom vi tyvärr inte ens in. Det fanns bara plats för 150 personer i lokalen åt gången så inte ens halva kön fick gå in första omgången. Det fanns nog rätt mycket saker så åker vi dit igen får vi se till att vara där i god tid!
 
Gantofta: En väldigt liten loppis med rätt lite saker. Första gången vi var där fyndade jag lite leksaker och även nu sista gången. Hade det inte varit för att det ligge rså nära hadr det inte varit värt att åka dit.
 
Hofterup: Här har vi varit två gånger och har väldigt blandade åsikter. Första gången fyndade vi en hel del och var väldigt nöjda. Sista gången hittade vi inte så himla mycket och dessutom var kassasystemet helt åt skogen och vi stod i kö i 90 min.
 
Svalöv: Har varit där en gång. En väldigt stor loppis där vi fynade massa. Säljarna får komma in före oss vanliga dödliga så hade säkert fyndat ännu mer om det inte varit så.
 
Miatorp:  Lagom stor loppis där jag lyckas fynda båda gångerna. Plus för att det ligger i Helsingborg.
 
Häljarp: Den loppis vi är mest nöjda med. Har fyndat massor båda gångerna, trots att de finns VIP-system där bådesäljare och bekanta kommer in först.
 
Glumslöv: Här har jag varit en gång och det var sådär. Stod relativt långt bak i kön och när jag kom in var där typ inget kvar. Här får man nog bara ute i väääldigt god tid!
 
Kågeröd: Här har vi varit en gång. Där fanns mycket saker och nästan inget folk. Tummen upp!
 
Det var nog hela loppislistan so far. Får väl fylla på och det dyker upp fler!

Ledig fredag..

Idag tänkte jag åka med barnen till stan, men vädret är inte det bästa så det blir förmodligen en runda till busfabriken istället.. Vi får se med det. 
 
Som ni märkte så har jag ju inte bloggat på några månader och det har ju hänt lite sen dess så tänkte lägga upp lite bilder från den tiden så ni kan catcha up.
 
Vi åkte på semester i Kroatien..
 
 
 
 
 
Min syster överraskade mig med att komma och hälsa på över min födelsedag <3
 
 
 
Isabella fyllde 1 år! (bättre bilder kommer)
 
 
 
 
 
 
Fotbollslaget jag spelar i anordnade en fotbollsturneing där alla intäkter gick till lokal välgörenhet..
 
 
 
Detta är lite av det jag hittat på!
 
I helgen ska vi (om vädret tillåter) träffa vår fotograf och fota ungarna ute i den fina höstmiljön.. Så hoppas att vi slipper regn, annars får vi ta det en annan dag..
 
 
 

Tillbaka..

Efter en paus från bloggandet är jag nu tillbaka. Jag kände bara att jag behövde en paus. Hade inte så mycket tid över eller inspiration att blogga. Jag har inte mycket mer tid nu egentligen, men rutinerna fungerar bättre här hemma med ungarna nu. Bella sover numera från 19 till 07 och det är så skönt att hon äntligen sover bra, för ett tag så var det väldigt ostrukturerat kring hennes sömn..
 
Det har hänt en del sedan jag sist bloggade. Bl.a. har Isabella fyllt 1 år. Stora tjejen som börjar dagis nästa månad. Jacob har flyttat upp till större avdelningen på dagis. 
 
 
 
 
 

Strålande söndag

Idag bjöds vi på en söndag med strålande sol och mysigt höstväder. Vi spenderade eftermiddagen på Fredriksdal där vi njöt av solen...
 
...hälsade på djuren...
 
...hamnade mitt i ett björnbärsfält...
 
...fikade i solen...
 
...skaffade nya näsor, vilket var lite ovant i början...
 
...men blev rätt snabbt rätt roligt.
 
Sist men inte minst blev D rätt imponerad av sin mammas stylt-skills.
 

Lite fredag och massa lördag

Helgen inleddes igår i tv-soffan tillsammans med Sara. Det var äntligen dags igen för en liten seriedejt. Över 1 år sen sist. Nashville, godis och kanelbullar fick avsluta fredagskvällen.
 
Idag var det dags för loppis på förmiddagen. Väldigt liten loppis, köpte en tröja och tre träbilar till D. Han lekte med dom rätt länge så det var ju bra.
Resten av dagen har vi hunnit med roliga saker som att handla och tvätta. Imorgon ska vi försöka hitta på något mysigt.

Space vs hiphop

Hm har länge haft lite hiphop-tema på sina barnkläder från strlk 92. Massa kläder i precis min stil! D har dock varit för liten så har hållt mig från att handla hem massa förstora kläder. Tji fick jag!
Temat för HM's kläder denna säsong? Rymden!

Vem är vem?

Måste bara berätta något lite småroligt innan jag går och lägger mig.
Ikväll när vi satt och läste en Turtles-bok så kunde D peka ut vilken turtle som var vem!
Jag frågade var är Mikey och han pekade på den orange:a. Sen frågade var Donatello var och han pekade på den lila osv osv. Blev lite imponerad faktiskt!
På tal om Turtles. Varför hittade jag inte denan sängmobilen när D var nyfödd?

Kanelbullens dag

Dagen idag har gått i kanelbullens tecken så klart, det är ju Kanelbullens dag idag och det skulle vi ta vara på.
 
Testade ett nytt recept och bakade massa kanelbullar idag. D fick också hjälpa till och han var överlycklig!
Han hjälpte till att sätta degen, att baka några minibullar till sig själv utan socker och sist penslade han bullarna. Efter det stupade han i säng och jag kunde fortsätta baka i lugn och ro.
 
På eftermiddagen packade vi ner våra nybakta bullar och gick en promenad till stranden för lite picknick. Rätt kallt väder idag men alldeles vindstilla!

Kläder och lördag

Idag har det gått i ett!
Började dagen med en loppisrunda, standard nu varje lördag! Denna gång blev det en hel del fyndat.
 
Efter loppisen åkte vi hem, åt lunch och sen begav vi oss genast ut igen. Vilket väder det har varit!
 
Att testa frukplockaren på krikonträden har vi också hunnit med. Och att tvätta och sortera garderoben. Nu ska jag stupa i säng. Imorgon är det Kanelbullens dag!

Garderob

Fredagskväll igen. Ska snart lägga mig i soffan med lite popcorn och kolla serier. Egentligen hade jag behövt sortera lite i D's garderob. Har inte riktigt koll på vad som ligger och väntar i de större storlekarna. Ska på loppis imorgon och sen på eftermiddagen får jag väl ta tag i det. Visar det sig att jag behöver fylla på vet jag redan vad jag vill klicka hem:)
 
Tur man har barnkläder att lägga sig energi på nu för tiden. Själv har jag inte känt mig så tråkig någonsin!

RSS 2.0