it's a girl ??

idag var det dags för ultraljud och det var helt underbart att se bebisen där inne :) Allt såg bra ut. Mitt BF ändrades inte utan jag är fortfarande 18+1.

Dock rörde sig bebisen HELA TIDEN, så hon kunde inte se könet så tydligt som hon ville kunna.. men hon sa hon skulle gissa på att det är en flicka. Men vi ska på ett ultraljud till i maj för extra hjärtkontroll pga. min man föddes med klaff-fel i hjärtat och det kan vara ärftligt. Vi gjorde samma extra kontroll med Jacob åsså.




bebisen vinkade till oss...





/Selma

Hot pink

 

Helgen som gått

Då var det snart söndagskväll igen. Har precis suttit och läst en stund på balkongen i den sköna solen. Underbart!

Helgen har flugit förbi men har hunnit med en hel del. I fredags kom Detti förbi för lite tjejsnack. I lördags var vi på Väla och Ikea och köpte lite saker till bebisrummet. Det börjar bli riktigt fint där nu!
På kvällen var det födelsedagsfest hos Tina som stod på schemat.
Idag har vi stääädat och sorterat här hemma. Det behövdes verkligen. Just nu är här skinade rent och alla saker är på sin plats. Känns väldigt skönt måste jag säga! Borde nästan tagit före och efter-bilder. Hade nästan glömt hur här såg ut!
 
Nu ska jag baka bröd sen ska kvällen spenderas med en massa serier och glass!
Hittade inga gröna ramar någonstans. Köpte sparyfärg på biltema och målade dom själv :)
 

Brunt eller grönt?

Dags att säga er åsikt igen. Hade bruna gardiner hängades sen barnrummet var kontor. Idag köpte mamma ett par gröna till mig. Så vad tycker ni. Bruna eller gröna?
Själv gillar jag nig bäst dom gröna fakstikt!
 
Uppdatering: Det blev dom görna. Dom hänger nu nytvättade och fina och macthar så fint i bebisens rum:)

Mer kläder

Då var lördagen här. Har massa saker att göra idag. Shoppa och gå på födelsedagsfest. Måste snart hoppas in i duschen men just nu sitter jag och tittar på babykläder. IGEN.

Hittade denna otroligt fina onepiece på Ebay. Tyvärr fanns det bara stlk 80 vilket skulle bli lagom till vår/sommar. Lite för varm för det kasnke? Eller kanske inte? Väldigt fin iaf!
 
Nä nu får jag väl ta mig i kragen och börja göra v emig. Trevlig lördag!
 

Torsdag..

Vi håller redan helg, jag och lillen.. Jag tog ut semsterdagar denna helgen för det är en massa saker som händer som jag absolut inte vill missa!
 
Min svägerska firar sin 25års-dag och sen på söndag ska jag och Miki fynda på en barnloppis igen =)
Sen lite andra grejer som ni får veta sen =)
 
Jag har snackat med min vän i USA, och hon ska skicka saker till mig och Tanja som vi vill beställa till bebisarna och Jacob. Så idag skickade jag ett paket till henne med Zoegas kaffe och Ahlgrens bilar..
 
Nu ska har jag en tråkig uppgift att göra, betala räkningar...
 
Ha en bra dag!
 
 

En liten sneakpeak

Barnrummet är långt ifrån så färdigt som jag önskar att det var! Har skötbordet kvar och sängen ska bäddas och sista väggdekoren ska levereras och sen sättas upp. Behöver lite detaljer att ställa på hyllorna också. Känns som om de lär dröja några veckor till innan jag är nöjd och kan lägga upp lite bilder här.
 
Till dess får ni en liten sneakpeak på hyllan med bebiskläder. Dom är iaf alla tvättade och sorterade!

Present från mormor

Jag dog lite när jag såg denna gulliga drake med bollar i. Hur ofta drömde man inte om som barn att ha ett eget bollhav hemma liksom?
När jag blev snål och tyckte det var liiite i dyraste laget ryckte mormor in. Första presenten av mormor!
 

Gulligt gulligt

Jag tittar på babykläder varje dag nästan nu. Tror jag har det mesta jag behöver i strlk 50/56 så nu har jag börjat titta på större strlk.
Har hittat massa fint på bla HM och Lindex men av någon anledning drar jag mig för att köpa det. Vet inte varför?
 

Profylax kurs på RundoSund

Förra helgen var vi alltså på en profylaxkurs i Malmö på RundoSund. Vi åkte därifrån mycket nöjda med helgen även om det är svårt att riktigt förstå då detta är vår första förlossning.
 
I kursen ingick det mycket fakta och många övningar.
 
Vi börjar med faktan. En barnmorska ledde kursen och berättade väldigt sakligt och faktamässigt vad som händer under en förlossning. Vad som sker i kroppen, vad som sker i rummet, vad kan man förvänta sig, olika reaktioner och olika scenario som är vanliga. Hon visade tydligt med dockor och en hemmastickad livmoder. hehe
 
Huvudordet under hela helgen var AVSPÄND. Därför pratades mycket om hur man slappnar av. Vi fick avslappningsövningar att träna på.
 
Sen kommer vi till det viktigaste i profylaxen. Andningen! Vi gick igenom 4 olika viktiga andningar och vi fick öva på dem. Jag höll på att dö av skratt och hade svårt att fokusera inför 9 andra par!
 
För min mans del var det skönt med kursen då han såklart fick mycket konkret fakta att ta till sig. Han fick också många konkreta övningar han kan använda sig av för att "underlätta" för mig under förlossningen.
 
Så de närmaste månader ska det övas avslappning, massage och andning här hemma.
 
Det blir högsta betyg på kursen från oss just nu iaf. Sen får jag återkomma efter förlossingen om det var användbart eller inte!
 

Busy busy

God morgon! Då var det en ny vecka. Helgen har varit fylld med aktiviteter.
Igår byggde vi babymöbler hela dagen. Eller min man byggde jag tittade mest på. Tyvärr blev vi inte riktigt färdiga som vi hoppats på så vi får fortsätta i veckan.
 
Jag började iaf sätta upp väggdekalen med alla små söta apor. Ni anar inte så fint det kommer bli! Det var lätt värt 80 kr!
Däremot var det inte det lättaste att göra till att börja med. Inga instruktioner om vilka bitar som ska sitta var. Fick klura och jämföra med den färdiga bilden i början men sen kom jag in i det. Åååh så fint!
 
Från detta...
 
...till detta!


Teenage Mutant Ninja Turtles

Det fanns speciellt 2 st barnprogram jag och min bror älskade när vi var små. Smurfarna och Teenage Mutant Ninja Turtles. Tycker därför det är lite extra roligt att köpa något "smurfigt" eller Turtles-aktigt till bebisen. Satt precis och googlade på Turtlekläder och hittade dessa två.
Blev såååå kär i dom, speciellt den där alla sköldpaddorna har nappar. Såååå otroligt gullig! Tyvärr är den så klat från USA men jag håller tummarna på att den går att införskaffa sig ändå=)
 
 

Barnloppis..

Igår var jag på barnloppisen i Bårslöv. Den hålls två gånger om året. En gång på åren och en gång på hösten. Jag lyckas alltid fynda en massa fint där I höstes så köpte jag en jättefin Didrikssons overall till lillen för endast 80 kr!! Den var i superfint skick.  Igår var mitt bästa fynd ett par jättefina Kavat sandaler =)
 
Jag lägger upp bilder på det i ett annat inlägg.
 
Idag ska jag och lillen iväg och kolla när mannen spelar fotboll och sen ska vi på middag hos mina föräldrar =)
 
Ha en trevlig dag!
 
 
 
 

Ullared

Denna lördag började väldigt tidigt. Mamma hämtade mig redan halv 6 så åkte vi till Ullared. Var där 5 minuter efter öppning och skönt var det för efter ett par timmar blev det proppfullt med folk!

Vi hann gå där i ett par timmar "själva" i lugn och ro. Köpte fina pojkkläder men inte överdrivet mycket. Där var tyvärr inte så mycket som föll mig i smaken idag. Där fanns mest skjortor och randigt och det är inte för mig! Eller min bebis! hehe
Visar i ett annat inlägg sen allt fint jag köpte=)
 
Nu ska jag ner till tvättstugan och tvätta babykläder så dom är redo att läggas in imorgon när möblerna kommer på plats! Can't wait!
 
Mamma agerade papparazzi idag..

Fler apor

God morgon! Idag vaknade jag av mig själv utan någon väckarklocka.Och tur var väl det för jag hade glömt ställa den igår kväll.
Idag är det äntligen fredag. Det har varit en jobbig vecka med lite gravidkrämpor hit och dit med framförallt den eviga tröttheten! Ska bli skönt med helg...
I väntan på helgen och inredningen har jag hittat ännu fler apor. Har ju köpt en jättefin väggdekal med apor på att ha på bebisens rum. Nu hittade jag några fler. Älskar den med namn på. Blir det för mycket tror ni att ha den också?

Next

Idag är det torsdag och helgen närmar sig med stormsteg. Längtar otroligt mycket! Igår blev nämligen våra IKEA-möble levererade.
Så i hlegen är det Ullared som gäller en gång till. Nu kan jag ju köpa allt det jag inte gjorde innan vi visste könet. Sen på söndagen ska det byggas möbler och babyrummet ska inredas! Längtar längtar längtar!
Under tiden kollar jag pojkkläder på nätet. Affären NEXT har väldigt mycket gulligt och fint!

Indiana popcorn

Sitter här hemma just nu och är riktigt sugen på både salt och sött samtidigt. När vi var i USA köpte jag popcorn med vit och mörk choklad på, fanns också en smak med mörk choklad och polkagrisar. Det hade verkligen inte suttit fel nu!

Spa-förmiddag

Idag tog vi sovmorgon och har precis ätit frukost. Snart kommer lillens farmor och farfar hit och hämtar lillen och jag ska iväg på spa. Ska på massage och ansiktsbehandling :)

Lillen är på pose-humör idag ;)




/Selma

Glutenfritt i Malmö

Det blev frukost och lunch som åts i Malmö i helgen. Den glutenfria frukosten på hotellet Scandic Triangeln i  kan jag verkligen inte klaga på.
Det fanns ett eget bord med en hel drös olika glutenfria bröd och några muffins. På resten av maten som serverades fanns det små skyltar vad det var och om det var glutenfritt.
Bad man en av servitörerna om pannkakor så ordnade dom det också.
Så ska man äta glutenfri frukost någonstans kan man ju alltid gå till Scandic=)
 
Lunchen åt vi båda dagarna på Texas Long Horn. Deras hamburgare serverades med glutenfritt bröd och var väldigt goda! Så nästa gång jag besöker Malmö ska jag lätt äta där igen=)

It's a boy!

När vi gjorde RUL kunde man inte se på bebisen vilket kön den var, för den gömde sig lite. Jag ville så gärna veta! Men sen accepterade jag det ändå och det spelade mig ingen roll längre om jag visste nu eller sen. Men för cirka 2 veckor sen kände jag att jag inte kunde vänta längre, jag ville verkligen veta!
Så vi bokade in oss på ett ultraljud på Emmaultraljudskliniken i Malmö. När vi ändå var i gång lyxade vi till det med 3D-bilder.
Vi hade ingen sammarbetsvillig bebis denna gång heller då den låg med benen över ansiktet när det var dags att ta bilder. Jag fick upp och hoppa och akrobatisera så den skulle lägga sig på ett annat sätt. Till slut fick vi till ett par bilder där man ser lite av ansiktet.
 
Könet däremot var det inga problem med att se denna gång. Vi ska få en liten *trumvirvel* POJKE!
 
(Har bara positivt att säga om Emmakliniken. Liite i dyraste laget men personalen var vänlig och verkligen tillmötesgående. Dom drog över tiden med en kvart så att vi skulle få några bilder. Så jag är väldigt nöjd!)

Helg ??

Eftersom jag har jobbat helg så känns det som lördag idag för min del =) Jag är ledig till fredag nu, så det är skönt!
 
Idag ska vi träffa kompisar men vi vet inte vart ännu. Vi får se om vi hittar på nåt skojj idag. Fast det är ju trist väder.. Vi hoppas våren kommer tillbaka igen! Längtar efter sol och värme nu verkligen.
 
Anyways.. Tänkte att jag måste visa hur lillen somnade igår.. Jag själv somnade tidigt oh lillen och mannen var vakna. Så lillen var inne på sitt rum och lekte och efter några minuter blev det helt tyst, så mannen gick för att kolla vad som stod på och detta är vad han hitta....
 
 
 
 
En trött liten sötnos.
 
Ha en trevlig dag!
 
 
 

En helg i Malmö

Helgen spenderades i Malmö. Det blev en helg tillägnad vår lilla bebis.
Vi hade bokat in oss på en profylaxkurs på lördag och söndag. Vi hade också bokat in ett 3D-ultraljud på söndag eftermiddag. (Inlägg om detta kommer seperat.)
 
Med tanke på att vi skulle vara i Malmö nästan hela helgen lyxade vi till det och bokade in oss på hotell. Så efter kursen på lördagen checkade vi in. Sen gick vi rundor på Triangeln-shoppingcenter och där åt vi också får sena lunch/tidiga middag. Vi åt goda hamburgare på Texas Long Horn.

Kvällen spenderades på hotellet där vi latade oss rejält.
 
På söndagen var det dags för profylax igen och sen innan vi åkte hem gjorde vi ultrajud.
 
Vi kom hem tidigt söndag kväll och jag var helt slut. Men vi har haft en underbar välbehövlig helg i Malmö!

Helt slut

Vi har haft en underbar helg i Malmö. Kom precis hem och är helt slut! Lovar att blogga om allt vi gjorde i helgen, (som sagt massa bebisrelaterade saker) men känner mig helt slut just nu! Så håll ut!=)

Malmö nästa

Nu åker vi iväg till Malmö och stannar hela helgen. Har bebissaker inplanerade. Tar med mig dator så förhoppningsvis får ni en uppdatering redan ikväll=)
 
 

Vecka 29 och tredje trimestern

Idag gick jag in i vecka 29 och därmed tredje trimestern.
 
Just nu mår jag faktiskt förvånadsvärt bra! (Peppar, peppar ta i trä)
 
Under första trimestern kände jag mig som någon sorts zombie. Hade bomull i hjärnan och sov mig i princip igenom alla 14 veckorna.
 
Under andra trimestern blev jag väldigt "trött" i nedre delen av magen så fort jag har stod eller gick, vilket ledde till mycket sammandragningar. Hade också stora sömnproblem och sov knappt något på nätterna.
 
Nu är alltså tredje och sista trimestern här och jag känner mig piggare och klarare i huvudet än innan.
Somnar fortfarande prick klockan 8 varje kväll men det kommer jag nog inte undan! Dock sover jag mycket bättre på nätterna och är ibland lite småchockad när jag vaknar över hur bra jag sovit.
Magen blir inte "trött" lika fort som innan, klarar av att stå och gå liiiiite längre stunder än innan. Det känns nästan som om att när bebisen växt så har vikten fördelats annorlunda i magen eller nått.
 
Nu håller jag tummarna att jag får må såhär bra resterande veckor så jag kan njuta av graviditeten och våren!

kvällens..

Dagens matkasse rätt var en tradig kycklingklubba med äpplen och grejer. Så jag kom på eget att använda kycklingklubborna till. Här är resultatet...







Grillad kycklingklubba med kokt sparris och hemmalagad chillibernaise.

Supergott!! det tyckte lillen med, speciellt om sparrisen.

/Selma

Ny header på G

Vi hålle rpåatt fixa en ny header. Vill ha lite bilder på oss just nu. Dom där smala snygga tjejerna är ju inte riktigt vi längre ;)

Har gjort 4 st men kan inte bestämma vilken som är snyggast. Nu får ni hjälpa till! Åsikter? Dom är nästan likadana allihop men det är lite småsaker som skiljer.
 
Tycker det är finast bilder på 1:an och 2:an, men det är tråkigt att på 1:an står jag likadan toch på 2:an är ena bilden med havsbakgrund.
Tycker egentligen inte om 3:an alls mer än att den matchar bäst. 4:an har nog blivit min favorit!
 
Så vad tycker ni?

Onsdag..

ytterliggare en morgon som vi vaknade till strålande sol :)

lillen var på strålande humör han också, så man kan inte annat ät att vara så själv!

idag ska jag på utbildningen. Är mer än halvvägs genom den nu (Handledarutbildning för de som undrar vad jag pratar om).




en bild på lillen vid frukostbordet :)

/Selma

Beställning

God morgon! Har precis ätit frukost, var extra hungrig så åt lite extra frukt till. Riktigt vitaminbomb!
Igår gjorde jag iaf en beställning med alla bebismöbler från Ikea. Dom ska levereas någon gång i mitten av nästa vecka.Det kostar 500 kr för hemkörning och dom levererar sakerna på kvällstid så det kändes väldigt smidigt måste jag säga. Nu återstår ju bara att se om det är så bra som det verkar! Men vi håller tummarna för det är ju verkligen skönt att slippa släpa på alla grejor. Upp på vagnen, in och ut ur bilen, upp i lägenheten. Verkligen skönt att slippa!
Nä nu måste jag veeeerkligen skynda mig!
 

Demostration

God morgon! Då var tsidagen här. Längtar till helgen. Ovanligt va? Varför helgen är extra välkommen denna vecka berättar jag mer om när det närmar sig=)
På tal om nått annat så var det demostration här i Helsingborg igår mot en massa nedskärningar på Helsingborgs Lasarett. Jag tycker sånt är både rätt roligt och rätt viktigt att delta i. Vi bestämde oss för att gå med så länge jag orkade. Tyvärr klarade vi oss inte längre än 10 min sen sa magen nej. Hehe Men nu har jag varit där och visat mitt stöd iaf. Bättre lite än inget=)
 
 

Vårens första

 

Våren är här

Idag har det varit riktigt vårväder minsann. Strålande sol hela dagen!
Vi skulle egentligen åka till Ikea idag, då dom fått in spjälsängen men jag orkade inte. Istället körde vi till Kullaberg och Mölle. Gick en minipromenad sen var jag helt slut.
Nu har vi precis gjort chokladmousse som ska avnjutas till Melodifestivalen om ett tag.
Trevlig lördagkväll!

Babygym

Jag har länge varit innne på att köpa Smurfarnasbabygym trots det höga priset! Jag tycker Smurfarna är hur gulliga som helst och bra förebilder! haha Dom tar alltid han dom varandra och är alltid snälla!
Iaf när jag var i Ullared sist hade dom jättefina Nallebabygym, fast endast i rosa eller blå som jag också blev lite sugen på.
Så nu står jag i valet och kvalet? Nalle eller Smurfarna? Smurfarna är kanse mer intressant med alla olika starka färger men Nallen är ju sååå söt!
 
Uppdatering: Många kommentarer på detta och dom hjälpte mig att bestämma mig. Smurfarna it is! Får dock se när jag köper den då jag tycker den är rättt dyyyyr!

Ny färg..

En vän till mig är frisör och jag va hos henne igår för att klippa å slinga håret :)

jag är supernöjd med resultatet :)

såhär snygg var jag med slingmössan på!



idag är vi lediga hela familjen. mysigt! mannen ska köra iväg och köpa gott till frukosten :) senare idag ska jag iväg och hjälpa en vän dekorera inför hennes förlovningsfest som är imorgon. jippie! Har dock ingen aning vad jag ska ha på mig på festen!?? Kanske ta en runda till väla idag också?..

nu ska jag o lillen mysa i soffan å titta på musses klubbhus :)

/Selma




Sådan mor, sådan bebis?

God morgon god morgon! Fredag idag, underbart skönt!
Tänkte bara visa upp ett litet gulligt bäddsett för spjälsäng som jag stötte på i min jakt på någon som passar Fröken Kräsen.
Blir det en flicka borde ju faktiskt detta klickas hem. Vad passar bättre?

Mer fosterrörelser

Jag har en väldigt aktiv bebis i magen. Den sparkar som sagt hela dagarna och nätterna. Det började i vecka 17 med sparkar och en mage som liksom poppade när jag låg ner, sen fortsatte det med att jag kände beisen sparka när jag låg, stod, satt och gick.
Nu är jag i vecka 27 och dom senaste dagarna har jag börjat känna lite annorlunda rörelser. Visst kommer det fortfarande sparkar men nu känner jag mer att bebisen rör sig där inne, som om den gnider sig mot insidan av magen liksom.

Goboken

Jag älskar och har alltid älskat böcker och att läsa! Det ska jag så klart "föra över" på min lilla bebis, hehe. 
I en av babyboxarna jag hämtade ut fanns reklam och erbjudanden från bokklubben GoBoken. Tänkte nog bli medlem där. Nu står valet mellan en himla massa välkomstpaket bara.
Just nu står valet mellan dom två sista. Vaggvisor med tillhörande bok eller en Guldlock-bok som tydligen tränar upp nacken.
Svårt val! Som tur är har jag ett tag till på mig att bestämma mig=)

Första gåvan

God morgon! Måndag morgon. Ska strax springa iväg till bussen.
Tänkte bara visa upp bebisens första present som kommer från Sara. Hon kunde inte låta bli när hon såg dessa. Väldigt Tanja! Sen kunde hon inte heller vänta ändå till sommaren för att ge dom till mig. Tur att alla i min vänskapskrets är lika dåliga på att hålla presenter hemliga. Mycket roligare så, då får man ju dom på en gång ;)
Trevlig måndag!

Spjälsäng

Idag har jag en extramt trött dag. Har legat i sängen hela dagen verkligen. Samtidigt börjar jag bli lite rastlös i väntan på att få sålt våra möbler. Vill ju inreda NU!!! Jag längtar!
 
Jag har iaf bestämt mig för denna säng från IKEA. Tittade ut den redan i vecka 13 eller nått! hehe
Spjälsängar är faktiskt något jag tycker är rätt fullt. Sen känns det opraktiskt på något sätt med allt galler och inget där under liksom!
Denna sängen från Ikea föll jag iaf för direkt. Den är slut i lager just nu men den beräknas komma in i mitten av mars. Då ska den minsann inhandlas! Är dom andra möblerna inte sålda till dess kastar jag ut dom helt enkelt!
 
Nu ska jag fortsätta vila mig. Och äta nått också.
 
 

Vårfika

Idag är det första mars och därmed vår? Eller? Jag klarade mig utan vinterjackan när jag och Sara var i stan iaf. Så väldigt långt borta är den nog inte!
Vi började med att gå lite i affärer. Nu kan jag ju förresten avslöja här i bloggen att Sara också är gravid. Hon är exakt sju veckor efter mig. Så nu när vi båda bara kan tänka på bebisar och tjocka magar kollade vi mammakläder och babykläder på HM. Sara shoppade lite men jag försöker avvakta.
Vi avslutade dagen med en lång fika på vårt favoritställe. Lika trevligt som alltid!
Nu är maten i ugnen. Kvällen ska spenderas i soffan med mina serier.


RSS 2.0