Glad Halloween

 
 
 

Lille M - 3 månader

Lille M är nu 3 månader. Han väger 5600 gram, är 59 cm lång och har strlk 62 - 68 i kläder.
 
Gladare och nöjdare unge får man leta efter. M sitter nöjt och tittar sig omkring där man sätter eller lägger honom. Han smajlar hela tiden åt allt och alla. Han snackar också en massa, och ibland ger han ifrån sig höga glada utrop.
 
M är nu en hejare på att boxa på sina leksaker och har börjat upptäcka sina händer mer och mer. Han kan sitta långa stunder och fokusera på sina händer.
 
Nackträningen går långsamt framåt. Han är stabil i nacken när han sitter och man bär på honom. Lägger man honom på magen går det lite sämre.
 
M äter fortfarande varannan timme, somnar han riktigt djupt kan det gå 3 timmar emellan. På nätterna går det allt mellan 2-3 tim mellan amningarna, däremellan sover han i sitt babynest eller med sin sidokudde.
 
M är vaken och med stora dela av dagen nu. Han tittar sig omkring med stora ögon och vill gärna ha sällskap. Ser han inte oss skriker han för att vi ska komma.
 
 


Snart Halloween

Halloween är här om några dagar och vi är redo för diverse firanden.
 
Vi började med att  pyssla pumpor, kransar och fladdermöss.
 
Vi har dekorerat vardagsrummet med fladdermöss och spindlar.
 
Vi har carvat pumpor. Det fick bli inomhus i år. Det regnar och blåser riktig höst ute för det mesta!

 
Pumpakärnorna står i ugnen och ikväll väntar filmmys och pumpakärnor som snacks.

Trött på Reality?

Kan man tröttna på realityTV? Detta trodde jag aldrig att jag skulle säga men sen jag skaffade HayU och ammar hela dagarna framför olika realityserier har jag tröttnat!
Jag har fortfarande vissa favoriter som jag ser varje vecka men annars orkar jag inte med det längre!
Ord jag aldrig trodde jag skulle yttra!
 
 
 
 

Liiite snobbigare

Jag gillar "coola" och hiphopstilen på kläder och så klart fick det bli samma sånna kläder till D ända sen han föddes. Det har verkligen passat honom också då han är rätt vild och galen!
Finare kläder och snobbstilen har jag aldrig gillat MEN lille M är så lugn och stillsam att samma stil inte riktigt passar honom och hans personlighet känner jag. (Mycket i-lands funderingar för mig just nu haha). Jag har istället börjat kika på liiite snobbigare klädesplagg till honom. (Tur det snart är jul!)
Dessutom är han ju faktiskt lillebror och liite "barnsligare" plagg kan också gå för sig.
 
Det är dock en svårt balans gång mellan ok och för snobbigt eller barnsligt.
 
 Samma plagg men olika mönster gör att den ena är ok och den andra blir för snobbig.
 
Några plagg jag hade kunnat tänka mig till M men inte till D när han var liten.
 
Osså några plagg som passar till båda. Tur att det finns, hur ska man annars kunna syskonmatcha?=)
 
 

Riddare på Kronborg Slott

Dagen idag har spenderats i Danmark. Vi åkte färjan över till Helsingör med mamma/mormor för Medeltidsjippo på Kronborgs Slott.
 
Det fanns musketörer och kungligheter överallt. D tyckte det var väldigt spännande!
 
"Make way for the royal horses". D vart så snabb  med att flytta på sig för att inte vara i vägen!
 
Höjdpunkten under dagen var nog när D fick hålla en musketörs svärd.
 
Vi tittade på tornespel (stavning?).
 
Vi traskade 145 trappor upp och ner för att komma upp dit man sköt kanonerna.
 
Ett måste på utflykt är ju picknick. Satte oss vi sundet med fin utsikt och färjor som körde förbi.
 
Lillebror sov för det mesta men vakande lagom när det var dags att åka hem.
 

Chokladbollar

Hittade detta recept på Blondinbellas blogg och OMG så goda de är. Jag som inte ens gillar chokladbollar klämmer gärna i mig hur många som helst.

Du behöver: ca 8 st stora
12 st färska dadlar
2 dl valfria nötter
2 msk kokosfett
2 msk raw kakao
2 msk stark espresso

2 msk vatten
kokosflingor

Mixa nötterna till ett fint mjöl. (Det borde funka att köpa färdigmixat, dock vet jag inte mängden att använda). (Efter nötterna mixats blev det ca 1,5 - 1,75 dl "mjöl") Lägg i dadlarna, kokosfettet, kakaon, kaffet och vattnet.. Mixa tills att har gått ihop. Ta upp och forma bollarna och rulla i kokos. Håller upp till 1 vecka i kylen.

Har ingen bild för det har ätitts upp så snabbt alla gånger. Dock ser de ut precis som vanliga chokladbollar så  ni kan nog föreställa er=)

 

 


Fredriksdal

Idag passade vi på att åka på utflykt i det fina vädret. Vi åkte till Fredriksdal och det var så fint där nu med alla höstlöv och skinande sol!
 
Fredriksdal är verkligen så fint alla årstider. Kommer ihåg när vi var där en fin vinterdag för några år sen. (Läs här.)
 
Idag promenarade vi rundor och lärde oss om olika träd och växter.
 
Lille M var vaken och väldigt intresserad av alla fina träd.
 
Vi hade picknick med nybakta bagels och chokladbollar (recepten kommer!)
 
Säsongen är tyvärr slut så alla gamla affärer och hus var låsta vilket D tyckte var väldigt tråkigt. Han var så sugen på att se hur det var när gammelmormor och mormor var små. Vi får åka dit till våren igen!
 
"Ååh mamma sluta nu ta kort hela tiden!"
 
Vi avslutade kvällen med att se på Emil i Lönneberga. Inspirerade av dagen vi haft=)
 

Höstsol

I går sken solen från en klarblå himmel och det var riktigt fint höstväder. Detti var ledig så vi passade på att gå en lång promenad och njuta av solen lite. 
Ska bli soligt lite u framöver också säger dom. Skönt!
 
Ser ni att det snart kommer en liten bebis till till gänget? Så roligt!
 

HayU

Skaffade streamning tjänsten HayU för nån vecka sen. OMG Hur har jag kunnat missa den? Bara realityserier och de sänds bara nån dag efter USA. 
 
Följer just nu Housewives of Dallas. Någon mer som ser den? Älskar Kameron. Min favorit! Alla tycke rhon är tråkig och uptight men hon är ju så rolig! Dessutom bryr hon sig inte utan fortsätte rvara sig själv trots allas åsikter.
 
Sen ha rjag hunnit kolla första säsongen av Southern Charm New Orleans också. Riktigt bra! Gillar Tamica trots att hon är välrldens bitch! haha Har ni sett?

Mamma och mig själv

Börjar känna att jag behöver komma ut ur huset lite utan ansvar för någon annan än mig själv för en liten stund. Därför var det så skönt när Sara kom förbi i torsdags för en liten promenad och en shoppingtur till Dollar Store. Fick laddat batterierna lite!
2 timmar har jag på mig mellan amningarna så några fler promenader får jag försöka unna mig!
!
 

Höstsyskon

 

Kanelbullens dag

Igår var det Kanelbullens dag och D fick vara ledig från fsk så vi kunde baka kanelbullar. Testade att göra kanel"geggan" med dadlar och smör istället för socker. Tog för många dadlar så det blev väldigt sött annars blev det väldigt bra. 
Vi åt kanelbullar hela dagen och nu är de slut igen!






Mellis-muffins

Testade ett nytt recept häromdagen på lite matigare muffins och dom har blivit godkända av alla som smakat. 
 
Ingredienser:
3 dl ren havregryn
3 dl mandelmjöl
2 msk chiafrö 
2 msk fiberhusk 
2 tsk bakpulver
2 bananer
4 ägg
10 st dadlar
0,5 - 0,75 dl vatten
Bär tex hallon
 
Gör så här:
Blanda torra ingredienser. Mixa banan, ägg och dadlar och rör ihop med torra ingredienserna och tillsätt vatten. Låt stå och dra ett tag då både chiafrö, havregryn och fiberhusk suger åt sig vattnet.
Lägg upp i ca 12 muffinsformar och toppa med valfria bär.
In i ugn i 175 grader i ca 15-20 min. 
 
 
 

Hockey igen

I lördags efter skridskoskolan stannade vi kvar på Ishallen och åkte på allmänhetens åkning. 
D fick en egen hockeytröja av Carl i julklapp så den fick följa med. Vi hängde där i några timmar och D lärde sig mer och mer hela tiden. Kan snart åka riktigt ordentligt!
Lille M sov sig igenom hela utflykten. Lugnare bebis får man leta efter! Han sov sig till och med igenom vårt lilla photoshoot innan vi åkte.



Massa

Ligger väldigt efter med bloggandet känner jag. Har massa inlägg i huvudet men hinner aldrig sätta mig och skriva. Har nya recept som ska upp, lika som bär, dagens bebis och annat smått och gott. 

Men vi börjar men lite vardagsmys.
Nya favoriterna här hemma är Ninja Turtles. D tjatar om att han vill ha leksaksgubbar men han har precis fyllt år och fick massa saker då. Jag har sagt att han får önska sig det i julklapp. Under tiden bygger vi femtioelva ninja Turtles av pärlor och lego bla. Är lediga på måndagar och fredagar och hänger mest hemma och tar det lugnt. Skönt! 





RSS 2.0